labukas, menesinės vėluoja 2 savaites, testas rodo teigiama. Šiandien buvau pas ginekologe, ji paskaiciavo, kad nėštumas turėtų būti 6 savaičių. Padarė echo, sakė puslelė per maža, 5mm dydžio. Tai sakė arba vaisius nesivysto, arba nėštumas neatitinka pagal paskutines menesines. Kitą kartą sakė ateiti po 2 savaičių ir jau matysis, auga ar nesivysto. Bet tai be proto ilgas laikas. Kaip galima anksčiau sužinot vystosi ar ne? ir ar gali būti, kad gydytojos skaičiavimai neaitinka mano nėštumo? Mano krūtys net nebuvo sujautrėjusios, nepykina. Tik kraujospūdis truputį padidėjęs ir galvą kartais paskauda. Dar pilvo apačią kartais truputį maudžia...
QUOTE(agnniuxx @ 2013 07 30, 18:24)
labukas, menesinės vėluoja 2 savaites, testas rodo teigiama. Šiandien buvau pas ginekologe, ji paskaiciavo, kad nėštumas turėtų būti 6 savaičių. Padarė echo, sakė puslelė per maža, 5mm dydžio. Tai sakė arba vaisius nesivysto, arba nėštumas neatitinka pagal paskutines menesines. Kitą kartą sakė ateiti po 2 savaičių ir jau matysis, auga ar nesivysto. Bet tai be proto ilgas laikas. Kaip galima anksčiau sužinot vystosi ar ne? ir ar gali būti, kad gydytojos skaičiavimai neaitinka mano nėštumo? Mano krūtys net nebuvo sujautrėjusios, nepykina. Tik kraujospūdis truputį padidėjęs ir galvą kartais paskauda. Dar pilvo apačią kartais truputį maudžia...
Liepos 19 ir man nustate nesivystanty,,, as buvau 5sav nieko nemate, liepe ateit 6sav, tada jau pamate. Nuejau privaciai 12 sav ir pasake kad apie men nebesivysto, o gyd kuris dare abrazija sake vaisius atitinka 10-11sav nesuprasi ju, vienos nuomone nepasikliauciau, gal pas jus ciklas ilgesnis nei 30d, pilva ir man maude deja, bet ir pirmus nestumus maude o turiu du sveikus mazylius, tai nemanau, kad cia rodiklis
QUOTE(egasonka @ 2013 07 30, 18:39)
Liepos 19 ir man nustate nesivystanty,,, as buvau 5sav nieko nemate, liepe ateit 6sav, tada jau pamate. Nuejau privaciai 12 sav ir pasake kad apie men nebesivysto, o gyd kuris dare abrazija sake vaisius atitinka 10-11sav nesuprasi ju, vienos nuomone nepasikliauciau, gal pas jus ciklas ilgesnis nei 30d, pilva ir man maude deja, bet ir pirmus nestumus maude o turiu du sveikus mazylius, tai nemanau, kad cia rodiklis
o jei pasidaryciau kraujo tyrimus tai ar matytusi vystosi ar ne? nes labai jau ilgai laukti iki kito vizito 2 savaites
Sveikos esamos ir busimos Mamytes Gal galetumet ka patart ar gal kas susidure su tokia pacia situacija... Labai nerimauju...
Tai mano antrasis nestumas! Pirmas buvo nesekmingas..ivyko persileidimas 10 savaitej.Ligoninej pasake,kad vaikelis atrode,kaip 7 savaiciu.Pastojau antra karta ir rodos viskas gerai,tik va vakar apsilankiau pas ginekologa ir labai sunerimau...Esu jau kaip 8 savaitej. Taciau ginekologas pasake,kad vaikelis atrodo,kaip 6 savaiciu.Vaikelio namelis yra netolygus ir tai kelia nerima.Kraujotaka matos,bet sake butinai apsilankyti po dvieju savaiciu. Israse vaistu- DUPHASTON.Turiu gerti magnesium'a ir daug ilsetis.Bijau,kad vel nenutiktu,kaip pirma karta Ginekologas pasake,kad reik labai saugotis...Labai isisigandau.Bijau prarasti vaikely. Ar kas nors susidurete su tokiu atveju?
ACIU LABAI.
Tai mano antrasis nestumas! Pirmas buvo nesekmingas..ivyko persileidimas 10 savaitej.Ligoninej pasake,kad vaikelis atrode,kaip 7 savaiciu.Pastojau antra karta ir rodos viskas gerai,tik va vakar apsilankiau pas ginekologa ir labai sunerimau...Esu jau kaip 8 savaitej. Taciau ginekologas pasake,kad vaikelis atrodo,kaip 6 savaiciu.Vaikelio namelis yra netolygus ir tai kelia nerima.Kraujotaka matos,bet sake butinai apsilankyti po dvieju savaiciu. Israse vaistu- DUPHASTON.Turiu gerti magnesium'a ir daug ilsetis.Bijau,kad vel nenutiktu,kaip pirma karta Ginekologas pasake,kad reik labai saugotis...Labai isisigandau.Bijau prarasti vaikely. Ar kas nors susidurete su tokiu atveju?
ACIU LABAI.
QUOTE(dainio111 @ 2013 08 07, 11:08)
Sveikos esamos ir busimos Mamytes Gal galetumet ka patart ar gal kas susidure su tokia pacia situacija... Labai nerimauju...
ACIU LABAI.
ACIU LABAI.
Bandysiu paguosti, nes pati buvau panasioj situacijoj. Visa nestuma vaikelio dydis atsilikdavo 2 savaitem ar net trim. 12 savaite gulejau ligoninej del gresiancio persileidimo, paskui sugeriau visa kursa duphaston ir visa nestuma geriau magni. Is tiesu butina kuo daugiau ilsetis. Geriau tegu namai buna nesutvarkyti, geriau pavalgyti kur nors kavinej, kad liktu kuo daugiau laiko tiesiog paguleti, net jei nesijaucia didelio nuovargio. As kiekviena proga gulinejau, paemiau darbe visas susikaupusias atostogas, nieko nekilnojau, nesilanksciau ir labai minimaliai tik tvarkiausi namuose. Dukryte gime menesiu anksciau (gydytojai gimdymo data nustatinejo pagal vaikelio ugi, kuris visa laika atsilikinejo), bet pagimdziau nuostabia mergyte, visiskai sveika, tik mazyte labai 2240 g. Gydytojas sake, kad placenta buvo maza, nors anksciau niekas to nepastebejo, gal del to ir vaikelis toks mazas. Taigi ir jums linkiu tiketi, kad viskas bus gerai, kuo daugiau rupintis savimi, kad taip ir butu bei mintyse nuolat kartoti "vaikeli, laikykis", man atrodo vaikutis jaucia mamos mintis, jus turit buti jo stiprybe. Del visa ko nestumo eigoj galima pas genetikus apsilankyti, norint buti tikrai, ar nera kokiu genetiniu sutrikimu, bet jei genetikai nieko neranda, tada jau tikrai viskas gerai turetu buti. Dar kiek pamanu man sake, kad reikia letai vaikscioti, nekelti ranku i virsu ir nedaryti staigiu judesiu, zodziu elgtis taip kaip kitos paskutiniais menesiais, na o jei visu atsargumo priemoniu imantis nepavyksta issaugoti vaikelio, tada jau ten kita priezastis, greiciausiai genetine gali buti.
Sveikos,
itariu, jog mano nestumas nebesivysto. Pagal apskaiciavimus turetu buti 5 savaites, bet jau nuo savaites vidurio krutine pamazejo (atleido ja), nors dar skausmingoka, NT neberyskeja jau kelios dienos. O iki vizito pas gine dar visa savaite. Man stoga rauna ta nezinia....Tokia nei , nei ne . O as dar dziaugiausi, kad nera jokiu nestumo pozymiu, neva tai va kaip faina, nei pykina, nei silpna, nei kvapai erzina
Gal zinot, kur butu galima gauti ekstrine konsultacija? Noriu greiciau issiaiskinti situacija....
itariu, jog mano nestumas nebesivysto. Pagal apskaiciavimus turetu buti 5 savaites, bet jau nuo savaites vidurio krutine pamazejo (atleido ja), nors dar skausmingoka, NT neberyskeja jau kelios dienos. O iki vizito pas gine dar visa savaite. Man stoga rauna ta nezinia....Tokia nei , nei ne . O as dar dziaugiausi, kad nera jokiu nestumo pozymiu, neva tai va kaip faina, nei pykina, nei silpna, nei kvapai erzina
Gal zinot, kur butu galima gauti ekstrine konsultacija? Noriu greiciau issiaiskinti situacija....
QUOTE(mybiglove7 @ 2013 08 11, 12:43)
Sveikos,
as nuejau kaip buvo 5sav, paklausiau gyd ar nepaziuretu privaciai ar nesilaukiu, kadangi poliklinikoje eiles nusivede i skyriu padaryt ach, tik reikejo jau det i kisene, bet man buvo labai neramu tai norejau kuo greiciau
Man itaria negimdini....Sedziu kaip ant adatu, bijau as tu plysimu ir vidiniu kraujavimu...Gal kuriai teko laparoskopija darytis VGN? Maciau, kad jie teikia tokia paslauga.
QUOTE(agnniuxx @ 2013 07 30, 20:16)
o jei pasidaryciau kraujo tyrimus tai ar matytusi vystosi ar ne? nes labai jau ilgai laukti iki kito vizito 2 savaites
Kaip laikaisi? Jau turbūt buvai pas gydytoją?
Didėjantys kraujo skaičiukai nerodo sėkmingai besivystančio nėštumo, nes jie auga augant dangalams, o pats vaisius jau gali būti žuvęs.
QUOTE(dainio111 @ 2013 08 07, 11:08)
Labai isisigandau.Bijau prarasti vaikely. Ar kas nors susidurete su tokiu atveju?
Man pradžioje irgi sakė, kad nėštumas neatitinka laiko, skyrė duphaston (gėriau jį iki 13 sav.). Kai 12 savaitę nuėjau echo, vaikelis pilnai atitiko laiką pagal mėnesines, jokio atsilikimo nebuvo. Tai taip ir nesupratau ar ligi tol gydytoja pagrybavo ar mažius pasivijo
Nerimo laikotarpiu labai daug skaičiau apie tai, tai radau nemažai mamyčių komentarų, kad tokie "atsiliekantys" vaikiukai vėliau pasiveja ir viskas būna gerai.
QUOTE(mybiglove7 @ 2013 08 12, 12:51)
Man itaria negimdini....Sedziu kaip ant adatu, bijau as tu plysimu ir vidiniu kraujavimu...Gal kuriai teko laparoskopija darytis VGN? Maciau, kad jie teikia tokia paslauga.
O dėl ko galvoja, kad negimdinis? Kaip suprantu, nepatvirtino dar to?
Sveikos,buvau pirmajai echoskopijai ir pasake,kad maziukas neatitinka savaiciu,kad mazesnis nei priklauso, nes turejo buti 7sav.,sake nebent veliau ivyko viskas,nei pagal skaiciavimus.Sake reikia laukti,o man tai tragedija,baigiu akis isverkti,nes ziauriai sunku.Vis tikiuosi,kad viskas gerai bus.Pasidariau kraujo tyrima,o po to vel katosiu ir bandysiu eiti dar pas viena gydytoja.Bet man laikosi temperatura 37,1-37,4 C, pamaudena pilvo apacia, krutine jautri, viskas kaip ir anksciau.