Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 6

QUOTE(Bishojo @ 2010 11 29, 21:05)
O gal kas galėtų patarti dėl fotoaparato vaikui - pati turiu veidrodinį, su kuriuo nesiskiriu ir esu patenkinta, bet vis dėlto savojo fotoaparato vaikui į mokyklines ekskursijas vežtis neduosiu  smile.gif Taigi, kokį būtų galima įtaisyti fotoaparatą vaikui? Net dėl skaitmeninių parametrų nesu tikra, vienas kas ateina į galvą, tai atsparumas smūgiams (vaikas dar ne iš tų, kurie moka saugoti daiktus smile.gif ) Iš šios kategorijos yra canon D10, olympus though serijos, dar kažkokie yra, bet kaip manot, ar reikia jų tokių? Gal kas turi kokių patarimų ir pasiūlymų?

Mintis gera, kad pirkti atsparų smūgiams ir panašiai, tiesa šiek tiek nuo kitų "tradicinių" fotoaparatų jie atsiliks vienu ar kitu parametru . Tačiau pasirinkus šitą:

Canon PowerShot D10

Arba

Panasonic Lumix DMC-FT10

Manau viskas bus ok, dar jei turite kantrybės galite paskaityti praėjusių metų Dpreview įžvalgas
http://www.dpreview....roup/page17.asp

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simasss: 30 lapkričio 2010 - 07:13
QUOTE(Bishojo @ 2010 11 29, 21:05)
O gal kas galėtų patarti dėl fotoaparato vaikui - pati turiu veidrodinį, su kuriuo nesiskiriu ir esu patenkinta, bet vis dėlto savojo fotoaparato vaikui į mokyklines ekskursijas vežtis neduosiu  smile.gif Taigi, kokį būtų galima įtaisyti fotoaparatą vaikui? Net dėl skaitmeninių parametrų nesu tikra, vienas kas ateina į galvą, tai atsparumas smūgiams (vaikas dar ne iš tų, kurie moka saugoti daiktus smile.gif ) Iš šios kategorijos yra canon D10, olympus though serijos, dar kažkokie yra, bet kaip manot, ar reikia jų tokių? Gal kas turi kokių patarimų ir pasiūlymų?

Na, jei pinigai drąsko kišenę, tai kodėl gi ne? Aš pirkčiau patį pigiausią. Jei vaikas nemoka saugoti daiktų, tai ir labai gerų nuotraukų nedarys. Jei nedarys gerų nuotraukų, neverta investuoti į fototechniką. Be to, jei suduš pigus fotoaparatas jo nebus taip gaila. Galiausiai, tai gali būti puikia mokomąja priemone: nesaugojai fotoaparato - gyvensi be normalių nuotraukų. smile.gif Gal ir žiauru, bet kiek teko pastebėti, labai veiksminga. smile.gif
Dėl to padidinto atsparumo, tai esu įsitikinęs, kad (ne)sėkmingai susiklosčius aplinkybėms jis subyra lygiai taip pat gražiai. smile.gif Savomis akimis esu matęs kaip padidinto atsparumo fotoaparatas (berods Olympus) prasižioja nukritęs, nors krito iš kokio metro plius pora laiptelių. smile.gif Taip pat nereikėtų pamiršti, kad jei vaikis nemoka saugoti daiktų, joks padidintas atsparumas neapsaugos nuo pametimo. smile.gif
Fotografavimas po vandeniu yra naudingas ir įdomus kelis šimtus nuotraukų. Po to atsibosta, be to dažniausiai nepasitaiko tiek progų fotografuoti po vandeniu kiek gali atrodyti šiuo metu.
Nuotraukų kokybė vis dėl to skiriasi ir tas skirtumas juntamas. Kiek teko girdėti, ypač tai išryškėja prie prastesnio apšvietimo.
Taigi, manau, kad geriau mokyti saugoti daiktus, o ne pirkti padidinto atsparumo variantus. wink.gif
Atsakyti
Ačiū Simasss už rekomendacijas, dpreview peržiūrėtas jau smile.gif
QUOTE(stseb @ 2010 11 30, 10:20)
Na, jei pinigai drąsko kišenę, tai kodėl gi ne? Aš pirkčiau patį pigiausią. .....

Aš sutinku su stseb nuomone ax.gif todėl vis dar ir neperku to atspariojo fotoaparato... Nesinori pinigų mėtyti, bet nesinori ir pikrti visiško š... Koks, Jūsų nuomone, fotoaparato modelis būtų vertas apžiūros? Kaip visada norėtųsi, kuo pigiau, ir kuo kokybiškiau... ax.gif
Atsakyti
labutis wink.gif galvoju apie nauja fotoaparata, bet ne su AA elementais, o su akumuliatorium, nes dabartinis su elementais ir tie elementai nelaiko visiskai, pirkau pacius galingiausius kokie tik buvo bash.gif nenoriu kazkokio mandro, ziurinejau internete,kad yra po 300-400lt. ka manot? ar uz tokia kaina pirkto aparato akumuliatorius laikys padoriai, ar net neverta ismest tokios sumos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *agnyte*: 30 lapkričio 2010 - 22:38
QUOTE(Bishojo @ 2010 11 30, 19:42)
Ačiū Simasss už rekomendacijas, dpreview peržiūrėtas jau  smile.gif
Aš sutinku su stseb nuomone  ax.gif todėl vis dar ir neperku to atspariojo fotoaparato... Nesinori pinigų mėtyti, bet nesinori ir pikrti visiško š... Koks, Jūsų nuomone, fotoaparato modelis būtų vertas apžiūros? Kaip visada norėtųsi, kuo pigiau, ir kuo kokybiškiau...  ax.gif

Iš esmės pigūs fotoaparatai labai smarkiai nesiskirs. Kitas klausimas - ar fotografas tą kokybinį skirtumą pajaus? smile.gif Yra tekę čiupinėti kelis Kodak, turiu pripažinti, kad paliko labai neblogą įspūdį. Nesitikėjau, kad gal 300Lt kainuojantis daiktas gali taip veikti. Pigūs Pentax yra lėti kaip miręs estas. Canon paliko vidutinišką įspūdį. Kitų gamintojų pigių muilinių pastaruoju metu neteko čiupinėti. Dar kartą pasakysiu, kad esminių kokybinių skirtumų tikrai nebus. smile.gif

labutis  galvoju apie nauja fotoaparata, bet ne su AA elementais, o su akumuliatorium, nes dabartinis su elementais ir tie elementai nelaiko visiskai, pirkau pacius galingiausius kokie tik buvo  nenoriu kazkokio mandro, ziurinejau internete,kad yra po 300-400lt. ka manot? ar uz tokia kaina pirkto aparato akumuliatorius laikys padoriai, ar net neverta ismest tokios sumos?

Viskas priklauso nuo to ką jums reiškia "laikys normaliai"? Jeigu naudojate normalius akumuliatorius (liaudyje vadinamus pakraunamais elementais), laikymas turi tikrai būti padorus. Pavyzdžiui, mano fotoaparatas (Pentax k100) su vienu komplektu padaro bent porą šimtų nuotraukų. Daug įtakos turi ir įkroviklis. Patys pigiausi labai pjauna akumuliatorius, brangesni turi ir papildomų gerų funkcijų, pavyzdžiui, iškrovimo. Jeigu fotoaparato kokybė jus tenkina, manau, geriau suinvestuoti į padorius akumuliatorius ir įkroviklį. Jie turėtų kainuoti apie 150Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stseb: 01 gruodžio 2010 - 09:19
klausykit, gal susidūrę, turiu fotiką Fujifilm FinePix F80
cia aprasymas ir niekaip nemoku nustatyti , kad datą rodytų ant nuotraukos kamputyje doh.gif ar gali būti kad visai nėra tokios funkcijos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*agnyte* @ 2010 11 30, 22:36)
labutis wink.gif galvoju apie nauja fotoaparata, bet ne su AA elementais, o su akumuliatorium, nes dabartinis su elementais ir tie elementai nelaiko visiskai, pirkau pacius galingiausius kokie tik buvo  bash.gif  nenoriu kazkokio mandro, ziurinejau internete,kad yra po 300-400lt. ka manot? ar uz tokia kaina pirkto aparato akumuliatorius laikys padoriai, ar net neverta ismest tokios sumos?

pernai per maximos akciją su 40 proc. nuolaida nusipirkau komplektą gerųjų sanyo eneloop smile.gif pasaka, ne akumuliatoriai. Nors talpa vos 2000, laiko po 200 kadrų blicą ir zoomą naudojant be gailesčio.
Prieš tai naudoti Kodakai 2800 vos 100 kadrų tempdavo.
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2010 12 01, 10:11)
Iš esmės pigūs fotoaparatai labai smarkiai nesiskirs. Kitas klausimas - ar fotografas tą kokybinį skirtumą pajaus? smile.gif Yra tekę čiupinėti kelis Kodak, turiu...

QUOTE(PlayIt @ 2010 12 01, 10:33)
pernai per maximos akciją su 40 proc. nuolaida nusipirkau komplektą  gerųjų sanyo eneloop smile.gif pasaka, ne akumuliatoriai. Nors talpa vos 2000, laiko po 200...

esme tame,kad vos 50 kadru padaro(realiai nepadaro nei tiek), ijungus aparata jau sviecia raudona ikonele doh.gif o pirkau pati brangiausi krovikli, komplekte buvo 4 elementai, sony firmos.ziurejau, kad elementai butu patys galingiausi, bet efekto jokio... todel galvoju rasyt kaledu seneliui laiska,kad noriu naujo fotiko ax.gif bet ar imanoma uz 300-400lt su licio baterija rasti toki, kuris laikys padoriai? gal kas turit toki nebrangu, ar laiko normaliai?
Atsakyti
Na, manau, kad problema gali būti pačiame fotoaparate. Mano senukas Nikon 3100 pirktas gūdžiais 2001 metais prieš mirdamas turėjo tokią bėdą. Jei yra galimybė, reikėtų pabandyti akumuliatorius kitame aparate, kad įsitikinti kas nenori tinkamai veikti.
Už 300-400Lt gal ir galima gauti su ličio akumuliatoriais. Maitinimo šaltinis man niekada nebuvo lemiamas veiksnys rekomenduojant fotoaparatą. Vienaip ar kitaip, jei fotoaparatas bus su ličio akumuliatoriais, jis turėtų laikyti normaliai. Jei ne - tam bus garantinis. smile.gif
Atsakyti
turejau ir as senuka canon, tai su pakraunamais elemetais jis man visus metus beveik islaikydavo,o fotkindavau nemazai,paprasciausiai aparatas neturejo daug funkciju ir laikydavo super ilgai,o dabartinis matyt nepatempia... sad.gif
Atsakyti
Sveiki, noreciau isgirsti pasiulymu, koki hibridini fotoaparata pirkti pradedanciajai, bet naudotis planuoju ne vienerius metus, tad noriu kuo geresnio, tokio, i kuri net profesionalai nespjautu smile.gif Veidrodinio atsisakiau vien del to, kad nereiktu leist pinigeliu objektyvams, beto kad nereiktu keliaujant tampytis visu rakandu. Kaina butu plius minus 1000 euru. 4u.gif
Siaip turiu kelis nusiziurejusi, bet reikalinga nusimananciu zmoniu nuomone.
Panasonic DMC-G2 su 14-42mm ir 42-200 objektyvais
Olympus E-620 su 14-42mm ir 40-150 objektyvais
Panasonic Lumix DMC-GH2
Atsakyti
QUOTE(Bena @ 2010 12 02, 20:56)
Sveiki, noreciau isgirsti pasiulymu, koki hibridini fotoaparata pirkti pradedanciajai, bet naudotis planuoju ne vienerius metus, tad noriu kuo geresnio, tokio, i kuri net profesionalai nespjautu smile.gif Veidrodinio atsisakiau vien del to, kad nereiktu leist pinigeliu objektyvams, beto kad nereiktu keliaujant tampytis visu rakandu. Kaina butu plius minus 1000 euru.  4u.gif
Siaip turiu kelis nusiziurejusi, bet reikalinga nusimananciu zmoniu nuomone.
Panasonic DMC-G2 su 14-42mm ir 42-200 objektyvais
Olympus E-620 su 14-42mm ir 40-150 objektyvais
Panasonic Lumix DMC-GH2

Man atrodo, kad jūs pasiklydote visoje toje fotoaparatų pasirinkimo gausoje.

Pradėkime nuo to, kad Olympus E-620 yra veidrodinis fotoaparatas. O jūs rašote, kad nenorite veidrodinių.

Visi minimi fotoaparatai yra su keičiamais objektyvais, o rašote, kad jūs nenorite leisti pinigų objektyvams ir tampytis jų kelionėse... Ar čia ne juos "rakandais" vadinate?

Duotas biudžetas toks, kad drąsiai turbūt ir kokią Leica muilinę nusipirktumėte... Arba veidrodinį + du ar net tris objektyvus.

O gal jūs geriau tiesiog nusipirkite kokį Panasonic DMC-LX5?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 02 gruodžio 2010 - 22:14