Merginos - labai reiktu Jusu pagalbos:
Kita savaitgali mano gimtadienis, svest nesiruosiu, bet ateis keli draugai, mama atvaziuos... Taigi suku dabar galva - kokiu cia uzkandziu pasidarius pavaisinimui, nes ne visi is karto atvyks, tai bijau, kad neliktu kas nors be vaisiu...
Parekomenduokit ka nors paprasto ir skanaus
QUOTE(Shiduh @ 2006 10 06, 11:08)
supratau kame problema, patiekalu daug, bet sunku susikomponuot ir pasidaryt valgiarasti. dafai parasykit, kas per koki baliu ka gamino. pvz.: as per savo gimke gaminau sonatinos citirnini torta, sagutes, surio-cili suktinukus ir (ne sonatinos) baranku uzkepeles.
Butent tame ir problema... Patiekalu tokia neaprepiama galybe, kad atrodo ir ta gaminciau, ir ta, o visu tai nepagaminsi...
Aciu Shiduh - buciau dekinga jei kas parasytu ka gamino per savo gimtadienius...
Ne šventė, bet metinės. Buvo šeštadienį. Trisdešimt žmonių.
Užkandžiai:
sumuštinukai su cukinijų salotomis
plikyti pyragaičiai su vištienos salotomis
lavašo vyniotiniai su namose sūdyta lašiša
sluokniuotos tešlos pyragas su lašiša ir špinatais
silkė su grybais
faberžė kiaušiniai
kepti baklažanai su sūriu ir česnakais
kepta česnakinė sprandinė
kepti sparneliai ir blauzdelės
daržovės:
kopūstų salotos su burokėliais
marinuotų agurkėlių salotos
sūdyti pomidorai
brokolių salotos
marinuoti pievagrybiai (jei tai daržovė )))) )
rauginti ir švieži agurkai
pomidorai su medaus užpilu
karštas
vištienos troškinys su grybais
bulvės keptos skiltelėmis
desertas:
vaisiai
ledai
obuoliniai pyragaičiai
kava, arbata
dar buvo atneštų pyragų
Užkandžiai:
sumuštinukai su cukinijų salotomis
plikyti pyragaičiai su vištienos salotomis
lavašo vyniotiniai su namose sūdyta lašiša
sluokniuotos tešlos pyragas su lašiša ir špinatais
silkė su grybais
faberžė kiaušiniai
kepti baklažanai su sūriu ir česnakais
kepta česnakinė sprandinė
kepti sparneliai ir blauzdelės
daržovės:
kopūstų salotos su burokėliais
marinuotų agurkėlių salotos
sūdyti pomidorai
brokolių salotos
marinuoti pievagrybiai (jei tai daržovė )))) )
rauginti ir švieži agurkai
pomidorai su medaus užpilu
karštas
vištienos troškinys su grybais
bulvės keptos skiltelėmis
desertas:
vaisiai
ledai
obuoliniai pyragaičiai
kava, arbata
dar buvo atneštų pyragų
Shiduh, mano žiniomis, štai tokie kiaušiniai kulinarijoje vadinami faberžė
Labutis Sonatina,
sakyk o koki garnyra geriausiai patiekti prie svabisko saslyko? Ir kiek tas saslykas kepa? O sakyk ar kalakutienos filr tiktu vietoj vistienos?
Aciukas
Na gal ir nenusimato jokios šventės, bet tokį nesudėtingą patiekalą ir aš pateiksiu... iš karto atsiprašau, tikslių proporcijų nežinau
Taigi, sudėtis - kietai virti kiaušiniai, majonezas, silkė (išskrostos file be odų, kad būtų truputį sūroka, ne marinuota), ir sviesto (ar margarino). Kietai išvirtus kiaušinius nulupti, atsargiai perpjauti pusiau ir atsargiai, nepažeidžiant baltymo, iškrapštyti trynius. Silkę be odelės papjaustyti nedideliais kubeliais, trynius sutrinti, įdėti truputį minkštesnio arba per burokinę tarką pervaryto sviesto, kad suliptų geriau ir iš viso to (silkės, trynių ir sviesto) išminkyti masę. Tada atsargiai sukrauti atgal į kiaušinius (tas baltymų puseles, iš kurių iškabinot trynį), ant viršaus majonezo (paprastai naudojam daumantų mėlyną, bet jokiu būdu ne lieso rūgštaus), ir galima vaišintis papuošimui paprastai papilam šalia marinuotų žirnelių, labai tinka ir kartu valgyt. Jei norit patiekt ne iš karto, tiesiog neapipilkit majonezu, o laikykit šaldytuve, uždėt majonezo galima prieš patiekiant. Dedam maždaug 1 šaukštelis majonezo vienam kiaušiniui. Majonezas sudrėkina, silkė suteikia sūrumo - kol kas labai greit išgraibstoma Beje, vaikų šventei dalį masės galima nuimti ir panaudoti, tarkim, sumuštinukams, o kiaušinius pripildyti lygiai su pjovimo linija, tada ant viršaus bus galima padėt pomidorų puselių, juos pataškuot grietine ar majonezu, turėsit visų graibstomas "musmirytes" .
Iš patirties: geriausia gaminti kartu ruošiant kitą patiekalą, kuriam reikalingi virti pjaustyti kiaušiniai, nes vis tiek dalies tryniai būna labai arti baltymo, ir išimant suplyšta, arba nesilupa - šiaip koks gamybinis brokas...
Tiesa, kažkada per gimtadienį vieną ragavau nerealiai paprastų sumuštinukų, bet man labai patiko - ant duonos plonai užtepta sviesto, supjaustyta vieno kąsnio gabaliukais, ant viršaus po vieną konservuotą šprotą ir po riekelę šviežio agurko.
Dar turiu mėgstamą mišrainę su konservuotais kalmarais... bet nežinau, ar domina, nes kas nemėgsta žuvies kvapo ir žuvies, tai net neliečia tokios o man apsirijimas
Taigi, sudėtis - kietai virti kiaušiniai, majonezas, silkė (išskrostos file be odų, kad būtų truputį sūroka, ne marinuota), ir sviesto (ar margarino). Kietai išvirtus kiaušinius nulupti, atsargiai perpjauti pusiau ir atsargiai, nepažeidžiant baltymo, iškrapštyti trynius. Silkę be odelės papjaustyti nedideliais kubeliais, trynius sutrinti, įdėti truputį minkštesnio arba per burokinę tarką pervaryto sviesto, kad suliptų geriau ir iš viso to (silkės, trynių ir sviesto) išminkyti masę. Tada atsargiai sukrauti atgal į kiaušinius (tas baltymų puseles, iš kurių iškabinot trynį), ant viršaus majonezo (paprastai naudojam daumantų mėlyną, bet jokiu būdu ne lieso rūgštaus), ir galima vaišintis papuošimui paprastai papilam šalia marinuotų žirnelių, labai tinka ir kartu valgyt. Jei norit patiekt ne iš karto, tiesiog neapipilkit majonezu, o laikykit šaldytuve, uždėt majonezo galima prieš patiekiant. Dedam maždaug 1 šaukštelis majonezo vienam kiaušiniui. Majonezas sudrėkina, silkė suteikia sūrumo - kol kas labai greit išgraibstoma Beje, vaikų šventei dalį masės galima nuimti ir panaudoti, tarkim, sumuštinukams, o kiaušinius pripildyti lygiai su pjovimo linija, tada ant viršaus bus galima padėt pomidorų puselių, juos pataškuot grietine ar majonezu, turėsit visų graibstomas "musmirytes" .
Iš patirties: geriausia gaminti kartu ruošiant kitą patiekalą, kuriam reikalingi virti pjaustyti kiaušiniai, nes vis tiek dalies tryniai būna labai arti baltymo, ir išimant suplyšta, arba nesilupa - šiaip koks gamybinis brokas...
Tiesa, kažkada per gimtadienį vieną ragavau nerealiai paprastų sumuštinukų, bet man labai patiko - ant duonos plonai užtepta sviesto, supjaustyta vieno kąsnio gabaliukais, ant viršaus po vieną konservuotą šprotą ir po riekelę šviežio agurko.
Dar turiu mėgstamą mišrainę su konservuotais kalmarais... bet nežinau, ar domina, nes kas nemėgsta žuvies kvapo ir žuvies, tai net neliečia tokios o man apsirijimas
QUOTE(Mildukas @ 2006 10 25, 16:16)
Na gal ir nenusimato jokios šventės, bet tokį nesudėtingą patiekalą ir aš pateiksiu... iš karto atsiprašau, tikslių proporcijų nežinau
Taigi, sudėtis - kietai virti kiaušiniai, majonezas, silkė (išskrostos file be odų, kad būtų truputį sūroka, ne marinuota), ir sviesto (ar margarino). Kietai išvirtus kiaušinius nulupti, atsargiai perpjauti pusiau ir atsargiai, nepažeidžiant baltymo, iškrapštyti trynius. Silkę be odelės papjaustyti nedideliais kubeliais, trynius sutrinti, įdėti truputį minkštesnio arba per burokinę tarką pervaryto sviesto, kad suliptų geriau ir iš viso to (silkės, trynių ir sviesto) išminkyti masę. Tada atsargiai sukrauti atgal į kiaušinius (tas baltymų puseles, iš kurių iškabinot trynį), ant viršaus majonezo (paprastai naudojam daumantų mėlyną, bet jokiu būdu ne lieso rūgštaus), ir galima vaišintis papuošimui paprastai papilam šalia marinuotų žirnelių, labai tinka ir kartu valgyt. Jei norit patiekt ne iš karto, tiesiog neapipilkit majonezu, o laikykit šaldytuve, uždėt majonezo galima prieš patiekiant. Dedam maždaug 1 šaukštelis majonezo vienam kiaušiniui. Majonezas sudrėkina, silkė suteikia sūrumo - kol kas labai greit išgraibstoma Beje, vaikų šventei dalį masės galima nuimti ir panaudoti, tarkim, sumuštinukams, o kiaušinius pripildyti lygiai su pjovimo linija, tada ant viršaus bus galima padėt pomidorų puselių, juos pataškuot grietine ar majonezu, turėsit visų graibstomas "musmirytes" .
Iš patirties: geriausia gaminti kartu ruošiant kitą patiekalą, kuriam reikalingi virti pjaustyti kiaušiniai, nes vis tiek dalies tryniai būna labai arti baltymo, ir išimant suplyšta, arba nesilupa - šiaip koks gamybinis brokas...
Tiesa, kažkada per gimtadienį vieną ragavau nerealiai paprastų sumuštinukų, bet man labai patiko - ant duonos plonai užtepta sviesto, supjaustyta vieno kąsnio gabaliukais, ant viršaus po vieną konservuotą šprotą ir po riekelę šviežio agurko.
Dar turiu mėgstamą mišrainę su konservuotais kalmarais... bet nežinau, ar domina, nes kas nemėgsta žuvies kvapo ir žuvies, tai net neliečia tokios o man apsirijimas
Taigi, sudėtis - kietai virti kiaušiniai, majonezas, silkė (išskrostos file be odų, kad būtų truputį sūroka, ne marinuota), ir sviesto (ar margarino). Kietai išvirtus kiaušinius nulupti, atsargiai perpjauti pusiau ir atsargiai, nepažeidžiant baltymo, iškrapštyti trynius. Silkę be odelės papjaustyti nedideliais kubeliais, trynius sutrinti, įdėti truputį minkštesnio arba per burokinę tarką pervaryto sviesto, kad suliptų geriau ir iš viso to (silkės, trynių ir sviesto) išminkyti masę. Tada atsargiai sukrauti atgal į kiaušinius (tas baltymų puseles, iš kurių iškabinot trynį), ant viršaus majonezo (paprastai naudojam daumantų mėlyną, bet jokiu būdu ne lieso rūgštaus), ir galima vaišintis papuošimui paprastai papilam šalia marinuotų žirnelių, labai tinka ir kartu valgyt. Jei norit patiekt ne iš karto, tiesiog neapipilkit majonezu, o laikykit šaldytuve, uždėt majonezo galima prieš patiekiant. Dedam maždaug 1 šaukštelis majonezo vienam kiaušiniui. Majonezas sudrėkina, silkė suteikia sūrumo - kol kas labai greit išgraibstoma Beje, vaikų šventei dalį masės galima nuimti ir panaudoti, tarkim, sumuštinukams, o kiaušinius pripildyti lygiai su pjovimo linija, tada ant viršaus bus galima padėt pomidorų puselių, juos pataškuot grietine ar majonezu, turėsit visų graibstomas "musmirytes" .
Iš patirties: geriausia gaminti kartu ruošiant kitą patiekalą, kuriam reikalingi virti pjaustyti kiaušiniai, nes vis tiek dalies tryniai būna labai arti baltymo, ir išimant suplyšta, arba nesilupa - šiaip koks gamybinis brokas...
Tiesa, kažkada per gimtadienį vieną ragavau nerealiai paprastų sumuštinukų, bet man labai patiko - ant duonos plonai užtepta sviesto, supjaustyta vieno kąsnio gabaliukais, ant viršaus po vieną konservuotą šprotą ir po riekelę šviežio agurko.
Dar turiu mėgstamą mišrainę su konservuotais kalmarais... bet nežinau, ar domina, nes kas nemėgsta žuvies kvapo ir žuvies, tai net neliečia tokios o man apsirijimas
Mildukai na gi isduok savo kalmaru misraines receptuka. Sakyk o kokius butent kons. kalmarus naudoji, ta prasme kokios firmos? Aciukas
Firmų nelabai žinau, nes senokai pirkau ir dariau, daugiau namie gerbėjų nėra O mišrainytė elementari, aš gamint nemoku... lygiom dalim kubeliais pjaustytų kietai virtų kiaušinių, konservuotų žirnelių ir kubeliais pjaustytų konservuotų kalmarų, viską išmaišyt su majonezu. Kalmarai tie, kur būna tik juostelės raumens užkonservuotos, atrodo, savo sultyse. Šiaip vienintelė mišrainė, kurią valgau, labai jau išranki maistui esu