Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 6

Ieškom skaitmeninio fotoparato "muilinukes" kad kokybe butu gera?
kaika nesvarbi, bandysim poto derintis.
gal ka pasiulysit.
arba bent patarsit
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristynka*: 24 liepos 2010 - 09:15
QUOTE(MELDA @ 2010 07 24, 09:44)
man reikia mažučio, fotiko, kad tiktų vaikams į ekskursijas vežiotis, be jokių filmavimų ir papildomų funkcijų, ką patartumėte pirkti (turint galvoje, kad gali pamesti ir t.t.)
unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

telefoną smile.gif arba jei ruošiasi pamesti, tai pagal skelbimus už g.gif 200 lt naudotą
pvz.

http://www.skelbiu.l...ta-8882356.html
Papildyta:
QUOTE(kristynka* @ 2010 07 24, 10:14)
gal ka pasiulysit.
arba bent patarsit

jei norit mažo brangaus žaisliuko, imkit canon

pvz.

http://www.fotohobis...em.php?id=3,372
Atsakyti
QUOTE(antaja @ 2010 07 24, 00:12)
sugedo musu senukas fotoaparatas, dabar ieskomes naujo. nusiziurejom olympus e520, ka manote?
Papildyta:
arba tiesiog koki veidrodini rekomenduotumete uz mazdaug 1500 lt?

man asmeniskai Olympus veidrodinis neprilipo (e410) ax.gif kitas dalykas is karto planuot papildomai imt kita objektyva, nes su standartiniu neiseis va taip ir arti ir toli vaizdu fotografuot schmoll.gif man mazai buvo standartinio, nieko grazaus neisspausdavau, o va tas objektyvas ir kainuos.. ax.gif del to veidrodiniam planuot 1500Lt manau mazoka, nebent greitu laiku planuosit objektyva dasipirkinet. Na nezinau, cia mano asmenine nuomone, as neprofesionale, bet patirtis tokia, kad gryzau ir atsiprasiau skaitmeninio, veidrodini pardaviau uz trecdali kainos ka mokejau doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(MELDA @ 2010 07 24, 09:44)
man reikia mažučio, fotiko, kad tiktų vaikams į ekskursijas vežiotis, be jokių filmavimų ir papildomų funkcijų, ką patartumėte pirkti (turint galvoje, kad gali pamesti ir t.t.)
unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

nupirkit deveta kokia Canon muilinuke, gales naudot ir nebus labai gaila jei pames vaikas 4u.gif as saviskei Canon A560 davusi, per akis tokio vaikui.
Atsakyti
Ech, na kada žmonės supras, kad fotografuoja ne aparatas, o fotografas? smile.gif
Olympus ir Pentax kitiniai objektyvai vieni geriausių, taigi su jais galima pakankamai ilgai fotografuoti nejaučiant didelių apribojimų. Pentax nauji kitiniai objektyvai yra atsparūs dulkėms ir drėgmei, kas yra ženklus pliusas prieš konkurentus.
Panašioje kainų zonoje pasirinkimas mažas. Reliai, tik Olympus ir Pentax. Canon ir Nikon standartiniai objektyvai yra pasibaisėtini. Artileristams ir nikonistams galiu iš karto pasakyti, kad taip, bandžiau 18-55 kitinius objektyvus. Nepatiko viskas, kas gali nepatikti objektyve. Todėl perkant Canon arba Nikon, labiausiai apsimoka imti tik kūną ir priedo nusipirkti padorų objektyvą. Objektyvų kainos prasideda nuo maždaug 1000Lt, taigi, komplekto už 1,5kLt nepavyks sulipdyti.
Olympus kaip jau minėjau gamina neblogus kitinius objektyvus ir patys fotoaparatai tikrai labai neblogi. Pataisykit jei klystu, bet man atrodo, kad E-520 jau senas modelis? Jeigu perkate nenaudota, pagalvokite ar nevertėtų primesti porą šimtų ir paimti naują modelį? Ne visada naujas būna geresnis už seną, bet kartais būna pridėta tikrai malonių smulkmenų.
Pentax K-x yra pradinio lygio fotoaparatas, tačiau jis turi apsaugą nuo drėgmės ir dulkių. Tai nereiškia, kad su juo galima nardyti ar specialiai maudyti smėlyje, tačiau lietui lyjant nereikės drebėti, kad kas nors viduje nesušlaptų.
Šiaip nueikite į parduotuvę, pačiupinėkite fotoaparatus, pažiūrėkite, kuris jums patogus. Geriau fotoaparatą nusipirkti vėliau, nei kelis metus graužti nagus "Kokio velnio pirkau šitą nesąmonę, kur viskas išdėstytą ne ten kur reikia?"
Dėl papildomų objektyvų, tai labai ilgai galima fotografuoti su standartiniu 18-55mm. Tikrai galima viską fotografuoti, tik nereikia tingėti pasivaikščioti. 18mm yra pakankamai platus kampas mėgėjiškai fotografijai. Jo užtenka fotografuojant patalpose. Na, kartais reikia pasisukioti, kad įtalpintum tai, ką nori, tačiau rimtų problemų nesukelia. 55mm skaitmeniniuose fotoaparatuose jau patenka į portretinių objektyvų ruožą. Truputį pasimokius galima gauti labai neblogų rezultatų. Pradžiai tikrai užtenka standartinio objektyvo, vėliau, jei atsiras poreikis, bus galima ir objektyvų kolekciją kaupti.

Apie fotiką vaikams jau esu rašęs, kad nupirkite mobilų ir bus ramu. Jei vaikai dar nesugeba saugoti savo daiktų, tuomet nėra prasmės jiems pirkti brangų daiktą. Arba pirkitės patį pigiausią modelį. Beje, naudotų muilinių pirkti nerekomenduoju, ypač tokioje kainų zonoje.

Jei iš muilinės reikia kokybės, o kaina nesvarbi, tuomet rekomenduoju paskaitinėti šios temos senesnius įrašus. Buvo diskusijos apie aukštesnės kokybės kompaktinius fotoaparatus. Galėčiau rekomenduoti Canon G serijos fotoaparatus - tikrai patiko naudotis. Arba žiūrėkite ką nors iš superzoom klasės, jų kokybė paprastai geresnė.
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2010 07 24, 17:25)
Apie fotiką vaikams jau esu rašęs, kad nupirkite mobilų ir bus ramu. Jei vaikai dar nesugeba saugoti savo daiktų, tuomet nėra prasmės jiems pirkti brangų daiktą. Arba pirkitės patį pigiausią modelį. Beje, naudotų muilinių pirkti nerekomenduoju, ypač tokioje kainų zonoje.

Gal galėtumėte parašyti keletą konkrečių pavadinimų ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
Kodak EasyShare C182, kaina 200Lt kokybė visai padori, pasimokius galima išspausti ir visai neblogų rezultatų. Esu jį niurkęs kurį laiką, kaip už tokią kainą - pakankamai padorus variantas. Jį rekomenduoju tik todėl, kad pats jį čiupinėjau. Iš esmės, už tokią kainą fotoaparatai bus labai panašūs.
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2010 07 24, 18:25)
Olympus kaip jau minėjau gamina neblogus kitinius objektyvus ir patys fotoaparatai tikrai labai neblogi. Pataisykit jei klystu, bet man atrodo, kad E-520 jau senas modelis? Jeigu perkate nenaudota, pagalvokite ar nevertėtų primesti porą šimtų ir paimti naują modelį? Ne visada naujas būna geresnis už seną, bet kartais būna pridėta tikrai malonių smulkmenų.

o i kuri naujesni olympus modeli patartumete atkreipt demesi?
Atsakyti
Na, į jūsų kainą patenka tik e-450, bet tai yra paprasčiausias olympus leidžiamas veidrodinis modelis. E-520 yra kiek aukštesnio įžanginio lygio fotoaparatas.
Kad per daug neburti iš kavos tirščių, gal galėtumėte pasakyti kokiu fotoaparatu fotografavote seniau ir ko konkrečiai tikitės iš veidrodinio? Manau taip bus lengviau kažką patarti.
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2010 07 24, 20:25)
Na, į jūsų kainą patenka tik e-450, bet tai yra paprasčiausias olympus leidžiamas veidrodinis modelis. E-520 yra kiek aukštesnio įžanginio lygio fotoaparatas.
Kad per daug neburti iš kavos tirščių, gal galėtumėte pasakyti kokiu fotoaparatu fotografavote seniau ir ko konkrečiai tikitės iš veidrodinio? Manau taip bus lengviau kažką patarti.

oi, fotografove tai senuciuke muiline Canon S410. kol ji nesugedo, tai nepribrendome isigyti veidrodinio fotoaparato, nors seniai jau pasvaisciodavome, kad gal jau laikas. dabar noretusi fotoaparato, kuris uzfiksuotu tikruosius kelioniu ispudzius, galeciau vyra per futbolo varzybas pafotografuot, augancia dukryte. o i mano parasyta suma taip grieztai neziurekite, tik nesinoretu, kad kaina virsytu 2000 lt.
Atsakyti
QUOTE(antaja @ 2010 07 24, 19:36)
dabar noretusi fotoaparato, kuris uzfiksuotu tikruosius kelioniu ispudzius, galeciau vyra per futbolo varzybas pafotografuot, augancia dukryte. o i mano parasyta suma taip grieztai neziurekite, tik nesinoretu, kad kaina virsytu 2000 lt.

Nepavyks į 2000 sutilpti. Kelionėms reikia vienokio objektyvo, futbolui kitokio, vaikui trečiokio... Net ir perkant ultrazūmą kaina turėtų šoktelti virš 2000. Bet kokiu atveju, perkant veidrodinį aparatą reikia suvokti, kad pats fotoaparatas nėra svarbiausias dalykas, bei nesudaro esminės sistemos kainos dalies ― svarbiausias dalykas yra objektyvai.
Papildyta:
QUOTE(kristynka* @ 2010 07 24, 10:14)
gal ka pasiulysit.
arba bent patarsit

Jei nelabai skubate, tai rudenį turi pasirodyti Panasonic DMC-LX5.

Jei skubate, tai Panasonic DMC-LX3, Canon PowerShot S90, Samsung EX1.
Atsakyti
Perkant veidrodinį fotoaparatą, jūs perkate sistemą. Jei nusipirksite Olmympus, galima sakyti, kad prie jo prisirišite visam laikui. Iš pradžių galima fotografuoti su standartiniu objektyvu, tačiau anksčiau ar vėliau užsimanai aukštesnės kokybės, patogesnio naudojimo ar dar ko nors. Tuomet perki objektyvą. Kiekvienas toks pirkinukas kišenę paplonins daugiau nei 1000Lt. Kelionėse praverčia plačiakampis (nuo 1500Lt), jis tiks ir fotografuojant patalpose. Portretinėms nuotraukoms reikėtų ko nors nuo maždaug 30 milimetrų ir su didele diafragma (nuo 1300Lt). Jei jūsų vyras pats žaidžia, tuomet reikės ir kokio nors teleobjektyvo (nuo 2200Lt). Dar reikėtų blykstės, kuri irgi kainuos apie 1000Lt. Dabar pagalvokite, ar jūs fotografiją mėgstate tiek, kad laikui bėgant į ją sudėtumėte daugiau nei 6000Lt neskaičiuojant pačio fotoaparato kūno? Nenoriu atkalbėti nuo veidrodinio fotoaparato, tačiau tikrai reikia pagalvoti ar jūs galite tiek investuoti.
Iš pradžių galima suktis ir su standartiniu objektyvu. Nuotraukų kokybė tikrai skirsis nuo muilinės, fotografuoti galėsite maždaug tose pačiose situacijose, kuriuose fotografuodavot su senute muiline. Jei norėsite užgriebti platesnį vaizdą ar labiau pritraukti, teks investuoti. Kai pasikeis supratimas apie nuotraukų kokybę irgi reikės investuoti. smile.gif Taigi, pirmiausiai pagalvokite apie ultrazoom muilinės pirkimą, jei vis dėl to nuspręsite, kad reikia tikrai veidrodžio, galite pasižiūrėti į Olympus E-620.
Man paprasčiausiai smalsu, kodėl jus taip domina Olympus?
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2010 07 25, 17:06)
Man paprasčiausiai smalsu, kodėl jus taip domina Olympus?

nepasakyciau, kad mes uzsicikline ant Olympus, tiesiog parduotuvej paziurineje, viena paeme i rankas, kita, minetas mano fotoaparatas pasirode mielesnis smile.gif
Atsakyti