Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 37

Labukas,turiu rudeni gavus sedulu selyciu,jos panasiai kaip vysniu tik pailgos ,patarkit kaip jas isdaiginti?
Papildyta:
QUOTE(satanele @ 2009 02 08, 20:30)
Labukas,turiu rudeni gavus sedulu selyciu,jos panasiai kaip vysniu tik pailgos ,patarkit kaip jas isdaiginti?

Tiesa ,ogal jos ne sedulos? gal sumaise pavadinima verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 02 08, 19:29)
su pakalnutem-atsargiai,jei nenori,kad smarkai isplistu-ka jau ka,o sita jos moka!Kaip jas atkartojanti,geriausiai tiks baltasakne http://lt.wikipedia....ki/BaltaÅ”aknė.

Tam patvory labai slapia ir seselis, niekas augt nenori, skursta, ligos puokla. Pakalnutems turetu tikt, o jeigu labai issiples rausiu. Aciu uz nuoroda baltasaknes 4u.gif , bandziau pati ieskot, bet neradau. Ivedziau pavadinima be pauksciuko virs s, tai ir neradau doh.gif

Tina, turiu phalaenopsiams substrato ir kriauklyciu. Ar butu gerai jeigu pati ta substrata sukarpyciau smulkiau ir dar pritrupinciau kriaukliu. Parasyta, kad reikia uzmerkt su visu vazoniku i vandeni karta i savaite blink.gif , bet pvz. phalaenopsi laistau gal koki karta i dvi savaites ar dar reciau, nes vis rasa ant sieneliu laikosi. Man atrodo, kad per daznai butu karta i savaite. Ar ne? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 08 vasario 2009 - 21:32
QUOTE(melsva @ 2009 02 08, 17:48)
šešėlio augaliukai, o jų ne tiek daug

Pavėsių augalai. I dalis
Pavėsių augalai. II dalis
QUOTE(Lolita-Lola @ 2009 02 08, 11:14)
smėlio smiltelė - o gal galetum suorganizuoti foto  ax.gif  <...>  Nes bijau is akies sodinti augalus, neturiu visai patirties tokiuose dalykuose  blush2.gif    4u.gif

Jei gausiu šeimininkų leidimą, įdėsiu smile.gif O šiaip dėl sodinimo ir augalų parinkimo - pasidomėk kas kokio ūgio užauga, kad per aukštų augalų nepasodint.
Atsakyti

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 08, 15:48)
Mergaites, kaip galvojat koks augalas tiktu prie pakalnuciu?

baltašaknė, papartis
dar melsvės.. visi šešėlio augaliukai, o jų ne tiek daug

Mano knygoje rekomenduojama prie pakalnučių [ko nepasakė]:
Epimedium [epimedis]
Omphalodes [poraitis, panašus į brunerą ar neužmirštuolę]
Pulmonaria [plautė]
Waldsteinia [valdšteinija]

visi žydi panašiu metu, kaip pakalnutė. Aš rekomenduočiau labai plautę - jos žiedeliai tokie nieko gero [pakalnutė nebūtų primabalerina], o baltai taškuotų lapų veislės labai dekoratyvios ir nežydėdamos wub.gif pvz veislė ''Mrs.Moon'' [aš sugebėjau išmest doh.gif neturiu pasiaiškinimo]

Kas dėl baltašaknės - ją t.p. mėgsta sraigės, tik ''rankiojimo'' procesas ne toks nemalonus būtų, kaip su melsvėmis, jos ilgi statūs stiebai. Ir dar, pakalnutėms ir baltašaknėms netiks molynė, reikia purios dirvos.

Astilbės būtų tiesiog kaip žaluma, kol pakalnutės žydi [gana vėlokai želia manoji astilbė]

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 08, 20:44)
visi žydi panašiu metu, kaip pakalnutė. Aš rekomenduočiau labai plautę - jos žiedeliai tokie nieko gero [pakalnutė nebūtų primabalerina], o baltai taškuotų lapų veislės labai dekoratyvios ir nežydėdamos wub.gif pvz veislė ''Mrs.Moon'' [aš sugebėjau išmest doh.gif neturiu pasiaiškinimo]

o man kaip tik žiedeliai labai gražūs, ant vienožiedo įvairiausi atspalviai - nuo rausvos iki violetinės spalvos. Ir tokie smulkučiai simpatukai wub.gif Bet aišku esmė taškuotuose lapuose thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 08, 23:44)
baltašaknė, papartis
dar melsvės.. visi šešėlio augaliukai, o jų ne tiek daug

Mano knygoje rekomenduojama prie pakalnučių [ko nepasakė]:
Epimedium [epimedis]
Omphalodes [poraitis,  panašus į brunerą ar neužmirštuolę]
Pulmonaria [plautė]
Waldsteinia [valdšteinija]

Kas dėl baltašaknės -  ją t.p. mėgsta sraigės, tik ''rankiojimo'' procesas ne toks nemalonus būtų, kaip su melsvėmis, jos ilgi statūs stiebai. Ir dar, pakalnutėms ir baltašaknėms netiks molynė, reikia purios dirvos.

Astilbės būtų tiesiog kaip žaluma, kol pakalnutės žydi [gana vėlokai želia manoji astilbė]

Reiks paieskot nete, nei vieno is tu augaleliu nezinau. Aciu 4u.gif
Toj vietoj kur pakalnutes sodinsiu zemes visa maisa suverciau parduotuvej nusipirkus. Net nezinau kokia ten zeme buvo, ka tik buvom isikele i ta nama ir toj vietoj ne tik slapia , bet dar ir duobe buvo. doh.gif Tai po kai ten ta maisa suverciau sudetis truputi turejo pasikeist, gal augs pakalnutes. unsure.gif O del astilbes tai man atrodo, kad gal ir gerai, kad vienu metu su pakalnutem nezydes. Tuo metu, jeigu gerai pamenu veigele zydi, tai ziedu kaip ir uzteks, o vasaros viduri jau tas patvorys bus nuzydejas, tai astilbes prazystu paciu laiku.Ar teisingai as samprotauju g.gif ?
Papildyta:
Suradau ir apziurejau. Is visu man baltasakne graziausia pasirode, be to as ja naturoj ese macius, tik nezinojau, kad tai baltasakne ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 08, 23:18)
o man kaip tik žiedeliai labai gražūs, ant vienožiedo įvairiausi atspalviai - nuo rausvos iki violetinės spalvos. Ir tokie smulkučiai simpatukai  wub.gif Bet aišku esmė taškuotuose lapuose  thumbup.gif

labai jau subtilus tas plaučių [ lotuliukas.gif ] žiedų grožis, eiline pievos gėlytė puošnesnė.
Beje,yra baltažiedė Šlakuotoji plautė [pulmonaria saccharata] ''sissinghurst white''
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 08 vasario 2009 - 23:48
Tėvų alpinariumas ant rūsio (skirtingų metų foto, trečiojoje prieš darant alpinariumo praplėtimą apačioje, po pakeitimų foto neturiu...):
user posted image user posted image user posted image
P.S. pasididinimui spausti ant paveikslėlio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 09 vasario 2009 - 08:57
Vis dėlto radau ir paskutinių metų foto:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 09, 08:50)
Tėvų alpinariumas ant rūsio

bigsmile.gif thumbup.gif man labai gražu thumbup.gif

iškart pagalvojau,kad pas babulę kaime taip galėtų padaryti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 08, 21:25)
Tina, turiu phalaenopsiams substrato ir kriauklyciu. Ar butu gerai jeigu pati ta substrata sukarpyciau smulkiau ir dar pritrupinciau kriaukliu. Parasyta, kad reikia uzmerkt su visu vazoniku i vandeni karta i savaite blink.gif , bet pvz. phalaenopsi laistau gal koki karta i dvi savaites ar dar reciau, nes vis rasa ant sieneliu laikosi. Man atrodo, kad per daznai butu karta i savaite. Ar ne? g.gif

Na nezinau, jei imaisysi kraiuklyciu g.gif siaip substratas su kevalais maziau dregmes prisigeria, ir siaip ten dar kitu priedu yra, kalkinanciu. O kokosas (jei toki substrata turi) labai prisigeria dregmes, raibuoliu saknys yra kitokios, tokios plaukuotos lyg, greiciau put ima.

Kas liecia pavesio augalus, man atrodo, kad kaip tik ju gausu, o ant saules mazai kas auga. Pasigaminau savaitgali tokia lentele, tai pasiklydau siek tiek tarp savoku blush2.gif

Atvira, saulėta
Atvira, apydrėgnė
Atvira arba šeėlinga, apydrėgnė
Atvira, vidutinio drėgnumo

Ka reiskia atvira?

Paunksmė, apydrėgnė
Pusiau paunksmė, apydrėgnė

Pusiau šešėlis
Pusiau šešėlis, apydrėgnė
Pusiau šešėlis, vidutinio drėgnumo

Kuo skiriasi pusiau paunksmė nuo pusiau šešėlio?Saulėta, apydrėgnė

Saulėta, sausa
Saulėta, sausoka

O sausa nuo sausoka?

Šviesi, apydrėgnė
Šviesi, vidutinio drėgnumo

Atvira ir šviesi g.gif ar ne tas pats?
Atsakyti
Rozamunda,

"Viena iš pavojingiausių vejų ligų - fuzariozė, arba sniego pelėsis (Microdochium nivale, sin. Fusarium nivale). Šia liga žolės serga rudenį, žiemą ir anksti pavasarį. Ypač geros sąlygos ligai plisti atsiranda tirpstant sniegui, kai po jo danga yra drėgna ir vėsu. Dėl ligos žolių lapai pasidengia balta ar sidabriškai pilka, vietomis rožinės spalvos mase. " - Apsauga nuo ligų ir žaladarių

Ooo,

Lauko gėlinės, klombos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 09 vasario 2009 - 10:08