Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 37

QUOTE(ooo @ 2009 02 03, 11:23)
klausimuks tikriausiai i tema  4u.gif
kur perkat ir kokias klombas?

ir aš nesupratau.
Ką turi galvoje? vazonus su lauko gėlėmis vasarai?
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 03, 12:37)
ir aš nesupratau.
Ką turi galvoje? vazonus su lauko gėlėmis vasarai?

agam - tokie nemazi vazonai, kurie statomi nuolat stoveti lauke ir i kuriuos sodinamos geles - jie klombomis vadinami - apie tuos ir klausiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 03, 12:24)
"Budlėjos nesunkiai užmezga sėklas. Jos gyvybingos ir greitai sudygsta, kai sėjama pavasarį ar vasarą į dėžutes. Savaiminių sėjinukų neteko pastebėti. " - Numylėtinės budlėjos ( tik pagoogle'int reikėjo )
gal tiesiog šviesos trūksta - per TV rodė, pas jus žmonės džiaugiasi sniegu, besmegenius lipdo, o tu čia verki. Ateis tas pavasaris  irnesakyk.gif Tiesa, dygimo laikas dažnai neatitinka  mirksiukas.gif .

Tai, kad stovi jos ant palanges, palange be uzuolaidos g.gif .
As matai pasidziaugiau sniegu LT budama, dabar pavasario noreciau ax.gif Be to pas mus nera sniego schmoll.gif , istirpo iki ryto...
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 02 03, 11:46)
agam - tokie nemazi vazonai, kurie statomi nuolat stoveti lauke ir i kuriuos sodinamos geles - jie klombomis vadinami - apie tuos ir klausiu  4u.gif

pas mus kaime ( Kaune) kliombomis eiliniai gėlynai buvo vadinami biggrin.gif O atsakant į klausimą, žiūrint, ko pageidauji - įvairiausių lauko vazonų yra : betoninių, medinių, pintų iš vytelių ar nendrių, metalinių, molio keramikos, plastikinių. Gal paprasčiausia įsigyti plastikinius ir medinius: tokio tipo arba tokio.
Molio keramika, jei žadi laikyti ištisus metus, reikia patikrinti ar yra žymė kokia, kad atlaiko minusą ( būna ženkliukas išlietas arba parašyta etiketėj), betono teko matyti tik tokius, kaip "Betono mozaika" gamina ( tik pas juos tvoros elementu vadina).
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 02 03, 11:46)
agam - tokie nemazi vazonai, kurie statomi nuolat stoveti lauke ir i kuriuos sodinamos geles - jie klombomis vadinami - apie tuos ir klausiu  4u.gif

''klombomis'' ir kitus dalykus vadina mirksiukas.gif
Nors, nesu įsitikinusi, ar lietuvių kalboje tai taisyklinga - gal kas patarsit? 4u.gif

tai tu turbūt apie tuščias ''talpas'' klausi?
Aš rudenį mačiau patrauklių ''Ermitaže'' Vln. - natūralių medžiagų [molis, terakota], ir kainos neišgąsdino - tik jų dabar neatsimenu blush2.gif
Dideli tie vazonai buvo, apvalūs ir stačiakampiai - medelį galima auginti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 03 vasario 2009 - 12:09
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 03, 13:03)
pas mus kaime ( Kaune) kliombomis eiliniai gėlynai buvo vadinami  biggrin.gif O atsakant į klausimą, žiūrint, ko pageidauji - įvairiausių lauko vazonų yra : betoninių, medinių, pintų iš vytelių ar nendrių, metalinių, molio keramikos, plastikinių. Gal paprasčiausia įsigyti plastikinius ir medinius: tokio tipo arba tokio.
Molio keramika, jei žadi laikyti ištisus metus, reikia patikrinti ar yra žymė kokia, kad atlaiko minusą ( būna ženkliukas išlietas arba parašyta etiketėj), betono teko matyti tik tokius, kaip "Betono mozaika" gamina ( tik pas juos tvoros elementu vadina).

dekui labai, ieskosiu tvoros elementu biggrin.gif
nes man pavesta surast, kokia klomba prie daugiabucio pastatyt biggrin.gif mano kaime klombomis tie betoniniai gelynai vadinami biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2009 02 03, 13:06)
''klombomis'' ir kitus dalykus vadina mirksiukas.gif
Nors, nesu įsitikinusi, ar lietuvių kalboje tai taisyklinga - gal kas patarsit? 4u.gif

radau biggrin.gif
http://209.85.129.13...3...;cd=6&gl=lt
o apie ermitaza ir nepagalvojau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 03 vasario 2009 - 12:09
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 03, 09:08)
Tikiuosi pavasaris neveluos, nes jeigu gerai augs neturesiu kur sodint tu gelyciu. Zinoma jeigu tik katinai ju iki to laiko nenuvalgis user posted image

Katinai tokį gėrį mėgsta drinks_cheers.gif Mano visas paprikas pernai suėdė, teko daigus turguj pirkti doh.gif
Atsakyti
ooo,
dėkoju 4u.gif

tiesą pasakius, aš pati niekada tokio žodžio nevartojau, todėl ir suabejojau.
Mūsų kaime, kur augau [pajūrys] jo nevartojo.
Atsakyti
Lietuvių kalboje žodžio "klomba" nėra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 03, 12:23)
Lietuvių kalboje žodžio "klomba" nėra  4u.gif

taigi tarptautinis čia žodis, ooo įdėjo nuorodą, kur Valstybinė lietuvių kalbos komisija leidžia vartoti - "Tai vartotinas tarptautinis žodis, el. „Dabartinės lietuvių kalbos žodyne“ (Vilnius, 2003) klomba – paaukštintas simetriškas gėlynas." Gal ir aš čia be reikalo nuorodas dėlioju mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 03, 12:23)
Lietuvių kalboje žodžio "klomba" nėra  4u.gif

drinks_cheers.gif aš linkusi tave palaikyti 4u.gif ačiū, paskui išsiaiškinsiu, dėl bendro išprusimo. Juk pati klausiau ax.gif

Mūsų pokalbiams tai nesvarbu 4u.gif
žodžio ''kvietkos'' irgi nėra, kaip ir kitų ''firminių''.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 03, 13:14)
ooo,
dėkoju 4u.gif

tiesą pasakius, aš pati niekada tokio žodžio nevartojau, todėl ir suabejojau.
Mūsų kaime, kur augau [pajūrys] jo nevartojo.

as irgi is ten pat, bet is tarptautines seimos lotuliukas.gif tai vartoju ax.gif
o siaip - kuri gal uzsiimat su nasturtom? gal esat uzsisakinejusios originaliosseklos.lt ka nors? kaip zinot, kiek ten kainuos, jei kainu neraso? g.gif
Atsakyti