Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba ruošiant šventę

QUOTE(taiptaip @ 2005 07 28, 13:51)
Žinai, prašei , kad būtų greit ir skanu, o čia tiek prirašė, kad ir perskaityt sunku, o jau padaryt g.gif  doh.gif , ko gero pusdienio prireiks aš tai patariu:
1.pomidorai : supjaustyti ir apibarstyti drusdka bbei pipirais
2. agurkai: supjaustyti ir pabarstyti druska
3. mėsytė: nupirka gatavai supjaustyta9 jei reikia pigiau pirk nepjaustytą ir greit papjaustyk)
4. silkutė: kokia nors paruošta
6. žuvytė(jei pageidauji): nupirkta sujaustyta, arba pati surėži
7. Sūris: koks nors medžipyojų, ar lazdelėmis(manau daug laiko neužims supjaustyti)
8. alkoholis-kokio tavo svečiai pageidauja
9. vaisiai: persikai, nektarinai- tik nuplauti, jei turėsi truputi laiko gali pirkti arbūzą ir pigu ir skanu, bet jį reiks papjaustyti
10. gali nupirkti kokių nors riešutukų sveriamų (geriau sūrių)

Na ką jau dešimt patiekalų, o darbo beveik nulis, gali pasinaudoti thumbup.gif



na gal, bet taip neįdomu. aš pati gaminsiu man patinka gamint, tik, kad dar nesu super asė.
Atsakyti
labai paprastas ir pigus obuolių pyragas:

stiklinė cukraus
stiklinė miltų
šeši kiaušinių tryniai.

išplakti su mikseriu, į tešlą įberti žiupsnelį kepimo miltelių ir vanilinio cukraus. supilti į aliejumi išteptą skardą. užbarstyti nuluptų ir susmulkintų obuolių (geriau rūgščių). laaabai skanu.

dar galima vietoj obuolių dėti liesos varškės (bet reikia bendrai tešloje ją išplakti) + smulkintų ananasų (aš imu konservuotus). labai netikėtas skonis, ne visi supranta iš ko anas (t.y. pyragas) yra.

psio, einu kūdintis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 07 28, 15:53)
na gal, bet taip neįdomu. aš pati gaminsiu man patinka gamint, tik, kad dar nesu super asė.

Šaunuolė, kad pati nori gamint, bet jei šventė vyks šiandien, tai nebent tu daba sėdi namuose ,o po to leki į parduotuvę , viską nuperki ir gamini, nes jau tuoj svečiai rinksis g.gif
Jei tu darbe, tai nežinau kada spėsi paruošt viską,nebent svečiai rinksis 22 val, nes visgi visokios mišrainytės daug laiko užima, o dar kepiniai doh.gif
Na , bet tavo teisė rinktis, mes tik patariam
Atsakyti
Hobo liepė ateiti į šią temą, tai negi išdrisčiau paprieštarauti – ir dar tokią dieną biggrin.gif

Aš turiu labai mėgiamą receptėlį, bet jis nėra pigus ir gan savotiškas, ne visi mėgsta.

Batoną arba baltą sumuštinių duoną (skaniausia paskrudintą sausoje keptuvėje arba sumuštininėje) supjaustyti nedideliais kvadratėliais ar bele kaip, kad gautųsi nedideli sumuštinukai. Užtepti sviestu, uždėti VĖŽIŲ UODEGĖLES SURYME, būna tokios maksimose ir pan., kur visos jūros gėrybės būna, paprastai šalia krevečių ir pan. ir dar ant viršaus užvarvinti porą lašelių natūralios citrinos bei uždėti griežinėlį tos pačios citrinos (neišspaustos, aišku). Ir pasigardžiuodama valgai.

4u.gif


Atsakyti
šventė vyks šeštadienio vakarą, todėl sėdžiu sau ramiai ir vargo nematau:)
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 07 28, 15:59)
šventė vyks šeštadienio vakarą, todėl sėdžiu sau ramiai ir vargo nematau:)

Aaaaaa, vadinasi laiko turi daug ir galėsi visus patiekalus pasiruošt, vadinasi mano variantas kaip ir neaaa, na nebent alkoholį ne pati gamintum , o pirkum drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
nu kadangi sestadienio vakara tai tad ir as keleta receptuku imesiu
beja pira su gimtadieniu
taigis imi duonos baltos rieks supjaustai i 3-4dalis(tokiom poplatem juostelem) ir iskepi, ant keptos duonos dedi salto rukymo skumbre (nu berods salto, na ta kur buna kieta netrupa) tada dedi pomidoru padazo ir niam niam, nu bent jau man. dar reiketu svoguna at pavio virsau riekele, bet man neskanu tai nededu.
o alkogolio kokteili tai mes mergos gerdavom taip: 1 dalis degtines, 2 dalys vermuto ir 5 dalys mineralinio. nu ties sakant biaju sumaisyt tai namie paziuresiu ryt parasysiu, jei neuzmirsiu, prasom man primint jei ka.
Atsakyti
QUOTE(toja @ 2005 07 28, 14:10)
nu kadangi sestadienio vakara tai tad ir as keleta receptuku imesiu
beja pira su gimtadieniu
taigis imi duonos baltos rieks supjaustai i 3-4dalis(tokiom poplatem juostelem) ir iskepi, ant keptos duonos dedi salto rukymo skumbre (nu berods salto, na ta kur buna kieta netrupa) tada dedi pomidoru padazo ir niam niam, nu bent jau man. dar reiketu svoguna at pavio virsau riekele, bet man neskanu tai nededu.
o alkogolio kokteili tai mes mergos gerdavom taip: 1 dalis degtines, 2 dalys vermuto ir 5 dalys mineralinio. nu ties sakant biaju sumaisyt tai namie paziuresiu ryt parasysiu, jei neuzmirsiu, prasom man primint jei ka.



poto kokteilio ir issijungt galima:)
Atsakyti
Man tai jau kuris laikas maga pabandyti barankeles tas padaryti idarytas farshu/suriu - cia keliose vietose jau maciau recepta. Vis laukiu progos, o tu va ja turi!

Pamirkyti pirktines mazas barankeles piene, i vidu prideti kepto farso su prieskoniais, apibarstyti suriu, kepti orkaiteje.... Man atrodo super paprasta, labai tinka party ir skanu turetu buti.... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zyzane: 28 liepos 2005 - 14:22
Galiu pasiūlyt damų likerį, jei bus kava labai tiks.
1 indelis kondensuoto pieno
100 gr. brendžio bet kokio
3 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos
Gerai viska išplakti.
Atsakyti
Yra toks geriamas daiktas su laipsniais, kriušonu vadinamas. Gal kas mesteltų receptuką, nes aš tikslių proporcijų nežinau. Ala sangrija. Atrodo įspūdingai (dideliam stikliniam inde paduodamas, su citrusų gabaliukais, samtis įmerktas). Ir skanu, ir gražu.
Atsakyti
QUOTE(Laiza @ 2005 07 28, 15:35)
Yra toks geriamas daiktas su laipsniais, kriušonu vadinamas. Gal kas mesteltų receptuką, nes aš tikslių proporcijų nežinau. Ala sangrija. Atrodo įspūdingai (dideliam stikliniam inde paduodamas, su citrusų gabaliukais, samtis įmerktas). Ir skanu, ir gražu.

aš turiu braškių kriušono receptą. bėda ta, kad braškės manau jau pasibaigė. bet šiaip laaaabai skanu.
Braškių kriušonas


500 g braškių
50 g cukraus
3 juozažolių šakelės (gali būti su žiedais)
2 buteliai atšaldyto sauso baltojo vyno (po 0,7 l)
butelis gerai atšaldyto putojančio vyno (0,7 l)

Uogas supjaustyti gabaliukais. Juozažolių lapelius iš kraštų truputį įpjauti, kad išsiskirtų kuo daugiau aromato. Braškes, juozažoles, cukrų užpilti puse litro vyno ir porai valandų palikti. Paskui juozažolių šakeles išgriebti ir supilti likusį vyną.

tik tos žolės nedėjau, nes neturėjau. o šiaip gal galima pabandyt su avietėm?? aš bandžiau tik su braškėm, tad nieko negaliu pasakyt daugiau.
Atsakyti