Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba ruošiant šventę

QUOTE(hobo @ 2005 07 28, 13:48)
o kuo galima pakeist čedar sūrį? į kokį lietuvišką?

pirk iš rokiškio gamybos ką nors, pvz. gojų. man taip atrodo wink.gif
Atsakyti
o darant tą užkandinę tartą, ar irgi reikia skardą iškloti kepimo popieriumi?
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 07 28, 12:50)
filifjonka, tai kas padarė tą paukščių pieną? įdėk receptą.


hobo gi įdėjus buvau ax.gif

pagal bea jis vadinas Želė-grietinėlės dvisluoksnis skanėstas pas mus jis paukščių pienas blush2.gif

vėl įdedu

1 pakelis želė (vyshniu ar bet koki kitoki, gereusia dr.Oetker)
200 g 35 % riebumo grietinėlės arba tiek pat 40 % grietinės (dvaro)
200 g kefyro
1 pakelis dr.Oetker želatinos
citrinos sultys
6 šaukštai cukraus
konservuoti vaisiai

Paruošti žele pagal nurodymus ant pakuotės ir palikti užstingti. Tuo tarpu ištirpdyti želatiną, grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžios masės, įpilti šaukštą citrinos sulčių, kefyrą, želatiną ir gerai viską išmaišyti. Tada supilti ant užstingusios želė. Serviruoti su konservuotais persikais ar kitais vaisiais.

Atsakyti
QUOTE(Mally @ 2005 07 28, 13:55)
o darant tą užkandinę tartą, ar irgi reikia skardą iškloti kepimo popieriumi?


nebūtina. aš darau taip: jeid arau formoj kuri nėra uždaroma per šoną ir žinau, kad serviruosiu tik gabalėliais, t.y. supjaustysiu toje formoje kuri kepė, tai ištepu ją riebalais ir pabarstau miltais arba nebarstau. o jei darau uždaromoje formoje, tai visada dedu kepimo popierių, ir dedu štai taip: patiesiu kepimo popieriaus gabalą su išlendančiais kraštais ant pagrindo, tada uždedu tą uždaromą šoninę dalį ir uždarau, žodžiu kepimo popierius būna tik ant dugno ir prisispaudžia tuo uždarymu, bei papildomai užsandarina, jei taip galima sakyti. tada šonus patepu sviestu ar margarinu, ir viskas. kai iškepa, šoną atdarau ir už popieriaus krašto nutempiu visą tą reikalą ant serviravimo lėkštės ir tada gražiai apkerpu išlindusi popierių.
Atsakyti
Elementarios salotos, pigios, greitos ir gaivios:

1.baltagūžis kopūstas - supjaustyti smulkiai, (netarkuoti)
2.krabų lazdelės - supjaustyti maždaug 1 cm pločio gabalėliais
3. krapai - smulkiai pjaustyti (ne dėl kvapo, o dėl skonio - t.y. nepagailėti)
4. druska
5.juodieji pipirai
6.majonezas.
Apie proporcijas: su krapais, tikiuosi, aišku - jų turi būti sočiai; o kopūsto kiekį reguliuoju pagal tai, kiek yra supjaustytų krabų lazdelių (kuo daugiau "krabų", tuo skaniau, bet tuo ir brangiau tongue.gif )
Jei kas mėgsta, galima pridėti juodųjų serbentų uogų.
Skanaus, hobo.
...ir ne tik 4u.gif
Atsakyti
o tas Elsazietiškas pyragas skoniu panašus į tą tartą? Ar verta daryti abu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mally @ 2005 07 28, 14:03)
o tas Elsazietiškas pyragas skoniu panašus į tą tartą? Ar verta daryti abu  blush2.gif

na nelabai panashus. jis plonytis toks, kaip sumustinukai. ziurek paveikslelyje. o tarta kaip normalus pyragas ir skonis kitoks, tarta svelnesne, o ta ugnini reik daryt astroka.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 07 28, 14:06)
na nelabai panashus. jis plonytis toks, kaip sumustinukai.

Ok, turbūt savo gimtadienio šventei padarysiu ir tą, ir tą smile.gif
Atsakyti
labai ačiū, dabar turiu krūvą receptų ir nebežinau, kuriuos rinktis:) noriu pagamint visus:)
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 07 28, 14:33)
labai ačiū, dabar turiu krūvą receptų ir nebežinau, kuriuos rinktis:) noriu pagamint visus:)

nutukt ruošies??? ar draugai per kūdi visi? smile.gif
Atsakyti
man dar kokios įdėjos dėl gėrimų reikėtų. ar ir kažką elementaraus, bet kaip įspūdingai patiekt (paminėtieji receptai bus išbandyti).
Atsakyti
Žinai, prašei , kad būtų greit ir skanu, o čia tiek prirašė, kad ir perskaityt sunku, o jau padaryt g.gif doh.gif , ko gero pusdienio prireiks aš tai patariu:
1.pomidorai : supjaustyti ir apibarstyti druska bei pipirais
2. agurkai: supjaustyti ir pabarstyti druska
3. mėsytė: nupirka gatavai supjaustyta( jei reikia pigiau pirk nepjaustytą ir greit papjaustyk)
4. silkutė: kokia nors paruošta
6. žuvytė(jei pageidauji): nupirkta sujaustyta, arba pati surėži
7. Sūris: koks nors medžiotojų, ar lazdelėmis(manau daug laiko neužims supjaustyti)
8. alkoholis-kokio tavo svečiai pageidauja
9. vaisiai: persikai, nektarinai- tik nuplauti, jei turėsi truputi laiko gali pirkti arbūzą ir pigu ir skanu, bet jį reiks papjaustyti
10. gali nupirkti kokių nors riešutukų sveriamų (geriau sūrių)

Na ką jau dešimt patiekalų, o darbo beveik nulis, gali pasinaudoti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taiptaip: 28 liepos 2005 - 13:53