Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėnesių vaikelio mityba, II tema

sakykit o kiek kruopu kosytes duodat vaikuciui? as dedu 4-5 valgomuosius saukstus, neperdaug?
Atsakyti
QUOTE(Egle_p @ 2009 09 03, 06:40)
Mamytes noreciau paklausti kokias grudines koses jus duodat 5 men vaikuciui, ar perkat ar pacios gaminat kazkaip?  ax.gif

na as perku,nors tureciau gamint blush2.gif biggrin.gif ,o kosytes galima duoti beveik visas,man atrodo...grikius,ryzius,avizas,kukuruzu kose smile.gif,pirma po viena rusi pabandyt,o poto maisyti,yra berods 5 rusiu kosiu kudikiams,jei as neklystu g.gif ...tik gydytoja kazkodel sake,kad kvieciu neduot,net nezinau kodel ir iki 6 men.reikia venkti gliuteno... mirksiukas.gif ...na ir reik ziuret kaip su viduriukais,nes ryziai kietina juos,o avizos lengvina tustinimasi...vat... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*slapuke @ 2009 09 03, 10:46)
Karta su tikslu isgyvendinti naktini maitinimasi pabandziau duoti arbateles...tai nakti nei as nei vaikas neissimiegojom... doh.gif  kelesi kas valandele, vis tik jam valgyti norejos, o ne siaip keldavosi. Dabar tokiu eksperimentu nedarau, naiviai tikiuosi kad pats persiorentuos. Kol kas duodu viena kart dienoj kosytes, taciau mastau gal reiktu dar viena karteli isvesti, nes vaikas labai judrus, matyt del maisto trukumo ir keliasi nakti.

lotuliukas.gif va man ir taip buvo,sakau duosiu vandenuko atsigert,gal is troskulio kelinejas taip daznai nakti...tai toki koncerta iskele man,kad ir as nebenoriu eksperimentuot daugiau rolleyes.gif ...manau tikrai reiktu dar vienos kosytes,nes mum bent sesele prigrasino,kad nuo 6 men.vaikas jau turetu valgyt 3 patiekalus per diena,pusrycius,pietus ir vakariene thumbup.gif ...5-6men.yra receptoriu menesiai,kai vaikuciam reik susipazint su kuo ivairesniais skoniais bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(SuperMeska @ 2009 09 03, 15:32)
Siandien saviskei jau daviau sutrinta bulvyte su misinuku. Labai skaniai suvalge.
Dar sakau kosytes reikes pradeti duoti. Pasikartosiu, ar pacios verdat kose ar perkate?

Taip pat ar duodate morkyte? Man pediatre sake, kad iki metu nerekomenduojama, nes ji labai alergizuoja. Nors braskiu irgi sako negalima, bet jau esu davusi ir nieko neatsitiko.

thumbup.gif saunu,linkiu taip skaniai ir toliau viska ragaut smile.gif ...zalios morkos negalima iki metuku smile.gif ,o virta tai kaip tik reikia,as kai skaitinejausi,tai kazkokios vadinamosios ankstyvosios morkos turi maziausiai alergenu 4u.gif
Papildyta:
katerinuke manau tikrai viskas pas mus ok 4u.gif ...vis bandau save ramint gydytoju zodziais,kad jei vaikas sypsosi,daug juda,atrodo sveikas,tai reiskias,kad viskas puiku thumbup.gif ...nes as tai sugebu prisigalvot ko reikia ir nereikia blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(*slapuke @ 2009 09 03, 19:08)
sakykit o kiek kruopu kosytes duodat vaikuciui? as dedu 4-5 valgomuosius saukstus, neperdaug?

jeigu tik suvalgo,tai tikrai neperdaug thumbup.gif
Atsakyti
MAMBO616 o kaip pagamintši man ta avizu kosyte? kad parduotuveje radau pirkti tiktai nuo 4 men ryziai su kukuruzu, kitos tik nuo 6 jei pirkti. man gydytoja sake duoti grikiu jau, bet nusipirkti parduotuvej ir poaciai pasidaryti, bet kaip? susmulkinti?
Atsakyti
QUOTE(Egle_p @ 2009 09 04, 04:22)
MAMBO616 o kaip pagamintši man ta avizu kosyte? kad parduotuveje radau pirkti tiktai nuo 4 men ryziai su kukuruzu, kitos tik nuo 6 jei pirkti. man gydytoja sake duoti grikiu jau, bet nusipirkti parduotuvej ir poaciai pasidaryti, bet kaip? susmulkinti?

geriausiai tai su blenderiu,isverdi ir susmulkini,tik grikiai su lukstais buna,kazkuri mamyte rase,kad berods galintos geresni grikiai...arba kai susmulkini paskui per sieteli dar perleist ax.gif ...bandysiu ir as siandien grikiu kosyte savo pupsikui paruosti smile.gif ...o tu Lietuvoj kosytes ziurejai parduotuvej?
Atsakyti
Siandien nupirkau Milupos kosyte : ryziu dribsniai, kukuruzai + bananas. Bandysim vakare skanauti.
Kiek ziurejau, tai nelabai yra pasirinkimo, daug visokiu kosyciu, bet skirtos didesniems kudikiams. Gal didesnej pardej reikia ieskot.
Atsakyti
QUOTE(mambo6616 @ 2009 09 04, 14:25)
geriausiai tai su blenderiu,isverdi ir susmulkini,tik grikiai su lukstais buna,kazkuri mamyte rase,kad berods galintos geresni grikiai...arba kai susmulkini paskui per sieteli dar perleist  ax.gif ...bandysiu ir as siandien grikiu kosyte savo pupsikui paruosti  smile.gif ...o tu Lietuvoj kosytes ziurejai parduotuvej?

mes tai pirkom lietuvoje grikiu jau malta kose. rusiska tiktai kad, bet gera , nuo 4 men, tik pienu uzpili ir viskas. yra dar grikiai su obuoliais kartu smile.gif. mums visai patinka smile.gif.
Atsakyti
na net nezinau,as ir kiek perku butent pagal amziu,tai irgi ryziai+kukuruzai...o va kaip Egle_p rase,kad paciai pirkt ir daryt gydytoja sake...gal ten kur viresniam amziui yra kokiu priemaisu ar to gliuteno,dabar ir pasimeciau g.gif ...reiks pasiskaitinet... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kateriniuke @ 2009 09 04, 16:26)
mes tai pirkom lietuvoje grikiu jau malta kose. rusiska tiktai kad, bet gera , nuo 4 men, tik pienu uzpili ir viskas. yra dar grikiai su obuoliais kartu smile.gif. mums visai patinka smile.gif.

o tai thumbup.gif isvis...
Atsakyti
QUOTE(kateriniuke @ 2009 09 04, 18:26)

Gal bebi firmos? Mes irgi ja naudojam, man ji nepatinka tuom kad yra cukraus ideta, labai saldi kose doh.gif aisku vaikui tas labai patinka.
Atsakyti
QUOTE(*slapuke @ 2009 09 04, 22:39)
Gal bebi firmos? Mes irgi ja naudojam, man ji nepatinka tuom kad yra cukraus ideta, labai saldi kose  doh.gif  aisku vaikui tas labai patinka.

aha, ta pat smile.gif . na nezinojau kad ten yra cukraus sad.gif, maniau cia ji nuo aptamilo tokia saldi blush2.gif . tai kaip tada tuos grikius ruost? nejau malt turesiu doh.gif . 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mambo6616 @ 2009 09 04, 13:25)
geriausiai tai su blenderiu,isverdi ir susmulkini,tik grikiai su lukstais buna,kazkuri mamyte rase,kad berods galintos geresni grikiai...arba kai susmulkini paskui per sieteli dar perleist  ax.gif ...bandysiu ir as siandien grikiu kosyte savo pupsikui paruosti  smile.gif ...o tu Lietuvoj kosytes ziurejai parduotuvej?

Aha Lietuvoj. O as nupirkau grikiu dribsniu galintos tai isirsiu ir bandysiu duoti, dar su blenderiu pertrinsiu smile.gif Aciu TAU smile.gif
Papildyta:
QUOTE(SuperMeska @ 2009 09 04, 16:45)
Siandien nupirkau Milupos kosyte : ryziu dribsniai, kukuruzai + bananas. Bandysim vakare skanauti.
Kiek ziurejau, tai nelabai yra pasirinkimo, daug visokiu kosyciu, bet skirtos didesniems kudikiams. Gal didesnej pardej reikia ieskot.

As ir tokia tik maciau, dar panasi yra HIPP man ji asmeniskai skanesne, ne tokia sintetine atrodo kaip Milupos, pazesiu kuria geriau valgys. Kitokiu neradau nuo 4 men bet sako geriau savas ruost nes ten visko rideta vis tiek buna schmoll.gif
Atsakyti
tikrai nera uz ka blush2.gif ...skanaus jums 4u.gif
Atsakyti
O musiske darzoviu koses nevalgo g.gif bandziau bulve,morka ir cukinija duoti-nevalge,bandziau bulve,morka ir kopusta-nevalge,bandziau tik bulviu koses duoti-nevalgo.Tai visai jokios darzoviu koses nebeverdu,reikes pradeti kruopu koses duoti,gal bent tas valgys...O siaip tai labai megsta sausaini trinta su pienu,tik spek deti burnon biggrin.gif
Atsakyti