Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 6

QUOTE(paiduke @ 2010 07 29, 08:53)
man susidarė įspūdis, kad iki 2tūkst, nelabai kas išeina iš veidrodinių
o pagrinde fotografuojama buičiai ir  motociklų varžybos, kartais objektas būna tolokai, norisi ir kiek geresnio priartinimo ir judantį vaizdą kad gerai sufokusuotų
atliekamų 2t. neturim,pirksim išsimokėtinai, nes fotoparato norim, mums jis svarbus, turim kamerą, bet norim ir ir gražių sustabdytų akimirkų
tai ką patartumėt iki tokios sumos, su geresniu priartinimu?

Pradėkime nuo to, kad galutiniame rezultate vaizdo kokybę apsprendžia sensorius ir naudojama optika.

Olympus naudoja 4/3 sistemos sensorių, kuris yra nepalyginamai geresnis, nei muilinėse naudojami, bet deja, yra blogesnis už daugumą APS-C dydžio sensorių, naudojamų kitų gamintojų veidrodiniuose fotoaparatuose.

Pvz. Olympus EPL1, Pentax K-x ir Nikon D3000 sensorių palyginimas
http://tinyurl.com/35y5cvp

Toliau - optika. Su jūsų nurodytu komplektuku motosporto varžybų nepafotografuosite. Per „trumpas“ objektyvas. Jums reikėtų bent jau tokio komplektuko:
http://tinyurl.com/2vfh9cs

Tačiau už tokią sumą išeitų štai tokie veidrodiniai:
http://www.fotofabri...L-50-200mm.html
http://www.fotofabri...bjektyvais.html

Nelabai susipažinęs su objetyvų pasiūla Micro 4/3 sistemoje, bet įtariu, kad ji gerokai mažesnė, nei veidrodiniams fotoaparatams.

Dar yra toks niuansas dėl tų EVIL fotoaparatų ir teleobjektyvų: asmeniškai aš neįsivaizduoju, kaip fotografuoti teleobjektyvu, laikant fotoaparatą ant pusiau sulenktų palenktų rankų. Taigi stabilumo jokio. O jis, naudojant teleobjektyvus, yra ypatingai svarbus. Su veidrodiniu atsistoji šaulio pozoj - stabilumas visai kitas.

O šiaip motosportą fotografuoti yra lengva: judėjimas yra prognozuojamas, žiedinėse lenktynėse galima daryti daug pakartojimų, veiksmas toli, o fokusuoti į judantį toli objektą yra nesunku. Gal tai nuskambės kiek kategoriškai, bet motosportą pakankamai nesunku fotografuoti net ir naudojantis rankiniu fokusu.
Mano asmeninė patirtis sako, kad žaidžiančius kambaryje vaikus fotografuoti yra nepalyginamai sunkiau, nei motosportą wink.gif
Atsakyti
ačiū už konsultacijas 4u.gif
taigi kaip suprantu geriau šis Nikon nei tas Olympus su dviem objektyvais, jei žiūrint į tai, kad kaina panaši?
o dėl tų varžybų, kadangi aš niekur tų foto nepublikuoju, tai man tikrai nereikia super fotoparato, bet norisi turėti gražias vyro foto, na ir pagauti kitų gražių arba nelabai verysad.gif vaizdų
vienas iš nelabai linksmų vaizdų, daryta su Nikon fotiku,bet čia nekiek į kokybę akcentuoju, kiek į patį turinį verysad.gif

user posted image
Atsakyti
Nesekiau temos, bet esu turejusi canon, dabar turiu nikon. Galiu drasiai teigti- nikon fotoaparatas daug fainesnis, jo raiska zymiai geresne thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(paiduke @ 2010 07 29, 15:35)
ačiū už konsultacijas  4u.gif
taigi kaip suprantu geriau šis Nikon nei tas Olympus su dviem objektyvais, jei žiūrint į tai, kad kaina panaši?

Aš nespjaučiau į Pentax K-x - už Nikon D3000 tikrai geresnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valkata: 29 liepos 2010 - 15:17
Pentax šiaip visai geras pasirinkimas - atsparumas dulkėms ir drėgmei, vaizdo stabilizavimas su visais objektyvais. Sąlyginai pigiai galima susikomplektuoti labai padorų komplektą. Be to, olympus ir pentax gamina vienus geriausių kitinių objektyvų. Kitaip ir negalėčiau kalbėti pats būdamas pentaxistu. smile.gif
Atsakyti
ar gerai supratau, kad Pentax'as su paprastais elementais g.gif , ne su įkraunama ličio baterija?
kažkada muilinę turėjom su elementais paprastais, tai sakėm daugiau nebepirksim su tokiu minusu
Atsakyti
Elementai yra pliusas. wink.gif Jei nusipirksite normalius akumuliatorius (pakraunamus elementus), tuomet su pora komplektų galima nufotografuoti tikrai daug. Dar neteko atsidurti situacijoje, kad neužtektų trijų komplektų akumuliatorių, o fotografuoti yra tekę tikrai daug. Žinoma, tokie akumuliatoriai yra sunkesni, mažesnės talpos, tačiau prireikus maitinimo šaltinį galite nusipirkti praktiškai visur. Jei užmiršite pakrauti ličio akumuliatorių, galite likti be kadrų miesto centre vidury baltos dienos. smile.gif
Atsakyti
Dabar paklausiu ne į temą. Labai atsiprašau, bet nežinau kur paklaust, o čia kiek matau išmanančių apie fotoaparatus žmonių renkasi...

Taigi žiemą nusipirkom fotoaparatą Canon SX200
Viskas labai gerai, fotoaparatu esu patenkinta, foto visai normalios kokybės išeina, bet... Kartais fotografuojant kairėj pusėj atsiranda tokia juosta - na tokia lyg adata perbrėžta. Kažkaip visa tai priklauso nuo apšvietimo, jei blogesnis apšvietimas - kartais atsiranda - bet negaliu pasakyt, kad visada... Ir tada su 8MP (na tiek buvo tada nustatyta) nuotrauka nekokybiška atrodo, lyg iš taškelių blink.gif

Taigi - klausimas... Ar tai fotografo kaltė ar gali būt fotoaparato brokas?
Būčiau labai dėkinga už atsakymą blush2.gif

Įkelčiau foto, bet, kad sumažinus pasidaro praktiškai nematoma, nes ta juostele atsiranda tik šviesių tonų nuotraukose ir ji yra balta...
Atsakyti
Kaltė fotoaparato. Paskambinkite į garantinio aptarnavimo centrą ir nupasakokite problemą. Manau, kad jie turėtų suremontuoti arba pakeisti fotoaparatą - vis dėl to įrenginys veikia nekokybiškai, duoda nekokybišką rezultatą. Jei garantinis nenorės nieko daryti, problemą išdėstykite raštu ir pareikalaukite paaiškinimo kodėl taip nutinka. Ir jei kils problemų - visada galite pasikonsultuoti SM. wink.gif
Atsakyti
O ka manot apie Canon PowerShot A1000 IS ? Galvoju apie koki nebrangu fotika ir, kad nuotrauku kokybe butu bent salyginai gera. Siuo metu turiu Olympus u700, tai esu labai nepatenkinta nuotrauku kokybe, tiesiog puse nuotrauku reikia trint del to kad neryskios ar susiliejusios buna...gal canon geresni yra?
Atsakyti
Sveiki, reikia konsultacijos.
Ar išeitų padorus fotoaparatas iki 1500?? Domina labiau canon ir nicon veidrodiniai fotoaparatai. Kokį rekomenduotumėt? Į ką reikia atkreipti dėmesį perkant tokį daiktą? Nes apie fotoaparatus nieko nesuprantu blush2.gif Ačiū
Atsakyti
QUOTE(lamejorieva @ 2010 08 01, 12:00)
O ka manot apie Canon PowerShot A1000 IS ? Galvoju apie koki nebrangu fotika ir, kad nuotrauku kokybe butu bent salyginai gera. Siuo metu turiu Olympus u700, tai esu labai nepatenkinta nuotrauku kokybe, tiesiog puse nuotrauku reikia trint del to kad neryskios ar susiliejusios buna...gal canon geresni yra?

Na, nemanau, kad pajusite esminį skirtumą. Tai yra praktiškai tos pačios klasės fotoaparatai, todėl tikėtis, kad kitas fotografuos žymiai geriau - naivu. Geriau pasimokykite fotografuoti su turimu, sužinokite jo silpnąsias ir stipriąsias puses. Manau, kad bus ir geresni rezultatai ir pinigų sutaupysite.

Sveiki, reikia konsultacijos.
Ar išeitų padorus fotoaparatas iki 1500?? Domina labiau canon ir nicon veidrodiniai fotoaparatai. Kokį rekomenduotumėt? Į ką reikia atkreipti dėmesį perkant tokį daiktą? Nes apie fotoaparatus nieko nesuprantu  Ačiū

Labai rimtas klausimas į kurį norėčiau labai rimto atsakymo. Jei nieko nesuprantate apie fotoaparatus, kam jums veidrodinis fotoaparatas? Veidrodis reikalauja, kad naudotojas suprastų ką daro. Man atrodo, kad pirmiausiai reikėtų pradėti nuo rimtesnės muilinės. Apie superzoom muilines kalbėta anksčiau šioje temoje.
Atsakyti