Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 37

QUOTE(*MONAMI* @ 2009 01 29, 20:36)
Gal Knifofija nesupyks,bet tokį grožį atradau  bigsmile.gif  thumbup.gif  visada apie kažką tokio savo kieme galvojau,tik nežinojau kaip viską sudelioti  g.gif o dabar radau beskaitydama  bigsmile.gif jei Knifofija nesupyks tai prašysiu jos pagalbos ir bandysiu kažką tokio tik mažesnės apimties savo kieme pasidaryti  ax.gif
Knifofija,kiek metų jau viskas taip sutvarkyta  ax.gif
drinks_cheers.gif  ir man čia visai nieko netrūksta,kam reik žiedų galima kitur pasisodinti žydinčių  ax.gif  g.gif
drinks_cheers.gif  ir aš bandysiu kopijuoti  ax.gif

Jau kokie 8 metai šiai kompozicijai, bet vaizdas po trupotį keičiasi, augalai keliauja iš vietos į vietą. O kopijuoti tai prašom į sveikatą. Jei nenorėčiau, kad kopijuotų niekam nerodyčiau.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 01 29, 19:52)
ka ten turejai galvoj, koki augala? neaisku

Musu autoritetas minejo, kad kiema puosia tik tokiais augalais, kurie nereikalauja daug prieziuros.
aplink tikruosius gelynus dazniau reikia tupineti, nei aplink jos kompozicijas.

ale tikrai parašiau,o neaišku apie ką biggrin.gif
čia apie alyvas buvo kalba g.gif

o dėl priežiūros drinks_cheers.gif kad tokiems gal mažiau nei žydintiems,bet man tai atrodo,kad viskam daug visko reikia rolleyes.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2009 01 29, 19:53)
Šiemet nuo vieno graikinio riešutmedžio surinkom kibirą riešutų (medžiai gan jauni dar), o kitas graikinis tik kelis riešutus užmezgė, bet ūglius po metrą išvarė. Taip ir nesupratau, ar jie pramečiuoja (vienais metais ūgliai, o kitais riešutai)... Jūsiškių lazdynų siūlyčiau neversti, o pažiūrėti, ką rudenį turėsit  4u.gif

aišku žiūrėsim ką turėsim,bet šį rudenį arba mes neradom arba senieji šeimininkai spėjo nurinkti kol mūsų nebūdavo g.gif ,nes taip su persikinėm slyvutėm buvo doh.gif

QUOTE(Knifofija @ 2009 01 29, 20:05)
Jau kokie 8 metai šiai kompozicijai, bet vaizdas po trupotį keičiasi, augalai keliauja iš vietos į vietą. O kopijuoti tai prašom į sveikatą. Jei nenorėčiau, kad kopijuotų niekam nerodyčiau.

ačiū mirksiukas.gif
tai tada vėliau biški paprašysiu pavadinimų augaliukų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2009 01 25, 01:08)
kazkas tokio ania  mirksiukas.gif
user posted image

user posted image

o mediniai daznai buna sunkus,nepraktiska is vienos vietos i kita pernest  rolleyes.gif
Papildyta:
as ir jusu suoliukus nusikopinau- rokoko ir smelio smiltele    wink.gif

isduok,mieloji,kas ten pas tave ant pergoles taip bujoja?As pas save pasisodinau laipiojancias hortenzijas,bet turiu itarima ,kad ilgai lauksiu tokio kaip pas tave apzelimo verysad.gif
Papildyta:
help.gif help.gif help.gif nutirpus sniegui ,kai kuriose zoles vietose pamaciau toki kaip pelesi apejusi-ar pagis zolela iki pavasario g.gif doh.gif

ir dar-ar galima i sena veterane obeli ka nors iskiepyti? ar jau saukstai po pietu tsakant?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 29 sausio 2009 - 20:37
QUOTE(rokoko @ 2009 01 29, 20:55)
na su tais riesutais,  tai kaip kuriais metais...

pas mane uz tvoros pas kaimyna didziulis graikinis riesutmedis...tai zinokit kiekviena rudeni man voveres pilnus gelynus,geliu puodus ir lovelius riesutu prikasa...bet vien vaizdelis ko vertas,kai jos man po darza zuja wub.gif tai nepykstu lotuliukas.gif

QUOTE(rozamunda @ 2009 01 29, 21:28)
isduok,mieloji,kas ten pas tave ant pergoles taip bujoja?As pas save pasisodinau laipiojancias hortenzijas,bet turiu itarima ,kad ilgai lauksiu tokio kaip pas tave apzelimo verysad.gif

nuotraukos ne is mano darzo ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wolke: 29 sausio 2009 - 20:50
Prašysiu jūsų pagalbos. Prisipirkau sėklų, ir dabar tuos pokelius vartau, vartau ir galvoju ką su kuom geriau daryti. Nes pirmi metai, kaip daug daugiamečių užpirkau, nes vis su vienmetė žaisdavau. doh.gif Ir vis kitokias pirkdavau.O šiemet va ką:
NAKVIŠA MISŪRINĖ- kur geriau sėti, tiesiai į pastovią vietą ar kur į lysvę ar lovelį,ir tik poto pikiuoti į nuolatinę. Kada žydės? Ir saulėj ar ir ir pavėsyje auga, nes nėra parašyta.
AUBREČIŲ 2 SKIRTINGUS POKELISU PIRKAU-kur geriau sėti, tiesiai į pastovią vietą ar kur į lysvę ar lovelį,ir tik poto pikiuoti į nuolatinę. Kada žydės?
KARPATINIS KATILĖLIS -
DARŽELINIS PENTINAS-
SMULKIEJI SERENČIAI IR GVAZDIKINIAI SERENČIAI - ar tinka jiems po medžiais, ar gerai saulėtoj vietoj?
PILKAŽIEDŽIAI PENSTEMONAI- kur geriau sėti, tiesiai į pastovią vietą ar kur į lysvę ar lovelį,ir tik poto pikiuoti į nuolatinę. Kada žydės? Ir saulėj ar ir ir pavėsyje auga, nes nėra parašyta.
UOLINIAI LAIBENIAI- kur geriau sėti, tiesiai į pastovią vietą ar kur į lysvę ar lovelį,ir tik poto pikiuoti į nuolatinę. Kada žydės?
Ar kas auginat DAVIDO BUDLĖJAS? Kaip jos ar nebus labai lepios?
Na ir dar pirkau DIDŽIAŽIEDĘ PETUNIJĄ, BAKOPĄ baltą (bandysiu sėti ant palangės), SVYRANČIĄ NAKTIŽIEDĘ, LOBELIJĄ "CRYSTAL PALACE"
Atsakyti
paganykim akis po svetimus darzelius wub.gif blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
gražu smile.gif
aš lendu toliau į senas temas,man ten kasyklos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 01 29, 23:02)
gražu  smile.gif
aš lendu toliau į senas temas,man ten kasyklos  biggrin.gif

nu ir pasakyk, kad aš neteisi - juk apie viską jau po n kartų kalbėta ir sukę apsukę vėl iš pradžios tuos pačius klausimus kedenam, ar ne? mirksiukas.gif amžinas variklis, tsknt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2009 01 29, 21:08)
paganykim akis po svetimus darzelius  wub.gif  blush2.gif

ir visur hostos puikuojasi - teks atsiprašyt ir į kiemą įsileist
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 01 29, 22:06)
nu ir pasakyk, kad aš neteisi - juk apie viską jau po n kartų kalbėta ir sukę apsukę vėl iš pradžios tuos pačius klausimus kedenam, ar ne? mirksiukas.gif amžinas variklis, tsknt lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif ,o kai randu kokį kvailą klausimą į kurį aš jau žinau atsakymą tai toks juokas suima biggrin.gif

merginos jeigu aš Knifofijos kiemo foto tik nuorodas sudėčiau,o ten ant foto būtų sunumeruoti augaliukai ar padėtumet man atpažinti ax.gif tiesiog noriu susirasti apie tuos augaliukus ,kad žinočiau kiek ir kaip jie auga ir kiek kainuoja,nes jau turiu slaptą voką augalams biggrin.gif gal ir pati Knifofija daugumą įvardintų,bet kažkaip jau gėda klausti blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 01 29, 22:55)
ir visur hostos puikuojasi - teks atsiprašyt ir į kiemą įsileist

o aš saviškės iš rudens nenupjoviau lapų blush2.gif tai dabar mačiau jų kaip ir nebeliko ,ar nebūsiu sugadinus augalo g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 01 29, 21:10)
o aš saviškės iš rudens nenupjoviau lapų blush2.gif tai dabar mačiau jų kaip ir nebeliko ,ar nebūsiu sugadinus augalo  g.gif

Tikrai nebūsi. Pavasarį nurinksi apipuvusius lapus ir tiek žinių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 01 29, 20:28)
nutirpus sniegui ,kai kuriose zoles vietose pamaciau toki kaip pelesi apejusi-ar pagis zolela iki pavasario

viskas bus gerai. 4u.gif
po labai ''slapio'' pavasario buna visa stora pleve pas mus, o ypac ten, kur vanduo dar pastovi kol susigeria pasalui isejus, arba,, tarkim, paskutini karta rugsejo pradzioj sienauta blush2.gif [yra tokia ''tinginio'' vieta] - prasikala nauja zolyte, ne zymes bedu 4u.gif
Aisku, normalus zmones aeruoja veja pavasari, bet mes ''nenormalus'' blush2.gif lotuliukas.gif

QUOTE(uolma @ 2009 01 29, 20:58)
NAKVIŠA MISŪRINĖ- kur geriau sėti, tiesiai į pastovią vietą ar kur į lysvę ar lovelį,ir tik poto pikiuoti į nuolatinę. Kada žydės? Ir saulėj ar ir ir pavėsyje auga, nes nėra parašyta.
AUBREČIŲ 2 SKIRTINGUS POKELISU PIRKAU-kur geriau sėti, tiesiai į pastovią vietą ar kur į lysvę ar lovelį,ir tik poto pikiuoti į nuolatinę. Kada žydės?
KARPATINIS KATILĖLIS -
DARŽELINIS PENTINAS-
UOLINIAI LAIBENIAI- kur geriau sėti, tiesiai į pastovią vietą ar kur į lysvę ar lovelį,ir tik poto pikiuoti į nuolatinę. Kada žydės?

visus siuos augalus ''perejau'' pati:
*Pirmiausia, viska sodink i dirva geguzes men. - tikrai neverta patalpoj ar siltnamy su tais vazonais zaisti.
*Geriausia bus, jei i nuolatine vieta daigelius perkelsi rudeniop [cia ir bus ''pikiavimas''] - rugseji. Galima ir kita pavasari, bet jei yra galimybe, geriau rudeni [nelieciama kitu metu vegetacija duos didesni grozi - cia man taip atrodo blush2.gif ].
*visos sios geles labai megsta saule, dalinis [dali dienos] pavesis nepakenks.
*viskas zydes nuo antrojo sezono, tik pentinis gali isauginti viena kita skystoka neauksta ziedyna [iki pusmetrio pirmaisiais metais]. tiesa, dar karpatinis gali parodyti ziedeliu.
*Zydejimas
[pagal praejusi sezona, plius minus 3savaites, kaip kokie metai]:
nakvisa: birzelio vid - liepos galas;
aubrete: balandis-birzelis;
laibenis - kaip aubrete, pagr. geguze.;
karpatinis: visa vasara jei saule, jei su pavesiu - prazyta siek tiek veliau, mazdaug birz. gale;
pentiniai: birzelio vid - liepos antra puse;
* pastabos:
1.turek galvoje, kad aubrete, laibenis po zydejimo menesi negraziai atrodo. verta pageneti, atauga greit nauja zaluma;
2.pentinius po zydejimo tuoj nupjauti palei zeme - rudeni prazys antrakart;
3.nakvisas sejau is pokelio ''misurines'', o isaugo keturbriaunes. tai jei bus pastarosios [ mirksiukas.gif ], po zydejimo nenupjauk lapu - rudeni jie graziai nusidazo; siaip jokiu nakvisu nereikia pjauti po zydejimo.
4.karpatiniai turi augti prastoj zemej [jokio laistymo ir tresimo], bus dailus kupstelis. nes geroj negraziai sukrenta. laistyti tik per sausras, saikingai. jei nenupjausi nuzydejusiu - prisises.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 29 sausio 2009 - 23:41