Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas X tema

QUOTE(vasariukė @ 2009 02 20, 12:59)
Klausykit, mergaites  4u.gif, o kaip jus nustatot "kalcio trukuma"? Tiesiog taip sprendziat, nes negauna pieno produktu, ar koki tyrima darot? blush2.gif Kuri cia guodesi del nemazo momenelio, tai maniskio irgi vis dar nesuauges (bet gime su laaabai dideliu), ir jei iki 2-ju metuku suaugs labai dziaugsiuos rolleyes.gif, dantukai dygsta sunkokai, bet dygsta  rolleyes.gif  - va jau iltinukas pirmasis prasikale. Pagal ka sprendziat?  g.gif

mes tai esame alergiski pieno produktams visiems kol kas, tai vat...kalcio turetu mum trukti, tik kaip kompensuoti ta trukuma nezinau doh.gif
Papildyta:
QUOTE(dautan @ 2009 02 19, 21:41)
Mielai išbandyčiau 4u.gif Tik kad aš iš Kauno doh.gif

Tai kremukas is pradziu atkeliaus i Kauna, nes Amica ji i Kauna sius, jums tuomet atpuola kaina uz issiuntima i Vilniu smile.gif
Papildyta:
[quote=geguzevasaris,2009 02 20, 10:43]
Mano vyresnysis išaugo, kai prasidėjo paauglystė-pranyko savaime, kaip ir sakė daktaras. Antrasis- jam 10 - dar tebeturi AD (rankos, nugara, pilvas, kelių vidinės pusės, galvoje ties kaklu), bet tokiam dideliam nebe taip baisu, kaip mažiukams...Tai net nepergyvenu dėl jo, tiesiog drėkinam, tepam, karts nuo karto su hormoniuku ir laukiu , kol išaugs. Tiesa, gydytoja du kartus siuntė pas alergologus, kad toks didelis ir nepraeina, bet alergijos nerodo, tad beliek priimti šią ligą , tepti, laukti , kol ateis paauglystė.
Ir turiu mažytę mergytę, jai taip pat yra AD verysad.gif Palaikom gražumą su Atoderm PP ir Atoderm PO zink kol kas...

Idomu del antro vaikucio meniu, ar jau duodate viska jam valgyti? Ar matosi koks maisto poveikis?
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 02 20, 13:51)
mes tai esame alergiski pieno produktams visiems kol kas, tai vat...kalcio turetu mum trukti, tik kaip kompensuoti ta trukuma nezinau doh.gif



Aš dar kol kas nežinau kam tiksliai alergiškas mano mažasis, bet irgi vengiam pieno produktų, bet nemažai kalcio turi ir tamsiai žalios spalvos daržovės...
Atsakyti
Keletas minčių iš F. Taunytės knygos "9/10 laimės" apie alergiją (manau galima būtų įmesti ir į sekančios temukės pirmą psl. - gal kas susidomės blush2.gif )

1. Alergija-viso organizmo būvis, kai blogai dirba kepenys, inkstai, žarnynas. Suvalgytas maistas turi būti pasisavintas, o poto pašalintas. Tą darbą atlieka kepenys, kada, skrandis, žarnynas. Šie alergiškų žmonių organai dirba blogai ir nepasisavintas baltymas pakliūva į kraują. Iš ten jį išfiltruoti, išmesti iš organizmo turi inkstai, bet ir jie blogai dirba. Tada organizmas pagamina antikūnių, kurie susijungę su nepasisavintu baltymu jau gali būti "išmesti" į odą, plaučius, širdies maišelį, sąnarius, smegenis ir t.t. Dėl to atsiranda odos niežėjimas, bėrimas, bronchų astma ir kt.
Pirmą kartą suvalgius produkto, kurio organizmas nesugeba pasisavinti, alerginių reakcijų neatsiranda. kad pasigamintų antikūniai, reik laiko. Kitą sykį suvalgius nepageidaujamo maisto, gali kilti sunki, net žaibiška alerginė reakcija. Tačiau nedidelės reakcijos alergija sergančiam žmogui reikalingos. Jų metu iš organizmo išmetami nepasisavinti, tam žmogui kenksmingi baltymai. Išvengti nepageidaujamos baltymininės reakcijos galima nevartojant tų produktų, kurie alergizuoja, ilgesniam laikui atisakant gyvulinio baltymo (pirmiausia pieno, varškės, kiaušinių). Sunkiais atvejais tenka atsisakyti ir mėsos, racione paliekant taukus, perplautą vandeniu ar lydytą sveistą, lašinukus.
Visą duodamą maistą vaikui pati mama (močiutė) pakramtydavo (maitino tuo, ką pati valgė), net pieną palaikydavo burnoje. Teigiamų rezultatų visada sulaukdavome. Suaugusiems padėtų badavimas.
Odos paraudimas, niežėjimas - organizmo reakcija į karvės pieno ir kiaušinio baltymą. Kūdikio seilėse ir skrandyje dar nėra pakankamai virškinamųjų fermentų, tačiau nereikėtų skubėti gydyti. Geriau parinkti maistą, kurį jie sugebėtų pasisavinti.Kartais tinka ožkos, kartais kitos karvės pienas. O jei netinka, vaiką greičiau derėtų pratinti prie suaugusiųjų maisto. Maistas, nuo kurio vaikutį beria- nenaudingas. Odos niežėjimą pavyksta sumažinti ranką suvilgius šaltame vandenyje ir glostant kūnelį - vanduo vėsina ir garuodamas silpnina niežėjimą. Tokia procedūra arba apsipylimai kambario temperatūros vandeniu skatina hormonų gamybą, kurių ligoniukui trūksta.
Alerginių reakcijų priežastys ne vien paveldėjimas, bet ir besilaukiančios mamos mityba.
Visi pripažįsta, kad alerginių ligų gydymas sunkus, ilgas, dažnai nesėkmingas, ypač kai įprasti vaistai nepadeda ar net kenkia. Ką reiškia įprastas gydymas? Niekas neslepia - tai tik simptomų gydymas, kada slopinamos pernelyg stiprios organizmo reakcijos į dirgiklį. Vaistų anotacijose parašyta apie pašalinį poveikį... Odą tepame vaistais, duodame jų gerti, kad būtų nuslopinta organizmo reakcija, kuri ištiesų reikalinga, kad iš kraujotakos būtų pašalintos žmogui kenksmingos medžiagos. Homeopatai tai kritikuoja, tvirtindami, kad taip liga iš išorės suvaroma į vidų. Slopinimas ligos negydo. Gydyti reiktų šalinant priežastį.
Antialerginiai vaistai dažnai slopina ne tik ligos simptomus, bet ir patį žmogų.
Būtų naudinga, jei mama kiekvieną rytą apsipiltų šaltu/drungnu vandeniu, nes žinoma, jog po tokios procedūros (atliekamos rytais iki 9 h) padaugėja hormonų, slopinančių alergiją. Po to mama ar kūdikiui tinka aviena, ožkiena.
Naudinga: palaikyti vaikus už kojų žemyn galva - taip skystinamas kraujas; juoktis (pakutenti vaikus). Vietoj visų vartotų vaistų dėti dėles.
Verta prisiminti taures - jos paspartina medžiagų apykaitą, o po oda išsiliejęs kraujas didina organzimo atsparumą.
Alergiškų vaikų kraujas neretai yapč geras, jame daug hemoglobino - bet tai rodo, kad kraujas pertirštas ir gali ištikti astmos priepuolis. Alergiškam vaikui, kurio kraujas geras, gerai dėti dėlių ar net leisti kraują skystinančių vaistų.
Nupirkti vaikui gyvūnėlį - gyvūnų teigiamas poveikis didesnis už neigiamą. Rezultatai pranoko lūkesčius.
Alergiškiem vaikams sirgti "padeda" per didelė švara, nuo menkiausios temperatūros dudami vaistai, vitaminai, maisto papildai. Kai švara per didelė organizmas neišmoksta kovoti, neišsivysto imunitetas ir organizmas pradeda keistai reaguoti į chemines medžiagas, bakterijas, vaistus, maisto produktus.
Ką daryti, kad neišsivystytų alergija? Mažiau gydytis, privaloma tuštis per dieną 2 kartus (nes užkietėjus viduriams nepasišalina nuodingos medžiagos). Jei vaikas valgys juodą duoną, rupias košes, vaisius, daržoves - bus gerai.
Alergiukų centrinė nervų sistema visada dirginama, todėl alergiški žmonės dažnai būna gabūs ir talentingi.
Skiepijimai reikalingi, bet bet į alergiją linkusiems vaikams juos reiktų atlikti kiek galima vėliau, o kartais ir visai atsisakyti. Skiepai - toks pats, tik kartais mažesnis negalavimas už tikrą ligą, kuria galima ir nesusirgti, o nuo skiepų išsigelbėti sunku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa23: 20 vasario 2009 - 14:45
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 02 20, 08:43)
Beje, nepamenu kuri klausėt apie veiduko prausimą, tai noriu pasidalint patirtimi: mes prausiam ryte ir vakare su juodaja arbata. Kai jai buvo mėnuo ir atsirado kontaktinis dermatitas, važiavom pas odos gydytoją.Tai ji liepė taip prausti. Kontaktinį dermatitą išsigydėm, o praustis juodaja arbata nenustojom, kol kas tai geriausia prausimo priemonė mano mažylės veidukui .Stiprumas arbatos maždaug toks-oranžinė spalva puodelyje. Užsiplikau ryte, o paskui vakare tik pasišildau mikrobangėje.


idomu. o nesake kodel su juoda?
as esu skaicius, kad kiti maudosi zalioj arbatoj ir jiems padeda. manoma, kad zalia slopina uzdegimus, turi antibakteriniu ir pan savybiu.
tiek zalia tiek juoda arbatos turi daug antioksidantu.
Atsakyti
[quote=geguzevasaris,2009 02 20, 20:43]
Mano vyresnysis išaugo, kai prasidėjo paauglystė-pranyko savaime, kaip ir sakė daktaras. Antrasis- jam 10 - dar tebeturi AD (rankos, nugara, pilvas, kelių vidinės pusės, galvoje ties kaklu), bet tokiam dideliam nebe taip baisu, kaip mažiukams...Tai net nepergyvenu dėl jo, tiesiog drėkinam, tepam, karts nuo karto su hormoniuku ir laukiu , kol išaugs. Tiesa, gydytoja du kartus siuntė pas alergologus, kad toks didelis ir nepraeina, bet alergijos nerodo, tad beliek priimti šią ligą , tepti, laukti , kol ateis paauglystė.
Ir turiu mažytę mergytę, jai taip pat yra AD verysad.gif Palaikom gražumą su Atoderm PP ir Atoderm PO zink kol kas

Butu idomu suzinoti, ar buvo pas vyresniji sunu alergija maistui, ar tik atopinis dermatitas, kaip supratau antrajam alergijos nera, ar kazkokius produktus tenka riboti? Musu atveju yra didziule alergija maistui , suvalgius nauja alergizuojanti produkta atsiranda berimai. Mes irgi teptume ir lauktume, kol vaikas isaugs is dermatito, bet kad ribotas maistas, vitaminu trukumas turi liudnas pasekmes:kaulai, dantys ...
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 02 20, 15:51)

Idomu del antro vaikucio meniu, ar jau duodate viska jam valgyti? Ar matosi koks maisto poveikis?


Valgo viską. Nekontroliuoju, nes tai neįmanoma (juk mokykloje meniu nepaprašysi).Tik stengiuosi priminti kad nepadaugintų saldumynų ir kečupo, nes tada jis pats pamato rezultatus. Dar neleidžiu pirktis kokakolų, bulvių traškučių ir pan. mėšlo. Didelis jau, iš paskos neprivaikščiosiu, tegu pats atsakingiau žiūri ...
Atsakyti
Tiek visko gero čia prisikaičiau, ieškau drėkinamo kremo, bet kaip supratau, reiks tik patiems bandyt ir žiūrėt kas padeda. Mes dar naujokai kovojant su AD, tai dar ir žiniu bagažas mažas.O susirgom mes juo po ligoninės, kai gavom antibiotikų dozę, užteko tada tik kremų, o va dabar buvo toks baisus paūmėjimas, raudonom dėmėm išmušė spranduką, kaklą, kojų linkius, pilvuką.Ypač vakarais jie paraudonuodavo ir kasytis vakare pradėdavo.Pati nežinojau kaip pagelbėti vaikui, doh.gif o gydytoja liepė tepti rytais linola pieneliu, o vakare pagamintu tepalu.tas tepalas su hormonu betnovate 0.1 %. patepus juo iš kart raudonumą nuėmė, bet nenoriu vaiko tept su hormonais schmoll.gif tai ir užsukau pas jus pasiskaityti, pasidalinti mintimis. Linola kažkaip irgi nepadeda, nors ir n kartų per dieną tepu. Kažkaip ir pas jus neradau kad kas Linola naudotų g.gif
Labai norėčiau pabandyt TS, ar KS tik ar yra jo Lietuvoje pirkt? ir kur? UK užmačiau o kokios firmos TS čia dauguma naudojate,? nes radau skirtingų firmų.
Kuo prausiate savo mažylius, kunelį, plaukučius?
Dėkui
Atsakyti
QUOTE(orchidejaa @ 2009 02 20, 20:13)
Tiek visko gero čia prisikaičiau, ieškau drėkinamo kremo, bet kaip supratau, reiks tik patiems bandyt ir žiūrėt kas padeda. Mes dar naujokai kovojant su AD, tai dar ir žiniu bagažas mažas.O susirgom mes juo po ligoninės, kai gavom antibiotikų dozę, užteko tada tik kremų, o va dabar buvo toks baisus paūmėjimas, raudonom dėmėm išmušė spranduką, kaklą, kojų linkius, pilvuką.Ypač vakarais jie paraudonuodavo ir kasytis vakare pradėdavo.Pati nežinojau kaip pagelbėti vaikui,  doh.gif o gydytoja liepė tepti rytais linola pieneliu, o vakare pagamintu tepalu.tas tepalas su hormonu betnovate 0.1 %. patepus juo iš kart raudonumą nuėmė, bet nenoriu vaiko tept su hormonais schmoll.gif tai ir užsukau pas jus pasiskaityti, pasidalinti mintimis. Linola kažkaip irgi nepadeda, nors ir n kartų per dieną tepu. Kažkaip ir pas jus neradau kad kas Linola naudotų g.gif
Labai norėčiau pabandyt TS, ar KS tik ar yra jo Lietuvoje pirkt? ir kur? UK užmačiau o kokios firmos TS  čia dauguma naudojate,? nes radau skirtingų firmų.
Kuo prausiate savo mažylius, kunelį, plaukučius?
Dėkui

Mes naudojome kazkada Linola, jis mum buvo per silpnas drekiklis, todel atsisakeme. Kuneli prausiame su Eucerin jautrios odos prausiamuoju aliejuku, o plaukucius su Bubchen sampunu.
Atsakyti
QUOTE(orchidejaa @ 2009 02 20, 21:13)

Kuo prausiate savo mažylius, kunelį, plaukučius?
Dėkui


A-derma aliejus kūnui prausti. Tiek mažylę dviejų mėn., tiek dešimtmetį....
Atsakyti
smile.gif

QUOTE(rasa23 @ 2009 02 19, 21:48)
Po MP perėjom prie kefyro, po to ir fermentinio sūrio.


Draugės mergaitę bėrė būtent nuo fermentinio sūrio. O jums tiko? Aš vis bijau saviškiui duoti doh.gif

QUOTE(geguzevasaris @ 2009 02 20, 09:43)
o praustis juodaja arbata nenustojom, kol kas tai geriausia prausimo priemonė mano mažylės veidukui .


O ką dar išbandėte, kad rašote, jog šita priemonė geriausia?

QUOTE(MELONIJA @ 2009 02 20, 10:21)
IKI PARDUOTUVEJ VAIKISKA RUSISKA KREMA DETSKIJ KREM. PAZIUREJAU I SUDETI RAMUNELES,LAKISIUS,DILGELE. NUSIPIRKAU PATEPIAU DU VAKARUS, TIKRAI DAZNAI, BET REZULTATAS NEREALUS, DINGO NET PARAUDIMAS, O JOKIE HORMONINIAI NEPADEJO....TAI VA... O KAINA 2LT SU TRUPUCIU...........


bigsmile.gif Na, mamytės, kurių vaikai nealergiški ramunėlėms, lakišiui - pabandykit mirksiukas.gif . Net jei ir netiks, tai prarasite tik 2lt. O jei tiks? bigsmile.gif

QUOTE(Lince1 @ 2009 02 20, 10:32)
Mums laikas nuo laiko nat rankos pirstuku atsiranda pusleles, kaip ant lupu pusleline,  ar niekam nebuna.


O rodėte tas pūsleles gydytojams?

QUOTE(rasa23 @ 2009 02 20, 14:31)
Keletas minčių iš F. Taunytės knygos "9/10 laimės" apie alergiją (manau galima būtų įmesti ir į sekančios temukės pirmą psl. - gal kas susidomės blush2.gif )


Tikrai įdomios mintys. O kažin ką duodavo tas pakramtymas savo burnoje prieš duodant vaikui? g.gif

Į pirmą puslapį šitą info sudėsiu mirksiukas.gif


Papildyta:
QUOTE(orchidejaa @ 2009 02 20, 19:13)
Kuo prausiate savo mažylius, kunelį, plaukučius?


Plaukučius su Sebamed arba Daddygirl gamintais muiliukais, kūnelį - su Daddygirl gamintais muiliukais.

Visoms naujai prisijungusioms mamytėms 4u.gif , stiprybės ir kantrybės visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MELONIJA @ 2009 02 20, 11:21)
TEMOS NESEKU, TAI GAL JAU IR BUS APIE TAI PARASYTA, BET.....
PATI SERGU AD LABIAUSIAI KENCIA RANKOS, TAI VA RADAU IKI PARDUOTUVEJ VAIKISKA RUSISKA KREMA DETSKIJ KREM. PAZIUREJAU I SUDETI RAMUNELES,LAKISIUS,DILGELE. NUSIPIRKAU PATEPIAU DU VAKARUS, TIKRAI DAZNAI, BET REZULTATAS NEREALUS, DINGO NET PARAUDIMAS, O JOKIE HORMONINIAI NEPADEJO....TAI VA... O KAINA 2LT SU TRUPUCIU........... thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

rytoj eisiu pirkti smile.gif gal is tikruju tiks
Atsakyti
QUOTE(rasa23 @ 2009 02 20, 15:31)
Keletas minčių iš F. Taunytės knygos "9/10 laimės" apie alergiją (manau galima būtų įmesti ir į sekančios temukės pirmą psl. - gal kas susidomės blush2.gif )



o as manau, kad knygu citavimas bais daug vietos uzims pirmam puslapiuke blush2.gif ir taip ten jau daug info, kai kur net pasikartoja, gal reikia glausciau suspaust... Amica tu sakei ten perziuresi, ar kazka maisau rolleyes.gif mirksiukas.gif
o del knygu as manau gal geriau tarkim musu "bedoms" aktualiu knygu sarasiuka padaryt, tarkim pasidalintumem kuri kokias skaite ir kazka naudingo surado, tada gal butu ir kitoms idomu jas paskaityti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 21 vasario 2009 - 09:50