QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 06, 12:59)
Tarkime prie tavo medinės trobelės man nesižiūrėtų alpinariumai, rododendrai, karpyti spygliuočiai ir skiepytos ant koto rožės
Prie savo tarybinės konstrukcijos aš jų irgi nesodinčiau, bet prie šiuolaikiškos architektūros - drąsiai.
Kaip ir prie ultra šiuolaikinio namo nesodinčiau bijūnų ir pentinių.
Kaimynų daržai ir metalinės bačkos nemanau, kad sektinas pavyzdys, bet bendra gėlių paletė galėtų būti panaši
savo kuklia nuomone manau, kad
rockariumas ( alpinariumo terminas kiek kitokį atspalvį turi) pas mane KAIP TIK tiktų ir dirbtinas upelis/krioklys taip pat tiktų - turimas šlaitas pietų link kaip tik toji sąlyga, kurios neturi dažnas, gyvenantis lygumose
O bet tačiau, nedarysiu, tiesiog jų nereikia.
Apie rododendrus galėčiau pasakyti tą patį, ką ir apie bijūnus ( beje, labai daug panašumų turi), pirmieji kaip ir antrieji, taip pat su Japonija siejami. Tik skirtumas tas, kad bijūnai seniau atkeliavę. Chrizantemos taip pat nėra grynas lietuviškas produktas, kaip ir daug daug kitų krūmų ar gėlių
Apie ( panelės) Pušaitės ieškojų bendrų idėjų - reiktų skirti, kas yra
šeimynos kiemas ir pvz., Cleve West'o ( vieno iš Chelsea pernykščių nugalėtojų) Bupa garden - augalai tiktų ir manam kaimiškam vaizdeliui, bet bendra idėja skirta alzhaimeriu sergantiems žmonėms: aštuoniukės formos takeliai, didžiulis kamuolys, fontanėlių formos.
Pasikartosiu n-ąjį kartą, ko mūsuose trūksta, tai vientisumo ir harmonijos bendrai visame sklype