Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėnesių vaikelio mityba, II tema

sveikos smile.gif mano mazei jau 5 men. , bet su maisteliu tai labai sunku, pries kiekviena sauksteli drebu ar neisbers, esam alergiskos net bananas netoleruojamas, tai kaip ta racijona plesti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aidavvv @ 2009 08 31, 16:33)
sveikos  smile.gif  mano mazei jau 5 men. , bet su maisteliu tai labai sunku, pries kiekviena sauksteli drebu ar neisbers, esam alergiskos net bananas netoleruojamas, tai kaip ta racijona plesti? g.gif

bandik mazai nervotis, nes vaikai labai viska nujaucia ax.gif
Atsakyti
Sunkiai sekasi ir mums su maistuku... Mano panelė nevalgo mano virtų košyčių (daržovienės),bet pirktinę (bulvė,morka) net čepsi,kaip skanu.Pradeda žiaugčiot,atrodo,kad springsta... iš pradžių galvojau,kad aš didžioji kulinarė,nesutrinu,kaip reikiant...bet kur gi,pasiskolinau trintuvę,gavosi visiškai vientisa masė be jokių gumulėlių,o Ji vis vien taip pat reagavo...
Kitų tyrelių skirtų nuo keturių mėnesių iš vis nepripažysta,kiek galima vaiką maitint ta pačia koše ir bananu.Ką mielos mamos aš dar galiu pasiūlyti? doh.gif
Atsakyti
Gal pabandyk kruopu kokiu kosiu pasiulyt smile.gif ...sumaisyk su vaisiu kokia tyrele truputuka,turetu patikt biggrin.gif ...arba,kad ir darzoves kokias pati verdi,sumaisyk su vaisiais...maniskis ir kazkokios darzoviu koses nevalge,tai maisiau su trupuciu obuoliuku,kad skonis bent siek tiek pasikeistu,tai valge ir pasicepsedamas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mambo6616 @ 2009 08 31, 03:45)
Sveikos mamytes  4u.gif ,

Prisijungsim ir mes  smile.gif ,mums 5 su puse men.,valgom darzoves ir kruopas ir vaisiu tyreles kartais,labai viska megstam ir be jokio vargo pradejom  thumbup.gif ...tik man labai idomi butu jusu nuomone,pirma darzove pradejom bulve,viriau pati,sumaisydama su MP,o po to valgom tik pirktines kosytes,tyreles ir visa kita... blush2.gif  neverdu pati,nes gyvenam uk,parduotuvese tikrai nieko naturalaus nera,bijau ka ir pirkti,kad ir parasyta,kad organinis produktas,as nelabai pasitikiu  verysad.gif ...ar labai blogai darau?Kazkaip sazine griauzia  unsure.gif ...ir kaip tik cia kazkuri mamyte rase,kad svoris neaugo leliukui,tai jai daktare liepe paciai gaminti,ar gali itakoti pirktines tyreles,koseles?Nes mano berniukas labai sparciai vystesi,bet nuo 3men.priaugo tik 600gr.,o cia gydytoja sake,kad tai normalu  unsure.gif ,turi sustot svoris augti...net nebezinau ka ir galvot  verysad.gif

Prasau patarkit ka...  4u.gif

sveika, saunu kad jau valgot suaugusiujiu maista smile.gif. na as irgi gyvenu uk ir pati gaminu, visai pasitikiu organic gaminiais nes yra skirtumas ryskus jei ne organic, bulviu tai tikrai. kruopas parsiveziau is lietuvos spec kudikiam nuo 4 men, grikius valgom smile.gif, nlbai jam patinka bet stengiames. duodu vaisiu banana trinta kartu su obuoliu. parduotuvei paskaiciau kas duodama kudikiam nuo 4 men ir pati tai darau.. aisku yra ir to ko as lt tikrai nemaciau rekomenduojant ir neduodu ir cia. tad darykis pati, vikas bus ok wink.gif. mamos vistiek bus sveikiau. nepasitikiu as tais jau pagaminatis, juk galiojimo laikas ten ne dvi dienos, o gal ir du menesiai, tad yra konservantu. tai pirkciau nebent nebutu galimybes paruost tuo metu.

na o siaip man rupimas klausima, kiek kartu per diena jus duodat misinuka o kiek normalu maista kai primaitinat? nes as taip : ryte bulve+ morka, pavakare vaisiai, poto kartais grikiu kose vakare. ir 6 kartus per para misinukas, mes visdar valgom nakty. nznau kada nustot. kada jus baiget naktini maitinima o duodat tik arbatytes atsigert jei pabunda?
Atsakyti
QUOTE(Nerutia @ 2009 09 01, 23:24)
Sunkiai sekasi ir mums su maistuku... Mano panelė nevalgo mano virtų košyčių (daržovienės),bet pirktinę (bulvė,morka) net čepsi,kaip skanu.Pradeda žiaugčiot,atrodo,kad springsta... iš pradžių galvojau,kad aš didžioji kulinarė,nesutrinu,kaip reikiant...bet kur gi,pasiskolinau trintuvę,gavosi visiškai vientisa masė be jokių gumulėlių,o Ji vis vien taip pat reagavo...
Kitų tyrelių skirtų nuo keturių mėnesių iš vis nepripažysta,kiek galima vaiką maitint ta pačia koše ir bananu.Ką mielos mamos aš dar galiu pasiūlyti?  doh.gif

bandik praskesti darzuovene su misinuku arba mp, gal pades
Atsakyti
QUOTE(kateriniuke @ 2009 09 02, 16:18)
sveika, saunu kad jau valgot suaugusiujiu maista smile.gif. na as irgi gyvenu uk ir pati gaminu, visai pasitikiu organic gaminiais nes yra skirtumas ryskus jei ne organic, bulviu tai tikrai. kruopas parsiveziau is lietuvos spec kudikiam nuo 4 men, grikius valgom smile.gif, nlbai jam patinka bet stengiames. duodu vaisiu banana trinta kartu su obuoliu. parduotuvei paskaiciau kas duodama kudikiam nuo 4 men ir pati tai darau.. aisku yra ir to ko as lt tikrai nemaciau rekomenduojant ir neduodu ir cia. tad darykis pati, vikas bus ok wink.gif. mamos vistiek bus sveikiau. nepasitikiu as tais jau pagaminatis, juk galiojimo laikas ten ne dvi dienos, o gal ir du menesiai, tad yra konservantu. tai pirkciau nebent nebutu galimybes paruost tuo metu.

na o siaip man rupimas klausima, kiek kartu per diena jus duodat misinuka o kiek normalu maista kai primaitinat? nes as taip : ryte bulve+ morka, pavakare vaisiai, poto kartais grikiu kose vakare. ir 6 kartus per para misinukas, mes visdar valgom nakty. nznau kada nustot. kada jus baiget naktini maitinima o duodat tik arbatytes atsigert jei pabunda?

na tiesa pasakius as pati niekad ir neragavau tu organic darzoviu blush2.gif ,bet man vien isvaizda paliko ispudi,kad kai kurios darzoves tokios pat dydziu su ne organinem...tai galvoju bus kaip ir Lt.,etikete uzdeta viena,o preke kita smile.gif ...ir mb karta pirkdamas bulves vadinamam carboote mate,kad maisuose supakuotos ispaniskos bulves,o pardavejas sake,kad jos vietines rolleyes.gif ...as is pradziu ir nelabai norejau vien pirktinem tyrelem maitint,bet gerai pagalvojus,jos privalo but pagamintos be jokiu ten priemaisu,pagal standartus kudikiam...bet ir ne manau,kad jos geras variantas...labai nustebau,kad nuo 4men.,didzioji dauguma tyreliu su mesa blink.gif ,nera atskiru darzoviu,visos maisytos,o ir tose maisytose yra karves pieno arba ryziu... verysad.gif vaisiniu paprastu tyriu ir nera,beveik visos su ryziais,jogurtais,o ir visi vaisiai egzotiski ir dar braskiu deda unsure.gif ...na zodziu viskas ko nerekomenduoja gydytojai valgyt...tikrai reik pradet savo virt biggrin.gif

na as tai maitinu pati,tai mes prabude pieneli geriam,paskui priespieciam pienelis,pietum darzoviene,poto vel pienelis du kart,vakarienei kruopu kosyte ir pries miega pienelis,o i tarpus maitinimu duodu vaisines kokios tyreles per kelis kart...na o nakti maniskis kelias kas dvi valandas ir visa laika turi gaut papuka,nes kitaip reks kiek gales doh.gif ...bandziau karta apgaut su vandenuku,tai labaiiii supyko mad.gif ...manau jeigu keliasi nakti valgyt,tai reik duot,o jei nesikelia nereik ir zadint smile.gif ...galit pabandyt duot vandenuka atsigert,gal tiktiek ir reikes,miegos toliau saldziai thumbup.gif ...o jei visgi alkis zadina,tai tikrai duos zinot ir jum biggrin.gif
Atsakyti

Mamytes noreciau paklausti kokias grudines koses jus duodat 5 men vaikuciui, ar perkat ar pacios gaminat kazkaip? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mambo6616 @ 2009 09 03, 01:42)
...galit pabandyt duot vandenuka atsigert,gal tiktiek ir reikes,miegos toliau saldziai  thumbup.gif ...o jei visgi alkis zadina,tai tikrai duos zinot ir jum  biggrin.gif

Karta su tikslu isgyvendinti naktini maitinimasi pabandziau duoti arbateles...tai nakti nei as nei vaikas neissimiegojom... doh.gif kelesi kas valandele, vis tik jam valgyti norejos, o ne siaip keldavosi. Dabar tokiu eksperimentu nedarau, naiviai tikiuosi kad pats persiorentuos. Kol kas duodu viena kart dienoj kosytes, taciau mastau gal reiktu dar viena karteli isvesti, nes vaikas labai judrus, matyt del maisto trukumo ir keliasi nakti.
Atsakyti
Siandien saviskei jau daviau sutrinta bulvyte su misinuku. Labai skaniai suvalge.
Dar sakau kosytes reikes pradeti duoti. Pasikartosiu, ar pacios verdat kose ar perkate?

Taip pat ar duodate morkyte? Man pediatre sake, kad iki metu nerekomenduojama, nes ji labai alergizuoja. Nors braskiu irgi sako negalima, bet jau esu davusi ir nieko neatsitiko.
Atsakyti
QUOTE(mambo6616 @ 2009 09 03, 02:42)
na tiesa pasakius as pati niekad ir neragavau tu organic darzoviu  blush2.gif ,bet man vien isvaizda paliko ispudi,kad kai kurios darzoves tokios pat dydziu su ne organinem...tai galvoju bus kaip ir Lt.,etikete uzdeta viena,o preke kita  smile.gif ...ir mb karta pirkdamas bulves vadinamam carboote mate,kad maisuose supakuotos ispaniskos bulves,o pardavejas sake,kad jos vietines  rolleyes.gif ...as is pradziu ir nelabai norejau vien pirktinem tyrelem maitint,bet gerai pagalvojus,jos privalo but pagamintos be jokiu ten priemaisu,pagal standartus kudikiam...bet ir ne manau,kad jos geras variantas...labai nustebau,kad nuo 4men.,didzioji dauguma tyreliu su mesa  blink.gif ,nera atskiru darzoviu,visos maisytos,o ir tose maisytose yra karves pieno arba ryziu... verysad.gif vaisiniu paprastu tyriu ir nera,beveik visos su ryziais,jogurtais,o ir visi vaisiai egzotiski ir dar braskiu deda  unsure.gif ...na zodziu viskas ko nerekomenduoja gydytojai valgyt...tikrai reik pradet savo virt  biggrin.gif

na as tai maitinu pati,tai mes prabude pieneli geriam,paskui priespieciam pienelis,pietum darzoviene,poto vel pienelis du kart,vakarienei kruopu kosyte ir pries miega pienelis,o i tarpus maitinimu duodu vaisines kokios tyreles per kelis kart...na o nakti maniskis kelias kas dvi valandas ir visa laika turi gaut papuka,nes kitaip reks kiek gales  doh.gif ...bandziau karta apgaut su vandenuku,tai labaiiii supyko  mad.gif ...manau jeigu keliasi nakti valgyt,tai reik duot,o jei nesikelia nereik ir zadint  smile.gif ...galit pabandyt duot vandenuka atsigert,gal tiktiek ir reikes,miegos toliau saldziai  thumbup.gif ...o jei visgi alkis zadina,tai tikrai duos zinot ir jum  biggrin.gif

del darzoviu tai pirk geriau mazesnes wink.gif jei ir orgaganic. 4u.gif
na as irgi panasiais tempais maziuka maitinu, panasiai kartu, tai gal ir gerai viskas pas mus wink.gif. tik skirtumas kad as jau misinuku.
Papildyta:
QUOTE(SuperMeska @ 2009 09 03, 18:32)
Siandien saviskei jau daviau sutrinta bulvyte su misinuku. Labai skaniai suvalge.
Dar sakau kosytes reikes pradeti duoti. Pasikartosiu, ar pacios verdat kose ar perkate?

Taip pat ar duodate morkyte? Man pediatre sake, kad iki metu nerekomenduojama, nes ji labai alergizuoja. Nors braskiu irgi sako negalima, bet jau esu davusi ir nieko neatsitiko.

mes valgom su morkyte, labai skanu maziukui smile.gif. o jei vaikui netiks tada daugiau nebeduosit wink.gif. tik kad pas mus kakas lb geltonas pasidare biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(kateriniuke @ 2009 09 03, 18:30)
mes valgom su morkyte, labai skanu maziukui smile.gif. o jei vaikui netiks tada daugiau nebeduosit wink.gif. tik kad pas mus kakas lb geltonas pasidare biggrin.gif .

Tai ir as taip manau, ragausim wink.gif
Atsakyti