Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 37

QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 02, 13:34)
Jeigu sėklą laikyti ant drėgno skuduriuko, luobelė ir taip turėtų pakankamai suminkštėti. Ar neteisingai galvoju?  g.gif

sėklų yra labai įvairių ir toks mechaninis pažeidimas skirtas sėkloms, kurias dengia kietas dangalas arba lėtai bringsta. Pelėžirnių sėklos būtent vienos iš tokių ir yra.
Atsakyti
DeeDee nurodytas straipsnis: Medžių bei krūmų sėklų ruoša - daug info, paskaitykit - visi elgesio su sėklomis principai išguldyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 02 vasario 2009 - 13:51
QUOTE(smth1 @ 2008 07 04, 08:17)
eik i Rojaussodus, nusipirk knyga- zinyna apie geles, medzius, skaityk, tyrinek.

čia aš norėčiau sužinoti ax.gif ten yra kokia spec knyga parduodama ax.gif jei taip tai kur ten konkrečiai ieškoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 02 02, 14:47)
čia aš norėčiau sužinoti  ax.gif  ten yra kokia spec knyga parduodama  ax.gif  jei taip tai kur ten konkrečiai ieškoti  ax.gif

Pasiūlyti du žinių šaltiniai:
1 - rojaussodai.lt
2 - knygos
biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 02 02, 14:47)
čia aš norėčiau sužinoti  ax.gif  ten yra kokia spec knyga parduodama  ax.gif  jei taip tai kur ten konkrečiai ieškoti  ax.gif

'Dendrologija' Navasaicio, 'Dendroflora'- Navasaicio, 'Medziai ir krumai parkams ir sodyboms'- Navasaicio. Cia apie medzius ir krumus.
Apie geles- 'Vasara zydinciu geliu enciklopedija', 'Sodo geles' dabar yra perleista man rodos pavadinimu kiek kitokiu gal- 'Tarp geliu'. Jos verstines, autoriu neprisimenu. LZU knygyne bandyciau ieskot Vaidelio knygos el. formate apie visas geles- vienmetes, daugiametes, svogunines.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 02, 13:50)
Pasiūlyti du žinių šaltiniai:
1 - rojaussodai.lt
2 - knygos
biggrin.gif

biggrin.gif o aš pagalvojau,kad ten yra užsisakyti biggrin.gif

QUOTE(smth1 @ 2009 02 02, 14:10)
'Dendrologija' Navasaicio, 'Dendroflora'- Navasaicio, 'Medziai ir krumai parkams ir sodyboms'- Navasaicio. Cia apie medzius ir krumus.
Apie geles- 'Vasara zydinciu geliu enciklopedija', 'Sodo geles' dabar yra perleista man rodos pavadinimu kiek kitokiu gal- 'Tarp geliu'. Jos verstines, autoriu neprisimenu. LZU knygyne bandyciau ieskot Vaidelio knygos el. formate apie visas geles- vienmetes, daugiametes, svogunines.

4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 02, 13:15)
Galvojame daryti vidiniame kiemelyje prie namo terasą. Pas mus terasa gautųsi pakelta virš žemės (reikia įkomponuot ir laiptelius į namą). Kol kas yra du variantai:
1 - visą terasą kelt iki durų apačios lygio (apie 80cm nuo žemės);
2 - daryt dviejų lygių - didžioji dalis žemiau (? cm), o nedidelė aikštelė prie įėjimo durų aukščiau (80 cm).

galiu pasakyt is patirties - pas mus visi kaimynai pasistate ant slaito, taigi terasos aukstai yra ir grazu, ir patogu thumbup.gif .
Terasa turetu buti tik duru lygyje (o ne atvirksciai!) ir tada daryti laiptelius zemyn i soda. Kodel? Ogi todel, kad i terasa dazniausiai vaikstoma is namo, ir ne po viena, o po daug kartu per diena... todel laipiojimas kaskart laipteliais butu didelis nepatogumas, o is terasos nusileisti i soda prireikia reciau. O be to ir laipteliai i soda tada galetu buti ivairesnio tipo ir medziagu.
Pakeltos terasos krastus, jei ji pakelta ant pastoliu galima aptverti tvorele (pvz. tokia pat kaip balkono) arba aplinkui supilti slaita is zemiu ir apsodinti augalais.
Atsakyti
O man sunkiai sekasi takelius paisytis doh.gif nors ir zinau taisykle - tiesti ten, kur naturaliai prasimina.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 02, 13:15)
Galvojame daryti vidiniame kiemelyje prie namo terasą. <...>

Pagal pirmąjį variantą, viršutine terasa galima būtų apgaubti namo kampą, pvz., trinkelių dalis - forma pagal norą, stačiakampė ar apvali;
sprendžiant pagal laiptų aukštį, panašiai būtų kaip čia, natūraliai gaunasi, kad viena žemutinės terasos dalies sienelė tampa įžeminta, o ir aukštis nebaisinis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 02 vasario 2009 - 17:37
Sveikutes, as cia gal nevisai i tema, bet galgaletumete mestelti koki puslapiuka kur pasiskaityti apie dekupaza, labai noriu perdaryti viena komoda, tiesa ji dar nenupirkta, bet labai pigi ir grazi, tik stalciu spalvos netinka, tai sakau gal ka nors isseis sugalvoti, arba visai nepirkti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 02 02, 17:27)
Sveikutes, as cia gal nevisai i tema, bet galgaletumete mestelti koki puslapiuka kur pasiskaityti apie dekupaza, labai noriu perdaryti viena komoda, tiesa ji dar nenupirkta, bet labai pigi ir grazi, tik stalciu spalvos netinka, tai sakau gal ka nors isseis sugalvoti, arba visai nepirkti smile.gif

Rankdarbių skyrelį ieškok apie dekupažą mirksiukas.gif
Atsakyti
terasos apzeldinimas 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti