QUOTE(Betule @ 2009 03 17, 11:18)
Gal kas turi NIKON D60? Dabar planuoju jį įsigyt su kitiniu objektyvu,kad išmokčiau "žaisti". Tačiau vasarą planuoju daug keliaut, todėl reiks geresnio objektyvo. Ką rekomenduotumėt?
Betule, kelionėms, ypač saulėtuose kraštuose, turėtų užtekti kitinio objektyvo, kol suprasi kokio "geresnio" norėtum vėliau - plačiakampio, ultrazoomo ir t.t. Bet jei užsisakinėsi fotoaparatą iš užatlantės ar bent kitų Europos valstybių, kur jų kainos yra daug prieinamesnės, labai rekomenduočiau tau suinvestuoti sąlyginai nedidelę sumą ir tuo pačiu nusipirkti AF 50mm f/1.8D . Internete gali rasti daug informacijos, todėl neperrašinėsiu jos, tik patvirtinsiu, kad savo laiku jį nusipirkau ir labai tuo džiaugiuosi - nepaprastai aštrus objektyvas už juokingą kainą.
QUOTE(willow @ 2009 03 24, 20:42)
Mane ekspertai čia, supermamoj, "suorientavo" pirkt Panasonic Lumix DMC FZ28. Dabar aš jiems tik padėkot galiu:
-funkcijų per akis, fantastiškiausias rankinis režimas
-lengvas
-patogios ir ilgalaikės baterijos
- labai gerai (mano pradedančios supratimu) fotografuoja paukščius
-greitas
.....dar visi privalumai ir trūkumai neišnagrinėti.
-funkcijų per akis, fantastiškiausias rankinis režimas
-lengvas
-patogios ir ilgalaikės baterijos
- labai gerai (mano pradedančios supratimu) fotografuoja paukščius
-greitas
.....dar visi privalumai ir trūkumai neišnagrinėti.
Pritariu Dar pridėkim meeeegaaaazoooooommmmm! Rinkom fotoaparatą vienai mielai mergaičiukei, kuriai rūpėjo neišleisti daug pinigėlių, bet gauti gerą kokybę. Tuo metu FZ28 dar nebuvo išėjęs, todėl nusipirko TZ5, ir labai džiaugėsi, nes baterijos laiko pakankamai, funkcijos patinka, o svarbiausia - kelionėse prizoomina musę, nutūpusią ant Eifelio bokšto viršaus O FZ28 optikos kokybė geresnė...