Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 37

QUOTE(zigzag @ 2009 01 23, 11:49)
Aš auginu šilagėles iš sėklų. Va tokias
[attachmentid=168401]

ir tokias

[attachmentid=168402]

Nusipirkau siandiena silageliu seklu,gal patarsit kaip jas geriau pasiseti
Atsakyti
DeeDee, Wolke, Vida777 - labai gerų minčių pametėjote terasos tema - ačiū 4u.gif

QUOTE(satanele @ 2009 02 02, 19:36)
Nusipirkau siandiena silageliu seklu,gal patarsit  kaip jas geriau pasiseti

Šitos temos pradžioje šilagėlių sėjos klausimai jau išlukštenti - nepatingėk pasiskaityt kelių pirmų lapų smile.gif
Atsakyti
Kai šaltukas spaudžia... šiek tiek žiedų iš Kauno Botanikos sodo praėjusiame pavasary
4u.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Pavasario belaukiant - deriniai su svogūninėmis gėlėmis:
tulpės ir narcizai
tulpės ir žydinti obelis
tulpės ir česnakai
tulpės ir ?..
tulpės ir sprogstantis pūkenis
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 02, 23:07)

Bajorė
(Centaurea, angl. Star thistle, vok. Flockenblumen) – astrinių (Asteraceae) šeimos augalų gentis.
Gentyje yra iki 550 rūšių. [Vikipedija]

čia Kalninė bajorė [c.montana], turbūt veislė grandiflora.

pagaliau sužinojau tieeek apie šią piktžolę lotuliukas.gif
bet Rugiagėlė (Centaurea cyanus) - tikrai nuostabi wub.gif
Atsakyti
Jau tie pvasariniai ziedai wub.gif kaip nekantru laukti pavasario...
Papildyta:
Minejot silageles, ar jas sunku sudaiginti? Ar kaprizingos siuo atveju?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 02 03, 09:06)
Minejot silageles, ar jas sunku sudaiginti? Ar kaprizingos siuo atveju?

ir taip, ir ne rolleyes.gif
"Sėklos beriamos į dirvą vos sunoksta ar pasėtos rudenį į vazonėlius paliekamos lauke, kad patirtų šalčio ir tirpstančio sniego ( vandens) poveikį " ( F. Bohmig Sodo tvarkymas ir priežiūra, 2004, 360psl. )

Namų sąlygom daryčiau tą patį, ką šiuo metu darau su vėdrynų didžiažiedžių ( Ranunculus superbissimus ) sėklomis - sėklas pabėriau ant sudrėkinto vatos ir binto tamponėlio, sulanksčiau kaip "lietinį", patalpinau į plastmasinį indelį ir pastarąjį į maišelį. Taip supakuotas sėklas laikau šaldytuvo daržovių skyriuj.

user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 03 vasario 2009 - 10:10
Labai aciu uz vaizdinga paaiskinima,o gal patarsit davido budleja taip pat? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif . Pasejau as savo "gazanijas/gerberas", o jos eme ir sudygo per keturias dienas blink.gif . Turejo dygti nuo desimt iki keturiolikos dienu jeigu tai gazanijos. Ir spalva man ju nepatina, kazkokie zaliai geltoni daigeliai g.gif . Man atrodo turetu buti sodresne zalia spalva. Ir oras kaip tycia ziemiskas pasidare, vakar visa diena snigo doh.gif . Tikiuosi pavasaris neveluos, nes jeigu gerai augs neturesiu kur sodint tu gelyciu. Zinoma jeigu tik katinai ju iki to laiko nenuvalgis user posted image
Papildyta:
QUOTE(satanele @ 2009 02 03, 12:00)
Labai aciu uz vaizdinga paaiskinima,o gal patarsit davido budleja taip pat? 4u.gif

Mano kieme budleja auga. Labai retas neisvaizdus krumas buvo schmoll.gif , tik ziedai grazus. Rudeni nupjoven palikdami kelma apie 50 cm nuo zemes. Jeigu vel negraziai augs rausim ja lauk.
Atsakyti
klausimuks tikriausiai i tema 4u.gif
kur perkat ir kokias klombas?
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 02 03, 11:00)

"Budlėjos nesunkiai užmezga sėklas. Jos gyvybingos ir greitai sudygsta, kai sėjama pavasarį ar vasarą į dėžutes. Savaiminių sėjinukų neteko pastebėti. " - Numylėtinės budlėjos ( tik pagoogle'int reikėjo )

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 03, 11:08)
Sveikos 4u.gif . Pasejau as savo "gazanijas/gerberas", o jos eme ir sudygo per keturias dienas blink.gif . Turejo dygti nuo desimt iki keturiolikos dienu jeigu tai gazanijos. Ir spalva man ju nepatina, kazkokie zaliai geltoni daigeliai g.gif . Man atrodo turetu buti sodresne zalia spalva. <...>

gal tiesiog šviesos trūksta - per TV rodė, pas jus žmonės džiaugiasi sniegu, besmegenius lipdo, o tu čia verki. Ateis tas pavasaris irnesakyk.gif Tiesa, dygimo laikas dažnai neatitinka mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 02 03, 11:23)
klausimuks tikriausiai i tema  4u.gif
kur perkat ir kokias klombas?

Nesupratau klausimo.
Atsakyti