Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

Mums bėrimas praėjo ir negrįžta. Įtariu kelis produktus, kurie galėjo jį sukelt: morkas, manus, jogurtą, žuvį, moliūgą. Jų visų nevartojome šį laiką. Kada ir kaip galėčiau bandyt juos duot, kad išsiaiškinčiau, kuris kaltas?
Atsakyti
QUOTE(Inetutia @ 2009 06 06, 12:11)
O as is viso nebezinau ka daryt, mano vaika beria ir nuo lauko alergenu, nuo ziedadulkiu, zydinciu zoliu (neaisku kuriu). Tik trumpam iseinam i lauka, kad man visai stogas nenuvaziuotu sedint tarp 4 sienu, ant rytojaus jau vaikas isbertas. Tai kaip atsirinkt maista, kuris jam tinkamas, jei berimams 5takos turi ne tik maistas?! verysad.gif

Sunku taip unsure.gif Manau,kai praeis visi zydejimai,tada bus lengviau maista sugaudyt,o dabar belieka rankiot maziau alergizuojancius ir tiek.Dar pries miega,kur lelia guli ,butina dregnai isvalyti grindis ir perbraukt sienas,o uzuolaidas ( jei tokios yra) nupurkst is geliu pursktuvo vandeniu.
QUOTE(GiedrėM @ 2009 06 06, 15:50)
Mums bėrimas praėjo ir negrįžta. Įtariu kelis produktus, kurie galėjo jį sukelt: morkas, manus, jogurtą, žuvį, moliūgą. Jų visų nevartojome šį laiką. Kada ir kaip galėčiau bandyt juos duot, kad išsiaiškinčiau, kuris kaltas?

Isitikink ,kad tikrai neberia maziausia 10dienu,tada po viena produkta kas kokia savaites,kad nebutu,vadinamo,uzdelsto berimo,kai isberia ne is karto ,nes tada vel nesuprasi nuo ko.
Beje,alergiskiems zuvies be metuku nepatariama duoti,morka tik be serdies,ir tai jei tinka,manai is kvieciu,o sie jau blogieciai daznai buna,o ir naudos is ju laaaabai mazai,tik tukina.

As irgi negaliu atsidziaugt,mazosios odyte grazi,svari,be nei vieno spuogelio.Bet taip baisu kazka naujo duot unsure.gif Daviau pora kart viena kita nauja produkta,bet toki minimalu kieki,kad jei jis ir alergizuoja silpniau,tai neuzteko ,kad isbertu.Negerai,nes taip nezinosiu ar tinka,bet vat,ta baime doh.gif Nieko,po pirmojo gimtadienio ir krikstynu uzsiimsim meniu prapletimu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mano_svajone: 06 birželio 2009 - 16:53
QUOTE(mano_svajone @ 2009 06 06, 17:51)
Isitikink ,kad tikrai neberia maziausia 10dienu,tada po viena produkta kas kokia savaites,kad nebutu,vadinamo,uzdelsto berimo,kai isberia ne is karto ,nes tada vel nesuprasi nuo ko.
Beje,alergiskiems zuvies be metuku nepatariama duoti,morka tik be serdies,ir tai jei tinka,manai is kvieciu,o sie jau blogieciai daznai buna,o ir naudos is ju laaaabai mazai,tik tukina.

Žinau, kad manai - nieko gero. Bet mus beria nuo avižų ir miežių nuo pirmo paragavimo, tai jų ir nevalgom. Grikių nemėgsta, net išvėmė, kai bandžiau po kelias kruopeles pratint prie skonio. Tai valgom iš kruopų ryžius, kukurūzus, dabar soras išbandėm ir valgė. Manus duodavau labai retai tik dėl paįvairinimo. Ir nebuvo reakcijos gerą mėnesį. Morkas valgom nuo šešių mėnesių ir gana dažnai, jas įtariu tik dėl to, kad įtrauktos į stiprių alergenų sąrašą.

Dar tokio noriu paklaust dalyko. Jei buvo paberta labai retais pavieniais spuogiukais apie kaklą iš nugaros ir priekio, o daugiau niekur, gali būt nuo maisto? Aš galvojau, kad sudirgino maikytės apykaklė g.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 06 06, 20:21)
Dar tokio noriu paklaust dalyko. Jei buvo paberta labai retais pavieniais spuogiukais apie kaklą iš nugaros ir priekio, o daugiau niekur, gali būt nuo maisto? Aš galvojau, kad sudirgino maikytės apykaklė g.gif

Dukryte is pradziu berdavo tik veiduka,o praejus berimams ten,netinkami produktai islysdavo ant kakliuko.Galvojau taip pat kaip tu,tik gydytoja patvirtino,kad cia irigi alerginis berimas unsure.gif Buvo karteli viena ir pilvukas,bet labai keistai,ratu isbertas,grynai aplink pilvo ertme apsupe pavieniai spuogiukai,kurie po poros dienu dingo.
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2009 06 07, 12:36)
Dukryte is pradziu berdavo tik veiduka,o praejus berimams ten,netinkami produktai islysdavo ant kakliuko.Galvojau taip pat kaip tu,tik gydytoja patvirtino,kad cia irigi alerginis berimas unsure.gif  Buvo karteli viena ir pilvukas,bet labai keistai,ratu isbertas,grynai aplink pilvo ertme apsupe pavieniai spuogiukai,kurie po poros dienu dingo.

Aš pakeičiau maikytę ir praėjo, bet galėjo būt sutapimas. Sūneliui beria pilvą: abu kartus išbėrė visą pilvą gana tankiai tolygiai, veidukas švarus, tik buvo keli spuogiukai prie pat akyčių. Tie dideli bėrimai praeina per 3-4 dienas visiškai.
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 06 06, 17:50)

Jum gerai smile.gif , džiaugiuosi už jūsų vaikelį.
Aš pirmiausiai bandyčiau jogurtą arba moliūgą. Žuvį duočiau vėliausiai. O jei morkos jūsų nebėrė, tai nebūtinai jūsų vaikas joms alergiškas, tikriausiai ir galėtumėt valgyti. Kas dėl manų, tai jei nealergiškas kviečiams tada galit duoti kaip sakot paįvairinimui tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2009 06 06, 01:08)
As jau po pirmo vizito pas gydytoja ir pries ji,mazei buvau sudarius dieta,bet berimas lyg apmazedavo ir vel... Po antro apsilankymo,kai padare mantu tyrima,paaiskejo,kad mazoji alergiska obuoliams  blink.gif  doh.gif  Juos isbraukus pagerejo,bet po kurio laiko islindo dar ir kukuruzai,nors sie lyg ir tiko pries tai  doh.gif  Taip ir tesiu raganu medziokle  g.gif
Pirmojo gimtadienio reiksme svabi tik tevams,vaikiukui pati supranti,kad visai tas pats,tad nereikia be reikalo sau stresa varyt,kad vaikas negaus torto  mirksiukas.gif  Tiesa,vyrseneliui 3 gimtadienio proga kepiau torta ne is kvieciu miltu,jau net nepamenu koki,tik pamenu,kad meciau visus produktus ko negalima ir bandziau kazka  smile.gif  Gavos  biggrin.gif  Tikiuos su mazaja to daryt nebereiks,greiciau islipsim is alergijos  ax.gif

Tiesa,kai isberti zandukai labai padeda ugniazoles silpna arbata,ismaudzius patept arbatele bertas vietas ir palikt nudziut.Bet tik labai silpna ir negirdyt ! Ji veikia priesuzdegimiskai ir ramina oda.O ryte patept riebiu kremu.Tai kartais galima apsieit be hormoniniu tepalu. Jei nera nukasytu dideliu zaizdu.

Aš nesupratau, kad manoji negali obuolio valgyti verysad.gif , daviau mažą šaukštelį, o jai visą naktį pilvuką skaudėjo (neberia jos obuoliai, kopūstai, bet labai skauda pilvelį), nutraukiau, vėliau vėl bandžiau, vėl tas pat, tada garuose viriau... kepiau... per naktį kameroj šaldžiau ir atšildžiau... joks netiko, o tik vėliau sužinojau, kad mažytei alergija... kaip aš ją su tais obuoliais prikankinau verysad.gif Aš žiopla, nes su alergija susidūriau pirmą kartą, bet gydytoja... negi nežino, kad ir obuoliai ne visiems tinka doh.gif .
Taip tu visiškai teisi, kad be reikalo varau sau stresą. Kol dar maža, ji nežino jokių skanumynų, čia tik man sunku, kai matau jau prisirpusias žemuoges ir jų negaliu nuskinti mažylei verysad.gif .
Lėksiu ryt į vaistinę pirkt ugniažolės smile.gif . Nes alergologė kažką burptelėjo, kad kaip ir bakterinis bėrimas ar kažką panašaus. Hormoninių tepalų nenaudoju, labai tikiuosi neprireiks.
Nuo kokio amžiaus tu pradėjai duoti ožkos pienelį?
Aš gal prieš 2 mėn. pabandžiau pati gerti ožkos pieneli, po stiklinę, lyg nieko buvo. Suradom bobutę, kuri laiko ožkytes, gal prieš mėnesį pabandžiau po truputį įpilti dukrytei į košytę, bet po poros savaičių nutraukiau, nežinau nuo ko ją vis paberia ir pati jau negeriu.
Atsakyti
QUOTE(mandarin4 @ 2009 05 24, 07:18)
mus taip pat bėrė tai kad išsitikinčiau nuo ko beria buvau nutraukus savo pieno davimą nes dietos hipoalergines mums nepadejo kai pati maitinau. užtat nusitraukdavau piena su pientraukiu ir išpildavau. o vaikui, daviau mišinuka mums iškart pagerejo, o paskui vel daviau savo pienuką ir vel pablogėdavo visą išberdavo.

Mum buvo panašiai. Vaikas valgė MP ir kartą-du per dieną Hipp HA. Prieš pora mėnesių (5mėn.) išlindo bėrimai, jie vis stiprėjo, raudonais plėmais visas kūnelis buvo išmėtytas, rankos ties alkūnėm išraudusios ir sueižėjusios, žandai ir smakriukas "degė" raudoniu. Pediatras pamatęs išsigando, liepė tept Advantanu, ir pastoviai gert Tavegilį doh.gif Alergologė taip pat sakė, kad be vaistų neapseisim, tik silpnesnius siūlė. Man pradėjus laikytis hipoalerginės dietos, valgyt tik ekologiškus produktus, bėrimai pašvelnėjo, bet be hormoninių tepalų, kad ir praskiestų, išsiverst daugiau nei kelias dienas nepavykdavo - imdavo mažius nemiegot, paguldytas trindavosi visu kūnu į paklodę, o rankytėm draskydavo sau niežtinčius šonus verysad.gif Rašiausi dienoraštį apie savo valgytą maistą, vaiko odos būklę, tuštinimosi reikalus (jau pusė mėnesio, kaip viduriuoja), kambario temperatūrą, drėgnumą, kuo tepiau odą, kada ir kaip maudžiau ir kitus faktorius, kurie galėjo turėt įtakos bėrimams. Ir vistiek kaltųjų alergenų atsekt nepavyko. Ryžausi eksperimentui - keletui dienų nutraukiau maitinimą MP ir daviau tik hipoalerginį mišinį. Antrą dieną oda pradėjo gražėti, naujų bėrimų nebeatsirasdavo, o senieji blyško bigsmile.gif Hormonais tept nebereikėjo, tik dažnai tepdavau taukmedžio sviestu, kad neišsausėtų oda. Liko tik pora dėmių ant kojų ir žandukai šiek tiek rausvi. Tada pakeitėm mišinį į Aptamil pepti - dar labiau hidrolizuotų pieno baltymų. Antrą davimo dieną išblyško ir kojytės, žandukų rausvumas matosi tik gerai įsižiūrėjus thumbup.gif Sutvarkius odelę, pradėsim iš naujo bandyt po truputį primaitint, atidžiai stebint reakciją. Tikiuosi, kad rasim jo nealergizuojančių produktų, nes kol kas labai aršiai reagavo tiek į prieš mėnesį ragautus ryžius, tiek į bananų tyrelę unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carramele: 08 birželio 2009 - 11:48
[sveikos mamytes tongue.gif atsiliepkit gal kurios vaikelis turi alergines astmos invaliduma doh.gif schmoll.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 06 07, 19:44)
Aš nesupratau, kad manoji negali obuolio valgyti verysad.gif , daviau mažą šaukštelį, o jai visą naktį pilvuką skaudėjo (neberia jos obuoliai, kopūstai, bet labai skauda pilvelį),

Nuo kokio amžiaus tu pradėjai duoti ožkos pienelį?

Nieko tu ne ziopla,nes obuolys vienas ir nekalciausiu produktu,tad negali zinot.As pati buvau sokiruota,kai pamaciau rezultata.
Ozkos pieneli pradejau duot pries koki 1,5men. ,tai mazajai buvo apie 10men. Jei perki is bobutes,butinai virink,privesk iki virimo ir atausink.
Ugniazole tik tepk,bet negirdyk mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Mano dukrytė turi AD. Neseniai ji išmoko kasytis. Todėl dabar jos skruotukai ir rieįiukai labai nudraskyti, net iki šašų. Visą laiką tepiau Bepanten tepaliuku. Gal kuri žinot kuo dar patepti, kad labaiu vaikui aadėtų tuos šašus užgydyti?
LAbai būčiau dėkinga už pagalbą 4u.gif Jau skaičiau, kad ugniažolės arbatėlė tinka.
Atsakyti
QUOTE(vaiva626 @ 2009 06 09, 09:48)
Laba diena  4u.gif
Mano dukrytė turi AD. Neseniai ji išmoko kasytis. Todėl dabar jos skruotukai ir rieįiukai labai nudraskyti, net iki šašų. Visą laiką tepiau Bepanten tepaliuku. Gal kuri žinot kuo dar patepti, kad labaiu vaikui aadėtų tuos šašus užgydyti?
LAbai būčiau dėkinga už pagalbą  4u.gif  Jau skaičiau, kad ugniažolės arbatėlė tinka.

Aha, man irgi įdomu, kuo niežulį mažint. Sūnelis vis kasosi vieną išsausėjusios odos plotelį ant čiurnos doh.gif
Atsakyti