QUOTE(Dziuste @ 2010 11 04, 13:45)
taip, dabar su prantu, ka Jus norite pasakyti.
del to pranesimo... pries daug metu, kai as ten mokiausi, mano mokytoja man buvo pasakius, jei nepasiruosi specialybei, is vakaro man pranesk. manau, kad tai yra teisinga tiek mokytojo, tiek ir mokinio atzvilgiu. nes tada mokytojas gali pasiplanuoti savo laika, gali, pvz., tuo laiku paimti kita mokini, kuriam speco reikia laukt ir pan.
ir, aisku, suprantu apie ka Jus kalbate, kad ten yra tokiu, kuriu turbut ir su botagu neimanoma priverst grot. cia, manau, yra silpniausia mokyklos grandis. aisku, jei mokykla turetu tikrai gera finansavima, tokius tiesiog galetu "ismest", atsizvelgiant i ju pazymius... bet vat, kad nera to finansavimo ir laiko tokius visokius... cia jau niekas nieko neprisiulys... yra kaip yra.
va cia tai absoliuti teisybė.laikomi kita karta ir tokie kuriuos reiktu tiesiog kuo greiciau salinti.ir aplamai,manau i mokykla tokia specifine ir moraliniu poziuriu prestizine turetu buti didele atranka ne tik vaiku,bet ir seimos(kaip i jezuitu gimnazija.ten tevai dar turi islaikyti bendra testa,apie savo gyvensena,mastysena,motyvacija vaiko,seimos atzvilgiu).nes labai svarbu kad i tokia meno mokykla vaikai ateitu is kulturingu seimu,kur ir su tevais galetu kartu tobuleti.kad seimoje butu ziurimos ne tel.laidos DZIN ir pan.kad butu vaiksciojama su seima i filharmonijos ir kitus kokybiskos muz.koncertus,teatrus ir t.t.na bet kol kas cia is tolimos fantazijos srities.tevai daznai uzsieme SAVO gyvenimo kurimu,vaikai daznai nuosalyje,nera jokio dvasinio bendravimo.mokykla,kaip ir sakete,del tam tikru priezasciu toleruoja beveik visus.o tevams lieka tik piktintis tuo,kodel ju vaikai uzdaromi klasese....
ir verciami groti(muzikos gimnazijoje...).as irgi uz tai kad vaikas perspetu,ar jis pasiruoses pamokai ar ne ir kad tartumemes kaip suauge zmones.yra ir tokiu mokiniu.ateina man ir pasako,mokytoja siandien jus paleidziu is specialybes
.nes atejau nepasiruoses,bet per savo spec.laika as grosiu klaseje,mokinsiuos,kad jusmnereiktu klauytis mano nepasiruosimo,o kita pamoka atsiskaitysiu.ir tikrai,kita pamoka viskas buna paruosta ir be pykciu.bet buna tokiu,kurie kiekviena diena pranestu,kad jie nepasiruose ir vis keltu i ryoju,o tas rytojus niekad neisaustu.tada jau reikia naudoti ivairias priemones,kad pasiektum bent vidutini rezultata.nes vien mokytojo pastangom,niekada nebus geras rezultatas.