QUOTE(Daddygirl @ 2009 02 15, 19:17)
Tu teisi - jame tos pacios medziagos, kurios yra daugelyje masinio naudojimo kremu. Deja
Tik va is kremu, rekomenduojamu leliukams, o dar su atopine oda, tikeciausi daugiau nei is tu eiliniam vartotojui gaminamu kremu...
Nu bet sita kompanija, matomai, pasirinko sau pelningesni kelia, nekeldama sau aukstai karteles. Kaip ir dauguma firmu, zinoma.
Sprendimas tavo labai suprantamas
Saikingais kiekiais tepsites, o svarbiausia - sitoks teigiamas kremo poveikis
Taip, sudocrem vis dar panaudojam kelis kartus i savaite uzpakaliukui..
Jau turiu nusiziurejus naturalesne alternatyva - Weledos kremuka su cinku. Bet kolkas dar baiginejam sudocrema..
Aisku, nesmagu, kad jo sudetis 'sintetine', su visokiais lanolinais ir parafinais.
Is 'blogiuku' tai radau tik BHA, dar kazkodel lavender fragrance idetas...
Tai vat aš galvoju - kodėl į tuos kremus dedama tiek daug visokių neigiamų sudėtinių dalių
. Gal be tokių dalių neįmanomas geras poveikis
. Pvz Weleda gamina natūralius kremus, o vat Weledos medetkų drėkinamasis kremas mums visai netiko, net sualergino išteptą vietą, vaikas visą naktį draskėsi. Weledos Dermatodoron kremas tiko, bet kad tas jo gydantis poveikis buvo mažas, o drėkino mums jis irgi nekaip
. Rašo, kad jis tinka ir šlapiuojančioms vietoms, bet kiek tepiau, tai jokio poveikio, jokio užtraukimo nebuvo
. TS mums labai tinka tose vietose, kur kūnas švarus, be bėrimų arba išberta negausiai ir tos vietos net neketina šlapiuoti. O vat ten, kur baisu, ten drėkina ryškiai per mažai, o labai gaila
.
Na, pagalvojau, kad pvz antibiotikai juk irgi didelę žalą daro organizmui, jų poveikis išlieka ilgam ir dažnai vartojant - su nekokiomis pasekmėmis, tačiau esant reikalui vistiek juos geriame. Tai gal ir čia reikia taip pat žiūrėti - jei jau natūraliomis priemonėmis nepasiseka vaikui padėti, reikia padėti cheminėmis priemonėmis. Juk ir hormonus tepame kritiniais atvejais, nes, kaip viena mama rašė - geriau tepti hormonais ir turėti vaiką, nei netepti ir neturėti. O čia tai ne hormonai, tik kremas, ant kurio rašo - emolientas, tačiau manau jis dar kažkiek ir gydantis yra
. Nes kiek tų emolientų esu tepus, tai nei vienas tokio poveikio kaip Leti AT-4 nepadarė. Ir dar taip greitai
. Čia turiu omeny veiduką ir ausytes, nes kojytės ir rankytė labai stipriai pažeistos, tad joms reikia daugiau laiko. Žiūrėsim kaip čia mums seksis su tuo kremu, labai jau daug vilčių į jį dabar dedu
Aš turiu Lutsine kremo su cinku užpakaliukui. Žiūrėjau sudėtį, tai sakyčiau tų blogųjų sudėtinių dalių kaip ir nepastebėjau
. Kurią dieną surašysiu, pažiūrėsi kaip tau atrodys, nes aš tai nelabai ką apie tas dalis nutuokiu
. Ir dar. O gal galėtum surašyti trumpai ką kiekviena iš šitų blogųjų dalių daro, kaip veikia organizmą? Pvz - parabenai, EDTA, Triethanolamine, Tocopheryl Acetate, BHT ir kt. Aš visą šitą info sudėčiau į pirmą puslapį naujoje temoje.
Papildyta:
Tiesa, vis pamirštu parašyti kainas to kremo Leti AT-4. Tai Leti AT-4 Facial kremas veidui - 100ml 14,20eur (apie 50lt), Leti AT-4 kremas emolientas kūnui - 200ml 15,30eur (apie 54lt). Aš turėjau kremo emoliento kūnui mėginukus, bet tepiau juo ir veiduką, o to spec veidui neturėjau. Rytoj bandysiu aiškintis kas ir kaip ir žiūrėsiu ką pirkti - ar abu, ar tik kažkurį vieną.
Dar noriu klausti - ar veidukus vaikams prausiate tik su vandeniu? Ar naudojate ir kažkokias kitas priemones - muilus, spec losjonus veidui valyti, prausiklius? Mums alergologė patarė veiduką valyti kažkokiu losjonu Cetaphil Locion, o kainelė jo net 18,69eur
, tik kiekio nežinau. Bet po bandymo su Eucerinu bijau eksperimentuoti. Šiaip jau aš tik virintu vandenuku nuprausiu, bet gal kartais reikia ir kažkuo rimtesniu