Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 37

QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 06, 13:16)
Aš nesakau, kad visur vien kičas, bet labai daug visko yra. Gal Knifofija dar kartelį papasakos, kaip ten su lietuviškom sodybom, juk ji daug mačius  4u.gif

As cia ne apie tave blush2.gif . Cia as apie Pusaites pasisakyma rasiau.
Pusaite rase, kad LT vieni nesuderinamumai, kad ji namate nieko grazaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 06 vasario 2009 - 12:45
QUOTE(rokoko @ 2009 02 06, 10:39)
drinks_cheers.gif dargi sodo reikia,  darzo - nepabegam nuo saknu savo smile.gif
Retas kuris paskria sklypa ''idejai'', butinai nauda dar reikalinga.

Aš manau, kad gali paskirti sklypą idėjai, kai nėra mažų vaikų. O kai vaikai namie, tai negi atimsi iš jų malonumą serbentą nuo krūmo ar vyšnią nuo medžio nusiskinti? Arba į avietyną įlysti... Mano vaikystė pvz. buvo "ant asfalto", tik seneliai turėjo kolektyvinį sodą. Tai buvo atgaiva. Norėčiau, kad ir mano vaikai galėtų pasimėgauti tokiais malonumais. Bet čia jau mano individualus požiūris, kitoms gal kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 06, 12:41)
Taigi, kad reikėtų atsižvelgti į namo stilių ir sklypo aplinką. Man pasirodė, kad būtent tai Pušaitė ir norėjo akcentuoti  4u.gif

kas nuo namo priklauso? blush2.gif Ar tos pačios rožės negali būti sodinamos tavo ir mano kieme? Ar todėl, kad aplinkiniuose kiemuose vien daržai ir metalinės bačkos vandeniui kaupti, įpareigoja ir mane tik daržais ir bačkom apsiriboti? flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 06, 10:48)
kas nuo namo priklauso?  blush2.gif Ar tos pačios rožės negali būti sodinamos tavo ir mano kieme?  Ar todėl, kad aplinkiniuose kiemuose vien daržai ir metalinės bačkos vandeniui kaupti, įpareigoja ir mane tik daržais ir bačkom apsiriboti?  flirt.gif

Tarkime prie tavo medinės trobelės man nesižiūrėtų alpinariumai, rododendrai, karpyti spygliuočiai ir skiepytos ant koto rožės tongue.gif Prie savo tarybinės konstrukcijos aš jų irgi nesodinčiau, bet prie šiuolaikiškos architektūros - drąsiai.
Kaip ir prie ultra šiuolaikinio namo nesodinčiau bijūnų ir pentinių.

Kaimynų daržai ir metalinės bačkos nemanau, kad sektinas pavyzdys, bet bendra gėlių paletė galėtų būti panaši ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 06, 13:41)
Taigi, kad reikėtų atsižvelgti į namo stilių ir sklypo aplinką. Man pasirodė, kad būtent tai Pušaitė ir norėjo akcentuoti  4u.gif

Pasikartosiu, bet mano manymu ji is esmes buvo neteisi sakydama, kad prie rastiniu namu tinka tik etnografiniai gelynai. Tikrai kai kuriuose rastiniuose namuose etnografijos tik tiek, kad jie is rastu, taigis ir gelynai cia nebutinai etnografiniai turi buti.
Pritariu drinks_cheers.gif Dee Dee, kad ir rozes gali augti lietuviskoj sodyboj. Gal as klystu, bet jos mano manymu tiktu ir etnografiniam gelynui, antraip nebutu senoviniu lietuvisku roziu. Jau pavadinimas "senovine lietuviska" daug sako.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 06, 11:00)
Pasikartosiu, bet mano manymu ji is esmes buvo neteisi sakydama, kad prie rastiniu namu tinka tik etnografiniai gelynai. Tikrai kai kuriuose rastiniuose namuose etnografijos tik tiek, kad jie is rastu, taigis ir gelynai cia nebutinai etnografiniai turi buti.

visur reikalingas aukso vidurėlis 4u.gif
Atsakyti
Nius bet gi ir uzvire cia diskusija del Pusaites posto. O Pusaite tai net neitaria kokios diskusijos cia kunkuliuoja biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 06, 14:01)
visur reikalingas aukso vidurėlis  4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Knifofija, mums reikia tavo pagalbos biggrin.gif . Tu augini buka trikolora, o mano artimas biciulis pasisodino (Kaune) toki pat pernai liepa, ir dabar kankina save klausimais - ar pakankamai atsparus jie salciams (kazkur girdejo, kad jautrus), ir kada ir kuo pradeti jau ta medeli tresti ???
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 06, 12:59)
Tarkime prie tavo medinės trobelės man nesižiūrėtų alpinariumai, rododendrai, karpyti spygliuočiai ir skiepytos ant koto rožės  tongue.gif  Prie savo tarybinės konstrukcijos aš jų irgi nesodinčiau, bet prie šiuolaikiškos architektūros - drąsiai.
Kaip ir prie ultra šiuolaikinio namo nesodinčiau bijūnų ir pentinių.

Kaimynų daržai ir metalinės bačkos nemanau, kad sektinas pavyzdys, bet bendra gėlių paletė galėtų būti panaši  ax.gif

savo kuklia nuomone manau, kad rockariumas ( alpinariumo terminas kiek kitokį atspalvį turi) pas mane KAIP TIK tiktų ir dirbtinas upelis/krioklys taip pat tiktų - turimas šlaitas pietų link kaip tik toji sąlyga, kurios neturi dažnas, gyvenantis lygumose 4u.gif O bet tačiau, nedarysiu, tiesiog jų nereikia.

Apie rododendrus galėčiau pasakyti tą patį, ką ir apie bijūnus ( beje, labai daug panašumų turi), pirmieji kaip ir antrieji, taip pat su Japonija siejami. Tik skirtumas tas, kad bijūnai seniau atkeliavę. Chrizantemos taip pat nėra grynas lietuviškas produktas, kaip ir daug daug kitų krūmų ar gėlių wink.gif

Apie ( panelės) Pušaitės ieškojų bendrų idėjų - reiktų skirti, kas yra šeimynos kiemas ir pvz., Cleve West'o ( vieno iš Chelsea pernykščių nugalėtojų) Bupa garden - augalai tiktų ir manam kaimiškam vaizdeliui, bet bendra idėja skirta alzhaimeriu sergantiems žmonėms: aštuoniukės formos takeliai, didžiulis kamuolys, fontanėlių formos.

Pasikartosiu n-ąjį kartą, ko mūsuose trūksta, tai vientisumo ir harmonijos bendrai visame sklype 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 06, 12:46)
Mano vaikystė pvz. buvo "ant asfalto", tik seneliai turėjo kolektyvinį sodą. Tai buvo atgaiva. Norėčiau, kad ir mano vaikai galėtų pasimėgauti tokiais malonumais.

va cia butent su Kasiopeja sutinku - vaikams idomu ir gera ten, kai yra kur ilysti , pasikavoti, bunkeri pasistatyti biggrin.gif , o ne vien trinkeles, ispuoseletas vejos kilimas (net ne pievele) su mazais, letai auganciais spygliuociais, iremintais taisyklingame mulcio (apie spalva patylesiu) apskritime.

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 06, 13:04)
O Pusaite tai net neitaria kokios diskusijos cia kunkuliuoja biggrin.gif

tai jau tikrai , bet uztat tema kad atsigavo biggrin.gif .
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 06, 13:18)
Pasikartosiu n-ąjį kartą, ko mūsuose trūksta, tai vientisumo ir harmonijos bendrai visame sklype  4u.gif

n kartu pritariu, bet zinai, kaip yra sunku ta harmonija megejui (ne profesionalui ar bent jau ne menininkui) susikurti, kai nera giliu tradiciju. Mums (bulviu kraste) tai neiauge i krauja tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 06, 11:18)
Apie rododendrus galėčiau pasakyti tą patį, ką ir apie bijūnus ( beje, labai daug panašumų turi), pirmieji kaip ir antrieji, taip pat su Japonija siejami. Tik skirtumas tas, kad bijūnai seniau atkeliavę. Chrizantemos taip pat nėra grynas lietuviškas produktas, kaip ir daug daug kitų krūmų ar gėlių wink.gif

būtent tame ir esmė - bijūnai ir chrizantemos jau įsitvirtinę LT, o rododendrai dar yra naujovė.

QUOTE(DeeDee @ 2009 02 06, 11:18)
Pasikartosiu n-ąjį kartą, ko mūsuose trūksta, tai vientisumo ir harmonijos bendrai visame sklype  4u.gif

gera mintis, jūsų pavardė? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 06, 13:41)
reikėtų atsižvelgti į namo stilių ir sklypo aplinką

QUOTE(DeeDee @ 2009 02 06, 14:18)
ko mūsuose trūksta, tai vientisumo ir harmonijos bendrai visame sklype  4u.gif

Vienas klausimas man kirba nuolat - kokia turi būti sklypo aplinka, kad būtų išlaikytas vientisumas ir bendra harmonija, jei namukas silikatinių plytų tarybinių laikų statybos? Kas keičiasi (ir ar keičiasi) aplinkos stilistikoje, jei tokį namuką nutinkuoji dekoratyviniu tinku? Knifofija, gal galėtum Tu kaip profesionalė padėti išspręsti šį rebusą? 4u.gif

Mano namelio foto prieš jo įsigijimą: 2006 žiema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 06 vasario 2009 - 14:12