Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas kartu

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 23, 17:24)
O vaikai - na man nė į galvą neateitų skirtis dėl tokios priežasties, kaip vyro nevaisingumas.

Ir aš taip manau dabar. Kas bus po 10m nežinau.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 23, 20:21)
kas yra dvasinis komfortas? man aplinkiniai vis kartoja, kad nelaiminga esi, nes nemoki buti laiminga viena pati su savimi. ar dvasiniam komfortui butinas kitas zmogus?

Nemokėjimas būti laimingam pačiam su savimi paprastai reiškia tuščias viltis, kad kažkas kitas gali tave padaryti laimingu, iš ko seka to "stebukladario" ieškojimas ir neišvengiami nusivylimai (netaikau Tau asmeniškai). "Dvasinis komfortas" (šiaip nemėgstu šio dirbtinoko termino), pilnatvė yra tai, kas šiek tiek aukštėliau už akimirkos džiaugsmą, laimę, pasisekimą. Šia prasme jam tikrai būtinas tas artimas žmogus. Taip, puiku, šiandien tarkime mane paaukštino pareigose, bet kas iš to, jei apskritai aš nelabai kam rūpiu? Yra draugai - artimesni, tolimesni, bet ne veltui vyras/žmona vadinamas/-a antrąja puse. Tai dalis vieno vieneto, o kartu ir atskiras asmuo, kuriam tu esi "-iausias/-iausia".
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 23, 21:11)
Nemokėjimas būti laimingam pačiam su savimi paprastai reiškia tuščias viltis, kad kažkas kitas gali tave padaryti laimingu, iš ko seka to "stebukladario" ieškojimas ir neišvengiami nusivylimai (netaikau Tau asmeniškai). "Dvasinis komfortas" (šiaip nemėgstu šio dirbtinoko termino), pilnatvė yra tai, kas šiek tiek aukštėliau už akimirkos džiaugsmą, laimę, pasisekimą. Šia prasme jam tikrai būtinas tas artimas žmogus. Taip, puiku, šiandien tarkime mane paaukštino pareigose, bet kas iš to, jei apskritai aš nelabai kam rūpiu? Yra draugai - artimesni, tolimesni, bet ne veltui vyras/žmona vadinamas/-a antrąja puse. Tai dalis vieno vieneto, o kartu ir atskiras asmuo, kuriam tu esi "-iausias/-iausia".

vadinasi, dvasiniam komfortui būtina, kad tave vertintų/mylėtų?
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 23, 21:14)
vadinasi, dvasiniam komfortui būtina, kad tave vertintų/mylėtų?

Mylėtų ir mylėtum.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 23, 21:21)
Mylėtų ir mylėtum.

mes žiauriai nukrypom nuo temos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 23, 21:23)
mes žiauriai nukrypom nuo temos biggrin.gif

Taip. smile.gif
Atsakyti

Mano aplinkoje buvo nemazai gyvenanciu nesusituokus, dauguma ju susituoke ir toliau graziai gyvena santuokoje, augina vaikucius.
Santykius vertina tiek susituoke, tiek nesusituoke manau vienodai, cia priklauso nuo zmogaus, o ne nuo to ar jie susituoke ar susideja gyvena. rolleyes.gif
Vieni gali 5 metus nesistuokdami gyventi ir tureti labai grazius santykius. Kiti susituoke po metu pradeda i kaire , desine lakstyti. Tokiu seimu zinau ne viena ir ne dvi...deja.
Smalsute nesinau kokioj tu ten aplinkoj gyveni, bet mano aplinkoje tie kurie pagyveno kazkiek nesituoke, veliau vis tiek ziedus sumaine. Is visu pazystamu gal vos dvi poros issiskyre po metu ar maziau pagyvenimo kartu. Deje ne viena pora pazystu, kurie susituoke negyvene, po keliu metu santuokos eme lakstyti kaip nuo lenciugu nutruke. Beje skirtis nesiskiria, bet ir seima ju kazkaip nebesivercia liezuvis vadinti unsure.gif
Mes su vyru iki santuokos gyvenom lygiai 2 savaites biggrin.gif Ar tai galima vadinti pabandymu ir pazaidimu? lotuliukas.gif Mes jau buvom be 5 minuciu sutuoktiniai. Ka pakeite prieskaika ir parasas? Manau, tik mano pavarde. rolleyes.gif MB labai isdidziai eme visiems mane pristatineti savo zmona ir tiek. Mylejom vienas kita kai draugavom ,mylejom,kai atsikeliau pas MB ir dabar tebemylim.
Finansus ir darbu pasiskirstyma aptarem dar kai negyvenom kartu. Konfliktu ar pykciu del to nekyla. Pinigai musu bendri, namus tvarkom ir valgyti gaminam pakaitom, yra dalyku kuria MB nemengsta daryti, yra ko as nemegstu. Bet viska imonoma susiderinti.

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 23, 17:24)
Aš tekėjau, nes norėjau būti šalia mylimo žmogaus, dalintis su juo savo gyvenimu, nes mačiau ir tebematau tame prasmę. Esam vienas kitam artimiausi, svarbiausi žmonės, geriausi draugai - argi to maža? O vaikai - na man nė į galvą neateitų skirtis dėl tokios priežasties, kaip vyro nevaisingumas.

O tu manai,kad zmones, kurie netiki santuoka, kurie netiki Dievu ir baznycia ir gyvena kartu, jie gyvena del kitokiu priezasciu?? As manau,kad visi susibega gyventi kartu butent del to,kad jiems svarbu buti kartu,kad svarbu mylimas zmogus sale.
Mano vyro pusbrolis su savo partnere gyvena jau 18 metu kartu, turi du vaikus. Grazu pasiziureti, kaip jie viens kita myli ir gerbia. Jie abu netiki santuoka, bet ju gyvenimo kartu tikrai negalima pavadinti pasizaidimu ar pabandymu.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 23, 18:40)
Oho koks kategoriškas apibrėžimas. bigsmile.gif Mūsų su vyru meilė ne tik erotinė, bet ir broliška/seseriška. Argi šios meilės rūšys prieštarauja viena kitai?

Atsiprasau, bet cia jau iskrypeliska unsure.gif Tarp vyro ir zmonos, turi buti erotiska meile ir vyras ir zmona turi buti geriausi draugai,bet su ta seseriska/broliska tu cia jau persudei unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2009 01 24, 13:45)
O tu manai,kad zmones, kurie netiki santuoka, kurie netiki Dievu ir baznycia ir gyvena kartu, jie gyvena del kitokiu priezasciu?? As manau,kad visi susibega gyventi kartu butent del to,kad jiems svarbu buti kartu,kad svarbu mylimas zmogus sale.
Mano vyro pusbrolis su savo partnere gyvena jau 18 metu kartu, turi du vaikus. Grazu pasiziureti, kaip jie viens kita myli ir gerbia. Jie abu netiki santuoka, bet ju gyvenimo kartu tikrai negalima pavadinti pasizaidimu ar pabandymu.

Apie tuos, kurie santuoka, kaip sakai, netiki, kurie yra įsitikinę, jog niekada ir nesituoks - atskira ir kalba. Visgi daugelis sugyventinių tuoktis ruošiasi - po dviejų savaičių arba "kadanors".

P.S. Tavo komentuojama mano žinutė nebuvo skirta lyginti santuoką su gyvenimu susimetus. Oponavau adaptacijai, kuri tvirtina, jog tiek santuoka, tiek gyvenimas susimetus yra skirti vien giminės pratęsimui.
Papildyta:
Atsiprasau, bet cia jau iskrypeliska unsure.gif  Tarp vyro ir zmonos, turi buti erotiska meile ir vyras ir zmona turi buti geriausi draugai,bet su ta seseriska/broliska tu cia jau persudei unsure.gif

Tiesa, brolio aš neturiu, tai gal ir klystu su savo įsivaizdavimu, kaip jį reikėtų mylėti, bet kur čia tas iškrypėliškumas bepurkštaudama ( tease.gif ) taip ir nepaaiškinai. g.gif
Papildyta:
Is visu pazystamu gal vos dvi poros issiskyre po metu ar maziau pagyvenimo kartu. Deje ne viena pora pazystu, kurie susituoke negyvene, po keliu metu santuokos eme lakstyti kaip nuo lenciugu nutruke. Beje skirtis nesiskiria, bet ir seima ju kazkaip nebesivercia liezuvis vadinti unsure.gif

Labai nemažai yra ir tokių, kurie neva kartu negyvena, bet kone kas antrą naktį nakvoja vienas pas kitą. Ne lagaminų persivežime juk esmė. Ir taip "tik draugaujama" ne metus ir ne dvejus. Kai žmonės tuokiasi priėję ribą: "arba skirtis, arba ženytis", bent manęs tai anaiptol nestebina, jog po pusmečio santuokinio gyvenimo prasideda lakstymai. O porų, kurios išsiskirtų po tikrai rimto rengimosi santuokai pvz. aš asmeniškai nepažįstu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 24 sausio 2009 - 14:52
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 24, 15:04)
Tiesa, brolio aš neturiu, tai gal ir klystu su savo įsivaizdavimu, kaip jį reikėtų mylėti, bet kur čia tas iškrypėliškumas bepurkštaudama ( tease.gif ) taip ir nepaaiškinai. g.gif

Myleti broliska meile ir santykiauti, stai kur iskrypeliska. Meile yra skirtinga: meile tevams, broliams, sesems, draugui/vyrui... Sios meiles rusys yra visiskai skirtingos. O kai meile vyrui ar draugui tokia pat kaip meile broliui blink.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 24, 15:04)
esa, brolio aš neturiu, tai gal ir klystu su savo įsivaizdavimu, kaip jį reikėtų mylėti, bet kur čia tas iškrypėliškumas bepurkštaudama ( tease.gif ) taip ir nepaaiškinai. g.gif
Papildyta:

Labai nemažai yra ir tokių, kurie neva kartu negyvena, bet kone kas antrą naktį nakvoja vienas pas kitą. Ne lagaminų persivežime juk esmė. Ir taip "tik draugaujama" ne metus ir ne dvejus. Kai žmonės tuokiasi priėję ribą: "arba skirtis, arba ženytis", bent manęs tai anaiptol nestebina, jog po pusmečio santuokinio gyvenimo prasideda lakstymai. O porų, kurios išsiskirtų po tikrai rimto rengimosi santuokai pvz. aš asmeniškai nepažįstu.

Leksa gerai parase. As asmeniskai turiu broli ir man meile broliui ir siaip draugams, net ir labiems artimiems ir meile vyrui skiriasi, kaip diena ir naktis. Na sakykim tu turi suneli, juk nesakai, kad pas jus su vyru motiniska/teviska meile viens kitam. Vyra ir zmona sieja imtymus santykiai, meile ir pagarba viens kitam, kur tuo tarpu brolius/seseris sieja visiskai kitokia meile, kuri jau yra nuo gymimo rolleyes.gif
As asmeniskai pazystu dvi poras, kurios tikrai rimtai rengesi santuokai, labai tikintys zmones, jokiu nakvojimu ir imtymiu santykiu iki santuokos nebuvo. Viena pora tebegyvena po vienu stogu, bet tik todel,kad baznycia skyrybu nepripazysta ir amzius maty jau ne tas, nes abiems apie 50 metu, bet jie kaip du atskiri pasauliai. Zinau , nes ta moteris yra mano giminaite artimai bendraujanti su mano mama. yvena su vyru kaip svetimi zmones, atskiri finansai, atskiri miegamieji.
Kita pora mano drauges sesuo, jai 44 metai, istekejo budama 20m. nekalta ir labai rimtai ziuredama i santuoka, taip pat ir jos vyras.Bet va atsitiko toks kvailas dalykas...neatitiko seksualiai zmones, nu ir po 16 santuokos metu, nuleke vyras lankosna....Issiskyre. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2009 01 24, 23:16)
Myleti broliska meile ir santykiauti, stai kur iskrypeliska. Meile yra skirtinga: meile tevams, broliams, sesems, draugui/vyrui... Sios meiles rusys yra visiskai skirtingos. O kai meile vyrui ar draugui tokia pat kaip meile broliui  blink.gif

Iškrypėliška santykiauti su žmogumi, kuriam jauti tik brolišką meilę (nors jei taip elgiesi, matyt nejauti ir šios g.gif , bet čia atskira kalba). Jei įsimylimas buvęs "tik draugas", kur pradingsta buvusi draugiška/broliška meilė? Taip ima viena meilės rūšis ir sunaikina kitą? Net jei meilė iš pirmo žvilgsnio, kaip perkūnas iš giedro dangaus biggrin.gif , vis tiek ilgainiui šalia žvilgsnio kaip į savo gyvenimo vyrą/moterį turi atsirasti vietos ir žvilgsniui tiesiog į žmogų.
Papildyta:
QUOTE(tasha @ 2009 01 24, 23:34)
Na sakykim tu turi suneli, juk nesakai, kad pas jus su vyru motiniska/teviska meile viens kitam.  Vyra ir zmona sieja imtymus santykiai, meile ir pagarba viens kitam, kur tuo tarpu brolius/seseris sieja visiskai kitokia meile, kuri jau yra nuo gymimo rolleyes.gif

Broliška meile filosofijoje paprastai apibrėžiamas nebūtinai kraujo ryšys.
Papildyta:
QUOTE(tasha @ 2009 01 24, 23:34)
As asmeniskai pazystu dvi poras, kurios tikrai rimtai rengesi santuokai, labai tikintys zmones, jokiu nakvojimu ir imtymiu santykiu iki santuokos nebuvo.
(...)
abiems apie 50 metu
(...)
Kita pora mano drauges sesuo, jai 44 metai

Na truputį juokinga šiame kontekste pateikinėti pavyzdžius, kaip poros išsiskyrė po keletos dešimčių metų. Kaip sakoma, gera pradžia - pusė darbo. Pusė - tai dar ne visas. mirksiukas.gif
Atsakyti
"Kaip sakoma, gera pradžia - pusė darbo. Pusė - tai dar ne visas. "

labai teisingi zodziai, pritariu:)

Atsakyti