Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba ruošiant šventę

Čia tik šiaip parašiau, kad pasakytum, ar ne per daug darbo su jais ax.gif kaip suprantu tinka.
Va čia mano kokius tris kartus išbandytas receptukas.

6-8 kaiušiniai
200-250 gr lieso kumpio ar kumpio dešros
1 mažas šviežias agurkas
1 šaukštas smulkiai sukapotų svogūnų laiškų
200 gr majonezo
salotų lapų papuošimui
galima dfar jei turi kapų, petražolių, bet jei neturi tai ir nereikia
druska
pipirai

Kiaušinius išverdame (20-30 min nuo užvirimo), perpjaunam išilgai puselėmis. Atsargiai išimam trynius, juos sutrinam su 3 šaukštais majonezo, suberti susmulkintą kumpį, laiškus, išmaišyti, pagal skonį druskos ir pipirų. Kiaušinių puselės pridėti to įdaro, na kad toks kauburas būtų tarsi antra puselė uždėta ant viršaus, sudėlioti puseles į lėkštę, išklotą salotų lapais, kiekvieną tepti likusiu majonezu ir uždėti po agurko griežinėlį.
Atsakyti
taigi turiu jau 3 receptus: kavos žiedas, kiaušai ir tuno salotos. ghmz....mažoka.....tai kurgi dingo visos kulinarios?
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 07 28, 11:18)
o ta tuno mišrainę galima valgyt šaltą?

Ją ir reikia šaltą valgyti, tik ant karštų makaronų reikia aliejų nuo tuno nupilti, kad geriau įsigertų matyt. Makaronus nusipirk kokius madresnius, gal kokius kaspuinėlius ar pan, na kad gražiau atrodytų smile.gif Dar į tą mišrainę citrinos sulčių šiek tiek gali įspausti, žalumynų pridėti, laiškų, krapų. Žodžiu ingredientai: makaronų, tuno indelis (pirk ne savo sultyse, nes tas sausas toks, o aliejuje), laiškai, krapai, raudona paprika, citrinos sulčių, majonezo, prieskonių, galima virtų kaiušinių. Viskas. Proporcijos - skonio reikalas. Bent vienam pakeliui makaronų vienos dėžutės tuno užtenka, o jau daržovių kiek patiks pagal skonį, tiek ir dėk.
Atsakyti
man labai skanu džiovinta slyvą apvynioti karšto rūkymo plonu šoninės gabalėliu, persmeigti mediniu pagalėliu ir užmesti ant sausos keptuvės arba į karštą orkaitę, čia kaip tau patogiau wink.gif. nuostabus šiltas užkandis, tik reik padėt padažo kokio nors, sako labai tinka kox nors barbekju tipo kečupas (aš barbekju kečupo nemėgstu, tai naudoju šiaip aštru kečupą ar bet kokį kokį turiu).
Atsakyti
slyvą esu dariusi, visai nieko ir originalu, bea, o kaip patiekt? slyvas į lėkštę, o kečupą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hobo: 28 liepos 2005 - 10:36
Alkoholinis receptas: biggrin.gif
5 tryniai
1 stiklinė cukraus sumalti į pudrą
1 kondensuoto pieno bonkutė
2 šaukštai sausos kapučino kavos
1 but. degtinės

Viską suplakt, galima ragaut ir tą pačią dieną, bet kitą dieną skaniau. (A'la Beiley's išeina)
Atsakyti
o čia tai tinkamas.smile.gif jau 5. norėčiau bent 10 kokiųsmile.gif
Atsakyti
Padaryk keptos duonos mišrainę wink.gif
supjaustyk duoną kubeliais, iškepk karštam aliejuje. Sudėk į puodą: keptą duoną, sūrį, česnaką, virtų pupelių, dedu pora obuolių ir majonezo. Galima dar koncervuotų kukurūzų įdėti. skanaus wink.gif
Atsakyti
beje, kas manes dar nepasveikinot, prašom nepasididžiuot ir uzsukt i sveikinimu skyreli.
jau 6 receptai. biggrin.gif
Atsakyti
essen.gif imames darbo, ania? wink.gif Aš tai įpratau per gimtadienius sumuštinukus tokius visokius.. Pirmiausieji tai su lašiša rukyta (gali buti kuprė), sviestuko vos vos, ant baltos duonos, ir citrinos riekelė ant viršaus.
O antrieji - nedietiška, bet man labai skanu. Fermentinio sūrio paimi (na taip pagal tai, kiek tokių darysi), sutarkuoji, pripjaustai labai LABAI smulkiai česnako, keletas šaukštų majonezo, visą gėrį tepi ant baltos duonos, pomidoro riekelė (tokie sumuštinukai mano draugo sesės daromi, tai iš lėkščių išnyksta staigiai)..
NIAM!

o desertui galima išmąstyti vaisių salotų (mano teta primaišiusi buvo ir privežusi): visokių vaisių, kokių tik galva išneša (ananasų, persikų, obuolių, kriaušių, vynuogių, abrikosų ir t.t.), supjausto gabalėliais, (jei konservuoti būna, tai dažnai ir pjaustyti nereikia), užpila jogurtu, ir skanaus. smile.gif)

birthday.gif
Atsakyti
na hobo auk didutė būk žavutė tongue.gif 4u.gif

šiaip pas mus labai pasisekimą turi mišrainytė su žuvim:

2-3 karšto rūkymo jūros lydekos
1 pokelis virtų ryžių
2-3 virti kiaušiniai
1 svogūno galva
krapai
majonezas

greita pagamint ir skanu tongue.gif

o ant saldžiosios koks paukčių pienas vasarą gerai.
receptas pagal bea mirksiukas.gif
galima ir be žele. greičiau bus. ax.gif ir su kokiom šviežiom uogom.... avietėm ar trešnėm

Želė-grietinėlės dvisluoksnis skanėstas

1 pakelis želė (vyshniu ar bet koki kitoki, gereusia dr.Oetker)
200 g 35 % riebumo grietinėlės arba tiek pat 40 % grietinės (dvaro)
200 g kefyro
1 pakelis dr.Oetker želatinos
citrinos sultys
6 šaukštai cukraus
konservuoti vaisiai

Paruošti žele pagal nurodymus ant pakuotės ir palikti užstingti. Tuo tarpu ištirpdyti želatiną, grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžios masės, įpilti šaukštą citrinos sulčių, kefyrą, želatiną ir gerai viską išmaišyti. Tada supilti ant užstingusios želė. Serviruoti su konservuotais persikais ar kitais vaisiais.
Atsakyti
Nusiperki max krekeriu sūrių. Ir tepi ant jų viską, kas šauna į galvą. Labai skanu yra smulkiai (bet ne pačia smulkiausia tarka) sutarkuoti morkas+česnakas+fermentinis sūris+majonezas. Tepi ant sausainukų. Dar: tokia indeliuose kur būna varškė su žalumynais+ graikiniai riešutai-tepi ant sausainiukų thumbup.gif Ir panašiai v tom že dūchie biggrin.gif
Atsakyti