Šiandien morališkai pasiruošiau grįžusi iš darbo išbandyti seniai manuo užrašuose gulintį receptuką. Atrodo turi būti greita, skanu ir įdomiai atrodyti:
Barankų užkepėlė
1 pak. mažų barankėlių,
apie 100 gr. faršo,
mėsos prieskonių,
truputis fermentinio sūrio
keli šaukšteliai majonezo.
Barankėles užmerkti vandenyje 15 min. Paruošti faršą su prieskoniais. Paruoštą mėsą dėti į barankėlės viduriuką, ant viršaus užtarkuoti fermentinio sūrio ir uždėti mažą šauštelį majonezo. Kepti orkaitėje 15-20min.
Vietoj mėsos faršo galima naudoti smulkiai pjaustytas krabų lazdeles su kiaušiniu, sūriu ir majonezu.
Svarstau, kad ta užkandėlė gal ir atšalusi gali būti valgoma
Vyras konservatorius - į mano tokius eksperimentus žiūri atsargiai, o kadangi šiandien mano šeima išsivažinėjusi, tai bus vakarėlis tema "vienas namuose aš darau ką noriu"
QUOTE(hobo @ 2005 07 27, 16:42)
labai ačiū, manau gimtadienio svečiams toki patiekala irgi galima drąsiai dėt ant stalo?
tikiuosi aš čia taip drąsiai pasireiškiau, tačiau pati dar nesu bandžiusi, bet va gi sako kai kas jau darė ir gaunasi. O jei dar su įdaru pavarijuoti tai ir keletas patiekalų gali gautis. Aš dabar ekspromtu fantazuoju, kad čia galima ir kažką saldaus įdarui pasirinkti, gal būtų įdomus desertas
QUOTE(hobo @ 2005 07 27, 14:42)
labai ačiū, manau gimtadienio svečiams toki patiekala irgi galima drąsiai dėt ant stalo?
sveciam tikrai patiks
Aš ir kepiau tokias baronkėles, tik vat sumasčiau jas kepti ant folijos išdėliotas...net nežinau kodėl... Gavosi skaniai, tik teko popieriukus nulupinėti, nes prikepė
QUOTE(Asta @ 2005 07 27, 21:50)
Aš ir kepiau tokias baronkėles, tik vat sumasčiau jas kepti ant folijos išdėliotas...net nežinau kodėl... Gavosi skaniai, tik teko popieriukus nulupinėti, nes prikepė
Bingo! Gavosi čiki O aš dėjau ant kepimo popieriaus, na to, pergamentinio, ir viskas normaliai, nė trupučio neprilipo.
Tarp kitko įkvėpimo apimta pabandžiau dar ir desertinį įdarą - burokine tarka tarkuotus obuolius sumaišiau su cukrumi ir cinamonu ir dėjau į tas barankas. Irgi nieko, neišbyrėjo tas įdaras, tik gal vistik reikėtų jį kažkuo "surišti" - galvoju kitą kartą pabandyti tuos obuolius sumaišyti su išplaktu kiaušinio baltymu
As tai barankas karstam piene pamirkydavau pries gaminant, reiks vel isbandyti, buvau visai pamirsus si recepta
QUOTE(Mally @ 2005 07 28, 16:57)
O kokį faršą geriausia naudoti? Kiaulienos, jautienos ar maišytą? Ar neturi reikšmės?
aš pirkau maišytą, bet panašu, kad čia tik skonio reikalas