Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba ruošiant šventę

Jo, šikart be delikateso "a la lituano" - kiaulių ausų neapseisi..... biggrin.gif tongue.gif tongue.gif

Dar tiktų toks patiekalas : paimi žarnokus, į vidų įdedi bulbų, palydai taukų papuošimui ir užvarvini. Po tokio patiekalo svečiai sėdės išsižioję. Ir išradinga ir ekonomiška. ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
kaip tik turiu žarnų užsipirkus. tau vieną iškepsiu, bet tik tau:)
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 07 28, 12:07)

Nu jo žarnos tik vip'ams, kurie bus išsipirkę ložę sėdėt.
Atsakyti
hobo karštą ruoši?
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 07 28, 13:07)

padažą i kokį nedidelį indelį ir pastatai per vidury lėkštės, tos kurioje slyvos padėtos.
dar pasiūlymai:
1. sūrio spurgos (yra atskira tema apie jas)
2. įdaryti plikyti pyragėliai (lengva iškept, galima padaryt iš vakaro), man skaniausi su kumpio-svogūno-giretinės įdaru.
3. mėsos vėrinėliai. supjaustyk vištieną kubeliais ar juostelėmis, apvoliok kokiuose nors aštriuose prieskoniuose, arba pipiruose, kad būtų ugniniai ir iškepk labai karštame aliejuje. tada, kai atvės suverk vėrinėlius su kuo nors. pvz su marinuotu ar šviežiu agurkėliu, paprikos griežinėliu, sūrio kubeliu, alyvuoge, konservuoto ananaso gabalėliu, ar kas tau šaus į galvą wink.gif
4. iškepk elzasietišką ugninį pyragą irgi laaabai greit paruošiama ir labai skanu. Yra kažkur receptas jei nerasi, pametėsiu čia. Aš jo tešlą supjaustau prieš kepant kvadratėliais, ir kai iškepa nebereik pjaustyt ir būna labai gražūs gabalėliai.

P.S. kiaušinį kietai aš verdu DEŠIMT minučių ir ne daugiau.
Atsakyti
Apie gaivius gėrimus nešnekėjot mirksiukas.gif
Labai skanu obuolių ar apelsinų (kad rūgštokos būtų) sultys su vaniliniais ledais thumbup.gif Paprasčiausia į stiklines įpilti sulčių ir įdėti gerą šaukštą ledų, įmerkti šiaudelį ir skanaus. Ledai iškyla į paviršių, todėl mes tuos kokteilius vadinam "aizbergas" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Letta @ 2005 07 28, 13:33)
Apie gaivius gėrimus nešnekėjot mirksiukas.gif
Labai skanu obuolių ar apelsinų (kad rūgštokos būtų) sultys su vaniliniais ledais thumbup.gif Paprasčiausia į stiklines įpilti sulčių ir įdėti gerą šaukštą ledų, įmerkti šiaudelį ir skanaus. Ledai iškyla į paviršių, todėl mes tuos kokteilius vadinam "aizbergas" mirksiukas.gif

Gėrimai, gėrimai... labai gaivu yra naminė sangrija... ir veeeeeeeeeža, kas manau yra visaj neblogas reikalas vakarėliui wink.gif yopač kaip taip karšta.

Naminė sangrija

1 citrina
2 apelsinai
½ stiklinės cukraus
1,5 l raudono vyno (Monastyrska izba)
200 g “Geros starkos”
1 l Sprite’o

Vaisius nulupti, supjaustyti skiltelėmis, žieveles galima dekoratyviai supjausčius panaudoti dekoracijai. Supjaustytus vaisius sudėti į gilų dubenį, įpilti cukraus ir starkos. Gerai atšaldyti (min. 2 valandas šaldytuve, geriausia per naktį). Tada įmaišyti vyną ir Sprite’ą. Jei truks saldumo, dar dėti cukraus. Serviruoti giliame dubenyje su ledukais. (Kaip ir minėta, nepamiršti samčio). Beje, labai įdomūs ir gražūs yra tokie ledukai: melioną supjaustot kubeliais arba su specialiu gremžtuku padarot rutulėlius, užšaldot ir naudojat vietoj ledukų!
Atsakyti
bea, aš nerandu tavo paukščių pieno, plikytų pyragėlių ir elzasietiško pyrago sad.gif
Atsakyti
nea, karšto neruošiu. sorry , brazile tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 07 28, 13:40)
bea, aš nerandu tavo paukščių pieno, plikytų pyragėlių ir elzasietiško pyrago sad.gif

gink dieve jokio paukščių pieno aš niekada nedariau. išsiginu. aš rimtai, o kitus žinoma prašom:
Elzasietiškas ugninis pyragas

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
4 svogūnai
150 g lašinių su raumenukais
160 g riebios grietinės
2 šaukštai pieno
druska, pipirai, žiupsnelis malto muskato riešuto

Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo dėti tešlą. Ją supjaustyti kvadratėliais. Svogūnus nulupti ir supjaustyti žiedais, lašinukus supjaustyti mažais kubeliais. Keptuvę įkaitinti sausai ir dėti lašinukus, pakepinti kol išleis riebalus, dėti svogūnus, apkepinti ir sudėti grietinę bei pieną ir visus prieskonius. Patroškinti truputėlį ir viską tolygiai paskirstyti ant tešlos. Pyragą kepti įkaitintoje iki 200C temperatūros orkaitėje apie 25-30 min., kol kraštai apskrus.

Plikyta tešla

450 g tešlos:
125 ml pieno
60 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
100 g miltų
2-3 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)

600 g tešlos:
190 ml pieno
90 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
150 g miltų
3-4 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)

Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Miltus persijojame. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimti puodą nuo ugnies. Suberti į pieną miltus ir išmaišyti. Vėl dėti puodą ant mažos ugnies ir maišant medinių šaukštų plikyti tešlą. Tai reiškia tol maišyti, kol pasidarys vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengs balta plėve. Plikytą tešlą perdėti į kitą indą ir įmušti kiaušinį bei maišyti. Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas. Tešla turi būti vientisa, elastinga, stangri. Su konditeriniu švirkštu išspausti pyragėlius ant kepimo popieriaus ištiestos skardos. Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 15 min.

Mano mylimiausias įdaras: smulkiai sukapotus svogūnus apkepu ant aliejuko, dedu mažais kubeliais supjaustytą kokį nors panevėžio file ar panašų, pakepinu, įdedu iš akies grietinės, patroškinu, barstau petražolių, pipirų, druskos. na pagal skonį. Kai įdaras atvėsta, pradarau pyragėlį, įdedu šaukštą įdaro ir uždarau atgal. puoši kaip nori. Galima įdaryti ir pikantiška mišraine. Jei nori galima juos daryt saldžiai ir įdaryt plakta grietinėle, o puošti tirpintu šokoladu, bus paprasčiausi eklerai wink.gif
Atsakyti
o kuo galima pakeist čedar sūrį? į kokį lietuvišką?
Atsakyti
filifjonka, tai kas padarė tą paukščių pieną? įdėk receptą.
Atsakyti