Čia tik šiaip parašiau, kad pasakytum, ar ne per daug darbo su jais kaip suprantu tinka.
Va čia mano kokius tris kartus išbandytas receptukas.
6-8 kaiušiniai
200-250 gr lieso kumpio ar kumpio dešros
1 mažas šviežias agurkas
1 šaukštas smulkiai sukapotų svogūnų laiškų
200 gr majonezo
salotų lapų papuošimui
galima dfar jei turi kapų, petražolių, bet jei neturi tai ir nereikia
druska
pipirai
Kiaušinius išverdame (20-30 min nuo užvirimo), perpjaunam išilgai puselėmis. Atsargiai išimam trynius, juos sutrinam su 3 šaukštais majonezo, suberti susmulkintą kumpį, laiškus, išmaišyti, pagal skonį druskos ir pipirų. Kiaušinių puselės pridėti to įdaro, na kad toks kauburas būtų tarsi antra puselė uždėta ant viršaus, sudėlioti puseles į lėkštę, išklotą salotų lapais, kiekvieną tepti likusiu majonezu ir uždėti po agurko griežinėlį.
QUOTE(hobo @ 2005 07 28, 11:18)
o ta tuno mišrainę galima valgyt šaltą?
Ją ir reikia šaltą valgyti, tik ant karštų makaronų reikia aliejų nuo tuno nupilti, kad geriau įsigertų matyt. Makaronus nusipirk kokius madresnius, gal kokius kaspuinėlius ar pan, na kad gražiau atrodytų Dar į tą mišrainę citrinos sulčių šiek tiek gali įspausti, žalumynų pridėti, laiškų, krapų. Žodžiu ingredientai: makaronų, tuno indelis (pirk ne savo sultyse, nes tas sausas toks, o aliejuje), laiškai, krapai, raudona paprika, citrinos sulčių, majonezo, prieskonių, galima virtų kaiušinių. Viskas. Proporcijos - skonio reikalas. Bent vienam pakeliui makaronų vienos dėžutės tuno užtenka, o jau daržovių kiek patiks pagal skonį, tiek ir dėk.
man labai skanu džiovinta slyvą apvynioti karšto rūkymo plonu šoninės gabalėliu, persmeigti mediniu pagalėliu ir užmesti ant sausos keptuvės arba į karštą orkaitę, čia kaip tau patogiau . nuostabus šiltas užkandis, tik reik padėt padažo kokio nors, sako labai tinka kox nors barbekju tipo kečupas (aš barbekju kečupo nemėgstu, tai naudoju šiaip aštru kečupą ar bet kokį kokį turiu).
imames darbo, ania? Aš tai įpratau per gimtadienius sumuštinukus tokius visokius.. Pirmiausieji tai su lašiša rukyta (gali buti kuprė), sviestuko vos vos, ant baltos duonos, ir citrinos riekelė ant viršaus.
O antrieji - nedietiška, bet man labai skanu. Fermentinio sūrio paimi (na taip pagal tai, kiek tokių darysi), sutarkuoji, pripjaustai labai LABAI smulkiai česnako, keletas šaukštų majonezo, visą gėrį tepi ant baltos duonos, pomidoro riekelė (tokie sumuštinukai mano draugo sesės daromi, tai iš lėkščių išnyksta staigiai)..
NIAM!
o desertui galima išmąstyti vaisių salotų (mano teta primaišiusi buvo ir privežusi): visokių vaisių, kokių tik galva išneša (ananasų, persikų, obuolių, kriaušių, vynuogių, abrikosų ir t.t.), supjausto gabalėliais, (jei konservuoti būna, tai dažnai ir pjaustyti nereikia), užpila jogurtu, ir skanaus. )
O antrieji - nedietiška, bet man labai skanu. Fermentinio sūrio paimi (na taip pagal tai, kiek tokių darysi), sutarkuoji, pripjaustai labai LABAI smulkiai česnako, keletas šaukštų majonezo, visą gėrį tepi ant baltos duonos, pomidoro riekelė (tokie sumuštinukai mano draugo sesės daromi, tai iš lėkščių išnyksta staigiai)..
NIAM!
o desertui galima išmąstyti vaisių salotų (mano teta primaišiusi buvo ir privežusi): visokių vaisių, kokių tik galva išneša (ananasų, persikų, obuolių, kriaušių, vynuogių, abrikosų ir t.t.), supjausto gabalėliais, (jei konservuoti būna, tai dažnai ir pjaustyti nereikia), užpila jogurtu, ir skanaus. )
na hobo auk didutė būk žavutė
šiaip pas mus labai pasisekimą turi mišrainytė su žuvim:
2-3 karšto rūkymo jūros lydekos
1 pokelis virtų ryžių
2-3 virti kiaušiniai
1 svogūno galva
krapai
majonezas
greita pagamint ir skanu
o ant saldžiosios koks paukčių pienas vasarą gerai.
receptas pagal bea
galima ir be žele. greičiau bus. ir su kokiom šviežiom uogom.... avietėm ar trešnėm
Želė-grietinėlės dvisluoksnis skanėstas
1 pakelis želė (vyshniu ar bet koki kitoki, gereusia dr.Oetker)
200 g 35 % riebumo grietinėlės arba tiek pat 40 % grietinės (dvaro)
200 g kefyro
1 pakelis dr.Oetker želatinos
citrinos sultys
6 šaukštai cukraus
konservuoti vaisiai
Paruošti žele pagal nurodymus ant pakuotės ir palikti užstingti. Tuo tarpu ištirpdyti želatiną, grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžios masės, įpilti šaukštą citrinos sulčių, kefyrą, želatiną ir gerai viską išmaišyti. Tada supilti ant užstingusios želė. Serviruoti su konservuotais persikais ar kitais vaisiais.
šiaip pas mus labai pasisekimą turi mišrainytė su žuvim:
2-3 karšto rūkymo jūros lydekos
1 pokelis virtų ryžių
2-3 virti kiaušiniai
1 svogūno galva
krapai
majonezas
greita pagamint ir skanu
o ant saldžiosios koks paukčių pienas vasarą gerai.
receptas pagal bea
galima ir be žele. greičiau bus. ir su kokiom šviežiom uogom.... avietėm ar trešnėm
Želė-grietinėlės dvisluoksnis skanėstas
1 pakelis želė (vyshniu ar bet koki kitoki, gereusia dr.Oetker)
200 g 35 % riebumo grietinėlės arba tiek pat 40 % grietinės (dvaro)
200 g kefyro
1 pakelis dr.Oetker želatinos
citrinos sultys
6 šaukštai cukraus
konservuoti vaisiai
Paruošti žele pagal nurodymus ant pakuotės ir palikti užstingti. Tuo tarpu ištirpdyti želatiną, grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžios masės, įpilti šaukštą citrinos sulčių, kefyrą, želatiną ir gerai viską išmaišyti. Tada supilti ant užstingusios želė. Serviruoti su konservuotais persikais ar kitais vaisiais.
Nusiperki max krekeriu sūrių. Ir tepi ant jų viską, kas šauna į galvą. Labai skanu yra smulkiai (bet ne pačia smulkiausia tarka) sutarkuoti morkas+česnakas+fermentinis sūris+majonezas. Tepi ant sausainukų. Dar: tokia indeliuose kur būna varškė su žalumynais+ graikiniai riešutai-tepi ant sausainiukų Ir panašiai v tom že dūchie