Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 37

QUOTE(vida777 @ 2009 02 05, 15:26)
man patiko Pusaites postas, ka manot jus  g.gif ?

http://www.supermama...;#entry23758701

sutikčiau su didele dalimi pasisakymo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 02 05, 18:48)
Nors turiu as taip ir likau dabar nesupratus kas ten do vieta- sviesi ar paunksme.

drįsčiau feziumuoti, kad šviesi paunsmė 4u.gif
iki pietų - neaklinos tvoros šėšėlis, per pietus gana trumpai tiesioginė saulė, paskui šėšėlis nuo namo [jis vienaukštis], vakarop šviesiau - tik mašiniukas gali būti ar nebūti kliūtis tiesioginei šviesai.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 02 05, 12:26)
Tokia grazi ji man :
ju buna ir aukstaugiu, ir zemaugiu.

bigsmile.gif kaip man dabar viskas gražu ir aš visko noriu doh.gif

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2009 02 05, 12:40)
kad tik iki pavasario ta carex'u liga praeitu.........

schmoll.gif tegul nepraeina biggrin.gif

QUOTE(rokoko @ 2009 02 05, 17:55)
yra gerų minčių.
šiaip ir man stadionai kieme ne prie širdies... bet naujakuriams tai atspirties taškas, nes negali juk iškart džiunglių kieme padaryt.

drinks_cheers.gif mes irgi pradžiai planuojam visur gražiai žolytę,o tada jau aš ją rausiu kur man reiks gėlyčių ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Один сад – две идеи
Один сад – две идеи-2
Один сад – две идеи-3

Удачный дуэт: зеленый и белый

Здесь всегда сезон

Paprieštarausiu - kam išleisti žolės įrengimui nemažus pinigus, jei galima to išvengti? Planavimas turi būti, iš anksto apgalvoti kas, kur ir kaip.
Atsakyti
Sodas/kiemas be vejos (paskutinės tendencijos iš parodų) mano manymu yra realus ten, kur visas plotas 1-3 arai, nes standartiniam lietuviškam 10-30 arų sklypui kopijuojant tas tendencijas priežiūros būtų pernelyg daug - neaprėpt tiek.
Žinoma, galimas variantas žydinti pieva, šienaujama dukart per metus, bet kad ji būtų dekoratyvi, ja nepatartina vaikščioti. Savas kiemas ne parkas kad tik takučiu pėdinti- norisi ir kamuolį pagainiot, ir pasivoliot ant vejos, ir basam pavaikščiot.
O kiek lietuvių turi išpuoselėtą trešiamą veją be dobiliukų, kiaulpienių? Greičiau jau lietuviška veja yra tiesiog trumpai pjaunama žolytė. Pvz. pas mane sėta tik pusė normos vejos mišinio, piktžolės prieš tai nenaikintos, su kiaulpienėmis kovot ar tręšt tuo labiau neketinu.

O dėl *MONAMI* ketinimo užsėt veją ir paskui kur reikia ją pakeist gėlynais manau štai ką: jei tikrai žinai, kur bus gėlynas ar dekoratyviųjų augalų kompozicija, tada sėt tikrai tikrai neverta, nes darbelio veją pakeist gėlynu į valias. Aš bent jau pasiplanuočiau kur bus didieji augalynų plotai prieš sėdama veją ir juos palikčiau, o mažesniesiems galima ir vėliau veją pakedent smile.gif Jei žmogus planuoja pats (be apželdintojų pagalbos) tik po metų kitų ateina suvokimas, kur ir koks plotelis turi būt užsodintas. Žinoma, pagrindas-karkasas turėtų būt jau iš pat pradžių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 06 vasario 2009 - 10:05
sveikos merginos...tuoj pradesiu ir as brautis i jusu gretas vel. turiu toki klausima: sausio menesi uzejus nestuminei nuotaiku svyravimo audrai lotuliukas.gif sugalvojau palepinti ir atgaivinti savo siela pasejau pomidorus...dabar jie man isstype, isbege...kazin ka daryti, ar mesti lauk ar cia nieko tokio. paseta sausio 3 diena ax.gif blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 05, 21:11)
sutikčiau su didele dalimi pasisakymo  thumbup.gif

As tai nedrisciau buti tokia ktegoriska, nes norint taip kalbeti reikia buti maciusiai ne vienos salies sodybas ir ne po kelias tam, kad galetum lygint. As pvz. nesu vazinejus po ivairius LT regionus ir apziurinejus ten esancias sodybas, tai negaleciau ir teigti, kad LT vien kicas, o uzsieny vieni sedevrai. Kazi ar Pusele vazinejo po visa LT ir sodybas apziurinejo, o tuo labiau po pasauli blaskesi g.gif Pati UK gyvenu ir zinau, kad visko kaip ir visur yra. Be to negaleciau sutikti, kad prie rastiniu namu tik etnografiniai gelynai tinka, nes dauguma tu rastiniu namu net nekvepia etnografiniais pastatais.
Papildyta:
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 06, 11:03)

O kiek lietuvių turi išpuoselėtą trešiamą veją be dobiliukų, kiaulpienių? Greičiau jau lietuviška veja yra tiesiog trumpai pjaunama žolytė. Pvz. pas mane sėta tik pusė normos vejos mišinio, piktžolės prieš tai nenaikintos, su kiaulpienėmis kovot ar tręšt tuo labiau neketinu.

Pas mane dobiliuku yra bigsmile.gif . Uiiiii kaip jie man ptinka wub.gif , noriu, kad plestusi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 06, 10:03)
As tai nedrisciau buti tokia ktegoriska, nes norint taip kalbeti reikia buti maciusiai ne vienos salies sodybas ir ne po kelias tam, kad galetum lygint. As pvz. nesu vazinejus po ivairius LT regionus ir apziurinejus ten esancias sodybas, tai negaleciau ir teigti, kad LT vien kicas, o uzsieny vieni sedevrai. Kazi ar Pusele vazinejo po visa LT ir sodybas apziurinejo, o tuo labiau po pasauli blaskesi g.gif  Pati UK gyvenu ir zinau, kad visko kaip ir visur yra. Be to negaleciau sutikti, kad prie rastiniu namu tik etnografiniai gelynai tinka, nes dauguma tu rastiniu namu net nekvepia etnografiniais pastatais.

Aš nesakau, kad visur vien kičas, bet labai daug visko yra. Gal Knifofija dar kartelį papasakos, kaip ten su lietuviškom sodybom, juk ji daug mačius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2009 02 06, 11:47)
sveikos merginos...tuoj pradesiu ir as brautis i jusu gretas vel. turiu toki klausima: sausio menesi uzejus nestuminei nuotaiku svyravimo audrai  lotuliukas.gif sugalvojau palepinti ir atgaivinti savo siela pasejau pomidorus...dabar jie man isstype, isbege...kazin ka daryti, ar mesti lauk ar cia nieko tokio. paseta sausio 3 diena  ax.gif  blush2.gif  g.gif

kaip čia pasakius, nugi nieko gero 4u.gif Žinai, kas yra dauginimas auginiais? Taigis, iš tų savo išstypėlių įsišaknydink naujus pomidorų daigus. Kai išleis šakneles, daigus reiktų perkelti į šviesią ir vėsią vietą.
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 06, 12:16)
Aš nesakau, kad visur vien kičas, bet labai daug visko yra. Gal Knifofija dar kartelį papasakos, kaip ten su lietuviškom sodybom, juk ji daug mačius  4u.gif

Nu ką aš galiu pasakyti šiuo klausimu. Mačiau tikrai nemažai, praktiškai visa Lietuva skersai išilgai išvažinėta (sodybas) Europos didžioji dalis taip pat. Ir pati želdinu sodybas, todėl manau, kad miestiečio sodyboje vejos turi būti ir nemažai, nes tai sudaro erdvės pojūtį mažame sklype, ir kaip sakė smėlio smiltelė reikalinga poilsiui, vaikų pramogoms. Na o didelėje sodyboje, kur dideli plotai, tais pačiais takeliais vaikščiojama retai, ten jau galima daryti ale natūralų parką. Ten po medžiais galima daryti nešienaujamas žydinčias pievas, augalų sąžalynus ir t.t. Neįsivaizduoju tokio natūralaus žydinčios pievos ploto miestietiškam sklype, kur 15 arų žemės, tai negi vaikams sakysi čia neik, čia nelipk. O kaip ji atrodytų po vaikų palakstymo. vistik renkamės tai kas atitiktų mūsų poreikius.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 06, 10:03)
lietuviškam 10-30 arų sklypui

drinks_cheers.gif dargi sodo reikia, darzo - nepabegam nuo saknu savo smile.gif
Retas kuris paskria sklypa ''idejai'', butinai nauda dar reikalinga.
Atsakyti
Taigi, kad reikėtų atsižvelgti į namo stilių ir sklypo aplinką. Man pasirodė, kad būtent tai Pušaitė ir norėjo akcentuoti 4u.gif
Atsakyti