Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėnesių vaikelio mityba, II tema

QUOTE(manx @ 2009 01 30, 23:18)
Aciu  4u.gif ,ryt meginsim ragaut koses  ax.gif

geriausia pirkti dribsnius lordic ar kitų rūšių juos žymiai papraščiau p[aruošti, nereikia tos kavamalės, užpili tuos dribsnius verdančiu vandeniu palauki kol išbrings, tada sumaišai su belnderiu, dar pakaitini ir niam niam mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Dany @ 2009 01 30, 19:53)
siandien i darzoviu kose-brokolio idejau...labai galvodama maze valge-atrode,kad nelabai patiko skonis mastau.gif

aš db nupirkau brokolių ir špinatų košelės, bandysim ragauti bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Lu Lu @ 2009 01 31, 13:16)
as tai ilgokai verdu, apie valanda, nes morka kieta buna jei per trumpai verdi , ir dar supjaustau griezineliais mazais, dar dejau cukinijos, tai i pati gala jau 4u.gif

mamytes sakykit, kiek yra tas pilas maitinimas darzoviene? mes suvalgom apie 120-150g., paskui dar misinuko apie 90 ml, o siaip misinuko visa laika isgeria 230 (cia jau pagaminto, nes vandens pilu 210, ir gaunas su milteliais 230). tai jei gerai suprantu tai pilnas maitinimas butu kaip ir misinuko, 230 turetu suvalgyti, bet nelabai jis nori tiek daug tos koses  g.gif kiek jusu suvalgo vaikiukai darzovienes?  4u.gif  ar geria paskui misinuka?

o ar valgot vaisiu tyreles? jeigu taip tai po kek ir kada?  4u.gif

mes valgom po pusę indelio, kartais daugiau, valgom vakare kokią 19-19.30 paskui vėliau mišinuką dar valgom
Papildyta:
QUOTE(aida.gir @ 2009 01 31, 00:43)
aciu, o kiek laiko morkytes ir bulvytes bei kopustelius verdate? doh.gif  verysad.gif ??

apie kokią valandą net nž, žiuriu pagal kietumą, pirma ištraukiu bulvę, paskui morka, nes morka tokia kietesnė, ją reikia daugiau pavirti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Donata87 @ 2009 01 30, 23:45)
o jus pirma kart valgysit grudu kose?ir pradesit nuo ryziu? blink.gif  nelabai gerai nuo ryziu pradet...keli puslapiai atgal esu imetus sarasiuka alergizuojanciu ir nealergizuojanciu grudu, pasiskaityk mirksiukas.gif ir be to ryziai kietina vidurkiukas, tai gal geriau pradek nuo mieziu...

doh.gif aciu ,kad perspejai, kazkaip nepagalvojau,kad ne nuo ryziu reik pradet,ir mama vis sako ,kad duot ryziu, doh.gif ,tada virsim kose makalose is mieziu rolleyes.gif Aciu dar karteli 4u.gif
O tos pirktines ne nuo 6men raso?
Atsakyti
QUOTE(Dany @ 2009 01 30, 20:53)
siandien i darzoviu kose-brokolio idejau...labai galvodama maze valge-atrode,kad nelabai patiko skonis mastau.gif

Sveikos.Mums su dukryte ir jau laikas į jūsų ratelį 4u.gif Mes irgi jau valgom daržovienes.Kol kas tik bulvių,morkų ir moliūgo.O brokolius ar špinatus perkat parduotuvėj? g.gif Gal kuri naudojat šaldytas daržoves?Nes kur gaut ekologiškų šviežių tokiu laiku g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmienė @ 2009 01 31, 18:49)
Sveikos.Mums su dukryte ir jau laikas į jūsų ratelį 4u.gif Mes irgi jau valgom daržovienes.Kol kas tik bulvių,morkų ir moliūgo.O brokolius  ar špinatus perkat parduotuvėj? g.gif Gal kuri naudojat šaldytas daržoves?Nes kur gaut ekologiškų šviežių tokiu laiku g.gif

šaldytos nelb patartina, nes jose visi vitamina žūna, bent jau pirktinėse.. mano manymu jau geriau pirkti tyreles pagamintas, nei naudoti šaldytas daržoves doh.gif ar daržoves iš PC doh.gif mes tai ir darom.. valgėm šiandien bulvę su brokoliu, tai mergytė tiek spjaudės, tiek vaipėsi ir suvalgė tik 40 ml... reikės vėl grįžti prie moliūgo, bulvės ir morkų, dar bandysm špinatus bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DdoviliuxX: 31 sausio 2009 - 19:41
sveikutes smile.gif

Saldytu darzoviu-nei pati saldau,nei perku...
visas darzoves(bulves,morkas,brokoli,cukinijas,moliuga) perku PC-turgaus ukininku pas mus ner verysad.gif
vakar radau moliugo pirkt-bandysim siandien unsure.gif -nors tiesa pasakius nesu pati jo valgius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dany @ 2009 02 01, 11:42)
sveikutes smile.gif

Saldytu darzoviu-nei pati saldau,nei perku...
visas darzoves(bulves,morkas,brokoli,cukinijas,moliuga) perku PC-turgaus ukininku pas mus ner verysad.gif
vakar radau moliugo pirkt-bandysim siandien unsure.gif -nors tiesa pasakius nesu pati jo valgius doh.gif

o kodėl neperki jau pagamintų tyrelių, nu aš tų PC daržovių privengiu, o dar tokiam mažučiui vaikui duoti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DdoviliuxX: 01 vasario 2009 - 13:07
QUOTE(DdoviliuxX @ 2009 02 01, 13:07)
o kodėl neperki jau pagamintų tyrelių, nu aš tų PC daržovių privengiu, o dar tokiam mažučiui vaikui duoti doh.gif

mazas pasirinkimas pas mus darzoviu tyreliu-uztikau tik 2rusiu verysad.gif pagrinde cia parsiduoda-ivairiausiu mesu tureles,vaisiu,suriu...arba-vien tik morka,vien tik zirnis...
as perku darzoves pc-biologisku darzoviu skyrely...kainos-baisios-bet perku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ksiusa24 @ 2009 01 21, 23:29)
Sveikutes! Manau primaitinima daktares skiria pagal vaiko svori! Mums jau 5men, bet mes valgom jau darzoves ( na tik dar ne visas, tik moliuga, bulve kukuruza). Buvau davusi morku, maziuka isbere! Vakare valgom grudu kose, pakolkas tik Hipo- labos nakties! Diena viska uzsigeriam vandeniuku arba arbatele. O nakti skanaujam misinuka. Misinuka is dienos raciono mums liepe isimti pediatre, nes mes atseit perdaug sveriam, 4.5men mes sverem 8kg ir 72 cm. 4u.gif

mano mazasis 4men svere 8.300 bigsmile.gif nemanau,kad labai jau jusu didelis blush2.gif maniskis tai nemegsta arbatu ir vandens,tai vistiek duodu misinuka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(justbe_ @ 2009 02 01, 17:55)
mano mazasis 4men svere 8.300  bigsmile.gif nemanau,kad labai jau jusu didelis blush2.gif maniskis tai nemegsta arbatu ir vandens,tai vistiek duodu misinuka thumbup.gif

oho koks didelis bigsmile.gif ...mes tik pries savaitele tiek sverem bigsmile.gif ...ir manoji nei vandens nei arbatos negeria,tik misinuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(manx @ 2009 01 31, 16:25)
doh.gif aciu ,kad perspejai, kazkaip nepagalvojau,kad ne nuo ryziu reik pradet,ir mama vis sako ,kad duot ryziu, doh.gif ,tada virsim kose makalose is mieziu  rolleyes.gif Aciu dar karteli  4u.gif
O tos pirktines ne nuo 6men raso?

yra pirktiniu ir nuo 4men mirksiukas.gif

QUOTE(Vilmienė @ 2009 01 31, 18:49)
Sveikos.Mums su dukryte ir jau laikas į jūsų ratelį 4u.gif Mes irgi jau valgom daržovienes.Kol kas tik bulvių,morkų ir moliūgo.O brokolius  ar špinatus perkat parduotuvėj? g.gif Gal kuri naudojat šaldytas daržoves?Nes kur gaut ekologiškų šviežių tokiu laiku g.gif

as saldyta naudoju moliuga smile.gif

QUOTE(DdoviliuxX @ 2009 01 31, 20:39)
šaldytos nelb patartina, nes jose visi vitamina žūna, bent jau pirktinėse.. mano manymu jau geriau pirkti tyreles pagamintas, nei naudoti šaldytas daržoves doh.gif  ar daržoves iš PC doh.gif  mes tai ir darom.. valgėm šiandien bulvę su brokoliu, tai mergytė tiek spjaudės, tiek vaipėsi ir suvalgė tik 40 ml... reikės vėl grįžti prie moliūgo, bulvės ir morkų, dar bandysm špinatus bigsmile.gif

kad visi vitaminai zuva tai nepritariu schmoll.gif kazkiek zuva bet tikrai ne visi:mmm man daktare sake jei turiu is savo darzo uzsisaldzius tai geriau duot tokiu nei pirktiniu vaikisku kosiu smile.gif taip ir darau smile.gif turiu savo morku, bulviu ir moliugo o visa kita perku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Donata87 @ 2009 02 01, 20:06)
yra pirktiniu ir nuo 4men mirksiukas.gif
as saldyta naudoju moliuga smile.gif
kad visi vitaminai zuva tai nepritariu schmoll.gif kazkiek zuva bet tikrai ne visi:mmm man daktare sake jei turiu is savo darzo uzsisaldzius tai geriau duot tokiu nei pirktiniu vaikisku kosiu smile.gif taip ir darau smile.gif  turiu savo morku, bulviu ir moliugo o visa kita perku smile.gif

na aš suprantu, jei pati užsišaldai tai dar dar, bet jei pirkti iš PC tas užšaldytas tada aš jau tyliu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(DdoviliuxX @ 2009 02 01, 20:13)
na aš suprantu, jei pati užsišaldai tai dar dar, bet jei pirkti iš PC tas užšaldytas tada aš jau tyliu schmoll.gif

del saldytu pc darzoviu tai pritariu! drinks_cheers.gif nemanau kad ten is vis kazkokiu vitaminu yra islike... schmoll.gif
Atsakyti