Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas X tema

QUOTE(ausru @ 2009 02 01, 22:20)
1. Arbatas tai man paciai rekomendavo gerti, nes dar maitinu, o vaikui per pienuka klius. Pasidaryti reikia mazdaug tokio stiprumo kaip paprasta arbata - 1 saukstelis puodeliui ir ta viena puodeli siurbcioti visa diena (neismaukti viso puodelio antsyk, gal kad nesualergizuotu  smile.gif ). Vienos rusies arbata gerti 2 savaites, po to keisti kita ir vel 2 savaites, po to vel kita ir taip toliau.

2. Bakterijas bandysim, bet siek tiek veliau, nes dabar gefilus baiginejame, dar turime Floracare nusipirke - sitas sake irgi galime gerti, tik siek tiek kitaip nei nurodyta pakuoteje.

3. Sezamu pienas
1) budas
Kavamale sumalti kelis saukstus sezamu seklu. Sudeti gauta mase i plaktuva, uzpilti stikline karsto vandens ir plakti pora min. Pagal skoni ideti medaus, prieskoniu, pvz,. vaniles, dar pripilti norima kieki vandens (1-2 stiklines) vandens ir kelias minutes plakti. Gauta balta skysti galima perkosti per sieteli ir gerti vietoj pieno.
2) budas
Sezamu seklose, ypac nelukstentose, daug b grupes vitaminu, vitamino E, kalcio, kalio, fosforo, magnio, cinko, gelezies, ir seleno. 1,5 puodelio sausu sezamo seklu susmulkinkite virtuviniu kombainu. Maisydami pamazu supilkite apie 600 ml vandens, kol gerimas pasidarys vienodo tirstumo. Nukoskite ir pasaldinkite. Su siuo pienu ruoskite valgius arba tiesiog gerkite. I sezamu seklu piena galima imaisyti uogu arba banana. Tirscius, likusius nukosus piena, galima sunaudoti kitiems patiekalams gardinti. Saldytuve laikomas sezamu pienas ilgai negenda. Nors nelukstentu seklu maistine verte didesne, jo skonis kartokas, todel piena geriausia ruosti is puses kiekio lukstentu ir puses nelukstentu seklu.

4. Pakolkas zyrteko nenutraukiau - ziuriu kaip reaguoja i homeopatinius. Jei nebus paumejimo, tuomet zyrteka trauksiu. Mums israse 2 homeopatinius lasiukus, bet as jau atsargi dabar, kokia savaite duosiu vienus, ziuresiu reakcija, o po to ir antrus ivesiu.

Vitamininiu tik veiduka tepu, nes jo tiek mazai, kad visam kuneliui jo uzpirkt neimanoma. O kuniuka Uriage Xemose, linkimukus papurskiu Uriage terminiu vandeniu, jei labai draskosi. Dabar darau tyrima - viena koja tepu taukmedziu, o kita Xemose. Ziuresiu ar yra koks skirtumas. Cia vien tik delto, kad TS visdelto sveikiau, bet man buvo kiles itarimas, kad jis alergizuoja - o gal tik pasivaideno, nzn. O Xemose tai lb gerai drekina, ir tinka maniskiui.

Prirasiau taip normaliai  biggrin.gif , tikiuosi, kad kas nors pravers  smile.gif .

thumbup.gif Ačiū už atsakymus.Aš galvojau,kad tos arbatėlės vaikui,o paisrodo tau,tik parašius pasižiūrėjau į vaikučio amžių lotuliukas.gif
Bandysiu padaryt sezamų pieną,tik klausimas,ar gers doh.gif ,o gal jis visai skanus rolleyes.gif
O jūs sakėt Vaivarienei,kad geriat Zyrtecą?Nes kažkaip jį su homeopatiniais gerti nepataria,ar aš čia kažką jau maišiau? g.gif
O kiek jūs kartų tepat TS? Mums jo užtenka patepti 1-2k dienoj,dažniau kažkaip būna perdaug.
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 02 02, 00:58)
Matyt kažką praleidus aš - apie kokį vitamininį kremą eina kalba?  blush2.gif

Ąžuolyno vaistinėje gaminamas vitamininis kremas,mamos jį naudoja veidukui tepti,nes maža pakuotė smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 02 02, 00:58)
Matyt kažką praleidus aš - apie kokį vitamininį kremą eina kalba?  blush2.gif
O kaip patarė gerti? Mes gėrėm kaip nurodyta buvo pakuotėje.

Gali TS alergizuoti kaip ir bet kuris kremas, vaistas ir pan. Rūpi ir man Xemose pabandyti, bet vaistinės kol kas neturi mėginukų (bent jau tos, kuriose teirautasi buvo).



Apie tik Azuolyno vaistinej Kaune gaminama vitaminini krema. Sudetis - lanolinas, saltalankis, vit. A+E. Toks ryskiai geltonas tepalas, mums veiksmingas, bet labai drabuzelius terlioja. Ir ne tik, kur tik prisiliecia viska isterlioja. doh.gif Dar kuo jis geras ir tuo paciu blogas, kad 100% naturalus, bet delto galioja tik savaite. Mums pvz, labai nepatogu kas savaite vazineti i Kauna jo pirkti, o uzsipirkti ilgesniam laikui negalima. Todel jau ieskau kuo ji pakeisti g.gif

Xemose gali pirkti drasiai visa tuta. Kaip sakiau darau eksperimenta - viena koja tepu TS, kita Xemose, tai Xemose sutepta kojyte svelnesne ir ja maziau kasosi.

Floracare mums patare gerti po 1/4 pokelio 1 karta i diena. Ispejo ziureti kaip reaguos.

Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 02 02, 10:46)
thumbup.gif Ačiū už atsakymus.
Bandysiu padaryt sezamų pieną,tik klausimas,ar gers doh.gif ,o gal jis visai skanus rolleyes.gif
O jūs sakėt Vaivarienei,kad geriat Zyrtecą?Nes kažkaip jį su homeopatiniais gerti nepataria,ar aš čia kažką jau maišiau? g.gif 
O kiek jūs kartų tepat TS? Mums jo užtenka patepti 1-2k dienoj,dažniau kažkaip būna perdaug.

"Bile tik macytu " mirksiukas.gif . Pasaldinus manau turetu gerti ta pienuka. Arba, kaip raso, kokios uogienes idek ar banano jeigu nealergizuoja.

Del zyrteko sakem - kazkaip nieko ji del jo nesake, tik del hormoniniu. Musu ankstesne homeopate buvo minejusi, kad neduoti homeopatiniu ir zyrteko kartu, nes zyrtekas panaikintu homeopatiniu poveiki. Sake, bent jau valandos tarpas tarp ju turi buti - kaip ir tarp bet kuriu vaistu, is tikruju.

TS panasiai tokiu daznumu ir tepam, bet drekinimo vien tik juo atrodo neuztenka. Jis daugiau riebalina nei drekina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 02 vasario 2009 - 11:23
QUOTE(Amica @ 2009 02 02, 01:58)
jūs gydytojui rodėtės? Pediatrui, dermatologui, alergologui?

Daddygirl, dabar siuntinukai iškeliaus apie vasario vidurį, o kada sekantis reisiukas bus?



QUOTE(*GREISI* @ 2009 02 02, 10:40)
zyrtekas alergijos negydo.......


taip gydytoja mate, liepe pagerti kelias dienas zyrteko. Per daug ji nesigilino, nes kadangi vyresnis brolis alegikas, is karto ir maziuka "nurase" - bus kaip broliui blink.gif doh.gif

O kodel alergijos negydo? g.gif Na aisku, vaistai pacios ligos negydo, bet alergijos pozymius tai nuima. Mano vyresnis alergiskas, tai zyrteka skira jam ir del atopinio dermatito, ir del alerginio konjuktyvito bei rinito g.gif (cia paumejimu metu).

siandien vaikui is meniu isemiau karves piena, morkas ir kiausinius..... Ziuresim kaip po savaites bus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 02 02, 09:40)
zyrtekas alergijos negydo.......


Gydyt tai negydo, bet siek tiek slopina. Nesu laiminga, kad tokiam mazam vaikui vaistus kisu, bet, kai ant kunelio jau lopinelio sveiko nebuvo, jis mums padejo. Man kazkaip atrodo, kad visvien mazesne blogybe, nei hormoniniai tepalai. Labai tikiuosi, kad homeopatinis gydymas bus sikart veiksmingas ir isvis to zyrteko atsisakysiu.
Atsakyti
smile.gif

QUOTE(7linute @ 2009 02 02, 09:28)
Nu ne iki 3,5 menesiu visiskai nebere ir su viduriukais viskas buvo tvarkoj,nes valgydavom NAN premium 1HA,bet jo kazkaip sunkiai vis gaudavom kur pirkt,o buvo tokia diena kad visam kaune niekur negavom tai pamaniau reik kazka kita duot ir nupirkau NAN hipoalergini,na ir va,visos bedos nuo tada ir prasidejo  verysad.gif  berimai,atpilinejimai,viduriuku uzkietejimai  doh.gif


O nebandėte to hypoalerginio (o aplamai kam jums to hypoalerginio reikėjo, jei vaiko nebėrė? Galėjot gi paprastą kažkokį pirkti) keisti kitu, kai tik pamatėte, kad vaikui jis netinka?

QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 02 02, 10:46)
Ąžuolyno vaistinėje gaminamas vitamininis kremas,mamos jį naudoja veidukui tepti,nes maža pakuotė smile.gif  4u.gif


Ačiū, supratau 4u.gif

QUOTE(ausru @ 2009 02 02, 11:03)
Apie tik Azuolyno vaistinej Kaune gaminama vitaminini krema. Sudetis - lanolinas, saltalankis, vit. A+E. Toks ryskiai geltonas tepalas, mums veiksmingas, bet labai drabuzelius terlioja. Ir ne tik, kur tik prisiliecia viska isterlioja.  doh.gif Dar kuo jis geras ir tuo paciu blogas, kad 100% naturalus, bet delto galioja tik savaite. Mums pvz, labai nepatogu kas savaite vazineti i Kauna jo pirkti, o uzsipirkti ilgesniam laikui negalima. Todel jau ieskau kuo ji pakeisti  g.gif

Xemose gali pirkti drasiai visa tuta. Kaip sakiau darau eksperimenta - viena koja tepu TS, kita Xemose, tai Xemose sutepta kojyte svelnesne ir ja maziau kasosi.

Floracare mums patare gerti po 1/4 pokelio 1 karta i diena. Ispejo ziureti kaip reaguos.


Viskas aišku smile.gif , ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
sveikutes,mes kai buvom pas Grusauska,tai sake cia jokia elergija kaip kiti gydytojai sake o AD verysad.gif ir taip tiesiai sviesiai pasake kad neisgydoma tik apgydoma arba isaugama,liepe drekinti odele ir tiek blink.gif sako jei dar bus neramu ateikit unsure.gif viskas visas pokalbis su juo ir buvo toks blink.gif ir dar liepe viska valgyt kadangi as maitinu maziuke sako ji niekam neelergiska,tai kaip cia suprast? g.gif
Atsakyti
QUOTE(luaraa @ 2009 02 02, 13:20)
sveikutes,mes kai buvom pas Grusauska,tai sake cia jokia elergija kaip kiti gydytojai sake o AD verysad.gif ir taip tiesiai sviesiai pasake kad neisgydoma tik apgydoma arba isaugama,liepe drekinti odele ir tiek blink.gif  sako jei dar bus neramu ateikit unsure.gif  viskas visas pokalbis su juo ir buvo toks blink.gif  ir dar liepe viska valgyt kadangi as maitinu maziuke sako ji niekam neelergiska,tai kaip cia suprast? g.gif

labai panasiai man buvo su dukryte, 3 men pediatre ir kt gyd pripazino AD jai. Be to pas mus vyresnis brolis alergikas, ir vyrui buve vaikysteje AD, tai dukrai vos ne savaime aisku, kad irgi AD doh.gif Susitaikiau, su liudnomis prognozemis. Kadangi maitinau, vis del to labai ziurejau, ka valgau, laikiausi hipoalergines dietos. Tik viena gydytoja, dermatologe nuramino, kad tokiems maziems kudikiams nustatineti AD dar anksti, nes ju odele maziausiai puse metu adaptuojasi, valosi. Nuramino, sake po puses metu visos alergijos greiciausiai, kad isnyks. Aisku, nelabai tikejausi, bet viskas is tikruju ir buvau, kaip gydytoja sake, suejus 6 men, mazejo berimai, kol mazdaug 7-9 men visiskai isnyko thumbup.gif Dukrai bus 4 metai. Niekada daugiau jos nebuvo nuo nieko isbere.
Atsakyti
[quote=Amica,2009 02 02, 12:50]
smile.gif
O nebandėte to hypoalerginio (o aplamai kam jums to hypoalerginio reikėjo, jei vaiko nebėrė? Galėjot gi paprastą kažkokį pirkti) keisti kitu, kai tik pamatėte, kad vaikui jis netinka?
Tiesa pasakius tai net pati nesuprantu kam as ta hipoalergini pirkau ir daviau verysad.gif ,man drauge pasiule kad sitas geras ir as ji nupirkau doh.gif Tai taip ir as dariau keiciau kitu nanu bet ir tas netiko,tai tada daktares klausiau ka daryt, koki duot,tai ji man sake duot toki kad butu dalinai hidrolizuotas pieno misinys ir viskas turetu issisprest,tai as toki radau aptamil ha2 bet deja nieks nepadejo, tos pacios problemos toliau tesias doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Nolla @ 2009 02 02, 14:47)
labai panasiai man buvo su dukryte, 3 men pediatre ir kt gyd pripazino AD jai. Be to pas mus vyresnis brolis alergikas, ir vyrui buve vaikysteje AD, tai dukrai vos ne savaime aisku, kad irgi AD  doh.gif Susitaikiau, su liudnomis prognozemis. Kadangi maitinau, vis del to labai ziurejau, ka valgau, laikiausi hipoalergines dietos. Tik viena gydytoja, dermatologe nuramino, kad  tokiems maziems kudikiams nustatineti AD dar anksti, nes ju odele maziausiai puse metu adaptuojasi, valosi. Nuramino, sake po puses metu visos alergijos greiciausiai, kad isnyks. Aisku, nelabai tikejausi, bet viskas is tikruju ir buvau, kaip gydytoja sake, suejus 6 men, mazejo berimai, kol mazdaug 7-9 men visiskai isnyko  thumbup.gif Dukrai bus 4 metai. Niekada daugiau jos nebuvo nuo nieko isbere.


Cia raso http://www.pasveik.l...dermatitas/4298 , kad 30 % galimybe paveldeti liga, jei serga vienas is tevu... bet saunu, kad jums praejo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 01 31, 00:45)
Labai daug kalbejom apie mityba, kaip sakiau sustate man visos savaites valgiarasti taip, kad nesikartotu tie patys produktai. Tiesa sakant, nelabai iki siol laikiausi sitos taisykles, nors zinot zinojau  blush2.gif . Suzinojau, kad mano iki siol sveika laikyta zalioji arbata, is tikruju nera tokia sveika, nes visos atveztines arbatos gavusios spinduliu. Parekomendavo gerti dilgeliu, naslaiciu, berzu lapu, lakisiaus, varnalesu saknu arbatas po 1 stikline per diena keiciant kas 2 savaites - tai cia organizmo valymo tikslais kaip supratau. O vietoj zalios arbatos patare verciau gerti rasakilos, melisos, kmynu, pankoliu, sermuksnio uogu arbatas. Is produktu keista, kad rekomendavo ankstines.

Is geruju bakteriju parekomendavo kazkokias Narine - sako vieninteles skirtos vaikams.

Nu dar receptuku dave, kaip pasigaminti sezamu seklu piena, avizu, migdolu, zemes riesutu, lazdynu riesutu, ryziu, mieziu ir tt. piena. Bet mums sake geriausia tik sezamo seklu pienas tiktu.

Dar daug apie ka kalbejom - ir apie skiepus, ir apie hormoninius, ir apie skalbimo miltelius, ir dulkiu erkutes, ir apie vaiko maudyma. Nezinau, kas kam nauja butu.
Neseniai pakeitem Neutral i AlmaWin miltelius  (eko parduotuvej pirkom), tai sake, kad geri, galim naudoti.

Aisku, vaistu nauju israse.

Siaip tai dabar is jos grizus galvoju, kad reikia mums kokiai savaitei dumti pas Kepeni, i Palangos sveikatos mokykla - ten liuks meniu buna, pagal visas dietologu, alergologu, gastroenterologu, homeopatu rekomendacijas. Butu triguba nauda - nauja aplinka, juros oras ir sveikas maistas. Turetu iseiti mano maziui i nauda. Belieka MB ikalbeti  mirksiukas.gif


Mane cia suintrigavai labai, uzsinorejau pas Vaivariene as smile.gif O tai ka jums pasiule valgyt, kad nesikartotu visa savaite? mes tai diena is dienos ta pati valgom, net baisu.Avizos, morkos netinka tikrai, o daugiau baisu karatis bandyti, nors ir valgant tuos pacius produktus kai paumeja, tai net baisu. O maudom su Adermos su avizom, tai labai tinka, bet kai suvalgo kose iskart pasimato. Tai tikriauisiai netiks ir avizu pienas. mes neesam ragave karves pieno, tai vis galvoju pabandyt,jogurta kartais valgom, tai lyg nieko.Nezinau ka jam duoti valgyt, o valgo ryzius, kukuruzus, bulve, kopusta, mesyte , obuolius, rugine duona.

O kokius vaistus israse, mes geriam grafita ir kalcio carbonika , bet jokio efekto, o geraim, jau trecias menuo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lince1: 02 vasario 2009 - 14:06
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 01 29, 15:36)
Na va kaip gerai 4u.gif .O kaip pati mergaitė ar ramesnė,manot padeda Melisalis?

Šiek tiek ramesnė, bet "ant nervų" ne taip ryškiai pasijuto, kaip ant odos.

QUOTE(Olgina @ 2009 02 01, 00:32)
Amica, o kada jusu vyresnelis isaugo AD? Taip dziugu girdeti, kad kazkas isaugo... smile.gif tokios zinios suteikia daug vilties biggrin.gif O kaip del hormoniniu tepaliuku, ar daznai panaudodavot? Ar yra kokiu pasekmiu dabar?

Aš pati turėjau (turiu) AD, tai galiu pasakyt, kad praktiškai išaugau. Buvo kūdikystėj išbertas visas kūnas, vaikystėj (kiek jau sąmoningai atsimenu) labai bėrė sulenkimų vietose ir plaštakų išorinę pusę, labai niežėdavo. Naudojau Lorinden, Advantan, Nerizona, Betnovate, kartais Tavegilį gerdavau. Šiuo metu problemiškos liko tik rankos - labai reikia dažnai tept riebinančiais tepalais, indus plaunu su pirštinėm, bet hormoninių prireikia itin retais atvejais. Viso kūno oda sausoka, bet užtenka įprastais kremais - losjonais neužmiršt patepliot ir viskas tvarkoj. Liekamieji reiškiniai nuo ilgo ir dažno hormoninių tepalų vartojimo (bent taip spėju, nors nesu tikra) - šiek tiek sustorėję du dešinės rankos pirštai. Pabalusių odos plotų ar išlindusių kapiliarų nėra.

QUOTE(ausru @ 2009 02 01, 22:20)
O kuniuka Uriage Xemose, linkimukus papurskiu Uriage terminiu vandeniu, jei labai draskosi.

Ir padeda nuo niežėjimo? bigsmile.gif
Atsakyti