Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 6

Kadangi nenoriu nusikalbėt naudojant terminologiją, pridedu labai gerą straipsnį apie filtrus bendrai, kur rasit išsamiai ir apie poliarizacinį. Ten apskritai labai daug gerų straipsnių bei patarimų. http://www.efoto.lt/...afiniai_filtrai . Kiek supratau, tai užsisakėte irgi Panasonic'ą? Aš irgi nuo visiškos muilinės perėjau prie pastarojo, nors buvo visokių dvejonių dėl veidrodinio. Kadangi yra rankinis režimas, reikia ir teorijos, taip kad laukdama ir nekantraudama panaršykit po internetą, fotografuojant rankiniais ir pusiau rankiniais režimais, tikrai prireiks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2009 03 16, 11:44)
Kadangi nenoriu nusikalbėt naudojant terminologiją, pridedu labai gerą straipsnį  Kiek supratau, tai užsisakėte irgi Panasonic'ą?

aha ta pati rolleyes.gif o turejom pries tai Pentax optio S 10 ax.gif bet jis man schmoll.gif
Atsakyti
Gal kas turi NIKON D60? Dabar planuoju jį įsigyt su kitiniu objektyvu,kad išmokčiau "žaisti". Tačiau vasarą planuoju daug keliaut, todėl reiks geresnio objektyvo. Ką rekomenduotumėt?
Atsakyti
Tai įsigyk, pažaisk su kit'iniu, ir sužinosi ko tau reikia.
Atsakyti
QUOTE(Betule @ 2009 03 17, 11:18)
Gal kas turi NIKON D60? Dabar planuoju jį įsigyt su kitiniu objektyvu,kad išmokčiau "žaisti". Tačiau vasarą planuoju daug keliaut, todėl reiks geresnio objektyvo. Ką rekomenduotumėt?

Na, o ką ketini/nori žaisti? smile.gif Įvairiems tikslams yra naudojami skirtingi objektyvų tipai. Tarkim objektyvo židinio nuotolis - 11 milimetrų. Toks vaizdas bus labai platus, o jei naudotumėm kokį 600 milimetrų židinio nuotolį - vaizdo plotas būtų labai siauras(tarkim ant 11mm į objektyvą telpa visas namas su kokiomis trim laiptinėmis ir aukščiau esančiais kokiais dvidešimt vienas šalia kito išdėliotais langais tai naudojant 600mm į objektyvą tilps gal koks vienas langas, o greičiausiai tik to lango dalis), bet jei naudojant 11mm vaizdas bus tolimas, o naudojant 600mm tai nors bus tik maža to pastato dalis, bet ji bus iš arti, nors fotografavote iš vienodo nuotolio.
Jei norėsite fotografuoti pastatus - tai greičiausiai reikės didesnio objektyvo, bet jei fotografuosite gėles ir panašiai - tai su tuo dideliu objektyvu nieko gero nenuveiksite tikriausiai smile.gif
Na, o tas Kit'inis objektyvas tai dažniausiai būna daugiau mažiau universalus. Dabar dažniausiai būna 18-105mm objektyvai.
Atsakyti
laba diena,
gal galit patarti koks objektyvas tureti buti, kad dideli objekta galima butu is arti fotografuoti?
siuo metu turiu Canon S3 ir ant objektyvo uzrasyta 6.0-72.0 mm 1:2.7-3.5
nors tolumoje apima nemaza vaizda, bet didesni objeta is arti norint fotkinti reikia gerokai atsitraukti.
aciu 4u.gif
Atsakyti
Neblogam suvokimui, ka reiskia tie mm ant objektyvu, pasiziurekite cia ir galbut cia. Na aparato instrukcija pasiskaityti irgi naudinga.

Siaip geriausia yra lyginti objektyvo zidinio nuotolius '35mm standarte'. Mineto Canon S3 objektyvas atitinka 36-432mm. Buitiskai snekant, norint daugiau 'italpinti' i kadra reiketu kuo maziau mm. Dabar muilinukiu objektyvai jau gana daznai buna 28-xxx mm atitikmens, taigi apima daugiau. Jei norit dar placiau - teks galvoti apie veidrodini aparata ir super-placiakampi objektyva bei >2kLt biudzeta.
Atsakyti
Pribrendo reikalas pirkti nauja fotika smile.gif Kadangi esu isitikines, kad jei nori gero daikto, tai uz ji reik ir sumoket, tai ziuriu skaitmeniniu fotiku dabar didziausias naujienas:
Canon Powershot SX1 IS (ultra zoom klase)
Sony DSC-HX1 (ultra zoom klase)

Canon dabar kainuoja ~1700 lt. Sony kainos dar ner, nes nuo balandzio pasirodo rinkoje. Skaiciau daug nuomoniu, ypac rusu saituose, nes jie ten gerai pavaro, ir niekaip neissirenku. Viena blogybe, kad Canona jau galima paciupinet, fotkinti ir t.t. Ir ji ganetinai keikia, kad daug megapikseliu sukista i maza matrica (nors ju tik 10), kad triuksmauja sitas modelis zymiai daugiau, nei G9 ar G10 serijos analogiski produktai. Kad nepateisina savo pinigu ir t.t. Aisku - man didziausias minusas, kad jis maitinamas baterijomis, o ne akumu. Nekenciu batarkiu fotike doh.gif
Tuo tarpu Sony su akumu thumbup.gif Ten tas placiai reklamuojamas "panorama" rezimas man visiskai neaktualus, nes jo vis vien nenaudosi. Gal pradziai pabandymui ir vsio. Mane labiausiai domina fotkiu kokybe. O Sony "nusoko" nuo Carl Zeiss lesiu ir idiege i si fotika visiskai nauja optika: Sony 'G' Lens. Neaisku nei kaip ji fotkina, nei is kur apskritai istraukta, kai tiek metu Sony naudojo tikrai neprastus Carl Zeiss lesius. 20x zoomas gerai, bet jis nera butinas. Nera "karsto bato"? Ne problema, gyvenime jo ir nebuvau naudojes. Nera RAW formato? O kam jis reikalingas? As ne dizaineris ir juo labiau ne maketuotojas koks.
Siaip idomiausia butu rasti palyginima siems fotikams 1:1. Tik beda, kad jo nera ir greit nebus sad.gif Todel ir nezinau - ka geriau rinktis: ar menesi gera laukt dar Sony (teoriskai jis net pigiau turetu kainuot uz Canon Powershot SX1 IS), ar imt Canona. Turejau Canon PowerShot G9, kuris pries metus buvo liaupsinamas ir lyginamas net su veidrodiniais fotikais, bet juo atvirai snekant nusivyliau. Jis tikrai nera "daily use", tinkamas fotkint tik lauke. Blicas apgailetinas: tai per sviesiai fotkina, tai per tamsiai, kaip skaiciau dpreview, kad nesubalansuotas "flash metering". Nepaskaiciuoja automatiskai fotikas kokio blico reikia optimaliam apsvietimui isgauti. Tas, va, ir nepatiko labiausiai. Plius LCD ganetinai tamsus, buvau jau pries pirkdamas skaites, kad daznai padares nuotrauka ir perziurejes ja, pagalvoji, kad lievai nufotkinai ir puoli perfotkint, nes zmoniu veidai gaunasi pamele tokie, nenaturalus. Ikeli fotkes i kompa - nuotraukos normalios. Ir veidai nepamele. Tipo bug'as G9 modelio. Ir dar kas nepatiko ypac (kas budinga visiems Canon modeliams), tai tos chromines oberacijos filmuojant tamsoje. Kai isplaukia visos svieciancios lempos vertikaliai ir per visa kadra gaunasi slykscios sviesios linijos. Skaiciau, kad cia bendra Canon beda fotiku, kurios niekaip nesugeba Canon isspresti. Tai va, prisiskaites tokiu dalyku ir pats nusivyles savo paskutiniuoju Canon modeliu sirdis linksta i Sony. Bet ten vel - super brangios atminties korteles, neaisku kokios bus linzes, kokia bus nuotrauku kokybe (nes nera nei seimplu, nieko). Gal ka ekspertai patars? 4u.gif
Atsakyti
tai kad ir pats esi ekspertas

aš asmeniškai manau, kad šitam sąraše galima rasti ir geresnių kainos/kokybės santykių...

http://www.pixmania..../criteresn.html

imdamas ką tik atsiradusį reklamuojamą modelį visada permoki, verta pagalvoti ar per tą laiką, kol jis atpigs, patenkinsi savo karštas ambicijas...
Atsakyti
QUOTE(Setonas @ 2009 03 23, 23:46)
Pribrendo reikalas pirkti nauja fotika smile.gif ..... Gal ka ekspertai patars?  4u.gif

Mane ekspertai čia, supermamoj, "suorientavo" pirkt Panasonic Lumix DMC FZ28. Dabar aš jiems tik padėkot galiu:
-funkcijų per akis, fantastiškiausias rankinis režimas
-lengvas
-patogios ir ilgalaikės baterijos
- labai gerai (mano pradedančios supratimu) fotografuoja paukščius mirksiukas.gif
-greitas
.....dar visi privalumai ir trūkumai neišnagrinėti.
Atsakyti
Setonas> jei jau G9 nuvyle, ir apie SX1 tiek minusu issiaiskinai, ir jau zinai kas tau tikrai neaktualu, tai gal verta pamastyti pasidairyti kokio naudoto 350/400D ir pvz. Tamron 17-50/2.8? Nes jei vis tiek ziuri i muilines, tai kaip ir sake - galima rasti panasaus lygio zymiai pigiau. O jeigu biudzetas numatytas apie 1700lt ir gali jo nemazinti - tai veidrodinuka su geru stiklu naudosi ir dziaugsmo asara brauksi.
Atsakyti
QUOTE(Setonas @ 2009 03 23, 23:46)
Pribrendo reikalas pirkti nauja fotika smile.gif Kadangi esu isitikines, kad jei nori gero daikto, tai uz ji reik ir sumoket, tai ziuriu skaitmeniniu fotiku dabar didziausias naujienas:
Canon Powershot SX1 IS (ultra zoom klase)
Sony DSC-HX1 (ultra zoom klase)

Canon dabar kainuoja ~1700 lt. Sony kainos dar ner, nes nuo balandzio pasirodo rinkoje. Skaiciau daug nuomoniu, ypac rusu saituose, nes jie ten gerai pavaro, ir niekaip neissirenku. Viena blogybe, kad Canona jau galima paciupinet, fotkinti ir t.t. Ir ji ganetinai keikia, kad daug megapikseliu sukista i maza matrica (nors ju tik 10), kad triuksmauja sitas modelis zymiai daugiau, nei G9 ar G10 serijos analogiski produktai. Kad nepateisina savo pinigu ir t.t. Aisku - man didziausias minusas, kad jis maitinamas baterijomis, o ne akumu. Nekenciu batarkiu fotike  doh.gif
Tuo tarpu Sony su akumu  thumbup.gif Ten tas placiai reklamuojamas "panorama" rezimas man visiskai neaktualus, nes jo vis vien nenaudosi. Gal pradziai pabandymui ir vsio. Mane labiausiai domina fotkiu kokybe. O Sony "nusoko" nuo Carl Zeiss lesiu ir idiege i si fotika visiskai nauja optika: Sony 'G' Lens. Neaisku nei kaip ji fotkina, nei is kur apskritai istraukta, kai tiek metu Sony naudojo tikrai neprastus Carl Zeiss lesius. 20x zoomas gerai, bet jis nera butinas. Nera "karsto bato"? Ne problema, gyvenime jo ir nebuvau naudojes. Nera RAW formato? O kam jis reikalingas? As ne dizaineris ir juo labiau ne maketuotojas koks.
Siaip idomiausia butu rasti palyginima siems fotikams 1:1. Tik beda, kad jo nera ir greit nebus sad.gif Todel ir nezinau - ka geriau rinktis: ar menesi gera laukt dar Sony (teoriskai jis net pigiau turetu kainuot uz Canon Powershot SX1 IS), ar imt Canona. Turejau Canon PowerShot G9, kuris pries metus buvo liaupsinamas ir lyginamas net su veidrodiniais fotikais, bet juo atvirai snekant nusivyliau. Jis tikrai nera "daily use", tinkamas fotkint tik lauke. Blicas apgailetinas: tai per sviesiai fotkina, tai per tamsiai, kaip skaiciau dpreview, kad nesubalansuotas "flash metering". Nepaskaiciuoja automatiskai fotikas kokio blico reikia optimaliam apsvietimui isgauti. Tas, va, ir nepatiko labiausiai. Plius LCD ganetinai tamsus, buvau jau pries pirkdamas skaites, kad daznai padares nuotrauka ir perziurejes ja, pagalvoji, kad lievai nufotkinai ir puoli perfotkint, nes zmoniu veidai gaunasi pamele tokie, nenaturalus. Ikeli fotkes i kompa - nuotraukos normalios. Ir veidai nepamele. Tipo bug'as G9 modelio. Ir dar kas nepatiko ypac (kas budinga visiems Canon modeliams), tai tos chromines oberacijos filmuojant tamsoje. Kai isplaukia visos svieciancios lempos vertikaliai ir per visa kadra gaunasi slykscios sviesios linijos. Skaiciau, kad cia bendra Canon beda fotiku, kurios niekaip nesugeba Canon isspresti. Tai va, prisiskaites tokiu dalyku ir pats nusivyles savo paskutiniuoju Canon modeliu sirdis linksta i Sony. Bet ten vel - super brangios atminties korteles, neaisku kokios bus linzes, kokia bus nuotrauku kokybe (nes nera nei seimplu, nieko). Gal ka ekspertai patars?  4u.gif

O as visai dziaugiuosi FujiFilm S2000HD. Kaip suprantu, tau tokiu parametru ir reikia. Paziurek, gal visai patiks. O ir kaina nesikandzioja.
Atsakyti