QUOTE(zuiqis @ 2005 07 28, 10:54)
O antrieji - nedietiška, bet man labai skanu. Fermentinio sūrio paimi (na taip pagal tai, kiek tokių darysi), sutarkuoji, pripjaustai labai LABAI smulkiai česnako, keletas šaukštų majonezo, visą gėrį tepi ant baltos duonos, pomidoro riekelė (tokie sumuštinukai mano draugo sesės daromi, tai iš lėkščių išnyksta staigiai)..
NIAM!
čia dar galima kiaušinių įdėti pjaustytų, pigiau gausis
QUOTE(Mally @ 2005 07 28, 10:58)
Nelabai supratau, o čia pagal tave daug ar mažai
daug
Mestelsiu savo firminį greitai paruošiamo užkandžio receptuką.
Reikia grūdėtą varškę nuvarvinti, įspausti česnako, įpjaustyti pomidoro, agurko, krapų, juodųjų alyvuogių, pasūdyti, įberti pipiriukų. Visą tą gėrį tepti ant lavašo, susukti vyniotinį ir supjaustyti nedideliais suktinukais. Aš dar ant viršaus uždedu kokį papuošimą (pvz. alyvuogę ar agurko griežinėlį) ir sutvirtinu dantų krapštuku (napanaudotu, žinoma ) Gaunasi ir gražu ir skanu!
Reikia grūdėtą varškę nuvarvinti, įspausti česnako, įpjaustyti pomidoro, agurko, krapų, juodųjų alyvuogių, pasūdyti, įberti pipiriukų. Visą tą gėrį tepti ant lavašo, susukti vyniotinį ir supjaustyti nedideliais suktinukais. Aš dar ant viršaus uždedu kokį papuošimą (pvz. alyvuogę ar agurko griežinėlį) ir sutvirtinu dantų krapštuku (napanaudotu, žinoma ) Gaunasi ir gražu ir skanu!
QUOTE(Sfinxute @ 2005 07 28, 12:01)
daug
Aš visada tiek verdu, nes bijau kad gausis skysti paskui ir kur juos dėti tokius reiks. Gal ir per daug, bet ir mama ir močiutė tiek verda
QUOTE(Mally @ 2005 07 28, 11:07)
Aš visada tiek verdu, nes bijau kad gausis skysti paskui ir kur juos dėti tokius reiks. Gal ir per daug, bet ir mama ir močiutė tiek verda
aš verdu 5 min, ir būna kieti. minkštų, jei nori- reikia virti nuo užvirimo iki 3 min.
QUOTE(Sfinxute @ 2005 07 28, 12:58)
Dar prisiminiau nuperku vištienos krūtinėlių, supjaustau nedideliais gabaliukais, sudedu į puodą, įdedu vištienos prieskonių, išmaišau ir paliku kokiai 30min pastovėti. prieš kepant apvolioju džiuvesėliuose ir į įkaitintą aliejų sumetu. Patiekiu ant salotų lapų
aham dar galima pamirkyti tokiame plakinyje- 2 kiaušinių tryniai, 4 šaukštai vandens, ir smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio ... nebepamenu ar reikia dar miltų....
QUOTE(Sfinxute @ 2005 07 28, 12:09)
aš verdu 5 min, ir būna kieti. minkštų, jei nori- reikia virti nuo užvirimo iki 3 min.
o man po 10 min buvo dar šiek tiek skysti, tai ir verdu 20. O kaip jūs verdat? Aš ant mažos ugnies.
QUOTE(Mally @ 2005 07 28, 11:38)
o man po 10 min buvo dar šiek tiek skysti, tai ir verdu 20. O kaip jūs verdat? Aš ant mažos ugnies.
aš ant normalios (neprisuktos) ugnies
QUOTE(Sfinxute @ 2005 07 28, 11:09)
aš verdu 5 min, ir būna kieti. minkštų, jei nori- reikia virti nuo užvirimo iki 3 min.
Maximum verdu nuo užvirimo 10 min., ne daugiau - visada kieti. Užtenka ir penkių kokių turbūt ant normalios ugnies.