QUOTE(Agnestar @ 2010 08 30, 15:01)
Tai kokio
susiskto reikalo reikia jums to veidrodinio fotiko?a? Nepykit , kad sitaip..bet kam tada ,jei jums tik su auto funkcija fotkinti??????Tai pirkit muiline ir pleskinkit, kam tureti fotoaparata ir neisnaudoti jo galimybiu? Nejau del mandrumo norite nesiotis veidrodini fotoaparata? Veidrodinis visada reikalauja igudziu, jei norite gauni aiskias, ryskias nuotraukas.
Susinervinau
Dbr ir as i keliones mieliau imciausi paprasta gera muiline, isikisai i kisene ir keliauji.
Nežinau kaip kiti, aš tai juoktis pradėjau, kai perskaičiau
Visų pirma, miela Agnestar, išmokite skaityti. Mano mintis buvo ta, kad net ir apie fotografavimą nieko nenutuokiantis žmogus gali fotografuoti su veidrodiniu automatiniame režime - veidrodinių automatika paprastai yra geresnė, nei muilinių. Kaip pavyzdį įdėjau savo penkių metų dukros darytą nuotrauką, kuri puikiai įrodo, kad jūsų teiginys
("Veidrodinis visada reikalauja igudziu, jei norite gauni aiskias, ryskias nuotraukas.") yra visiškai klaidingas.
Taip, toks automatu fotografuojantis žmogus neišnaudos veidrodinių fotoaparatų galimybių ir, ko gero, jam geriau būtų naudotis muiline, bet net ir automatiniu režimu naudojamas veidrodinis fotoaparatas turi šiokių tokių privalumų, palyginus su muiline:
- siaura ryškumo zona
- greitas autofokusas
- maži triukšmai.
Taip pat noriu jus nuraminti (nes matau, kad esate labai įsiaudrinusi) ir pasakyti, kad aš puikiai suvokiu ką gali ir ko negali veidrodiniai fotoaparatai bei pakankamai gerai išnaudoju jų potencialą. Tačiau aš nepuolu jų mistifikuoti ir niekinti automatinių ar pusiau automatinių režimų, kaip kad mėgsta daryti naujokai, pagaliau įkandę diafragmos ir išlaikymo prioritetus bei įsivaizduojantys, kad tikras profas turi fotografuoti tik Manual režime
Taip, Manual reikalingas, bet tik tam tikrose situacijose, o daugumoj kitų atvejų žymiai geriau yra pusiau automatiniai ar net automatiniai režimai.