Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 37

QUOTE(*MONAMI* @ 2009 01 28, 21:56)
čia radau senoj ir temoj ir susidomėjau  g.gif  netoli mūsų yra toks pats grybynas  g.gif  gal ir jie padovanotų tokio gėrio,o mums jo reiks ir nemažai  g.gif  ar tikrai jisai toks gera ir tinka ne tik daržui,bet ir žolei  ax.gif  g.gif

tas substratas yra gana minkštas, todėl žolei jis gali tikti ne kaip pagrindinis gruntas, o tiesiog kaip papildoma trąša, kurią kaip mėšlą įterptum į gruntą.
palauk, o tu ne nuo Šiaulių? čia Širvintose gi Gruzdžių pievagrybių padalinys, tai politika ko gero gali būtio ta pati mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 01 28, 18:47)
Dar domina (turbut dazna) Cotula hispida
user posted image

cia radau, gal ir pati matei 4u.gif blush2.gif
http://www.sodospalv...galas-21-KOTULE
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 01 28, 21:02)

žiemoja pridengta (čia apie hispida) verysad.gif
Atsakyti
Na va ir nusodinote ant žemės su Cotula verysad.gif bet jei rasiu parodoj - tai bandysiu, nors ir laikinai pasidžiaugti.

O Karlinas galima užsisakyti per www.seklos.lt
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 01 28, 17:27)
Na pernai išvaikščiojau Sansusi skersai ir išilgai, tai man ten kaip tik viskas super suderinta.
Na pasakykit savo nuomonę, kur čia nedera spalvos, formos...

user posted image
user posted image

user posted image
user posted image

user posted image
user posted image

o kas sako, kad tarp paraitymu ir pamarginimu nebuna tvarkos..
as irgi vaiksciojau po ta pati parka kaip ir tu smile.gif
reikia nepamirsti, kad nuo to parko ikurimo praejo eile metu ir dalis parko visdelto keista pagal velesniu metu supratima ir madas smile.gif.
Ta aikste kur pirmoje nuotraukoje bet ne i virsu kaip dabar fotkinta, o i apacia (gal turi nuotrauka), pievuciu aplink fontana gelynai-apvadai pagal savo ivairove yra barokinio stiliaus, Nors pati apvado forma labai taisyklinga... bandziau nagrineti kaip ten susodinta ir padariau isvada kad viskas labai paprastai smile.gif))). kaip pavyzdys: elementas sakykime 2 metrai i ilgi ir 1 metras i ploti, susodinta tankiai (kad nesimato zemes) koki 10 rusiu augalu, pataikyta spalva (tuo metu kai buvau as ten vyravo geltona, oranzine, raudona, bordine), aukstis (nuo 20 cm sonuose iki mazdaug 1 viduryje) ir sitas elementas kartojosi per visa apvado ilgi.
sian man uzejo priestaravimu diena lotuliukas.gif lotuliukas.gif
barokiniu parku esme dar ir ta kad ilindes i grazia aleja negali suprasti kur islisi. atrodo tiesu, aisku, apkarpyta, o uz kampo se aikstele su skulptura, arba se islendi is sabakstyno i tokias aikstes kaip tavo nuotraukoje su tuneliu. Issizioji apsirdairai, cia buvai kazkur tamsoje, o cia saule plikina akis. as kaip tik buvau tame parke labai sauleta diena, o kadangi blogas regejimas, tai akinius nuo saules pasidariau su dioptrijomis. kazkurioje sonineje seselingoje alejoje net nemaciau nieko padoriai per tuos tamsius akinius, o kaip isokau i vat ta aikste su tuneliu tai net apakau nuo netiketumo.
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 01 29, 10:02)
Na va ir nusodinote ant žemės su Cotula  verysad.gif bet jei rasiu parodoj - tai bandysiu, nors ir laikinai pasidžiaugti.

O Karlinas galima užsisakyti per www.seklos.lt

4 litai uz sauja kotules ir dziaugsmo 2 metai manau nera taip brangu.... smile.gif
as taip pagalvojau ir nusipirkau rudeni kotule, pasisodinau i savo kiliminiu ploteli ir kol neuzsnigo vis negalejau atsigereti ryskia pilkuma. Mane pakerejo, kad ir tamsia diena jos lapeliai atrodo lyg sviecia is vidaus, kazkaip idomiai sviesa lauzia.
Papildyta:
o tie geltoni burbulai-ziedai kaip ufonautu antenos (cia man toks ispudis susidare)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 29 sausio 2009 - 11:34
Na kaip žadėjau foto iš Vilnaius botanikos sodo rododendryno, jų žydėjimo metu. Tik su oru mums nepasisekė, nes labai lijo, tai gali kaip kur foto būt nelabai kokybė. Kas nebuvę, rekomenduoju apsilankyti thumbup.gif
user posted image
user posted image
user posted image

user posted image
user posted image
Atsakyti
Man jau senai sie cotulos burbuliukai vis vaidenas, tik as dabar nesenai atradau, kas yra kas, t.y. pavadinima suzinojau ir galesiu ieskot augalo realybeje smile.gif
Atsakyti
aš čia vis duodos po senas NA temas ir dabar esu vasaros vidurį bigsmile.gif tai net pamiršau,kad už lango "žiema" doh.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2008 06 14, 09:29)
Kam jums to katalpos? Sodinkit geriau graikinius riešutmedžius, tai bent riešutų valgysit  lotuliukas.gif

ar kuri nusipirkot tas Katalpas g.gif
o kaip tas graikinis riešutmedis?tikrai būna vaisių g.gif
pas mus lazdynų labai daug prisodinta sakė būna daug riešutų,nežinom ar versti lauk ar palikti g.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2008 06 16, 11:57)
o koks skirtumas- skiepyta/neskiepyta, tuščiavidurė ar pilnadvidurė?  bigsmile.gif Kaip tik rekomenduoja nukarpyti ax.gif

o kaip iš tikro reikia nuskabyti ar ne?nes skaičiau ir taip ir taip g.gif
Atsakyti
Gal Knifofija nesupyks,bet tokį grožį atradau bigsmile.gif thumbup.gif visada apie kažką tokio savo kieme galvojau,tik nežinojau kaip viską sudelioti g.gif o dabar radau beskaitydama bigsmile.gif jei Knifofija nesupyks tai prašysiu jos pagalbos ir bandysiu kažką tokio tik mažesnės apimties savo kieme pasidaryti ax.gif
Knifofija,kiek metų jau viskas taip sutvarkyta ax.gif
QUOTE(Knifofija @ 2008 06 17, 12:17)
Pas mus lietutis taip protingai lyja,atsidžiaugt negaliu, o dar vakar pabaigiaužolyno kraštus atpjauti, tai jaučiuosi didvyre  blush2.gif

Kadangi lauke lyja prifotkinau per langą.

user posted image

user posted image

user posted image

QUOTE(sobieska @ 2008 06 17, 12:19)
pasaka, nu tikrai, kad didvyrė, tiek darbelio idėt bigsmile.gifva čia tai mano skonis Nors nenustebsiu, jei kas pareikš, kad trūksta žydinčių augalų lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif ir man čia visai nieko netrūksta,kam reik žiedų galima kitur pasisodinti žydinčių ax.gif g.gif

QUOTE(linuke_ @ 2008 06 17, 12:42)
galima, aš pasinaudosiu idėjomis blush2.gif  biggrin.gif
ir nuotraukas išsisaugosiu  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif ir aš bandysiu kopijuoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 01 29, 18:40)
pas mus lazdynų labai daug prisodinta sakė būna daug riešutų,nežinom ar versti lauk ar palikti  :

o kaip iš tikro reikia nuskabyti ar ne?nes skaičiau ir taip ir taip

graziai juos paformuojant/genint - grazus krumai. spreskit patys, kiek/kur norit juos matyt.

ka ten turejai galvoj, koki augala? neaisku

QUOTE(*MONAMI* @ 2009 01 29, 19:36)
ir man čia visai nieko netrūksta,kam reik žiedų galima kitur pasisodinti žydinčių

Musu autoritetas minejo, kad kiema puosia tik tokiais augalais, kurie nereikalauja daug prieziuros.
aplink tikruosius gelynus dazniau reikia tupineti, nei aplink jos kompozicijas.
Papildyta:

tiesa, Uolmos rododendrai nuostabus wub.gif
[gal kada nors ir rasiu vietele.. g.gif ]
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 01 29, 16:40)
o kaip tas graikinis riešutmedis?tikrai būna vaisių g.gif
pas mus lazdynų labai daug prisodinta sakė būna daug riešutų,nežinom ar versti lauk ar palikti  g.gif

Šiemet nuo vieno graikinio riešutmedžio surinkom kibirą riešutų (medžiai gan jauni dar), o kitas graikinis tik kelis riešutus užmezgė, bet ūglius po metrą išvarė. Taip ir nesupratau, ar jie pramečiuoja (vienais metais ūgliai, o kitais riešutai)... Jūsiškių lazdynų siūlyčiau neversti, o pažiūrėti, ką rudenį turėsit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 01 29, 19:53)
Šiemet nuo vieno graikinio riešutmedžio surinkom kibirą riešutų (medžiai gan jauni dar), o kitas graikinis tik kelis riešutus užmezgė, bet ūglius po metrą išvarė. Taip ir nesupratau, ar jie pramečiuoja (vienais metais ūgliai, o kitais riešutai)... Jūsiškių lazdynų siūlyčiau neversti, o pažiūrėti, ką rudenį turėsit  4u.gif

na su tais riesutais, tai kaip kuriais metais...
cia pernai ar uzpernai VISUR ju buvo, uosviai toki azarta pagavo miskuose doh.gif uzverte man visus namus jais lotuliukas.gif
Atsakyti