Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėnesių vaikelio mityba, II tema

Sveikutės visos mirksiukas.gif Norėjau paklausti, ar duodat daržovių, kruopų košes vaikučiui prieš miegą? Ar naktį nepadaro kakučio ir nereikia keisti pamperso? Nes maniškis pavalgęs daržovių košytės poros valandų bėgyje būtinai pakakoja biggrin.gif Kuriuo dienos metu duodat daržovių, kruopų košes? Kuri košė sotesnė - daržovių ar kruopų? Kartais man tas primaitinimas kaip aukštoji matematika doh.gif Tiek klausimų iškyla. Gal jie kartais ir kvaili, bet vis norisi kaip geriau padaryti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurmila @ 2009 09 14, 21:15)
Sveikutės visos  mirksiukas.gif Norėjau paklausti, ar duodat daržovių, kruopų košes vaikučiui prieš miegą? Ar naktį nepadaro kakučio ir nereikia keisti pamperso? Nes maniškis pavalgęs daržovių košytės poros valandų bėgyje būtinai pakakoja  biggrin.gif  Kuriuo dienos metu duodat daržovių, kruopų košes? Kuri košė sotesnė - daržovių ar kruopų? Kartais man tas primaitinimas kaip aukštoji matematika  doh.gif Tiek klausimų iškyla. Gal jie kartais ir kvaili, bet vis norisi kaip geriau padaryti  tongue.gif

is pradziu ir man taip buvo
sotesne aisku kruopu kose
as maitinu taip
6.00-misinukas
9.30-10.00-kruopu kose
13.30-14.00-darzoviu kose(jau su mesa mes valgom)
18.00-misinukas( karta per savaite jogurtas, arba misinukas su sausainiais) jogurtas jei nera alergijos, mumu tfu tfu gerai
21.30 misinukas(arba kose is buteliuko del svorio)
va taip mes valgom)
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(makrial @ 2009 09 14, 22:22)
is pradziu ir man taip buvo
sotesne aisku kruopu kose
as maitinu taip
6.00-misinukas
9.30-10.00-kruopu kose
13.30-14.00-darzoviu kose(jau su mesa mes valgom)
18.00-misinukas( karta per savaite jogurtas, arba misinukas su sausainiais) jogurtas jei nera alergijos, mumu tfu tfu gerai
21.30 misinukas(arba kose is buteliuko del svorio)
va taip mes valgom)
thumbup.gif

O mes dar tik bandom bulvių košytę ax.gif O tai nuo kiek mėnesių jūs jau valgote, kad toks įvairus meniu?
Atsakyti
QUOTE(speciuke @ 2009 09 15, 22:26)
O mes dar tik bandom bulvių košytę ax.gif O tai nuo kiek mėnesių jūs jau valgote, kad toks įvairus meniu?

mes nuo 4m.
jus turbut pati maitinot?
tai ten viskas kitaip su tuo primaitinimu : bigsmile.gif
Atsakyti
Na as tai neturiu nustaciusi visos dienos rezimo.
Pati matau, jei vaikas anksciau isalksta, tai ir duodu tyreles ar kosytes + po to visada atsigeria misinuko. Naktimis nevalgo.
Atsakyti
QUOTE(makrial @ 2009 09 16, 10:18)
mes nuo 4m.
jus turbut pati maitinot?
tai ten viskas kitaip su tuo primaitinimu : bigsmile.gif

Tikrai taip. Jau buvau nusigandus, kad mažai duodu maistelio. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, visos supermamytes! kaip saunu cia tiek daug ivairiu dalyku pasiskaityti apie mazylio valgius biggrin.gif nespejau perskaityt visos temos, todel gal galit kas nors atsakyti, ar jau 5 men mazylei galima i pacios gaminta darzoviu kose idet truputi varskes? o gal dar per anksti? Man ir mama ir uosve jau sake, kad galima po truputi bandyti, tai jau pora kartu daviau tokios kosytes su sauksteliu varskes, ja dariau pati: pakaitinau pirktini karves piena, ipyliau truputi rugpienio ir vel pakaitinau, tada per sieteli istryniau ir gavosi varske. ax.gif Siaip mes valgom misinuka, niekad dar karves pieno nesu davus ir esu nusistaciusi neduoti kol dar ne laikas, bet varskes pirktines duot irgi dar bijau... Dar verdu avizu ir kartais ryziu koseles (pries tai sumalu kavamale, tada verdu vandenyje, o kadangi nenutaikau jos tirstumo, dar pertrynusi per sieteli, kad nebutu gumuliuku, sumaisau su paruostu misineliu ir dar truputi pakaitinu.) Tik va galvoju ar gerai darau, ar galima dar po to kaitint ta kose kartu su misineliu? Aciu labai uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
mes ir kadangi nuo 4 menesio valgem misinuka ta iir primaitinima pradejom nuo 4 men.bet n orejau pasitarti ir paklausti po kiek mazdauk gramu suvalgo jusu maziukai kosytes vienu kartu?mano apie 100g.bet manau gal mazai g.gif g.gif jokiu arbatu ar vandens negeria tik misinuka tolia visa laika...jau manau reiks pradet antra karta duot ar grudines koses as sausaini su misinuku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jujuste @ 2009 09 22, 19:07)
mes ir kadangi nuo 4 menesio valgem misinuka ta iir primaitinima pradejom nuo 4 men.bet n orejau pasitarti ir paklausti po kiek mazdauk gramu suvalgo jusu maziukai kosytes vienu kartu?mano apie 100g.bet manau gal mazai g.gif  g.gif jokiu arbatu ar vandens negeria tik misinuka tolia visa laika...jau manau reiks pradet antra karta duot ar grudines koses as sausaini su misinuku mirksiukas.gif

4m mes ir valgem mazdaug 100gr, kosytes
dabar mums 6,5 tai suvalogom 130-170 gr.
o geriam mes arbata ir nesenai viriau kompota is slivu ir oboliu su fruktoze
tai visai jam patiko thumbup.gif
Atsakyti
O mum sesele su gydytoja iki 6 men neleido nieko duot, bet as duodu vaisiu - slyvu ypac, nes su viduriukais nelabai blush2.gif O ka daryt, kai vaikas pats prasosi jei mato kaip valgau? biggrin.gif
Atsakyti
Niu ka, jungiames ir mes prie jusu... blush2.gif
Kolkas maitinau tik MP, mazylei svoris augo puikiai (po 800 g.), taciau kol dar yra svieziu darzovyciu ivairiausiu noriu pamaziuku jau pradet kosytes virti... blush2.gif tik labai bijau, kad pradejus primaitinima nedingtu pieniukas... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(delphinas @ 2009 09 24, 15:04)
O mum sesele su gydytoja iki 6 men neleido nieko duot, bet as duodu vaisiu - slyvu ypac, nes su viduriukais nelabai  blush2.gif  O ka daryt, kai vaikas pats prasosi jei mato kaip valgau?  biggrin.gif

as irgi maitinu tik savo pienu kolkas , maniskei uz 4 dienu bus penki menesiukai. Svoris auga normaliai, po 700 gr i men mazdaug. Gyditoja man jau senokai liepe primaitiny darzovienem ,bet kolkas neduodu dar. Sakau gal jau reik pradet po sauksciuka pratint ? ar dar pora savaiteliu palaukti ? g.gif
Atsakyti