QUOTE(DeeDee @ 2009 01 27, 10:07)
"Peržydėję žiedai išskinami, o rugsėjo pabaigoje nupjaunami ir stiebai su lapais (išskyrus tuos snapučius, kurių lapai žiemoja). " - iš
Gėlyną papuoš snapučiai,o kitur rašo:
"`Jonson`s Blue` - rausvai melsvais žiedais. Tai Europoje populiariausia veislė. Snapučiai 40-60 cm aukščio, žydi ilgai ir gausiai.
Nupjovus peržydėjusius žiedynus, pražysta dar kartą. " -
Himalajiniai snapučiai
Pirmajam straipsny aprašyta, kokios skirtingoms veislėms auginimo sąlygos reikaligos
aciu labai uz atsakyma
man tiesiai pasakius, visai nepaaiskejo
Panasiai ir as prisiskaiciusi savoje knygoje, kur aprasyta 10 snapuciu rusiu
bet maniskiu tarp ju nera.
Maniskiu lapai kaip ir ziemoja.
Mano atveju netinka nupjauti rugseji, nes per vasara viskas dar padvigubes, ko man visai nereikia, nera tam vietos. Snapuciai per sezona labai issiplecia.Todel as noriu juos sumazint sezono pradzioj.
Tik va klausimas - pries ar po zydejimo.
Klausiu ''pries'', nes jei pjauciau labai anksti, gal dar suformuotu ziedeliu? ar jau nebezydetu?
Klausiu ''po'', nes nupjauti birzeli palei zeme - ar greit atgaus normalia isvaizda?
Kas turit patirties? su snapuciu pletimosi ''kontrole''?
mano patirtis budavo tokia - pavasari gabalais suplesau ir persodinu, bet ir to zydejimo normalaus nebebuvo.
Protingiausia butu buve, jei praejusi rugseji buciau nugenejus
na bet kazka reiketu padaryt ateinanti pavasari/vasara...
va kiek galvos skausmo
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2009 01 27, 11:35)
Anksti pavasarį su kastuvu atkirsk nereikalingą dalį ir išmesk, jei nepersodinsi, o tik sumažinsi plotą, žiedams tai įtakos neturės, o sumažintai pavasarį, atžels gražiu kupsteliu.
aciu
na ten dar ne toks sazalynas, kad kastuvo reiketu [ten foto is 2006m sazalyno jau nebeegzistuojancio]
bet jau aisku, kad persodineti netinka.
vadinasi, darau taip - anksti pavasari israunu kas antra kupsta
po zydejimo pasikoreguosiu dar su zirklem.
[Jolaxus, cia tie patys snapuciai]