Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas kartu

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 30, 16:48)
Kas apskritai per gyvenimai kartu "iškart pradėjus draugauti"? O kada, taip sakant, už rankučių susikibus vaikščioti, į žvaigždes žiūrėti ir t.t.? Tikrai anaiptol ne visos poros pažindinimąsi pradeda lovoje. O kas liečia pusiau bendrą gyvenimą per dvejus namus - dažniausiai tai net dar blogiau už gyvenimą susimetus, nes atsakomybės apskritai nulis.

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 02 01, 19:42)
Galiu sutikti, kad logiška manyti, jog kartu gyventi nesusituokus - nieko blogo, manant, kad santuoka nereikalinga apskritai. Bet jei žmonės nusprendžia kartu pagyventi iki santuokos, vadinasi ji kažką visgi reiškia. Tai leidžia daryti prielaidą, kad iki sprendimo nebesiskirti pora dar nesijaučia priaugusi.  Argi tai nėra paprasčiausiai skubėjimas?

gyvenimas kartu vos pradėjus draugauti, be abejo, nesąmonė. Gyvenimas kartu yra itin svarbus žingsnis - visgi prilyginti jo vestuvėms ar kažkokiems pasižadėjimams vėlgi, nesąmonė. Viena yra dalintis bendra buitimi, kasdiena, artima ateitimi, visai kas kita - pasižadėti iki mirties. Jei ne didelis tikėjimas (kurį tikrai ne visi turi) ar ne anksčiau buvę socialiniai spaudimai (kur moteris buvo visuomenės niekis, negalįs nieko daryti be vyro), tikrai nebūtų tokio santuokos vaidmens, kad ji vienintelė gali suteikti raktą gyvenimui kartu, aistrai ir t.t. Be to, tai buvo sukurta kaip saugiklis - tai pačiai moteriai, kuri buvo niekis, nuo vienišos motinos ar pan. statuso. Šiandien galime naudotis kontraceptikais (nebūtinai hormoniniais), moteris gali užsidirbti tiek pat kiek vyras, gauti visas paslaugas lygiai su juo ir gyventi viena. Tokio socialinio saugiklio jai nebereikia. Todėl ir santuoka praranda savo reikšmę, nes žmonės nebesituokia (dažniausiai), kad suvienytų šeimų turtus, ar darytų politinius sprendimus, ar galiausiai, kad galėtų apskritai gyventi ir egzistuoti. Tuokiasi, nes nori būti kartu ir santuoka tėra pasižadėjimo vienas kitam viršūnė (arba kažkoks manipuliacijos metodas vaidinant, kad tai viršūnė, dažniausiai kai vyras vaidina moteriai, nes Lietuvoj vis dar gajūs senoviniai socialiniai spaudimai). Tai, žinoma, svarbu. Tačiau jei p[orai atrodo, kad ir be santuokos užtenka pasitikėjimo vienas kitu, kad jie tą pasižadėjimą parodo kitaip, tos santuokos visai ir nereikia.

Aišku, kiekvienas žiūri per savo prizmę. Su savo MB išbuvom jau tikrai ilgai, nusprendėm susituokti kaip perėjimo į galutinį etapą (pasižadėjimą išbūti kartu iki mirties) įprasminimą. Prieš tai ilgai gyvenom kartu, matėm kaip draugų šeimos tuokiasi ir skiriasi, kaip tuokiasi, nes "reikia", ir eina prie altoriaus rūškanais veidais, jau mąstydami, kaip reikės skirtis. O mes tuo metu juokėmės, bučiavomės pasislėpę, nors praėję jau N metų kartu ir, atrodo, to nebeturėtų būti. Žiūrėjom ir tebežiūrim vienas į kitą su meile, kurios jokia santuoka nesukurs.
Atsakyti
QUOTE(Aurore_ @ 2009 02 01, 19:56)
Tai del anuku vargu ar jis jaudinasi, nes jau du metus kaip as nuolat pas vaikina bunu arba jis pas mane ir tete irgi zino ir supranta, kad mes ne vien filmus ziurim biggrin.gif
Papildyta:

Del finansiniu reikalu kai man viska isdeste vaikinas tai is tiesu as ji suprantu, jam nera lengva ir neketinu tokiu laikotarpiu jo dar labiau apsunkinti, nors gal is kitos puses kaip tik padeciau, nes mano padetis stabilesne;)O savo tetes as nelabai suprantu, nors jis aisku man linki tik paties geriausio:)Pagrindinis dalykas del kurio jis nenori, kad gyvenciau pas berniuka tai tik del to, kad gali buti brangesnis pragyvenimas nei bendrabutyje:)Aisku per laika galima rasti varianta kad issikelti abiem su vaikinu kur pigiau i bendrabuti, gal tada ir tete nieko pries butu:)Na nezinau, reikia cia viskam dar pasirodo laiko, ne taip greitai viskas padaroma:)

finansiniai dalykai daznai pakisa koja ax.gif bet nera padeties be iseities biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 02 01, 19:42)
Galiu sutikti, kad logiška manyti, jog kartu gyventi nesusituokus - nieko blogo, manant, kad santuoka nereikalinga apskritai. Bet jei žmonės nusprendžia kartu pagyventi iki santuokos, vadinasi ji kažką visgi reiškia.
Tai leidžia daryti prielaidą, kad iki sprendimo nebesiskirti pora dar nesijaučia priaugusi.  Argi tai nėra paprasčiausiai skubėjimas?

Bet santuoka juk nebūtinai bažnytinė būna.
Mes labai ilgai galvojom. Net 9 metus- lėtapėdžiai biggrin.gif
Atsakyti
Visiškai suprantu ir palaikau tuos, kurie nutaria gyventi nesusituokę. Bet lygiai taip pat suprantu ir palaikau besituokiančius. Būkim vieni kitiems tolerantiški.
Bet iš savo asmeninės patirties galiu pasakyti taip: (kaip bobutė kokia blyn blush2.gif

Su savo ex trejus metus gyvenom kartu. Ruošėmės tuoktis, pažindinom tėvus, nešėm pareiškimus. Bet mes abu keitėmės, keitėsi aplinkybės (treji metai nėra mažai kai žmonėms kiek virš 20), ir jei būtumėme ne šiaip gyvenę, o prieš tai susituokę, manau iki šiol būtumėm kartu, nes abu turėtumėm bendrą tikslą - šeimos išsaugojimą. Tačiau kai žmonės tėra susimetę, patikėkit, kartais atsiranda pykčio akimirką ta mintis "nu kas jis man toks, kad čia kažką aiškina" rolleyes.gif Ir pastangų dedi mažiau nei reikėtų... Ir pats tą supranti... O begalinės meilės irgi nebūtinai padeda kai susiduri su buitimi, finansais, rutina, ypač kai finansinė situacija nėra ypatingai gera... Iš kitos pusės, dabar kaip pasidžiaugiu, kad taip ir nesusituokėm, ot būčiau vargus doh.gif

Beje, toms, kurios sako, kad geriau su keliais pagyventi nei su keliais susituokt ir išsiskrit, paprieštarausiu. Nėra taip paprasta viskas, po bendro gyvenimo metų - kitų. Aplinkiniai į jus žiūri kaip į išsiskyrusią šeimą, draugai parinas, draugų tėvai parinas, žmonės pusmetį klausinėja "kaip tokia puiki pora galėjo išsiskirt", reikia atsidalinti daiktais, mūsų atveju didžiausias konfliktas dėl šuns buvo (atiteko man thumbup.gif ) ir t.t.

Aišku, atsiranda patyrimo, supratimo, pasimokai iš klaidų ir t.t. Bet gal galima mokytis ir keistis susituokus?...

Išsiplėčiau. Reziume: neičiau dabar su niekuo gyvent, nebent nunešus pareiškimus, rimtai apsisprendus, kad čia jau TAS žmogus ir abiems sutarus, kad šeimoje nereiktų pirmiausia vadovautis principais ar pan.

Beje, o dėl to "pamatymo kokia bus bendra buitis" galiu pasakyti tik tiek, kad juk ir negyvenant kartu poros važiuoja kartu kažkur pailsėt ar šiaip pasibūt, kartu gamina maistą, lankosi vienas kito namuose. Na juk suprantat, kad jei pas jį namuose unitazo dangtis visad pakeltas, tai ir nebus kitaip rolleyes.gif
Atsakyti
Labai labai pritariu drinks_cheers.gif
Gryna tiesa.
Mes su MB dabar gyvenam kartu "susimete", ir susimetem labai greitai. Nesakau kad padarem klaida taip greit apsigyvene kartu (vis is tos dideles meiles), bet gal reikejo truputi padraugauti ilgiau be buities bendros.
Ir siaip, gyvenam jau gal 8 menesius kartu, apie vedybas buvau uzsiminus, tai jis pasake kad kam jos reikalingos, ka jos pakeis musu gyvenime ir pan.
Na man atrodo kad jos pakeistu daug ka, visu pirma statusa- is sugyventiniu taptumem vyru ir zmona. O tai jau kitas "lygis" thumbup.gif wub.gif Be to, kaip ir daugumos mergaiciu, mano irgi svajone yra isteketi ir gyventi graziai seimoje. Jis is esmes nera pries santuoka, mano, kad ateityje ji tikrai reikalinga, bet... siuo metu jis nenori, gal bijo, gal siaip nemano kad ji jau reikalinga.. Taigi, laukiu kas bus toliau. Beje, planuojam vaikeli, jo jis labai nori, nelabai man sekasi pastoti, bet neprarandam vilties.
Taigi, tikiuosi, kai tapsiu nescia jis rysis pasipirsti ir busim jau oficialiai vyras ir zmona. wub.gif
Atsakyti
Aš labai atsiprašau už savo cinizmą, bet... o nebaisu likti vieniša mama su tokiu jo požiūriu? unsure.gif Labai konkretų atvejį žinau, kai vyriškis kaip ir kliedėjo apie vaikus, bet moteriškei pastojus dėjo į krūmus unsure.gif Nesakau, kad visi tokie, bet...
Atsakyti
as tai nzn ar rizikuociau pastoti nuo vyro kuris nenori santuokos,kad ir kaip bebutum bet manau vaikas turetu gimti santuokos metu jau susikurusioje visapusiskai seimoje,bet nevisada iseina taip kaip nori g.gif
Atsakyti
QUOTE(krama @ 2009 02 02, 10:59)
mano irgi svajone yra isteketi ir gyventi graziai seimoje.

Ar santuoka garantuoja grožį? smile.gif
Atsakyti
kodel taip iskart sakot kad des i krumus?
gal tiesiog jis nesiryzta ar laukia kazi kokiu geresniu laiku, gal nori dideliu vestuviu, bet tam nera pinigu? g.gif
Zinau savo tarpe draugu kurie elgesi panasiai, bet merginai pastojus iskele mazytes jaukias vestuves ir gyvena po siai dienai kartu wub.gif
Atsakyti
bet kad kramos atveju jos draugas sako kam tos vedybos isvis reikalingo sir ka jos pakeis,tad kazin kaip butu kai pastotu ar pasikeistu nuomone kad dabar nera uz santuoka g.gif
Atsakyti
QUOTE(krama @ 2009 02 02, 10:59)
Jis is esmes nera pries santuoka, mano, kad ateityje ji tikrai reikalinga, bet... siuo metu jis nenori, gal bijo, gal siaip nemano kad ji jau reikalinga.. Taigi, laukiu kas bus toliau. Beje, planuojam vaikeli, jo jis labai nori, nelabai man sekasi pastoti, bet neprarandam vilties.
Taigi, tikiuosi, kai tapsiu nescia jis rysis pasipirsti ir busim jau oficialiai vyras ir zmona. wub.gif

Jei gali, nedaryk tokios klaidos, nežinau situacijos, bet jei viskas būtent taip, kaip sakai, kam tau skubėti? g.gif
Kam jam vaikus gimdyti, jei jis nežino, ar norės būti su tavimi, kad ir ką besakytų apie kažkada ateity atsirasiančius norus, reikia žiūrėti, ką vyras daro (o ne sako) būtent šiuo metu, o dabar, kaip supratau, jis nedaro nieko, tai ir tu tik pakalbėk apie vaikus, o ne pulk pastoti ir juos gimdyti doh.gif
Jei atsitiktų netyčia tai netyčia, bet gal kas čia tave "paprotino", kaip vyrą prisirišti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(semke @ 2009 02 02, 14:21)
Zinau savo tarpe draugu kurie elgesi panasiai, bet merginai pastojus iskele mazytes jaukias vestuves ir gyvena po siai dienai kartu  wub.gif

O ar tikrai niekad nesukirba kirminėlis "jis mane vedė ne todėl, kad mane labai mylėjo, bijojo prarasti ir nusprendė, kad jam niekad nereiks jokių kitų moterų, tik manęs, o tik todėl kad aš pastojau" unsure.gif

Mano nuomone, vaikai dar nėra priežastis santuokai, o santuoka nėra priežastis vaikams.
Atsakyti