Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas kartu

QUOTE(Chanelle @ 2009 01 22, 18:48)

Na, be zinoma, vieno laimingo gyvenimo recepto nera  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Chanelle @ 2009 01 22, 18:48)
Is savo patirties ir aplinkos matau, kad daug dazniau skiriasi susituoke, nei gyvendami nesusituoke. Galbut jie labiau vertina santykius, nera jiems tai savaime suprantamas dalykas, tad jie labiau juos puoseleja ir pan.

Keista, nes mano aplinkoje - priešingai.

Gyvenantys susimetę labiau vertina santykius? bigsmile.gif Baik juokus. Jei ką ir vertina, tai tą visagalį dalyką - jausmą. Šiandien gerai - taikausi, rytoj pasirodys kitaip ir lygiomis teisėmis būsi palygintas su kitu ant antrosios svarstyklių lėkštelės.
Papildyta:
QUOTE(Eglutiaaa @ 2009 01 22, 15:13)
Juk vestuves anksciau ar weliau greiciausiai ivyksta. jos itvirtina meile, as uz tai  thumbup.gif

Viena smulkmena - vestuvės įvyksta tuo atveju, jei neišsiskiriama, o skiriamasi dažnai, tad beveik galima sakyti, kad dažniau jos taip ir neįvyksta.
Papildyta:
juk visos jmerginos swajoja isteket viena ir vieninteli karta, santuoka ne zaisliukas schmoll.gif 

Taip, santuoka - ne žaisliukas. Pažaidimui yra gyvenimas susimetus.
Papildyta:
tad tikrai werta pagyventi kartu o ne tuoktis po kelis kart per gyvenima ir tik susituokus pazint zmogu  verysad.gif  wub.gif

Nematau didelio skirtumo tarp išsiskyrusios su oficialiu vyru ir išsiskyrusios ilgametės sugyventinės.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 22, 21:15)
Viena smulkmena - vestuvės įvyksta tuo atveju, jei neišsiskiriama, o skiriamasi dažnai, tad beveik galima sakyti, kad dažniau jos taip ir neįvyksta.

Šitą.. o vien tik draugaujant be gyvenimo kartu ir santuokos, skiriamasi dar dažniau. ar tai reiškia, kad nereikia draugaut?
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 22, 21:29)
Šitą.. o vien tik draugaujant be gyvenimo kartu ir santuokos, skiriamasi dar dažniau. ar tai reiškia, kad nereikia draugaut?

Matai, įvadinėje šios didskusijos žinutėje yra tokia mintis: "Manau, jog nereikėtų kreipti dėmesio į tai, ar gyvenama susituokus ar ne:) ". Draugavimo, kiek pastebėjau, dar niekas nesiūlė prilyginti santuokai. mirksiukas.gif
Atsakyti
o kokia tema bigsmile.gif ir seniai matytos dalyvės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 22, 21:34)
Matai, įvadinėje šios didskusijos žinutėje yra tokia mintis: "Manau, jog nereikėtų kreipti dėmesio į tai, ar gyvenama susituokus ar ne:) ". Draugavimo, kiek pastebėjau, dar niekas nesiūlė prilyginti santuokai. mirksiukas.gif

o kas yra draugavimas? ar tai nėra įvadas į bendrą gyvenima? (nesvarbu koks tokio gyvenimo statusas)
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2009 01 22, 21:36)
o kokia tema  bigsmile.gif ir seniai matytos dalyvės  4u.gif

bigsmile.gif Kaip čia man buvo susirodę, kad Tamsta išsiregistravusi? mastau.gif unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 22, 21:38)
o kas yra draugavimas? ar tai nėra įvadas į bendrą gyvenima? (nesvarbu koks tokio gyvenimo statusas)

O gyvenimas susimetus - įvadas? Jei įvadas, kas pasikeičia pasirašius "popierėlį", jei kartu jau gyvenama? Jei ne įvadas, tai koks tikslas kada nors vis tiek dar ir susituokti?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 22, 21:57)
O gyvenimas susimetus - įvadas? Jei įvadas, kas pasikeičia pasirašius "popierėlį", jei kartu jau gyvenama? Jei ne įvadas, tai koks tikslas kada nors vis tiek dar ir susituokti?

bendras gyvenimas dažniausiai būna įvadas į giminės pratęsimą.
ką keičia santuoka aš nežinau. čia jau reikia CK skaityti.
manau, kad po tam tikro laiko santuokos institucija aplamai išnyks. santuoka su dauginimusi nieko bendro neturi.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 22, 21:38)

kaip MB pasake, kad mes seima pradejome kurti tada, kai pradejome nuosirdziai ir atvirai bendrauti, kai supratom, kad norim vienas kita suprasti, o ne tada, kai ta fakta uztvirtinsime priesaika.
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 22, 21:57)
bigsmile.gif  Kaip čia man buvo susirodę, kad Tamsta išsiregistravusi? mastau.gif  unsure.gif
Papildyta:

pati gyvenu taip vadinamai susimetus, bet man santuoka svarbi, kaip ir mano draugui, todel ir tuokiames. o gyvenimas kartu tiesiog susikloste del tam tikru aplinkybiu. jei studijuodama buciau gyvenus su tevais, esu 100 proc. tikra, kad nebuciau ejusi gyventi su vaikinu, bet as to nelaikau nei pabandymu, nei patikrinimu, nes net neturejau tokios minties, kad va, jei jis man nepatiks kaip elgiasi buityje, sukraunu jo smutkes ir sakau viso gero.
Atsakyti
Manau, kad tikrai niekas nepasikeis, gyvenimas po santuokos. Dbr gyvenam puse metu kruvelej, nu tikrai negraziai skamba, sugyventiniai, bet...
Tuo pat metu, kai mes pradejom kartu gyventi, pazistama - susituoke (nepagyvenus). Na, as skirtumo nematau, bet pagal ja :"kai turesi vyra, suprasi..." Tai vat idomu, kas pasikeis susituokus biggrin.gif
Na, gyvenimas kartu man ne visada teikia vien dziaugsmo. Butent del buitiniu dalyku. Seip, nera, kad as viena plauciau namus, daryciau valgyti. Jis padeda, daznai pagamina pats, palepina, ir i lova atnesa sekmadieninius pusrycius.
Bet kartais pykstame, jei as nepasidedu i vieta savo batu, ar jis neisiplauna savo lekstes. Auklejam vienas kita tvarkos atzvilgiu, o gal ir pavyks, ka cia gali zinoti rolleyes.gif
Taip pat kyla (kilo) nesutarimu del pinigu, kaip pasidalinti, kam uz ka moketi.. Todel manau santuokoje siuo atzvilgiu yra lengviau, gal tokia tikresne, saugesne seima buna. Suprantame, kad nesusituokus tiesiog trenki durim ir iseini, nereikia jokiu dalybu, atsiskaitymu, todel, is dalies, nesinori nei vienam buti nuskriaustam, vat ir kyla nesutarimai...

Beje, idomi statistika: Is apklaustuju moteru ir vyru, kurie gyvena susimete, dauguma moteru atsako, jog jos yra isipareigoje, turincios seima, tuo tarpu vyrai teigia, jog jie yra laisvi!
vadinasi reikia susimastyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qwee: 23 sausio 2009 - 09:39
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 22, 20:57)
bigsmile.gif  Kaip čia man buvo susirodę, kad Tamsta išsiregistravusi? mastau.gif  unsure.gif

Radau mylimą temą ir vėl užsiregistravau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(qwee @ 2009 01 23, 09:36)
Taip pat kyla (kilo) nesutarimu del pinigu, kaip pasidalinti, kam uz ka moketi.. Todel manau santuokoje siuo atzvilgiu yra lengviau, gal tokia tikresne, saugesne seima buna.

Suprantame, kad nesusituokus tiesiog trenki durim ir iseini, nereikia jokiu dalybu, atsiskaitymu, todel, is dalies, nesinori nei vienam buti nuskriaustam, vat ir kyla nesutarimai...

Ar tai yra susitarimas, nuo vedybų datos turėti vieną piniginę? Aš manau, kad į tai einama palaipsniui smile.gif

Ar santuoka lemia trenksi durimis ar ne, ar vistik jausmai? Juk ir nesusituokę sugrįžta viens pas kitą, o sutuoktiniai drįsta ir turtus, ir vaikus pasidalinti.
Atsakyti
QUOTE(qwee @ 2009 01 23, 09:36)
Beje, idomi statistika: Is apklaustuju moteru ir vyru, kurie gyvena susimete, dauguma moteru atsako, jog jos yra isipareigoje, turincios seima, tuo tarpu vyrai teigia, jog jie yra laisvi!
vadinasi reikia susimastyti  g.gif

O tai ar nesiperša išvada, kad gyvenimas kartu vyrų ir moterų akimis labai skiriasi, kad dažnai moteriai tai tolygu santuokiniams įsipareigojimams, o dažnam vyrui - tai ta pati draugystė, tik kiek patogesnė nei negyvenant akrtu ir su buitiniu prieskoniu.
Manau, kad požiūris į antrą pusę, kaip į nuolatinį ir nepamainomą gyvenimo palydovą, kurio ateitimi ir gerove turi rūpintis lygiai taip pat, kaip savąja, nes nuo jo gerovės tiesiogiai priklauso ir tavoji, dažniausiai susiformuoja būtent susituokus, kad ir kaip tai nereikšminga atrodytų...
Atsakyti