Na aš kadangi buvau iš tų "prabangiųjų svečių" , tai būtinai turiu pakomentuot
Tarta buvo labai skani, jau pati dariau porą kartų su šiokiomis improvizacijomis, labai skanu! Taigi bea receptas ir hobo paruošimas buvo nuostabūs!
Šiaip gi viskas buvo nepakartojamo skonio , bet reikia parašyti ir trūkumus, kad kitoms šeimininkėms lengviau tvarkytis būtų.
Ugninis pyragas irgi buvo skanus, tik aš kitaip svogūnus ir lašinukus daryčiau, pjaustyčiau daug daug smulkiau, vietoj lašinukų imčiau liesesnio kažko.
Gėrimai kaip sangria ir širšių pienas tai negaliu komentuot, nes saldžių gėrimų išvis nemėgstu, todėl nelabai ir gėriau, bet ragavau, tai manau viskas gerai.
Tortas želė sluoksniuotas būtų buvęs gerai, tik labai vienas nekoks dalykas - jaučiasi pieno skonis ir kvapas, nežinau kažkaip nelabai, reiktų kažką sugalvot, kad to nebūtų.
Tuno mišrainė su makaronais buvo gera ir skani, įprastinė.
Tuoj pabaigsiu rašyti toliau.
Taigi dar labai skanūs buvo hobo marinuoti agurkėliai, ruošti pagal kažkieno iš supermamų receptūrą.
Toliau sumuštiniai pagal kažkieno receptūrą buvo nelabai, nepasakyčiau net su kuo, gal su morkom berods.
Šiaip daug ko ir nepamenu, nes kaip minėjo pati jubiliatė šventė buvo su šokiais su kardais, dar fejerverkais nerealaus grožio, tai kol juos žiūrėjau visi viską suvalgė
Aj dar tiesa, prisiminiau mišrainę su sūriu ir kepta duona, kuri sakyčiau turėtų turėt pavadinimą "figūrai peilis", per riebi mano nuomone
Nu vien žo, esmė ne prisivalgyt, o gerai laiką praleist
Toliau sumuštiniai pagal kažkieno receptūrą buvo nelabai, nepasakyčiau net su kuo, gal su morkom berods.
Šiaip daug ko ir nepamenu, nes kaip minėjo pati jubiliatė šventė buvo su šokiais su kardais, dar fejerverkais nerealaus grožio, tai kol juos žiūrėjau visi viską suvalgė
Aj dar tiesa, prisiminiau mišrainę su sūriu ir kepta duona, kuri sakyčiau turėtų turėt pavadinimą "figūrai peilis", per riebi mano nuomone
Nu vien žo, esmė ne prisivalgyt, o gerai laiką praleist
QUOTE(Brazile @ 2005 08 23, 10:36)
Taigi dar labai skanūs buvo hobo marinuoti agurkėliai, ruošti pagal kažkieno iš supermamų receptūrą.
Toliau sumuštiniai pagal kažkieno receptūrą buvo nelabai, nepasakyčiau net su kuo, gal su morkom berods.
Šiaip daug ko ir nepamenu, nes kaip minėjo pati jubiliatė šventė buvo su šokiais su kardais, dar fejerverkais nerealaus grožio, tai kol juos žiūrėjau visi viską suvalgė
Aj dar tiesa, prisiminiau mišrainę su sūriu ir kepta duona, kuri sakyčiau turėtų turėt pavadinimą "figūrai peilis", per riebi mano nuomone
Nu vien žo, esmė ne prisivalgyt, o gerai laiką praleist
Toliau sumuštiniai pagal kažkieno receptūrą buvo nelabai, nepasakyčiau net su kuo, gal su morkom berods.
Šiaip daug ko ir nepamenu, nes kaip minėjo pati jubiliatė šventė buvo su šokiais su kardais, dar fejerverkais nerealaus grožio, tai kol juos žiūrėjau visi viską suvalgė
Aj dar tiesa, prisiminiau mišrainę su sūriu ir kepta duona, kuri sakyčiau turėtų turėt pavadinimą "figūrai peilis", per riebi mano nuomone
Nu vien žo, esmė ne prisivalgyt, o gerai laiką praleist
Mda...razgromila skazhem tak:)))
Prisijunksiu ri aš, negalėjau atsilaikyti ir neparašyti ką pirmiausia suvalgo mano svečiai. Visada ruošiu silkutę su majonezu, svogūnais, kaiušiniu ir petražolėmis:
1. Supjaustai silke riekelėm ir sudedi į lėkštę.
2. Užpili majonėzu.
3. SMulkiai supjaustai petražoles, atskirai virto kiaušinio trynį ir balymą.
4. ant majonezo dedi eilutėmis baltymo, trynio ir petražolės.
5. Gaunasi dryžiukai.
Labai gerai kai svečiai geria "balta" (dektinę)
1. Supjaustai silke riekelėm ir sudedi į lėkštę.
2. Užpili majonėzu.
3. SMulkiai supjaustai petražoles, atskirai virto kiaušinio trynį ir balymą.
4. ant majonezo dedi eilutėmis baltymo, trynio ir petražolės.
5. Gaunasi dryžiukai.
Labai gerai kai svečiai geria "balta" (dektinę)
Žiuriu kad pamiršau svogūną. Jį reikia dėti supjausčius pusiniais griežinėliais ant silkės, o tik po to majonezas
QUOTE(Mally @ 2005 07 28, 12:55)
o darant tą užkandinę tartą, ar irgi reikia skardą iškloti kepimo popieriumi?
o gal galit pasakyti kur surasti tos užkandinės tartos receptą niekur nerandu
QUOTE(kisule @ 2005 08 24, 14:20)
o gal galit pasakyti kur surasti tos užkandinės tartos receptą niekur nerandu
geriau ieškoti reikia. tiek to, pakartosiu
Tarta:
500 g sluoksniuotos šaldytos tešlos
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 pakepintas smulkiai pjaustytas svogūnas
3 išplakti kiaušiniai
200 g grietinės
½ tarkuoto muskato riešuto
pipirai, žolelės
Išplaktus kiaušinius sumaišyti su grietine, tada sudėti likusius produktus ir visą masę supilti į uždaromą formą išklotą sluoksniuota tešla. Kepti 1800C apie 45-50 min.
Be abejo galima daryti šią tartą ir su pievagrybiais ir su kumpiu ar kitais priedais. Čia tik pagrindinis receptas. Galima daryti ir mažose formelėse kaip užkandėlę.
QUOTE(bea @ 2005 08 24, 13:28)
geriau ieškoti reikia. tiek to, pakartosiu
Tarta:
500 g sluoksniuotos šaldytos tešlos
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 pakepintas smulkiai pjaustytas svogūnas
3 išplakti kiaušiniai
200 g grietinės
½ tarkuoto muskato riešuto
pipirai, žolelės
Išplaktus kiaušinius sumaišyti su grietine, tada sudėti likusius produktus ir visą masę supilti į uždaromą formą išklotą sluoksniuota tešla. Kepti 1800C apie 45-50 min.
Be abejo galima daryti šią tartą ir su pievagrybiais ir su kumpiu ar kitais priedais. Čia tik pagrindinis receptas. Galima daryti ir mažose formelėse kaip užkandėlę.
Tarta:
500 g sluoksniuotos šaldytos tešlos
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 pakepintas smulkiai pjaustytas svogūnas
3 išplakti kiaušiniai
200 g grietinės
½ tarkuoto muskato riešuto
pipirai, žolelės
Išplaktus kiaušinius sumaišyti su grietine, tada sudėti likusius produktus ir visą masę supilti į uždaromą formą išklotą sluoksniuota tešla. Kepti 1800C apie 45-50 min.
Be abejo galima daryti šią tartą ir su pievagrybiais ir su kumpiu ar kitais priedais. Čia tik pagrindinis receptas. Galima daryti ir mažose formelėse kaip užkandėlę.
nu tundra aš ačiū labai labai
QUOTE(bea @ 2005 08 24, 13:28)
Joooo, po tokio kepimo ir dar 45-50 min, gali iš tartos ir skardos tik pelenų krūvelė likti
Juokauju aišku
O kas per uždaroma forma Kur šonai užsidaro
QUOTE(molli @ 2005 09 13, 23:06)
Joooo, po tokio kepimo ir dar 45-50 min, gali iš tartos ir skardos tik pelenų krūvelė likti
Juokauju aišku
O kas per uždaroma forma Kur šonai užsidaro
Juokauju aišku
O kas per uždaroma forma Kur šonai užsidaro
cia taip nutinka kai recepta kopijuoji is wordo, o ten buna grazus laipsnio zenklas...
na nesvarbu. o forma paprasciau tortine uzdaromu sonu. na tokia kur dugnas atskirai ir shonas atskirai. uzdedi shona ant dugno ir uzdarai.
Kepa pas mane jau Ugninis pyragas , bet dar kada darysiu ir tartą.Bea, o ten sluoksniuota mielinė ar bemielė tešla Ir jegu dėsiu ir pievagrybius ir kumpį sūrį dėti ar ne Ir ar tada vistiek kiaušinių ir visų produktų proporcijos tos pačios