Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas X tema

QUOTE(olantukas @ 2009 02 13, 21:47)
As lankiausi pas kit adermotologe, man taip pat patare gerti tavigili, kad patektu per pienuka ir as geriau  blush2.gif


man homeopatinius taip pat liepe gert, tik didesnem dozem, kad per piena patektu.
Atsakyti
labutis

MB mano yra gėręs tavegilio, tai sako, kad jis labai slopina... o be to informaciniame lapelyje perskaičiau, kad vaikams iki 1 metų laiko nerekomenduojamas, ir dar, kad nuo 2009 01 30 nebeplatinamas. tai vat tiek. tikrai nesiruošiu gerti vaistų pati, kad neprisišaukčiau ant savo galvos pašalinių poveikių... aš apskritai prieš cheminius vaistus... nebent labai jau būtina...
Atsakyti
[quote=olantukas,2009 02 13, 22:55]
Labutis, mes pasidarem kraujo tyrimus del alergijos. Maisto palete, pasiemem atsakymus, bet taip daktare ir nepaaiskino, kaip suprast ta lentele
[/quote]
Prie maisto produktų yra skiltis class - ten nurodoma alergijos klasė. Taip pat yra paaiškinta lentelėje, ką tie skaičiai reiškia (alergizacijos klasė - nuo nevertinama iki labai aukšta). Kokie pas jus skaičiukai?

[QUOTE][quote=lawanda,2009 02 14, 02:54]
dar reik ivertint ir tai, kad ten "svarus" produktai imami, o kokius mes valgom, visokiu brudu ten pilna doh.gif Gal ne pats produktas alergizuoja, o kazkas ko jame dar be jo paties yra.[/QUOTE].
drinks_cheers.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa23: 14 vasario 2009 - 13:08
QUOTE(Daddygirl @ 2009 02 13, 17:22)
smile.gif nenorejau isgasdint, reik manyt, nealergiskas - butum pastebejuss ka nors..

as paskutiniu metu dirbau maista gaminancioj gamykloj, ir be viso kito vesdavau saugos darbe kursus musu darbuotojams, tai juose visada kaip baisiausi alergenai buvo ivardijami 1) sezamo seklos (pirmoj vietoj!) ir 2) riesutai.
darbuotojams neleidome isinesti i gamykla maisto produktu su sezamo seklomis (kad paskui nepatektu i gaminama maista) ir t.t.
jei gamindavome koki produkta su sezamo seklom, tai po to buvo plaunama visa patalpa smile.gif ir tik tada pradedamas gaminti naujas produktas.
ir pan.

as tik niekad nesidomejau  blush2.gif , kodel butent sezamo seklos tokios pavojingos ir svarbios. ar kad
1) alergijos atvejai joms pavojingi gyvybei, ar kad tai
2) dazniausiai pasitaikanti alergija

kazkodel as galvodavau, kad pirmas atvejis, bet cia tik spejimas.. smile.gif

Labas visoms 4u.gif
Visas ir visus su praėjusia Meilės diena wub.gif wub.gif wub.gif

Vis tik sezamo sėklos mums netiko. Gerai,kad ne daug to pieno išgėrėm doh.gif

Ačiū už perspėjimus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 15 vasario 2009 - 11:01
Sveikutes 4u.gif

vis paskaitineju sia temele, pries kelis men buvau ir parasiusi... nes mano mazasis turi sunkia AD. beda ta, kad mano pienuko neuztenka ir viskas "issoko" kaip pradeom duoti papildomai misinuko, netiko nei Aptamil Pepti, nei ko gero "Neocate" (tik su amino rugstim, be pieno ir be sojos), sakau ko gero, nes jau daugiau nei 3 men ji duodu papildomai po savo pienuko, o paskutiniu metu AD taip sustiprejo, kad mazasis pasidare "istisa raudona plieskanele su sasais ant megstamiausiuju AD vietu", o ir kasymosi mena jau puikiai ivalde. Kadangi jam beveik 5 men, tai tyrimu daug daryti nera prasmes, kazkiek ju esame pasidare (alergija -morkai, kvieciams, pienui). As laikausi papildomai hipoalergines dietos (na bent jau nepablogina, jei ir negelbsti musu atveju). Tai vat paskutinis durio ant rankos tyrimukas parode, kad vistik misiniui alergijos siek tiek yra. Todel dabar eksperimantuojam - antra diena negauna misinio, gyvas MP+kruopu nuoviru (pries eksperimenta ta AD baisuma teko nugesinti hormonais, nes padetis tapo apgailetina, verkem abu apsikabine - jis kad jam blogai, as kad skauda sirdi i ji beziurinti).
Beje, maniskiui Uriage Xemosa visiskai netiko schmoll.gif bet pasimate tik po poros dienu, kurias as vis tepiau, tada gydymasis baigesi hormonais...
Laukiam dabar TS siuntinuko ax.gif

Dar Jusu, mamytes, noriu paklausti, gal kuri gilinotes i Elidel kremo poveiki. Jis pas mus licencijuotas tik nuo 2 metuku, bet gydytoja, pasiule ji pabandyti (pirkom meginuka) gesinti AD. Jo konsistencija ir vaizdas keliose vietose, kurias tepu, man patinka kol kas, jis toks maistinantis/drekinantis, nes oda patepus ilgais islieka svelni ir elastinga. Aisku, kad tai vaistas, o ne naturalus produktas, bet bent jau nehormoninis.
Bet jei turite savo nuomone, labai noreciau isgirsti 4u.gif
Atsakyti
smile.gif

QUOTE(Mortele @ 2009 02 15, 11:48)
Beje, maniskiui Uriage Xemosa visiskai netiko  schmoll.gif  bet pasimate tik po poros dienu, kurias as vis tepiau, tada gydymasis baigesi hormonais...
Laukiam dabar TS siuntinuko  ax.gif

Dar Jusu, mamytes, noriu paklausti, gal kuri gilinotes i Elidel kremo poveiki. Jis pas mus licencijuotas tik nuo 2 metuku, bet gydytoja, pasiule ji pabandyti (pirkom meginuka) gesinti AD. Jo konsistencija ir vaizdas keliose vietose, kurias tepu, man patinka kol kas, jis toks maistinantis/drekinantis, nes oda patepus ilgais islieka svelni ir elastinga. Aisku, kad tai vaistas, o ne naturalus produktas, bet bent jau nehormoninis.
Bet jei turite savo nuomone, labai noreciau isgirsti  4u.gif


Užjaučiu unsure.gif . O kaip pasimatė, kad Uriage Xemosa netinka? Su TS irgi atsargiai, pradžioje tepkite neutralioj, neišbertoj vietoj, žiūrėkite kaip reaguos, o paskui jau ir kitur galima, jei tiks.

Dėl Elidelio. Gyvenu ne LT. Kuomet mano mažiui situacija su AD tapo kritinė, lėkėm į ligoninę pasirodyti. Tai vat pediatras, išrašęs mums įvairių vaistų ir tepalų, apie Elidelį sakė tiek - vaistas skirtas vaikams nuo 2 metų, su mažesniais vaikais tyrimai nebuvo atlikinėjami, todėl jis nerizikuos ir neskirs mano vaikui Elidelio, nes maniškiui nėra dviejų metų. O va kai papuolėme pas dermatologę, alergologę, tai jos Elidelį rekomendavo ir sakė nieko tokio, kad vaikui nėra 2 metų (bet alergologė ir hormonus pasiūlė tepti tokius, kokius mūsų poliklinikos pediatrė išrašė, kai tuo tarpu ligoninės pediatras, pamatęs kokius hormonus išrašė poliklinikos pediatrė, susiėmė už galvos, kad jie veidukui per aštrūs ir jais netepti). Bet aš netepiau Elideliu. Kažkaip sukamės be jo. Hormonais teko tepti kritiniais atvejais, o šiaip atradau kremą, kuris mums labai labai, bent kol kas. Jis cheminis, tas tiesa, jame pilna parabenų ir visokių kitokių neigiamų dalykų, bet tai ne hormonai, o kiek jau visko esam išbandę, tai absoliučiai niekas tokio efekto nedavė kaip šitas kremas. Buvau gavus kelis mėginukus to kremo, išbaigėm, vakar apturėjau didžiules lomkes tarp - pirkti ar nepirkti tą kremą, tepti ar netepti. Bet šiandien nutariau pirkti ir tepti. Apgalvojau kaip, kiek kartų tepsiu, su kuo ir kaip kaitaliosiu (žadu tuo kremu veiduką tepti 1k paroje, kojytes ir rankytę - 2k, o toliau pagal reikalą su TS tepsimės, o dar nuo vakar mes Uriage Xemosa pradėjom tepti, tai nakčiai kojytes tepiau, ryte nieko, normaliai, neraudę, nepatinę kaip kad po Eucerino buvo). Ir kol kas jokių eksperimentų su maistu nedarysiu. Nusprendžiau, kad pirmiausia bandysim atstatyti odą ir tik tada įvedinėsim naujus produktus. Beje, šito kremo dėka mano vaikis absoliučiai nebesikaso, jau net plikom kojom galiu palikti bigsmile.gif . Tik vat jam baisiai įdomios tos vietos ant kojyčių, kur buvo žaizdotos, nes jos dar nėra normaliai susitvarkę, tai būtinai reikia pačiupinėti, pakrapštinėti, pačiam "patepti" doh.gif . O veidukas mūsų, ausytės tai rolleyes.gif . Nu va, pavariau reklamos lotuliukas.gif . Žodžiu, mes pabūsim eksperimentiniais triušiais su tuo kremu, žiūrėsim kaip toliau mums seksis (na, pvz po hormonų panaudojimo juk tas pagerėjimas būna gana trumpas, laikinas, tai man labai įdomu kaip bus su šituo kremu), o tada jau galėsiu kažką daugiau pasakyti apie jį.

Daddygirl, nepaisant visų tavo išvardintų šio kremo blogųjų sudėtinių dalių (ačiū tau už išvardintas blogąsias sudėtines dalis 4u.gif ), naudos jis mums davė tiek (kol kas), kiek niekas kitas iki šiol bandytas rolleyes.gif . Beje, kiek žiūrėjau, tai praktiškai visuose kremuose pilna tų parabenų ir visokio kitokio velnio unsure.gif . Tu naudoji Sudocremą, o kaip su juo?
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 02 15, 14:55)
smile.gif
Daddygirl, nepaisant visų tavo išvardintų šio kremo blogųjų sudėtinių dalių (ačiū tau už išvardintas blogąsias sudėtines dalis  4u.gif ), naudos jis mums davė tiek (kol kas), kiek niekas kitas iki šiol bandytas  rolleyes.gif . Beje, kiek žiūrėjau, tai praktiškai visuose kremuose pilna tų parabenų ir visokio kitokio velnio  unsure.gif . Tu naudoji Sudocremą, o kaip su juo?


O apie koki tu cia krema rasai? smile.gif Kazkaip neatrenku.
Ir dar mamytei, kuri varnalesu alieju daro, kaip ji uzvirina? As bandziau siandien daryti, bet i puoda su vandeniu idejau puoda su aliejumi, bet man niekaip neuzvire, ka ne taip darau?
Atsakyti
QUOTE(Lince1 @ 2009 02 15, 14:22)
O apie koki tu cia krema rasai? smile.gif Kazkaip neatrenku.


Visai neseniai apie jį rašiau - LETI AT-4 mirksiukas.gif . Pažiūrėk kelis puslapius atgal, ten ir kremo sudėtinės dalys išvardintos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 02 15, 12:55)
Daddygirl, nepaisant visų tavo išvardintų šio kremo blogųjų sudėtinių dalių (ačiū tau už išvardintas blogąsias sudėtines dalis  4u.gif ), naudos jis mums davė tiek (kol kas), kiek niekas kitas iki šiol bandytas  rolleyes.gif . Beje, kiek žiūrėjau, tai praktiškai visuose kremuose pilna tų parabenų ir visokio kitokio velnio  unsure.gif . Tu naudoji Sudocremą, o kaip su juo?


Tu teisi - jame tos pacios medziagos, kurios yra daugelyje masinio naudojimo kremu. Deja smile.gif Tik va is kremu, rekomenduojamu leliukams, o dar su atopine oda, tikeciausi daugiau nei is tu eiliniam vartotojui gaminamu kremu... ax.gif Nu bet sita kompanija, matomai, pasirinko sau pelningesni kelia, nekeldama sau aukstai karteles. Kaip ir dauguma firmu, zinoma.

Sprendimas tavo labai suprantamas drinks_cheers.gif Saikingais kiekiais tepsites, o svarbiausia - sitoks teigiamas kremo poveikis bigsmile.gif

Taip, sudocrem vis dar panaudojam kelis kartus i savaite uzpakaliukui..
Jau turiu nusiziurejus naturalesne alternatyva - Weledos kremuka su cinku. Bet kolkas dar baiginejam sudocrema..
Aisku, nesmagu, kad jo sudetis 'sintetine', su visokiais lanolinais ir parafinais.
Is 'blogiuku' tai radau tik BHA, dar kazkodel lavender fragrance idetas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 15 vasario 2009 - 19:32
QUOTE(Daddygirl @ 2009 02 15, 19:17)
Tu teisi - jame tos pacios medziagos, kurios yra daugelyje masinio naudojimo kremu. Deja  smile.gif Tik va is kremu, rekomenduojamu leliukams, o dar su atopine oda, tikeciausi daugiau nei is tu eiliniam vartotojui gaminamu kremu...  ax.gif Nu bet sita kompanija, matomai, pasirinko sau pelningesni kelia, nekeldama sau aukstai karteles. Kaip ir dauguma firmu, zinoma.

Sprendimas tavo labai suprantamas  drinks_cheers.gif Saikingais kiekiais tepsites, o svarbiausia - sitoks teigiamas kremo poveikis  bigsmile.gif

Taip, sudocrem vis dar panaudojam kelis kartus i savaite uzpakaliukui..
Jau turiu nusiziurejus naturalesne alternatyva - Weledos kremuka su cinku. Bet kolkas dar baiginejam sudocrema.. 
Aisku, nesmagu, kad jo sudetis 'sintetine', su visokiais lanolinais ir parafinais.
Is 'blogiuku' tai radau tik BHA, dar kazkodel lavender fragrance idetas...


Tai vat aš galvoju - kodėl į tuos kremus dedama tiek daug visokių neigiamų sudėtinių dalių g.gif . Gal be tokių dalių neįmanomas geras poveikis g.gif . Pvz Weleda gamina natūralius kremus, o vat Weledos medetkų drėkinamasis kremas mums visai netiko, net sualergino išteptą vietą, vaikas visą naktį draskėsi. Weledos Dermatodoron kremas tiko, bet kad tas jo gydantis poveikis buvo mažas, o drėkino mums jis irgi nekaip g.gif . Rašo, kad jis tinka ir šlapiuojančioms vietoms, bet kiek tepiau, tai jokio poveikio, jokio užtraukimo nebuvo g.gif . TS mums labai tinka tose vietose, kur kūnas švarus, be bėrimų arba išberta negausiai ir tos vietos net neketina šlapiuoti. O vat ten, kur baisu, ten drėkina ryškiai per mažai, o labai gaila unsure.gif .

Na, pagalvojau, kad pvz antibiotikai juk irgi didelę žalą daro organizmui, jų poveikis išlieka ilgam ir dažnai vartojant - su nekokiomis pasekmėmis, tačiau esant reikalui vistiek juos geriame. Tai gal ir čia reikia taip pat žiūrėti - jei jau natūraliomis priemonėmis nepasiseka vaikui padėti, reikia padėti cheminėmis priemonėmis. Juk ir hormonus tepame kritiniais atvejais, nes, kaip viena mama rašė - geriau tepti hormonais ir turėti vaiką, nei netepti ir neturėti. O čia tai ne hormonai, tik kremas, ant kurio rašo - emolientas, tačiau manau jis dar kažkiek ir gydantis yra g.gif . Nes kiek tų emolientų esu tepus, tai nei vienas tokio poveikio kaip Leti AT-4 nepadarė. Ir dar taip greitai bigsmile.gif . Čia turiu omeny veiduką ir ausytes, nes kojytės ir rankytė labai stipriai pažeistos, tad joms reikia daugiau laiko. Žiūrėsim kaip čia mums seksis su tuo kremu, labai jau daug vilčių į jį dabar dedu rolleyes.gif

Aš turiu Lutsine kremo su cinku užpakaliukui. Žiūrėjau sudėtį, tai sakyčiau tų blogųjų sudėtinių dalių kaip ir nepastebėjau g.gif . Kurią dieną surašysiu, pažiūrėsi kaip tau atrodys, nes aš tai nelabai ką apie tas dalis nutuokiu blush2.gif . Ir dar. O gal galėtum surašyti trumpai ką kiekviena iš šitų blogųjų dalių daro, kaip veikia organizmą? Pvz - parabenai, EDTA, Triethanolamine, Tocopheryl Acetate, BHT ir kt. Aš visą šitą info sudėčiau į pirmą puslapį naujoje temoje.
Papildyta:
Tiesa, vis pamirštu parašyti kainas to kremo Leti AT-4. Tai Leti AT-4 Facial kremas veidui - 100ml 14,20eur (apie 50lt), Leti AT-4 kremas emolientas kūnui - 200ml 15,30eur (apie 54lt). Aš turėjau kremo emoliento kūnui mėginukus, bet tepiau juo ir veiduką, o to spec veidui neturėjau. Rytoj bandysiu aiškintis kas ir kaip ir žiūrėsiu ką pirkti - ar abu, ar tik kažkurį vieną.

Dar noriu klausti - ar veidukus vaikams prausiate tik su vandeniu? Ar naudojate ir kažkokias kitas priemones - muilus, spec losjonus veidui valyti, prausiklius? Mums alergologė patarė veiduką valyti kažkokiu losjonu Cetaphil Locion, o kainelė jo net 18,69eur doh.gif , tik kiekio nežinau. Bet po bandymo su Eucerinu bijau eksperimentuoti. Šiaip jau aš tik virintu vandenuku nuprausiu, bet gal kartais reikia ir kažkuo rimtesniu g.gif
Atsakyti
4u.gif

man SUDOCremas labiau "patinka " užpakaliukams, nei WELEDos cinkokremukas doh.gif - Daddygirl mirksiukas.gif , siūlau pradžiai miniuką pabandymui weledos paimt ( o tai po to voliosis, kaip ir pas man doh.gif ).


QUOTE(Amica @ 2009 02 16, 04:04)
Dar noriu klausti - ar veidukus vaikams prausiate tik su vandeniu? Ar naudojate ir kažkokias kitas priemones - muilus, spec losjonus veidui valyti, prausiklius? Mums alergologė patarė veiduką valyti kažkokiu losjonu Cetaphil Locion, o kainelė jo net 18,69eur  doh.gif , tik kiekio nežinau. Bet po bandymo su Eucerinu bijau eksperimentuoti. Šiaip jau aš tik virintu vandenuku nuprausiu, bet gal kartais reikia ir kažkuo rimtesniu  g.gif

Naudoju Daddygirl muiliukus (ankščiau kartais prausiau su vaikišku muiliuku,tokiu, su kokiu tai riebalu - nes rankos po jo kaip kremuotos likdavo biggrin.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2009 02 16, 10:06)
4u.gif

man SUDOCremas labiau "patinka " užpakaliukams, nei WELEDos cinkokremukas  doh.gif - Daddygirl  mirksiukas.gif , siūlau pradžiai miniuką pabandymui weledos paimt ( o tai po to voliosis, kaip ir pas man  doh.gif ).
Naudoju Daddygirl muiliukus (ankščiau kartais prausiau su vaikišku muiliuku,tokiu, su kokiu tai riebalu - nes rankos po jo kaip kremuotos likdavo  biggrin.gif ).


o mums Sudocremas isvis netiko, mes uzpakaliuka Bepantenu teptavom.
Atsakyti