Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas kartu

QUOTE(Carpe diem @ 2009 01 23, 10:31)
kad dažnai moteriai tai tolygu santuokiniams įsipareigojimams

Manau, kad požiūris į antrą pusę, kaip į nuolatinį ir nepamainomą gyvenimo palydovą, kurio ateitimi ir gerove turi rūpintis lygiai taip pat, kaip savąja, nes nuo jo gerovės tiesiogiai priklauso ir tavoji, dažniausiai susiformuoja būtent susituokus, kad ir kaip tai nereikšminga atrodytų...

Aš nesu įsipareigojusi, aš tiesiog myliu tą žmogų smile.gif Valgyt darau kada noriu ir t.t smile.gif

Jeigu moteris derinasi prie vyro tam, kad jai pačiai būtų geriau, tai jau egoizmas, baimė likti be vyro piniginės o ne meilė. Vaikai... tai turbūt vienintelis dalykas, kuris pateisina tokį moters elgesį. Bet aš apie tai negaliu kalbėti, nes vaikų neturiu.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 22, 22:03)
bendras gyvenimas dažniausiai būna įvadas į giminės pratęsimą.
ką keičia santuoka aš nežinau. čia jau reikia CK skaityti.
manau, kad po tam tikro laiko santuokos institucija aplamai išnyks. santuoka su dauginimusi nieko bendro neturi.

O giminės pratęsimas - įvadas į ką? biggrin.gif Manyčiau, kad dėl to santuokos prasmės ir nesupranti, kad gyvenimą laikai tik įvadų seka. O kada jau nebe įvadas - kai belieka parašyti testamentą?
Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2009 01 23, 11:43)
Aš nesu įsipareigojusi, aš tiesiog myliu tą žmogų  smile.gif

Net įdomu pasidarė, kokius žodžius besituokiantieji sako liuteronų bažnyčioje? Ar tie žodžiai tikrai taip visai nieko bendra neturi su įsipareigojimu? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Tanite @ 2009 01 22, 22:40)
pati gyvenu taip vadinamai susimetus, bet man santuoka svarbi

Kuo svarbi ir kiek svarbi? Negražus žodis "sugyventinė"? Čia kaip iš to rusiško animacinio filmuko - nusibodo būti bajoriene, noriu būti carienė (ar kažkaip panašiai).
Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2009 01 23, 11:19)
Ar tai yra susitarimas, nuo vedybų datos turėti vieną piniginę? Aš manau, kad į tai einama palaipsniui  smile.gif

Požiūris, kaip šeimoje turėtų būti tvarkomi finansai, formuojasi palaipsniui ir ko gero nuo vaikystės, bet kai žmonės pradeda bendrą gyvenimą, kokiu kitu būdu piniginė gali tapti bendra/pusiau bendra, jei ne dviejų konkrečių žmonių pokalbio ir susitarimo principu? Kol kartu negyveni, tol nereikia ir sąskaitų dalintis ar svarstyti, už katruos gi čia dabar pinigus nusipirkus šaldytuvą. Taigi mūsų atveju toks dalykas, kaip mūsų piniginė, "įsigaliojo" būtent nuo vestuvių datos, neskaitant išlaidų pačioms vestuvėms. Nematau tame nieko keisto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 23 sausio 2009 - 14:09
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 23, 15:09)
O giminės pratęsimas - įvadas į ką? biggrin.gif Manyčiau, kad dėl to santuokos prasmės ir nesupranti, kad gyvenimą laikai tik įvadų seka. O kada jau nebe įvadas - kai belieka parašyti testamentą?

Giminės pratęsimas ir yra galutinis vyro ir moters bendro gyvenimo/bendravimo tikslas. aišku, būna ir išimčių. dažniausiai dėl tam tikrų aplinkybių. bet tu nesi išimtis. apsiženijai, pratęsei giminę ir viskas. tavo darbas baigtas. gali rašyt testamentą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 23, 15:41)
Giminės pratęsimas ir yra galutinis vyro ir moters bendro gyvenimo/bendravimo tikslas. aišku, būna ir išimčių. dažniausiai dėl tam tikrų aplinkybių. bet tu nesi išimtis. apsiženijai, pratęsei giminę ir viskas. tavo darbas baigtas. gali rašyt testamentą biggrin.gif

Mano giliu įsitikinimu, žmogus, neišskiriant net ir jo lytiškumo, yra vientisa būtybė su kur kas įvairesniais poreikiais ir platesniais tikslais, toli gražu nesusivedančiais vien į giminės pratęsimą. Gimdyti ir auginti vaikus - ne vienintelis santuokos tikslas. Gyvenimas šeimoje praturtina patį žmogų, ugdo tai, kas sunkiai suvokiama į partnerį žiūrint per vartotojiškumo prizmę. Poros gyvenimas nei prasideda vaikų pradėjimu, nei pasibaigia šiems užaugus ir palikus namus.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 23, 16:27)
Mano giliu įsitikinimu, žmogus, neišskiriant net ir jo lytiškumo, yra vientisa būtybė su kur kas įvairesniais poreikiais ir platesniais tikslais, toli gražu nesusivedančiais vien į giminės pratęsimą. Gimdyti ir auginti vaikus - ne vienintelis santuokos tikslas. Gyvenimas šeimoje praturtina patį žmogų, ugdo tai, kas sunkiai suvokiama į partnerį žiūrint per vartotojiškumo prizmę. Poros gyvenimas nei prasideda vaikų pradėjimu, nei pasibaigia šiems užaugus ir palikus namus.

ką tu čia vardini, tėra šalutiniai tikslai.. nuoboduliui išsklaidyti smile.gif
jeigu neplanuoji turėti vaikų, kam tuoktis ar gyventi kartu? juk galima ir draugais būnant praturtėt biggrin.gif ta prasme, kam tas partneris, jeigu ne giminės pratęsimui? būdamas vienas žmogus dažniausiai daug labiau dvasiškai save praturtina.
tai kokia ten santuokos prasmė? praturtinti vienas kitą? biggrin.gif
mane kiekvienas sutiktas žmogus praturtina, atneša naujos patirties. tiek kiek aš leidžiu. o gyvenimo partneris ilgainiui ant galvos užlipa, prasideda rutina, atsiranda stagnacija, gyvenama dėl vaikų, prisitaikoma dėl vaikų.. netaikau aš to visiems, žinoma.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 23, 14:09)
Net įdomu pasidarė, kokius žodžius besituokiantieji sako liuteronų bažnyčioje? Ar tie žodžiai tikrai taip visai nieko bendra neturi su įsipareigojimu? g.gif

Taigi mūsų atveju toks dalykas, kaip mūsų piniginė, "įsigaliojo" būtent nuo vestuvių datos, neskaitant išlaidų pačioms vestuvėms. Nematau tame nieko keisto.

Nežinau kada manyje ims veikti priesaika, kol kas veikia meilė. Ir ji veikia ne dėl to, kad žadėjau mylėti biggrin.gif
O pas mus- daug anksčiau negu įvyko vedybos. Ir tai nebuvo kažkokia diena, kai centus subėrėme į krūvą.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 23, 17:02)
jeigu neplanuoji turėti vaikų, kam tuoktis ar gyventi kartu? juk galima ir draugais būnant praturtėt biggrin.gif ta prasme, kam tas partneris, jeigu ne giminės pratęsimui?

Aš tekėjau, nes norėjau būti šalia mylimo žmogaus, dalintis su juo savo gyvenimu, nes mačiau ir tebematau tame prasmę. Esam vienas kitam artimiausi, svarbiausi žmonės, geriausi draugai - argi to maža? O vaikai - na man nė į galvą neateitų skirtis dėl tokios priežasties, kaip vyro nevaisingumas.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 23, 18:24)
Aš tekėjau, nes norėjau būti šalia mylimo žmogaus, dalintis su juo savo gyvenimu, nes mačiau ir tebematau tame prasmę. Esam vienas kitam artimiausi, svarbiausi žmonės, geriausi draugai - argi to maža? O vaikai - na man nė į galvą neateitų skirtis dėl tokios priežasties, kaip vyro nevaisingumas.

meilė tarp vyro ir moters vadinasi "erotinė meilė", kuri turi tam tikrus niuansus. ar pas jus broliška? be to, kam reikia su kažkuom dalintis savo gyvenimu? dėl patogumo?
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 23, 18:50)
meilė tarp vyro ir moters vadinasi "erotinė meilė", kuri turi tam tikrus niuansus. ar pas jus broliška?

Oho koks kategoriškas apibrėžimas. bigsmile.gif Mūsų su vyru meilė ne tik erotinė, bet ir broliška/seseriška. Argi šios meilės rūšys prieštarauja viena kitai?
Papildyta:
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 23, 18:50)
be to, kam reikia su kažkuom dalintis savo gyvenimu? dėl patogumo?

Nes "negera žmogui vienam" (citata iš Biblijos).
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 23, 19:40)
Oho koks kategoriškas apibrėžimas. bigsmile.gif Mūsų su vyru meilė ne tik erotinė, bet ir broliška/seseriška. Argi šios meilės rūšys prieštarauja viena kitai?
Papildyta:

Nes "negera žmogui vienam" (citata iš Biblijos).

Negera, nes nepatogu ir galbūt nesaugu smile.gif

nežinau, ar kategoriškas tas apibrėžimas. čia iš E.Fromo "Meilės menas".
siūlau be Biblijos dar ir žymiais filosofais pasidomėt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 23, 19:44)
nežinau, ar kategoriškas tas apibrėžimas. čia iš E.Fromo "Meilės menas".
siūlau be Biblijos dar ir žymiais filosofais pasidomėt wink.gif

Ginčytis su E.Fromu tikrai nedrįsčiau (savu laiku domėtis teko tongue.gif ), bet toks griežtas suskirstymas yra grynai teorinis. Praktiškai meilės samprata formuojasi nuo ankstyvos vaikystės iki mirties ir viskas yra susiję.
Papildyta:
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 23, 19:44)
Negera, nes nepatogu ir galbūt nesaugu smile.gif

Į tą "negera" telpa labai daug. Kad ir "dvasinio komforto" nebuvimas - būtų keista, jei tai būtų patogu.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 23, 20:15)
Į tą "negera" telpa labai daug. Kad ir "dvasinio komforto" nebuvimas - būtų keista, jei tai būtų patogu.

kas yra dvasinis komfortas? man aplinkiniai vis kartoja, kad nelaiminga esi, nes nemoki buti laiminga viena pati su savimi. ar dvasiniam komfortui butinas kitas zmogus?
Atsakyti