Sveikutes. Jeigu as dabar pageneciau medzius ar man tas vietas tepti tuo tepalu ar nebutina. Jis toks bjaurus, sunku kai silta su juo dirbti o jau kai salta tai jauciu is viso neuztepciau as jo ant nupjautu saku. Aciu.
QUOTE(Bijuna @ 2009 01 30, 12:13)
Sveikutes. Jeigu as dabar pageneciau medzius ar man tas vietas tepti tuo tepalu ar nebutina. Jis toks bjaurus, sunku kai silta su juo dirbti o jau kai salta tai jauciu is viso neuztepciau as jo ant nupjautu saku. Aciu.
Papasakosiu kaip UK tas tepalas medziams parduodamas . Zinot tokie buna batu tepalo buteliukai su kempine ant galo. Apverti zemyn kempine ir teplioji bata, o vakso i ta kempine pribega savaime. Tai va lygiai tokiuose buteliukuose parduodamas ir tas tepalas nupjautoms sakoms uzteplioti. tik, kad brangus baisiai, o jo ten gal kokie 200 gramu. Bet kita vertus turbut ilgam uztektu, kiek gi ten jo reikia. Na nebent sodas labai didelis.
QUOTE(Bijuna @ 2009 01 30, 11:13)
kai šalta jis yra tvirtesnės konsistencijos ir lengvai tepasi, patarčiau naudotis špakliuote
QUOTE(uolma @ 2009 01 29, 12:32)
O kas cia per grozis?
QUOTE(rokoko @ 2009 01 29, 23:34)
*Geriausia bus, jei i nuolatine vieta daigelius perkelsi rudeniop [cia ir bus ''pikiavimas''] - rugseji. Galima ir kita pavasari, bet jei yra galimybe, geriau rudeni [nelieciama kitu metu vegetacija duos didesni grozi - cia man taip atrodo ].
UOLMA,
pasitaisau
rugpjuti/rugseji persodink pavasari zydincius - aubrete ir laibeni.
O pentiniui, nakvisai ir karpatiniam - jokio kirtumo, kada perkelsi i nuolatine vieta - rudeniop ar pavasari, kai suzels.
[as nakvisas visada tik pavasari plesau/persodineju,
o kai pentinius veisiau, tai irgi kita pavasari i nuolatine vieta perkeliau. tie mineti pirmameciai ''skysti'' ziedynkociai man iki sniego stovejo, tai nelieciau ju pirma rudeni]
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 01 30, 13:10)
rododendras
Bet jis kazkoks kitoks? Nes pagooglinus tai man kitoki augala rodo. Gal cia veisle kokia?
QUOTE(.NAJ.A @ 2009 01 30, 12:18)
Bet jis kazkoks kitoks? Nes pagooglinus tai man kitoki augala rodo. Gal cia veisle kokia?
uolmos nuotraukose visi žydintys augalai yra rododendrai - skirtingai atrodo, taip?
QUOTE(.NAJ.A @ 2009 01 30, 13:18)
ju buna visokiu. Pvz. kai kurie viszaliai, o kai kurie meta lapus. Ta nuotrauka is botanikos sodo.
QUOTE(.NAJ.A @ 2009 01 30, 12:03)
O kas cia per grozis?
RODODENDRAS
QUOTE(.NAJ.A @ 2009 01 30, 12:18)
Patikėk, kiek jų ten visokių įvairių ir gražių yra. Nes ta moteris, kuri juos prižiūri ir jais užsiima pati iš sėklų parsivežtų užaugino. Ir ten daro japoniško stiliaus rododendryną, akmenis patys darbuotojai tiesiog komponavo dirbtinai, o atrodo, kaip kad jie ten po 100 metų jau yra. Va čia kaip tik yra tie akmenys.
Papildyta:
Va dar viena foto iš ten pat
QUOTE(uolma @ 2009 01 30, 10:34)
Ir ten daro japoniško stiliaus rododendryną
Na kaip parodomasis sodas gal ir gražu, bet kai žmonės pradeda aklai kopijuoti ir prie lietuviškų trobų daryti japoniškus sodus, tai griūk negyvas...
Sobieska, norėjau tavęs paklausti. Kažkurioj tavo foto užstrigo prie Smaragdinių tujų gyvatvorės didelis baltai žydintis krūmas. Ar ten ne lanksva Grefsheim? Turiu tokią, bandau įsivaizduoti, kokio dydžio užaugs