Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas X tema

QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 01 27, 16:50)
Viena šios temos mamytė perka avižų pieną Rimi parduotuvėj ,sakė labai  thumbup.gif tik rei imt kažkokį be vitaminų ax.gif

Turiu receptą,kaip jį pasigamint namuose,viena šios temos mama buvo įdėjus,bet pati taip ir negaminau,nes neturiu termoso ax.gif na niekaip aš jo nenusiperku,o paskutiniu metu labai dažnai prisireikia doh.gif  doh.gif
Papildyta:
Avižų pienas
6 šaukštai maltų avižų
1l. karšto vandens
3val. palaikyti užplikytą termose ir nukošti

Skanaus mirksiukas.gif

Na as avizu (arba sezamo) piena darau kitaip. Daug greiciau. Cia man homeopate pasake.
Reikia sumalti kavamale kelis saukstus avizu. Uzplikyti verdanciu vandeniu ir viska kelias minutes plakti blenderyje. Po to perkosti ir viskas.
Man asmeniskai daug skanesnis yra sezamo pienas. Ne toks tirstas ir glitus. Darau lygiai taip pat, tik dar pasaldinu truputi fruktoze. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa23 @ 2009 01 27, 13:41)
Norim sužinoti  smile.gif

Tesiu tema - profilaktines priemones nuo persalimo ligu

Labai gera priemone imunitetui stiprinti (ypac daznai sergancio vaiko) yra Bronchomunalis. Cia kaip skiepas per burna, tinkamas alergiskiems (Vaiciulioniene daznai ji skirdavo mano broliui, o jis turejo lb stipru alergini AD ir astma). Yra ivairaus stiprumo. As pati kol neatradau sio vaisto minimum 3 kartus per metus neapsieidavau be tokiu antibiotiku kaip klacidas. Kadangi dirbu tokioje vietoje, kur virusu milijonai, tai Bronchomunalis man tapo tikru issigelbejimu. Bronchomunalis gali buti vartojamas ne tik profilaktikai, bet ir sergant - lb pagreitina sveikima.
http://www.100metu.l...s/broncho_munal

Dar vienas superinis dalykas yra Citroseptas. Apie ji galite pasiskaityti stai cia - http://www.citrosept.net/lt/ .Tik alergiskiems greifurtui jis netiks.

Galiu dar papasakoti apie viena nuostabia namu gamybos profilaktine priemone. Ja gaminu specialiai MB, nes nuo jo pas mus ir prasideda ligu ratas. Ingredientai: naturalus medus, imbieras, citrina. Imbiero sakni (geriau jauna ir nedidele) nulupti, sutarkuoti smulkia tarka, citrina nulupti, supjaustyti gabaliukais, sumaisyti su imbieru ir medumi. Medaus dedasi nemazai, kol siek tiek permusa imbiero kartuma. Citrina galima pjaustyti ir nenulupus, taciau tuomet ja reikia nuplauti su soda. Vartoti sita "vaista" kasdien po sauksteli ar po kiek norite, labai skanu prie kavos smile.gif

- to be continued -
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 27 sausio 2009 - 23:55
QUOTE(ausru @ 2009 01 28, 00:54)
Galiu dar papasakoti apie viena nuostabia namu gamybos profilaktine priemone. Ja gaminu specialiai MB, nes nuo jo pas mus ir prasideda ligu ratas. Ingredientai: naturalus medus, imbieras, citrina. Imbiero sakni (geriau jauna ir nedidele) nulupti, sutarkuoti smulkia tarka, citrina nulupti, supjaustyti gabaliukais, sumaisyti su imbieru ir medumi. Medaus dedasi nemazai, kol siek tiek permusa imbiero kartuma. Citrina galima pjaustyti ir nenulupus, taciau tuomet ja reikia nuplauti su soda. Vartoti sita "vaista" kasdien po sauksteli ar po kiek norite, labai skanu prie kavos  smile.gif

- to be continued -

Va va, sita tai ir as darydavau (kai galejau valgyt medu ir citrinas). Labai skanu ir tikrai sveika. Bet as imbiera ir citrina maldavau mesmale. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 01 22, 17:38)
Daddygirl, ar galima KS tepti mūsų mažius?


kodel ne. tik is pradziu reikia atsargiai patikrint, ar nealergizuoja.

QUOTE(ausru @ 2009 01 23, 12:45)
Vat vat, as ir galvoju ar nebusim ismete pinigus i bala tai antialerginei patalynei, nes nauda - 0. Is viso kuo tada vaika klot, jei medvilninej alergizuoja erkutes, antialerginej - sintetika, o vilna irgi raso alergiukams gali netikti? Terrible


o kaip del silko?
as nupirkau silkine kaldryte. visa is 100% silko, atseit silko erkutes nemegsta ir jame negyvena g.gif dar atseit neleidzia silkas perkaisti.
pagalves dar nenaudojam.
o ciuzini ivilkau i labai tanku medvilnini apvalkala. toks super tankus biggrin.gif dar tokio nebuvau macius. atseit erkutes nepralenda.

QUOTE(kgintare @ 2009 01 26, 16:26)
daddygirl susimakalvau as sviestuku misini su aliejum  thumbup.gif  super tirpsta nuo ranku silumos  thumbup.gif


smile.gif

QUOTE(ausru @ 2009 01 27, 21:39)
Imunitetas imunitetui nelygu. Kiek turim pazistamu su leliukais, tai ju vaikai iki tokio amziaus kaip mes jau nezinau kiek kartu slogas ir kosulius turejo, o mes dar tfu tfu tfu ne karto.


niekad nebuciau pagalvojus, kad iki 6 men valgydami vien MP vaikai daznai serga blink.gif rimtai?
musu Greta tai kolkas su stipriausiu imunitetu is musu biggrin.gif mes su MB vis pasergam, o jai blogiausiu atveju nosis dvi dienas bega (ir tai tik du kartus per 15 men). atrodo, normalus tas imunitetas biggrin.gif , o ad va vistiek turi...
Atsakyti
http://www.alfa.lt/straipsnis/151215
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 01 28, 14:48)
kodel ne. tik is pradziu reikia atsargiai patikrint, ar nealergizuoja.
o kaip del silko?
as nupirkau silkine kaldryte. visa is 100% silko, atseit silko erkutes nemegsta ir jame negyvena  g.gif dar atseit neleidzia silkas perkaisti.
pagalves dar nenaudojam.
o ciuzini ivilkau i labai tanku medvilnini apvalkala. toks super tankus  biggrin.gif dar tokio nebuvau macius. atseit erkutes nepralenda.


Kiek tokia kainuoja jei ne paslaptis? Gal ir geras daiktas, pirksim ir mes tokia, jei patvirtins alergija erkutems. O del to tankaus apvalkalo, tai drisciau suabejoti - jos juk mikroskopines. Bet jei tavo Greta neturi astmos, rinito, is viso, kaip sakai, retai serga, tai ko gero ne motais jai tos erkutes. Pamenu kai broli jos alergizavo, tai jis vis kosciodavo vos galva ant pagalves padejes. Odos tai jos tikrai nealergizuoja, tik kvepavimo takus.

Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 01 28, 14:48)

niekad nebuciau pagalvojus, kad iki 6 men valgydami vien MP vaikai daznai serga  blink.gif rimtai?


Pazistamu mergaite panasaus kaip mes amziaus - vis serga ir serga, kad ir MP maitinama, bet AD jokio. O mes iki siol tfu tfu tfu, bet man dabar jau atrodo, kad simta kartu geriau persalimo ligos, nei sitas prakeiktas AD.
Atsakyti
sweikos 4u.gif gal kuri galetu kuri parekomenduot kokia nors homeopate ir nr.pasakyt buciau labai dekinga 4u.gif
Papildyta:
Kaune
Atsakyti
Oi koks sunkus sis rytas mums verysad.gif .Prabudo maziukas klykdamas, visas veidukas kraujuotas, susidraske baisiai verysad.gif .O vitaminini kaip sykis pabaige, veidukui tai jis mums nepamainomas. Teks turbut hormonais tept sad.gif .Nu bet kas per mistika gal kas zino - menesi laiko zyrteka geriam, nuo kunelio apnyko, bet visas berimas i veiduka susimete? Taip baisiai niezti, kad baigia vaikas ausis nusiraut. O nagus karpyk nekarpius, vis vien sugeba persirezti. Nesuprantu, kodel tas zyrtekas veiduko neveikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 29 sausio 2009 - 09:38
Mes sveikstam thumbup.gif . Temp. aukščiau 37,2 nepakilo, kosulys nemenkas, tik laimė, kad iš karto mikštas ir atsikosi mažiukas. Sloga apynormalė, nelabai nukankino rolleyes.gif Tikiuosi, kad ne per anksti džiaugiuosi blush2.gif

ausru - ačiū už patarimus, bet mes nors ir didesni už Jus, bet per visą savo trumpą gyvenimėlį nesam tiek vaistų/papildų suvartoję, kaip Jūs. Bet akivaizdu, kad Jūsų imunitetas tikrai silpnas. Kol maitinau MP, mažiukas visai nesirgo net ir sloga (nors aš kelis kartus sirgau ir net smarkiai tuo laiku).
Gal Jums padėtų drabužėliai su pirštinėlėmis, tuomet nenusikasytų taip smarkiai. Pirštinėles galima pačiai pasiūti, arba pirkti didesnius marškinukus ir užsiūti rankovytes.


Lejute - mes buvom pas Vaivariene Natūralaus gydymo centre štai čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dautan: 29 sausio 2009 - 09:54
QUOTE(Lejute @ 2009 01 29, 08:08)
sweikos 4u.gif gal kuri galetu kuri parekomenduot kokia nors homeopate ir nr.pasakyt buciau labai dekinga 4u.gif


As irgi lb dekinga buciau, jei kas parekomenduotu homeopate kompetetinga AD gydyme. Tik kazin ar tokiu is viso yra g.gif ? Mes saviske tai nusivylem, nors ankstesnese AD temose mamos buvo ivardine vos ne kaip geriausia. Susidare ispudis, kad mato, kad mums padeti nelabai gali, bet tyli suspaudus atsiprasant ir pinigus ima. Visur komercija. Svarbiausia, kad sumoki uz konsultacija kruva pinigu, o gydytojos atsakomybe lygi 0.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 01 28, 23:43)
Odos tai jos tikrai nealergizuoja, tik kvepavimo takus.


Daddygirl, pasirodo as neteisi buvau, pasirodo gali tos erkutes ir oda erzinti: "Pro pažeistą odą sergantieji atopiniu dermatitu gali įsijautrinti inhaliuojamiems alergenams (pvz., namų dulkių erkutėms), o tai gali skatinti respiracinių alergozių (bronchų astmos, alerginio rinito) vystymąsi ". Mat kaip cia g.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif
Maniškei jau, tfu tfu, atsitraukė didieji bėrimai, mažiau niežti. Ir garantuotai Melisalis padėjo, nes kažkurį vakarą nesudavėm įprastos dozės, tai vėl draskėsi naktį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carramele: 29 sausio 2009 - 12:15
QUOTE(dautan @ 2009 01 29, 09:52)
Mes sveikstam thumbup.gif . Temp. aukščiau 37,2 nepakilo, kosulys nemenkas, tik laimė, kad iš karto mikštas ir atsikosi mažiukas. Sloga apynormalė, nelabai nukankino rolleyes.gif  Tikiuosi, kad ne per anksti džiaugiuosi blush2.gif

thumbup.gif Sveikite 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2009 01 29, 09:35)
Oi koks sunkus sis rytas mums  verysad.gif .Prabudo maziukas klykdamas, visas veidukas kraujuotas, susidraske baisiai  verysad.gif .O vitaminini kaip sykis pabaige, veidukui tai jis mums nepamainomas. Teks turbut hormonais tept  sad.gif .Nu bet kas per mistika gal kas zino - menesi laiko zyrteka geriam, nuo kunelio apnyko, bet visas berimas i veiduka susimete? Taip baisiai niezti, kad baigia vaikas ausis nusiraut. O nagus karpyk nekarpius, vis vien sugeba persirezti. Nesuprantu, kodel tas zyrtekas veiduko neveikia?

g.gif Tai gal jums Zyrtecas tada netinka,nes kaip sako alergologai,jei 3savaites pagėrus nėra jokio efekto vadinasi netinka.
Papildyta:
QUOTE(carramele @ 2009 01 29, 12:14)
Sveikutės smile.gif
Maniškei jau, tfu tfu, atsitraukė didieji bėrimai, mažiau niežti. Ir garantuotai Melisalis padėjo, nes kažkurį vakarą nesudavėm įprastos dozės, tai vėl draskėsi naktį.

Na va kaip gerai 4u.gif .O kaip pati mergaitė ar ramesnė,manot padeda Melisalis?
Atsakyti