Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 37

QUOTE(Tina* @ 2009 02 09, 10:43)

Atvira, saulėta
Atvira, apydrėgnėAtvira arba šeėlinga, apydrėgnė
Atvira, vidutinio drėgnumo

Ka reiskia atvira?

Paunksmė, apydrėgnė
Pusiau paunksmė, apydrėgnė

Pusiau šešėlis
Pusiau šešėlis, apydrėgnė
Pusiau šešėlis, vidutinio drėgnumo

Kuo skiriasi pusiau paunksmė nuo pusiau šešėlio?Saulėta, apydrėgnė

Saulėta, sausa
Saulėta, sausoka

O sausa nuo sausoka?

Šviesi, apydrėgnė
Šviesi, vidutinio drėgnumo

Atvira ir šviesi  g.gif ar ne tas pats?

Kazkaip baisiai ismesinetos cia tos vietos:)
As ne rokoko, bet gal l. nenusisnekesiu.

Visu pirma apie sviesa:

Atvira = sviesi. Tai sviesi, tiesiog nuo saules spindului apsaugota vieta. Augalu nekepina saule.
Sauleta= per diena saules apsviesta, tik ankstu ryta bei velyva vakara siek tiek pavesinga.
Labai sauleta= jokio seselio netemdoma, istisa diena saules apsviesta vieta
pusiau paunksne= pavesis, kuris atsiranda svieciant saulei pro retas krumu sakas ir lapus;
paunksne= pavesis, kuri teikia kiek tankiau augantys medziai ir krumai, taciau kada ne kada vienas kitas spindulelis prasiskverbia;
nuolatinis pavesis- tvoros, pastatai, tankiai augantys medziai ir krumai praktiskai visai uzstoja spindulius.

Dirvos dregnumas:

Sausa
apysause
apydregne
dregna
slapia
pazliugusi

Turbut reiskia, kad gali buti ir visiskai saule, ir siek tiek jos maziau (ryte vakare pavesis)
Labai panasios- sviesios vietos, kuriose dirvozemio dregnumas normalus- vadinas neperdaug molingas, neperdaug smelingas
As suprantu, kaip vieta, kurioje saules butu kaip ir pakankamai, bet jos kazkiek uzstoja kazkoks pastatas ar medis ar pan
Pusiau paunksme nuo pusiau sesesio kaip ir sausa nuo sausoka manau skirias l. nedaug, niuansiskai, tai pernelyg dideles reiksmes tam nesuteikciau.
Atsakyti
Aciu, labai aiskiai viskas 4u.gif Atsispausdinau.
Atsakyti
QUOTE(Lolita-Lola @ 2009 02 09, 17:39)
gal reiktu nuo rusio virsau akmenimis i pruda nuvesti upeli  blush2.gif

user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 10 vasario 2009 - 13:30
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 10, 13:22)
user posted image  user posted image  user posted image

user posted image  user posted image  user posted image

aciu aciu aciu, visas isisaugojau, kazka lipdysiu
aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif thumbup.gif
Atsakyti
As irgi vis nusikopinu is cia nuotraukas. Turiu jau virs 200 sukaupus.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 02 10, 14:27)
As irgi vis nusikopinu is cia nuotraukas. Turiu jau virs 200 sukaupus.

drinks_cheers.gif ir pas mane jau labai daug,vis žadu sukelt į kokį albumą,kad ir kitos galėtų pasižiūrėti,bet vis pastringa bekeliant doh.gif

žiūrėkit kokį grožį radau balkone ant palangės bigsmile.gif jau ir kiti matosi tuoj bus bigsmile.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 10 vasario 2009 - 15:04
Pas *MONAMI* jau kvepia pavasariu smile.gif
Aš rudenį kišau krokus tarp šliaužiančiosios gubojos, žiūrėsiu kiek išlįs rolleyes.gif

Gal kas auginate Sedum spectabile 'Carmen' ir atliekamus egzempliorius norėtumėt keisti į kokių kitokių gėlių daigelius?
Taip pat domina gludas 'Moonbeam'.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 10 vasario 2009 - 15:31
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 02 10, 16:04)
drinks_cheers.gif  ir pas mane jau labai daug,vis žadu sukelt į kokį albumą,kad ir kitos galėtų pasižiūrėti,bet vis pastringa bekeliant  doh.gif

žiūrėkit kokį grožį radau balkone ant palangės  bigsmile.gif  jau ir kiti matosi tuoj bus bigsmile.gif
user posted image

user posted image

Grazu wub.gif . Pas mane hiacintai violetiniai ant palanges skleidziasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 10, 15:23)
Pas *MONAMI* jau kvepia pavasariu smile.gif
Aš rudenį kišau krokus tarp šliaužiančiosios gubojos, žiūrėsiu kiek išlįs  rolleyes.gif

Gal kas auginate Sedum spectabile 'Carmen' ir atliekamus egzempliorius norėtumėt keisti į kokių kitokių gėlių daigelius?
Taip pat domina gludas 'Moonbeam'.

4u.gif

kažkurie iš tų trys mažuliukai pas mane išlinde vazonėlį,tik nežinau ar tokia spalva ar šviesesnė ax.gif

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 10, 15:27)
Grazu wub.gif . Pas mane hiacintai violetiniai ant palanges skleidziasi ax.gif

irgi gražu wub.gif

o tie mano vargšiukai liko nesukišti į žemę doh.gif tai į vazonėlius susodinau ax.gif
Atsakyti
Turiu "paveldėtų" pora derančių slyvų, bet jos panašu kad buvo niekad negenėtos, tad didžioji dalis vaisių viršūnėje (aukštis slyvų apie 4-5m), o ant apatinių šakų mažiau. Galvoju, ar būtų galima pritaikyt tokį genėjimą kaip senai obeliai, t.y. pašalint viršūnę pažeminant vaismedį kokiu trečdaliu, išpjaut vertikaliai ir į vainiko vidų augančias šakas. Taip būtų vaismedis pažemintas ir pašviesintas jo vainikas ko pasekoje tikėčiausi gausesnio derliaus. Ar tai taikytina slyvoms?
Atsakyti

MONAMI,- pavasaris wub.gif

Tina,
buciau zodis zodin ta pati pasakius, kaip ir Smth1 [turime ta pacia knyga matyt]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 10 vasario 2009 - 17:46
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 10, 17:14)
Turiu "paveldėtų" pora derančių slyvų, bet jos panašu kad buvo niekad negenėtos, tad didžioji dalis vaisių viršūnėje (aukštis slyvų apie 4-5m), o ant apatinių šakų mažiau. Galvoju, ar būtų galima pritaikyt tokį genėjimą kaip senai obeliai, t.y. pašalint viršūnę pažeminant vaismedį kokiu trečdaliu, išpjaut vertikaliai ir į vainiko vidų augančias šakas. Taip būtų vaismedis pažemintas ir pašviesintas jo vainikas ko pasekoje tikėčiausi gausesnio derliaus. Ar tai taikytina slyvoms?

Kaulavaisiai genimi šiek tiek kitaip nei obelys, bet pažeminti ir praretinti vainiką galima ( vakare parašysiu, kas ir kaip)
Atsakyti