sveikos, iš rudens spalio pabaigoj susodinau krokus, kuriu nebebuvo kur į žemę bekišt, į lovius, jie buvo palikti lauke, ogi šiandien žiūriu jau stiebeliai kalasi, na tai pirmasis mano krokų auginimas, na ir nežinau ką daryt, ar nešt kažkur į vėsią patalpą, ar palikt lauke
QUOTE(Wolke @ 2009 01 25, 19:45)
apie ka as cia - apie nuzydejusi hiazinta ka daryt laukt kol nudzius ir israut svoguneli as pernai taip padariau,tai juos veliau sukisau lauke i zeme,taip ir stovi jie ten...tikiuosi pavasari (cia tie pernyksciai) zydes....kaip manot
hiacintu lapai paprastai dar labai ilgai zaliuoja.
toki pat ''turta'' ir man anyta atidave pavasariop pernai. tai laikiau siltnamy, kol visai nudziuvo. Tik nebepamenu, ar as juos iskart sukisau i zeme, ar padejau svoguna i sandeliuka prie ten ''vasarojanciu'' [iskastu po zydejimo] jo broliu, ir pasodinau rudeni.
bet vis tiek jau neatskirsiu tu ''kambariniu'' pavasari
QUOTE(lotaa @ 2009 01 25, 20:07)
sveikos, iš rudens spalio pabaigoj susodinau krokus, kuriu nebebuvo kur į žemę bekišt, į lovius, jie buvo palikti lauke, ogi šiandien žiūriu jau stiebeliai kalasi, na tai pirmasis mano krokų auginimas, na ir nežinau ką daryt, ar nešt kažkur į vėsią patalpą, ar palikt lauke
palik lauke, kaip yra. Viskas tiems krokams bus gerai
as irgi i viena vazona/bliuda pasodinau ir laikau lauke ant trinkeliu - tai daigeliai pasirode dar lapkriti paberiau vos vos durpiu, paskui uzmirsau, dabar dar sniego liko siek tiek ant virsaus. siand paziurejau - mazas progresas. mirksta ten viskas, ir tiek...[vazonas molio ''neapdirbtas'', tai tikiuos ten jiems ne ''vonia'' ]
ne taip retai pavasarines geles, t.p.svogunines, sudygsta dar pries Naujuosius metus, nieko cia baisaus.
O pavasarine leukoja, pvz, lapus iskelia rugpjuti, o zydi tik kitu metu kova
O jei rimtai del tu hiacintu. Dabar pas mane baigia zydeti, bet zaliuoja dar pilnumoj. Ar pavasari juos galesiu sukist zemen? Juk jie ziemojantys??? Ar geriau is rudens sukisti?
QUOTE(Tina* @ 2009 01 26, 10:57)
O jei rimtai del tu hiacintu. Dabar pas mane baigia zydeti, bet zaliuoja dar pilnumoj. Ar pavasari juos galesiu sukist zemen? Juk jie ziemojantys??? Ar geriau is rudens sukisti?
rimtai apie hiacintus: palaukti kol nugels lapai, apdžiovinti svogūną, palaikyti iki rudens ir sodinti rudenį į dirvą Žiemojantys, bet ne pavasarį sodinami
Konkretu, trumpa, aisku
O pavasariais jie is lauko nuzydeje iskasami?
QUOTE(Tina* @ 2009 01 26, 11:57)
As pernai pavasari nuzydejusius hiacintus sukisau i zeme, o veliau lapus nusienavom . Visai apie juos buvau pamirsus. Priminet, tai dabar lauksiu daigiuku.
QUOTE(Tina* @ 2009 01 26, 11:35)
geriau iškasti
Hiacintų svogūnai, ypač dideli, kasmet iškasami ir išdžiovinami. Taip jie paskatinami suformuoti gražius ateinančių metų žiedynus. Kasama, kai lapai jau sukritę ant žemės, bet dar ne visai pageltę.
Iškasti svogūnėliai keletą valandų padžiovinami gryname ore (galima palikti saulėje). Paskui sukraunami į dėžutes arba medžiaginius maišelius ir džiovinami gerai vėdinamoje, šiltoje (25-30oC) patalpoje. Apdžiūvę svogūnai kruopščiai nuvalomi, pašalinami smėlio, žvyro, žemės likučiai, sausi atsilupę lukštai, sudžiūvusios šaknys ir dugnelio plėvelė. Ji turi lengvai nusilupti. Svarbiausia laiku nulupti plėvelę, nes ji atsiskiria tik nuo pakankamai apdžiūvusių svogūnų. Vėliau vėl "prikepa" ir lengvai nebenusilupa. Nuvalyti svogūnai džiovinami dar apie mėnesį. Paskui temperatūra sumažinama iki 15-20oC. Svogūnus galima sukrauti į kartonines dėžes ir uždengti. Siūloma dėti dugneliais į viršų - taip esą geriau formuojasi dukteriniai svogūnai. - čia iš RS
QUOTE(Tina* @ 2009 01 26, 11:35)
as neiskasu
karta per rudeninius persodinimus pakeiciau ju vieta, t.y. po zeme surastus vel atgal sukisau - i sausesne ir sauletesne vieta - labai pagrazejo ziedynai. Pernai rudeni vel ta pati procedura gavosi tik nemazai ju suzeidziau bekasinedama
Po Dee posto, manau, kad pabandysiu visus iskast siemet po zydejimo.
[ir siulais pazymesiu spalvas]
Sveikutės. Jau seniai berašiau, bet vis skaitinėju Jau ir pavasaris nebe už kalnų, tai taip ir niežti rankas kažką pasisėt Matau diskutuojat apie hiacintus. Aš vienais metais turėjau, tai kai nužydėjo, leidau pailsėt svogūnui iki rudens, o tada su tulpėm pasodinau. Pavasarį pražydo
Ir dar ne į temą, bet trupučiuką nuotaikai pakelti:
Bėga beždžionė per mišką ir rėkia:
- Krizė! Krizė! Krizė!
Susitinka vilką. Tas ir klausia:
- Ko čia dabar šitaip baisiai rėki?
- Nu kad krizė!
- Kokia krizė? - net pyktelėjo vilkas.
- Kaip valgiau mėsą, taip ir toliau
valgysiu, - pareiškė ir nubidzeno sau.
Beždžionė bėga toliau šaukdama -
krizė! Krizė! Krizė! Susitinka lapę. Toji klausia
beždžionės:
- Ko rėki?
- Taigi krizė!
- Krizė, krizė, - pasišaipė lapė. - Kaip
nešiojau kailinius, taip ir toliau nešiosiu, -
tarė ir nubėgo į mišką.
Beždžionė skuba toliau rėkdama tą
patį. Staiga sustoja:
- Ir ko gi aš čia rėkiu? Kaip laksčiau
nuogu užpakaliu, taip ir toliau lakstysiu.
Ir dar ne į temą, bet trupučiuką nuotaikai pakelti:
Bėga beždžionė per mišką ir rėkia:
- Krizė! Krizė! Krizė!
Susitinka vilką. Tas ir klausia:
- Ko čia dabar šitaip baisiai rėki?
- Nu kad krizė!
- Kokia krizė? - net pyktelėjo vilkas.
- Kaip valgiau mėsą, taip ir toliau
valgysiu, - pareiškė ir nubidzeno sau.
Beždžionė bėga toliau šaukdama -
krizė! Krizė! Krizė! Susitinka lapę. Toji klausia
beždžionės:
- Ko rėki?
- Taigi krizė!
- Krizė, krizė, - pasišaipė lapė. - Kaip
nešiojau kailinius, taip ir toliau nešiosiu, -
tarė ir nubėgo į mišką.
Beždžionė skuba toliau rėkdama tą
patį. Staiga sustoja:
- Ir ko gi aš čia rėkiu? Kaip laksčiau
nuogu užpakaliu, taip ir toliau lakstysiu.
QUOTE(marene @ 2009 01 26, 14:38)
Sveikutės, gal žinote, kai išnaikinti nupjautus medžių kelmus. Sako, kad kazką reikia užpilti ant kelmo ir jis sutrūnija past.....?????
Mes druskos pylem daug, toki patarima buvom gave.
QUOTE(marene @ 2009 01 26, 14:38)
Sveikutės, gal žinote, kai išnaikinti nupjautus medžių kelmus. Sako, kad kazką reikia užpilti ant kelmo ir jis sutrūnija past.....?????
man atrodo kalbėjom kadaise ir šioj temoj apie tai.
jei teisingai prisimenu, tai vienas iš varinatų - praskaptuoti kelmą šiek tiek gilyn ir pripilti herbicido roundapo. Šiuo atveju pilti jį neskiestą, tokį gryną, koks parduodamas
dar kitas lyg buvo minėtas - druska, laistymas druskos tirpalu, arba druskos pylimas į kelmo šerdį