Siaubas kaip grazu ir skanu... Sonatina, as jau taves pasigedau (na tiksliau ne taves, o tavo gaminamu skanestu )
Gal gali parasyti tu pyrageliu su farsu receptuka ir isduoti paslapti kaip darei krepselius su vaisiais, ka dejai i visu (koki krema ar pudinga)?
Dikse, Neryte
Vieno kąsnio pyragėliai su faršu ir grybais
Tešla
1 1/2 st. miltų
100 g sviesto
žiupsnelis druskos
1/4 st. ledinio vandens
1 kiaušinio trynys
1 v. š. aliejaus
Sumaišyti sviestą su miltais, pirštais trinti, kol pasidarys trupinėliai. Berti druską, aliejų, trynį. Išmaišyti. Po truputį pilti vandenį ir suminkyti elastingą tešlą. Miltų daugiau nedėti!!! Jei tešla lips prie rankų, geriau pabarstyti miltų ją kočiojant.
Suvynioti tešlą į plėvelę ir pašaldyti ½ val.
Įdaras
1 svogūno galvutė, smulkiai supjaustyta
300 g bet kokio faršo
250 g grybų
2 kietai virti kiaušiniai
1 v. š. garstyčių (jei mėgstate)
druskos, pipirų
1 kiaušinio trynys
sezamo sėklų
Aliejuje apkepinti svogūną, tada berti labai smulkiai supjaustytus grybus, šiek tiek pakepinti, sudėti faršą ir kepti kol faršas bus praktiškai visiškai iškepęs. Kiaušinius taip pat susmulkinti ir sumaišyti su faršu. Pasūdyti, dėti mėgiamų prieskonių.
Tešlą padalinti į dvi dalis ir plonai iškočioti. Ant vieno lakšto šaukšteliu išdėlioti faršą, uždengti antru lakštu ir formele išspausti pyragėlius. Kraščiukus apspausti rankomis. Patepti išplaktu kiaušinio tryniu ir pabarstyti sezamo sėklomis.
Kepti 20 min. iki 190C įkaitintoje orkaitėje.
P. S. 1 st. 236 ml. Į faršą garstyčių nedėjau, bet įmaišiau bešamelio padažo iš 2 a. š. sviesto, 1 v. š. miltų, 150 ml pieno ir 1 kiaušinio trynio. Gavosi apie 60 mažyčių pyragėlių (įdaro dar liko)
Krepšeliai su vaisiais
Trapi tešla:
113 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros
1/3 st. cukraus
1 kiaušinis
1/2 a. š. vanilės
2 st. miltų (kad tešla nebūtų kieta)
Įdaras:
175 ml pieno
1 kiaušinis
2 v. š. cukraus
2 v. š. krakmolo
1 a. š. vanilės
2 v. š. grietinėlės
vaisiai, uogos
abrikosų džemas
Tešla
Mikseriu išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo. Dėti kiaušinį ir vanilę, išplakti. Plakant mažu greičiu berti po vieną stiklinę miltų. Maišyti, kol tešla nelips prie rankų, bet bus minkšta. Suvynioti tešlą į plėvelę ir pašaldyti mažiausiai 1 valandą. Iškočioti ant miltais pabarstytos lentos, išpjauti reikiamo dydžio apskritimus ir iškloti formeles, subadyti šakute. Gaunasi maždaug 24 nedideli krepšeliai.
Įkaitinti orkaitę iki 170ºC. Kepti, kol pagels. Visiškai ataušinti.
Įdaras
Pagaminti plikytą kremą: sumaišyti krakmolą su cukrumi ir kiaušiniu, kol neliks gumuliukų. Pieną užvirinti. Plona srovele nuolat maišant supilti pieną į kiaušinio masę, tada vėl viską dėti ant viryklės ir ant nedidelės ugnies nuolat maišant pakaitinti, kol sutirštės (neužvirinti). Ataušinti, uždengus plėvele, kad plėvelė liestųsi prie kremo. Išplakti su vanile ir grietinėle.
Užpildyti krepšelius kremu. Pašildyti abrikosų džemą, kad suskystėtų. Paruoštas uogas ir vaisius sudėti į džemą ir atsargiai išmaišyti. Išdėlioti ant kremo ir patiekti.
P. S. 1 st. - 236 ml. Gavosi 15 vidutinio dydžio krepšelių. Miltų į tešlą sudėjau maždaug 1 3/4 st. Vaisių nemaišiau su džemu, o tiesiog džemu aptepiau jau sudėtus į krepšelius.
Vieno kąsnio pyragėliai su faršu ir grybais
Tešla
1 1/2 st. miltų
100 g sviesto
žiupsnelis druskos
1/4 st. ledinio vandens
1 kiaušinio trynys
1 v. š. aliejaus
Sumaišyti sviestą su miltais, pirštais trinti, kol pasidarys trupinėliai. Berti druską, aliejų, trynį. Išmaišyti. Po truputį pilti vandenį ir suminkyti elastingą tešlą. Miltų daugiau nedėti!!! Jei tešla lips prie rankų, geriau pabarstyti miltų ją kočiojant.
Suvynioti tešlą į plėvelę ir pašaldyti ½ val.
Įdaras
1 svogūno galvutė, smulkiai supjaustyta
300 g bet kokio faršo
250 g grybų
2 kietai virti kiaušiniai
1 v. š. garstyčių (jei mėgstate)
druskos, pipirų
1 kiaušinio trynys
sezamo sėklų
Aliejuje apkepinti svogūną, tada berti labai smulkiai supjaustytus grybus, šiek tiek pakepinti, sudėti faršą ir kepti kol faršas bus praktiškai visiškai iškepęs. Kiaušinius taip pat susmulkinti ir sumaišyti su faršu. Pasūdyti, dėti mėgiamų prieskonių.
Tešlą padalinti į dvi dalis ir plonai iškočioti. Ant vieno lakšto šaukšteliu išdėlioti faršą, uždengti antru lakštu ir formele išspausti pyragėlius. Kraščiukus apspausti rankomis. Patepti išplaktu kiaušinio tryniu ir pabarstyti sezamo sėklomis.
Kepti 20 min. iki 190C įkaitintoje orkaitėje.
P. S. 1 st. 236 ml. Į faršą garstyčių nedėjau, bet įmaišiau bešamelio padažo iš 2 a. š. sviesto, 1 v. š. miltų, 150 ml pieno ir 1 kiaušinio trynio. Gavosi apie 60 mažyčių pyragėlių (įdaro dar liko)
Krepšeliai su vaisiais
Trapi tešla:
113 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros
1/3 st. cukraus
1 kiaušinis
1/2 a. š. vanilės
2 st. miltų (kad tešla nebūtų kieta)
Įdaras:
175 ml pieno
1 kiaušinis
2 v. š. cukraus
2 v. š. krakmolo
1 a. š. vanilės
2 v. š. grietinėlės
vaisiai, uogos
abrikosų džemas
Tešla
Mikseriu išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo. Dėti kiaušinį ir vanilę, išplakti. Plakant mažu greičiu berti po vieną stiklinę miltų. Maišyti, kol tešla nelips prie rankų, bet bus minkšta. Suvynioti tešlą į plėvelę ir pašaldyti mažiausiai 1 valandą. Iškočioti ant miltais pabarstytos lentos, išpjauti reikiamo dydžio apskritimus ir iškloti formeles, subadyti šakute. Gaunasi maždaug 24 nedideli krepšeliai.
Įkaitinti orkaitę iki 170ºC. Kepti, kol pagels. Visiškai ataušinti.
Įdaras
Pagaminti plikytą kremą: sumaišyti krakmolą su cukrumi ir kiaušiniu, kol neliks gumuliukų. Pieną užvirinti. Plona srovele nuolat maišant supilti pieną į kiaušinio masę, tada vėl viską dėti ant viryklės ir ant nedidelės ugnies nuolat maišant pakaitinti, kol sutirštės (neužvirinti). Ataušinti, uždengus plėvele, kad plėvelė liestųsi prie kremo. Išplakti su vanile ir grietinėle.
Užpildyti krepšelius kremu. Pašildyti abrikosų džemą, kad suskystėtų. Paruoštas uogas ir vaisius sudėti į džemą ir atsargiai išmaišyti. Išdėlioti ant kremo ir patiekti.
P. S. 1 st. - 236 ml. Gavosi 15 vidutinio dydžio krepšelių. Miltų į tešlą sudėjau maždaug 1 3/4 st. Vaisių nemaišiau su džemu, o tiesiog džemu aptepiau jau sudėtus į krepšelius.
Suši tortas
8 st. sausų ryžių
1,5 st. ryžių acto
1 v. š. druskos
¼ st. cukraus
Išvirti ryžius. Ryžių actą šiek tiek pašildyti ir sumaišyti su druska ir cukrumi. Užpilti ant ryžių ir išmaišyti. Ryžius uždengti plėvele ir ataušinti.
Stiklinį indą iškloti plėvele. Ant dugno išdėlioti plonytes citrinos riekeles. Jas dar pašlakstyti citrinų sultimis. Išdėlioti sluoksnį plonai supjaustytos sūdytos lašišos. Šiek tiek pašlakstyti citrinų sultimis. Dėti 1/3 ryžių. Tada dėti sluoksnį plonai supjaustyto avokado (galima dėti agurkų). Vėl dėti 1/3 ryžių. Tada dėti sluoksnį virtų krevečių ir galiausiai likusius ryžius. Pašlakstyti citrinų sultimis. Uždengti plėvele, paslėgti ir palaikyti šaltai kelias valandas.
Uždėti lėkštę ir apversti. Nuimti indą ir plėvelę ir patiekti
P. S. čia kiekis nurodomas milžiniškas... Aš dariau iš 1 st. ryžių, gavosi nedidukas tortukas. 1 st. 236 ml.
Vėrinukai su čeri pomidoriukais, baziliku, putpelių kiaušiniais ir mocarela
Mocarelą supjaustyti gabaliukais, apšlakstyti sojos padažu ir šlakeliu aliejaus, pabarstyti mėgiamų prieskonių ir išmaišyti. Ant iešmelių verti po puselę virto putpelės kiaušinio, šviežią baziliko lapelį, puselę čeri pomidoriuko, baziliko lapelį, mocarelos gabaliuką ir juodąją alyvuogę
Visiems labai patiko štai šie pyragėliai:
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bekonu
Sluoksniuotos tešlos lapelius atšildyti, supjaustyti 2 - 2,5 cm pločio juostelėmis. Per vidurį užrišti ploną bekono juostelę ir bekono kraštelius uždėti ant tešlos. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Švabiškas šašlykas
Vištienos filė pamušti, pabarstyti pipirais dėti ant supjautytų pusžiedžiais svogūnų, pamaišyti ir pamarinuoti 1 - 2 valandas.
Ant grotelių išdėlioti sluoksnį plonai supjaustyto rūkyto bekono. Ant jo dėti sluoksnį vištienos filė. Ant viršaus vėl sluoksnį bekono. Geriau dėti du sluoksnius vištienos, tada mėsa gaunasi sultingesnė. Tarp vištienos sluoksnių galima išdėlioti svogūnų iš marinato.
P. S. vištieną pamiršau išmušti ir dėliojom vienu sluoksniu, bet vis tiek gavosi liuks! Vištienos nesūdžiau, visiškai užteko druskos nuo bekono. Svečiai buvo sužavėti
Sūrio ir čili pipirų suktinukai iš sluoksniuotos tešlos
Sluoksniuotos tešlos lakštus atšildyti.
Iškočioti ploną lakštą, ant pusės užberti smulkiai tarkuoto sūrio, užlenkti neapibarstytą tešlos dalį ant viršaus ir vėl iškočioti.
Pabarstyti druska ir čili pipirais. Šiek tiek pakočioti.
Apversti iš aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su 1 v. š. vandens.
Supjaustyti 1,5 cm storio juostelėmis, jas persukti 3 - 4 kartus. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.
8 st. sausų ryžių
1,5 st. ryžių acto
1 v. š. druskos
¼ st. cukraus
Išvirti ryžius. Ryžių actą šiek tiek pašildyti ir sumaišyti su druska ir cukrumi. Užpilti ant ryžių ir išmaišyti. Ryžius uždengti plėvele ir ataušinti.
Stiklinį indą iškloti plėvele. Ant dugno išdėlioti plonytes citrinos riekeles. Jas dar pašlakstyti citrinų sultimis. Išdėlioti sluoksnį plonai supjaustytos sūdytos lašišos. Šiek tiek pašlakstyti citrinų sultimis. Dėti 1/3 ryžių. Tada dėti sluoksnį plonai supjaustyto avokado (galima dėti agurkų). Vėl dėti 1/3 ryžių. Tada dėti sluoksnį virtų krevečių ir galiausiai likusius ryžius. Pašlakstyti citrinų sultimis. Uždengti plėvele, paslėgti ir palaikyti šaltai kelias valandas.
Uždėti lėkštę ir apversti. Nuimti indą ir plėvelę ir patiekti
P. S. čia kiekis nurodomas milžiniškas... Aš dariau iš 1 st. ryžių, gavosi nedidukas tortukas. 1 st. 236 ml.
Vėrinukai su čeri pomidoriukais, baziliku, putpelių kiaušiniais ir mocarela
Mocarelą supjaustyti gabaliukais, apšlakstyti sojos padažu ir šlakeliu aliejaus, pabarstyti mėgiamų prieskonių ir išmaišyti. Ant iešmelių verti po puselę virto putpelės kiaušinio, šviežią baziliko lapelį, puselę čeri pomidoriuko, baziliko lapelį, mocarelos gabaliuką ir juodąją alyvuogę
Visiems labai patiko štai šie pyragėliai:
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bekonu
Sluoksniuotos tešlos lapelius atšildyti, supjaustyti 2 - 2,5 cm pločio juostelėmis. Per vidurį užrišti ploną bekono juostelę ir bekono kraštelius uždėti ant tešlos. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Švabiškas šašlykas
Vištienos filė pamušti, pabarstyti pipirais dėti ant supjautytų pusžiedžiais svogūnų, pamaišyti ir pamarinuoti 1 - 2 valandas.
Ant grotelių išdėlioti sluoksnį plonai supjaustyto rūkyto bekono. Ant jo dėti sluoksnį vištienos filė. Ant viršaus vėl sluoksnį bekono. Geriau dėti du sluoksnius vištienos, tada mėsa gaunasi sultingesnė. Tarp vištienos sluoksnių galima išdėlioti svogūnų iš marinato.
P. S. vištieną pamiršau išmušti ir dėliojom vienu sluoksniu, bet vis tiek gavosi liuks! Vištienos nesūdžiau, visiškai užteko druskos nuo bekono. Svečiai buvo sužavėti
Sūrio ir čili pipirų suktinukai iš sluoksniuotos tešlos
Sluoksniuotos tešlos lakštus atšildyti.
Iškočioti ploną lakštą, ant pusės užberti smulkiai tarkuoto sūrio, užlenkti neapibarstytą tešlos dalį ant viršaus ir vėl iškočioti.
Pabarstyti druska ir čili pipirais. Šiek tiek pakočioti.
Apversti iš aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su 1 v. š. vandens.
Supjaustyti 1,5 cm storio juostelėmis, jas persukti 3 - 4 kartus. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.
Sonatina, aciu
Na jei jau visus receptus rasai, tai prasom ir silkes pataluose receptuka parasyti
Na jei jau visus receptus rasai, tai prasom ir silkes pataluose receptuka parasyti
Silkė pataluose
3-4 vidutinio dydžio bulvės
2 vidutinio dydžio morkos
2 vidutinio dydžio burokėliai
1 nedidelė svogūno gavutė
4 sūdytos silkės filė gabalėliai
1 kiaušinis
300 g majonezo
1 pakelis želatinos
1/2 st. vandens
druska, pipirai
Išvirti kiaušinį, bulves morkas, burokėlius (burokėlius virti atskirai). Daržoves smulkiai supjaustyti, kiaušinį sutarkuoti.
Smulkiai supjautytą svogūną 1 min. pavirti, perlieti šaltu vandeniu ir nusausinti.
Silkę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sumaišyti su svogūnu.
Nedideliame puodelyje ½ st. vandens išbrinkinti želatiną. Paskui pakaitinti, kol ištirps. Ataušinti ir sumaišyti su majonezu. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.
Kiekvieną ingredientą bulves, morkas, burokėlius, silkę su svogūnais atskirai sumaišyti su majonezu ir sluoksniais sudėti į plėvele išklotą formą (bulvės, morkos, silkė, burokėliai, bulvės).
Kai sustings, papuošti tarkuotu kiaušiniu ir majonezu.
P. S. burokėlių neviriau, o naudojau savo mėgiamus Kėdainių konservų fabriko marinuotus obuolių sultyse (sudėjau visą 0,5 l stiklainį). Recepte neaiškus želatinos kiekis, tai naudojau 4 lapelius (8 g) želatinos... Galima buvo ir šiek tiek daugiau...
3-4 vidutinio dydžio bulvės
2 vidutinio dydžio morkos
2 vidutinio dydžio burokėliai
1 nedidelė svogūno gavutė
4 sūdytos silkės filė gabalėliai
1 kiaušinis
300 g majonezo
1 pakelis želatinos
1/2 st. vandens
druska, pipirai
Išvirti kiaušinį, bulves morkas, burokėlius (burokėlius virti atskirai). Daržoves smulkiai supjaustyti, kiaušinį sutarkuoti.
Smulkiai supjautytą svogūną 1 min. pavirti, perlieti šaltu vandeniu ir nusausinti.
Silkę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sumaišyti su svogūnu.
Nedideliame puodelyje ½ st. vandens išbrinkinti želatiną. Paskui pakaitinti, kol ištirps. Ataušinti ir sumaišyti su majonezu. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.
Kiekvieną ingredientą bulves, morkas, burokėlius, silkę su svogūnais atskirai sumaišyti su majonezu ir sluoksniais sudėti į plėvele išklotą formą (bulvės, morkos, silkė, burokėliai, bulvės).
Kai sustings, papuošti tarkuotu kiaušiniu ir majonezu.
P. S. burokėlių neviriau, o naudojau savo mėgiamus Kėdainių konservų fabriko marinuotus obuolių sultyse (sudėjau visą 0,5 l stiklainį). Recepte neaiškus želatinos kiekis, tai naudojau 4 lapelius (8 g) želatinos... Galima buvo ir šiek tiek daugiau...
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 22, 13:07)
vajetus, tai kiek cia to susio gaunas is 8st nes man is 1st. katilas plovo iseina o jei rimtai, tai kiek cia tu ryziu turi buti o ryziai eiliniai-mirtingieji ar specialus, skirti susiui
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 22, 16:06)
Tai aš ir rašiau, kad šį tortuką padariau iš 1 st. ryžių (2 maišelių). Sušiui naudoju štai šituos ryžius:
Tik juos verdu 15 min. Labai gerai sulimpa
Tik juos verdu 15 min. Labai gerai sulimpa
ups...kazkaip po nuotrauka nepaskaiciau tavo komentaro, uzmeciau aki i sudeti ir psio
QUOTE(Shiduh @ 2006 05 22, 17:11)
bet tai jeigu 20 zmoniu gauja, tai gal 8 st. pats tas??? ar ne?
na nebent tik susiu zadi svecius uzkimst man atrodo kokiu 2 vnt., max 3 vnt. per akis. nes is praktikos pasakysiu ne visi tuos susius megsta... paskui bus kaip man per viena baliu. teko paciai kapot morkyciu, kopusteliu salotas, bo sveciams pasirode ne lygis
Sonatina labai nuostabiai tavo patiekalai atrodo, net seilė varva, bet kiek laiko užima juos paruošti?