Labai nemažai yra ir tokių, kurie neva kartu negyvena, bet kone kas antrą naktį nakvoja vienas pas kitą.
Pas mus su MB tokia ir yra situacija:Dnet nebuvau pagalvojusi apie tai..
Papildyta:
Siaip labai lengva sakyti, jog gal vertetu susirasti vaikina ar vyra, kuris pades buityje, bus labiau supratingas ir pan. bet juk yra be galo sunku prisiversti palikti zmogu, juo labiau kai esi prie jo prisirises..
Mano tai cia pacios daugelyje dalyku kalte, as pernelyg daug prifantazuoju kad bus taip ar anaip, imu kalbetis ir nusiviliu, jog vaikinas apie tai nemasto, kad jam ne tas galvoje..taip, cia galima pavadinti interesu nesutapimu, bet as linkusi teisinti Mb, nes juk ne visuomet taip yra, cia tik siuo atzvilgiu jis gal maziau apie tai masto..
Zodziu..pakalbejom pries pora dienu ir issiaiskinom, kad kol jam nepageres finansine padetis, neiseis mum kartu apsigyventi..o dar mano tete..pasirodo, kad jis grieztai nusiteikes, kad kol mokysiuosi turiu gyventi bendrabutyje, o kai baigsiu mokslus, tada galesiu kraustytis kur noriu labai noretusi tvarkytis reikalus kaip man norisi, bet nebezinau budu kaip tetes nuomone pakeisti..taigi turiu jau dvi kliutis, del kuriu negaliu buti salia MB visa laika..
QUOTE(Aurore_ @ 2009 01 20, 18:42)
Atleiskit, jei sukuriau tokia, tema, kokia jau egzistuoja, bet atrodo, jog kruopsciai isziurinejau, jog nera butent tokio dalyko:)
Noriu, jog visos ir visi drauge padiskutuotume apie gyvenima drauge kaip viskas vyksta: kaip pasiskirstoma pareigomis tarpusavy, kaip finansiniai reikalai sprendziami, kokie yra gyvenimo drauge pliusai?
Manau, jog nereiketu kreipti demesi i tai, ar gyvenama susituokus ar ne:)
Noriu, jog visos ir visi drauge padiskutuotume apie gyvenima drauge kaip viskas vyksta: kaip pasiskirstoma pareigomis tarpusavy, kaip finansiniai reikalai sprendziami, kokie yra gyvenimo drauge pliusai?
Manau, jog nereiketu kreipti demesi i tai, ar gyvenama susituokus ar ne:)
pasidalindavome viska per pus tiek finansus tiek buitinius reikalus
QUOTE(Aurore_ @ 2009 01 28, 23:58)
o dar mano tete..pasirodo, kad jis grieztai nusiteikes, kad kol mokysiuosi turiu gyventi bendrabutyje, o kai baigsiu mokslus, tada galesiu kraustytis kur noriu
matyt nenori per anksti anūkų sulaukt
o šiaip tai klausyk tėčio jis teisus, kad gyvenimui kartu dar anksti.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 28, 18:53)
O kiek laiko reikia tikrinti, kad jau tikrai niekas nebeišlįstų ir, kas bent man skamba apskritai nerealiai, žmogus nustotų keistis (taptų "užkonservuotas" tokioje būsenoje, kaip vestuvių dieną, be galimybės keisti savo požiūrį į daugelį dalykų)? Gyvenimas santuokoje taip pat yra nuolatinis kompromisų ieškojimas.
Papildyta:
O dabar tokio jausmo, kad turi šeimą, nėra? Ai, dabar gi tik šiaip gyveni su kambarioku "prisimatavimo" stadijoje...
Papildyta:
Tik to pasipiršimo dažnai sugyventinei prailgsta laukti.
Papildyta:
Aš kažkaip tiek nesureikšminu tų pavardės metamorfozių, kad "popierizmas" dieną padarytų laimingiausia mano gyvenime. Kitas dalykas, kad "popierių" pasirašymas sutapo su mūsų realia santuoka - tai kuo nuoširdžiausiai ir atšventėme.
Papildyta:
O dabar tokio jausmo, kad turi šeimą, nėra? Ai, dabar gi tik šiaip gyveni su kambarioku "prisimatavimo" stadijoje...
Papildyta:
Papildyta:
Aš kažkaip tiek nesureikšminu tų pavardės metamorfozių, kad "popierizmas" dieną padarytų laimingiausia mano gyvenime. Kitas dalykas, kad "popierių" pasirašymas sutapo su mūsų realia santuoka - tai kuo nuoširdžiausiai ir atšventėme.
juk nera nustatyto tikslaus laiko,tai matosi realiai o ne i kazkokisu remus yra ispausta,vot kad butent tiek pragyvenom ir jau patikrinti esam.taip ir vedybu laikotarpiu kompromisu yra ieskoma o kaip kitaip,bet jei tuo metu nesirasi kompromiso bus skyrybos,o iki vedybu jei nerandi kompromisu tamtikrais atvejais isskiri ir tiek be jokiu popierizmu.cia juk kiekvieno zmogaus pasirinkimas yra ar gyventi susituokus,ar pagyventi nesusituokus.
Papildyta:
QUOTE(Aurore_ @ 2009 01 28, 23:58)
Labai nemažai yra ir tokių, kurie neva kartu negyvena, bet kone kas antrą naktį nakvoja vienas pas kitą.
Papildyta:
Siaip labai lengva sakyti, jog gal vertetu susirasti vaikina ar vyra, kuris pades buityje, bus labiau supratingas ir pan. bet juk yra be galo sunku prisiversti palikti zmogu, juo labiau kai esi prie jo prisirises..
Mano tai cia pacios daugelyje dalyku kalte, as pernelyg daug prifantazuoju kad bus taip ar anaip, imu kalbetis ir nusiviliu, jog vaikinas apie tai nemasto, kad jam ne tas galvoje..taip, cia galima pavadinti interesu nesutapimu, bet as linkusi teisinti Mb, nes juk ne visuomet taip yra, cia tik siuo atzvilgiu jis gal maziau apie tai masto..
Zodziu..pakalbejom pries pora dienu ir issiaiskinom, kad kol jam nepageres finansine padetis, neiseis mum kartu apsigyventi..o dar mano tete..pasirodo, kad jis grieztai nusiteikes, kad kol mokysiuosi turiu gyventi bendrabutyje, o kai baigsiu mokslus, tada galesiu kraustytis kur noriu labai noretusi tvarkytis reikalus kaip man norisi, bet nebezinau budu kaip tetes nuomone pakeisti..taigi turiu jau dvi kliutis, del kuriu negaliu buti salia MB visa laika..
Papildyta:
Is tiesu tavo vaikinas yra teisus,kad jei nera gera finansine padetis geriau neiti kartu gyventi,nes tikrai sunkiai prasisuktumete.bet as nesuprantu tevu draudimo eiti kartu gyventi su mylimu zmogumi jei tu to nori ir esi kolkas tikra del antrosios puses,koks skirtumas ar tu gyvensi bendrabutyje ir su vaikinu susitikinesi ar kartu gyventumete,nebent jis turi savu isitikinimu arba yra senu paziuru
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 28, 18:53)
O kiek laiko reikia tikrinti, kad jau tikrai niekas nebeišlįstų ir, kas bent man skamba apskritai nerealiai, žmogus nustotų keistis (taptų "užkonservuotas" tokioje būsenoje, kaip vestuvių dieną, be galimybės keisti savo požiūrį į daugelį dalykų)? Gyvenimas santuokoje taip pat yra nuolatinis kompromisų ieškojimas.
Papildyta:
Papildyta:
taip tikrai nera jausmo kad dbr esam seima, nes esam tik sugyventiniai
Papildyta:
kodel ilgai, visai ne. ateina laikas ir pasipersa, jauciu kad maniskis greit pasipirs nes daznai eme sneket apie santuoka su manim, apie tai kad esu jam skirtoji ir sake kad manes laukia didele staigmena
Papildyta:
Papildyta:
taip tikrai nera jausmo kad dbr esam seima, nes esam tik sugyventiniai
Papildyta:
kodel ilgai, visai ne. ateina laikas ir pasipersa, jauciu kad maniskis greit pasipirs nes daznai eme sneket apie santuoka su manim, apie tai kad esu jam skirtoji ir sake kad manes laukia didele staigmena
kiekvienam savo
QUOTE(Apuokas @ 2009 01 28, 21:36)
O kodėl jo reikia laukti? Gyveni kaip norėjai ir tiek
Tai aš irgi nelabai suprantu ko dar laukti, kai gyveni tikrai taip, kaip norėjai, bet va laukia pasirodo merginos, ašarėles braukia bežiūrėdamos į svetimas vestuvines nuotraukas... (Toli tokių pavyzdžių ieškoti nereikia - ir SM sočiai).
QUOTE(Delicia @ 2009 01 29, 13:13)
taip ir vedybu laikotarpiu kompromisu yra ieskoma o kaip kitaip,bet jei tuo metu nesirasi kompromiso bus skyrybos,o iki vedybu jei nerandi kompromisu tamtikrais atvejais isskiri ir tiek be jokiu popierizmu.
Kuriuo atveju prisiimama didesnė atsakomybė už kompromiso suradimą - manau akivaizdu. Sugyventiniams daugeliu atvejų (nesakau "visada" vien dėl to, kad nepereitume prie asmeniškumų) lengviau išsižadėti nuostatos, kad viskas - sėdime vienoje valtyje ir taškas. O be šios nuostatos manau visada, bent kartelį gyvenime tikrai pasitaikys situacija, kada atrodys, jog kompromiso ieškoti kaip ir nebeverta. Aišku ne "popierėlis" žmones jungia, bet susimetus dažniausiai pradedama gyventi tada, kai iki to "popierėlio" santykių brandumui toli šviečia.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 29, 14:42)
Tai aš irgi nelabai suprantu ko dar laukti, kai gyveni tikrai taip, kaip norėjai, bet va laukia pasirodo merginos, ašarėles braukia bežiūrėdamos į svetimas vestuvines nuotraukas... (Toli tokių pavyzdžių ieškoti nereikia - ir SM sočiai).
Tada man reikėjo rašyti ,,gyvenai ir gyveni kaip nori,, Moteris, ypač ne santuokoje, gali sau leisti daug ( aš sakyčiau- ir santuokoje ) Jai nereikia laukti, ji gali daryti išvadas ir veiksmus pataisančius jai nepatinkančius dalykus. O laukti iš kito to, ko niekada nebus nematau prasmės. Net nenorėčiau sulaukti kol vyras ,,nusileis,, ir ves
O dėl vestuvinių nuotraukų, tai man apskritai juokinga
QUOTE(Apuokas @ 2009 01 29, 17:23)
Moteris, ypač ne santuokoje, gali sau leisti daug ( aš sakyčiau- ir santuokoje ) Jai nereikia laukti, ji gali daryti išvadas ir veiksmus pataisančius jai nepatinkančius dalykus.
Pvz. imtis šantažo? Visgi santuokoje ta amplitudė, kurioje gali tekti nusileisti vardan kompromiso, jau yra mažesnė, nei tada, kai net nesutariama, ar pati santuoka yra reikalinga.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 29, 16:51)
Pvz. imtis šantažo? Visgi santuokoje ta amplitudė, kurioje gali tekti nusileisti vardan kompromiso, jau yra mažesnė, nei tada, kai net nesutariama, ar pati santuoka yra reikalinga.
Jokiu būdu ne šantažo. Aš tiesiog nenorėčiau ir nebūčiau su tokiu žmogum, kurį reikia versti. Man nereikalinga santuoka kaip laimėjimas, man reikia žmogaus. Ir abejoju ar man reiktų vyro, kuris nežino ko nori.
O dėl ,,gali tekti,, kita kalba. Kompromisai juk nebūtinai apverčia gyvenimą aukštyn kojom
as nematau pvz tikslo draugauti kelis metus vienas vienur kitas kitur ir vienas pas kita vazinetis,juk ne visi iskart pradeje draugauti puola kelti vestuves tik tam kad gyventu kartu.man asmeniskai didelio skirtumo neduoda ar yra popierius gyvenant kartu ar ne,ateis laikas ir bus tos vestuves.
QUOTE(Delicia @ 2009 01 29, 21:08)
as nematau pvz tikslo draugauti kelis metus vienas vienur kitas kitur ir vienas pas kita vazinetis,juk ne visi iskart pradeje draugauti puola kelti vestuves tik tam kad gyventu kartu.
Kas apskritai per gyvenimai kartu "iškart pradėjus draugauti"? O kada, taip sakant, už rankučių susikibus vaikščioti, į žvaigždes žiūrėti ir t.t.? Tikrai anaiptol ne visos poros pažindinimąsi pradeda lovoje. O kas liečia pusiau bendrą gyvenimą per dvejus namus - dažniausiai tai net dar blogiau už gyvenimą susimetus, nes atsakomybės apskritai nulis.