QUOTE(RedLady @ 2009 10 09, 15:42)
Na, saugumo nori visi, cia faktas. Tik uz mano sauguma salia esantis zmogus nera atsakingas. As galiu jaustis saugi gyvendama su juo nesusituokusi, o jau susituokusi galiu jaustis nesaugi. MB su tuo susijes, bet uz tai neatsakingas. man pats seimos faktas saugumo neduoda. Saugi as turiu jaustis jau pries sukuriant seima, o ne po to.
O kas dle meilse patikrinimo, tai tik nereikia cia apie meiles is pirmo zvilgsnio. Tarkim as padraugavusi su SB metus dar nezinojau ar noriu su juo kurti seima. Taip kad iki meiles galima eiti ilga kelia - pradadant susizavejimu, aistra, simpatija, ir baigiant isimylejimu ir panasiai.
o kalbedama apie moteris, kurios apcios nusiveda vyrukus i zaksa kalbejau apie tuos emocinius ir neemocinius aspektus. Cia kalbejau ne apie save.
Visu pirma, as ir nerasiau, kas kitas zmogus yra atsakingas uz sauguyma! Saugumo reikia visiems zmonems, ta ir turejau omeny, o jei Jus gyv43nate su vyru, tai jis su tuo saugumu tesiogiai yra susijes. Isimylejimu beje viskas tik prasideda, o ne baigesi. Laikas meile brandina, bei stiprina.
Papildyta:
QUOTE(žostautė @ 2009 10 09, 16:33)
Šiaip jau labiausiai atgyvenęs dalykas yra kištis į svetimus reikalus ir aiškinti, kad va jūs tai šeima, o va jūs, be antspaudo, ne šeima. O tik du svetimi žmonės, auginantys bendrus vaikus. Aš taip pat už santuoką, tačiau jei mano draugė su vyru gyvena kartu, augina mokyklinukę dukrelę ir tuoktis nesiruošia, tai ne mano reikalas aiškinti, kad va jūs NE ŠEIMA.
Šiaip jei jau mes apie tradicijas ir papročius... Seni žmonės sako, kad kaip vestuves atšvęsi, taip ir gyvenimą santuokinį nugyvensi. Pradėti šeimyninį gyvenimą įklimpus skolon dėl vienadienio šou... hm...
Isigylinkit i diskusija. Visu pirma, as tikrai nelibkusi aiskinti, kas kaip turi gyventi! o beto, del manes to vestuviu baliaus nereikia. Tai buvo tik diskusijos dalis, tad nereikia istraukti fraze is konteksto, kad dramatiskiau atrodytu
Papildyta:
QUOTE(Debesuota @ 2009 10 10, 15:20)
Kazakip kai tik iskyla klausimas tuoktis ar gyventi "susimetus", kazkodel tie kurie uz santuoka labai jau visada arsiai nusiteike pries kitaip mastancius. Na kodel mes (tie kurie nenorim to stampo) esam tolerantiski tuo klausimu, o tie kurie uz santuoka tik ir skuba prikisti - tai jus neseima, tai kokia jus cia seima... Mes gi i jus pirstais nebadom, kad o tai kokia jus seima vistiek statistika teigia kad didele dalis is jusu issiskirs ir nebus jokios seimos.
Niekas niekam neaiskina kaip gyventi. Tik va ir jusu dar didesne dalis issiskirs, ir kas?.... Pagyvenat su vienu, su kitu, su treciu, ir kas?...
Papildyta:
[
cha, daznai gyvent susimetus dabar patogu ir moteriai, o susituokus labiau vyrui. net MB sako kad istekejusi moteris prisiima virejos, tarnaites, aukles pareigas be burbejimu, nes tai ipareigoja naujas statusas("zmona")! as irgi nesu prie vedusius zmones.
atleiskit, bet tokiu atveju Jusu vyro pasenes poziuris i zmonos statusa. Tvarkyti buiti galima ir kartu.