Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas kartu

QUOTE(maye @ 2009 10 09, 09:36)
ir as manau jei gyveni susidejus, tai ir lieka "susidejus".. tada didesnis kivircas ir pasuki skirtingais keliais, o kai teisine seima - viskas kitaip  g.gif  turbut doh.gif  doh.gif  doh.gif

vat būtent, kad turbūt biggrin.gif ir taip visą gyvenimą cool.gif
Atsakyti
QUOTE(U.JELENA @ 2009 10 09, 09:31)
Ir visdelto, vadinkime viska savo vardais. Jei pora gyvena nesusituokus, tai nera "seima", bent jau teisiskai. Tai yra tesiog "sugyventiniai" Seimai, be emocinio pagrindo reikia visgi ir teisinio. Jei mylimas ir mylintis vyras siulytu teketi - ar daznai moteris atsisakitu tai padaryti??

tai visi ir vadina tikrais vardais-sugyventiniai, bet juk ne su svetimu gyveni, istatymas yra dar ne rodiklis emociniam prisirisimui ir seimos savokos apibrezimui paciam asmeniskai.
o kodel kiekviena privalo pasokt is dziaugsmo vos pasiulius teket? nors myliu, bet kam teket kai man ir taip labai patogu?
QUOTE(U.JELENA @ 2009 10 09, 10:57)
Mes juk snekam apie "seima". O seimos seimos kodekse ir apibrieziama, kaip santykiai teisiskai yra iteisinti. As nesu pries tos zmones, kurie gyvena nesusituoke. Tik vadinkim viska savo vardais. Dazniausiai siaip tik gyvenant kartu, vyrui buna patogu taip sakyti, kad santuoka, atseit, atgyvenes dalykas, o juo labiai apsispresti vesti. Todel pradedant siaip gyventi, moteris turi gerai pagalvoti!

cha, daznai gyvent susimetus dabar patogu ir moteriai, o susituokus labiau vyrui. net MB sako kad istekejusi moteris prisiima virejos, tarnaites, aukles pareigas be burbejimu, nes tai ipareigoja naujas statusas("zmona")! as irgi nesu prie vedusius zmones.
QUOTE(U.JELENA @ 2009 10 09, 14:04)
Taip, gyvenime visko buna. Taciau siaip gyvenant kartu, jus teisingai paminejot, yra butent "patikrinimas meiles". Is cia kil klausimas: ar tai meile. ar tik isimylejimas? Juk meiles tikrinti nereikia. Ji arba egzistuoja, arba ne. Jus velgi paminejot: "Jos pacios ima viska i savo rankas ir nusiveda vyra i zaksa, del teisinio ir piniginio suagumo." Seimos sukurimas, nera vien tik moters reikalas. O jei tik moteris ta vyra "nusiveda", atitinkamai ir rezultatas. Vyro nereikia nusivesti, reikia, kad pora apgalvotai i zagsa nueitu. Ir jus velgi paminejote "sauguma". Vadinasi ir jums jis nesvetimas?smile.gif

daznai susizavejimas yra palaikomas meile. ji blesta, keiciasi, ji yra visokia.
jezau a jus vyru nepazystat lotuliukas.gif sutuoktuves yra moters reikalas. net per braizilas rodydavo kad vyro darbas yra ateit susituokt. vestuves yra JOS! jei nori isteket reikia tik paklaust vyro ar jis nori tave vesti, jei nenori tai ko gaist su juo? zinoma jei tai yra jusu santykiu galutinis tikslas.
as jauciuosi labai saugi nors (o jezau marija!) gyvenu susimetus sesti metai. esu sveika dirbanti moteris, kuri nera priklausoma nuo kazko, turinti partneri(ne seimininka). mano toks saugumo supratimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliosha: 10 spalio 2009 - 17:26
QUOTE(egliosha @ 2009 10 10, 18:25)
tai visi ir vadina tikrais vardais-sugyventiniai, bet juk ne su svetimu gyveni, istatymas yra dar ne rodiklis emociniam prisirisimui ir seimos savokos apibrezimui paciam asmeniskai.
o kodel kiekviena privalo pasokt is dziaugsmo vos pasiulius teket? nors myliu, bet kam teket kai man ir taip labai patogu?

na del tu sugyventiniu tai galima ir gincytis. Tarkim jus papuolate i "Stilius" ar kita panasu zurnala, tai tada jus - gyvenimo partneriai bigsmile.gif o jei papuolate i 5 puslapi arba "akistata", tai tuomet jus sugyventiniai g.gif Na, o siaip, tai jus isimylejeliai thumbup.gif
Atsakyti
kazkur girdejau tokius pasakymus kaip vyras ir zmona. o jei nesusituoke gyvena kartu tai sugulovai. o jei tik draugauja, bet negyvena tai meiluziai.
Atsakyti
QUOTE(RedLady @ 2009 10 09, 15:42)
Na, saugumo nori visi, cia faktas. Tik uz mano sauguma salia esantis zmogus nera atsakingas. As galiu jaustis saugi gyvendama su juo nesusituokusi, o jau susituokusi galiu jaustis nesaugi. MB su tuo susijes, bet uz tai neatsakingas. man pats seimos faktas saugumo neduoda. Saugi as turiu jaustis jau pries sukuriant seima, o ne po to.
O kas dle meilse patikrinimo, tai tik nereikia cia apie meiles is pirmo zvilgsnio. Tarkim as padraugavusi su SB metus dar nezinojau ar noriu su juo kurti seima. Taip kad iki meiles galima eiti ilga kelia - pradadant susizavejimu, aistra, simpatija, ir baigiant isimylejimu ir panasiai.
o kalbedama apie moteris, kurios apcios nusiveda vyrukus i zaksa kalbejau apie tuos emocinius ir neemocinius aspektus. Cia kalbejau ne apie save.

Visu pirma, as ir nerasiau, kas kitas zmogus yra atsakingas uz sauguyma! Saugumo reikia visiems zmonems, ta ir turejau omeny, o jei Jus gyv43nate su vyru, tai jis su tuo saugumu tesiogiai yra susijes. Isimylejimu beje viskas tik prasideda, o ne baigesi. Laikas meile brandina, bei stiprina.
Papildyta:
QUOTE(žostautė @ 2009 10 09, 16:33)
Šiaip jau labiausiai atgyvenęs dalykas yra kištis į svetimus reikalus ir aiškinti, kad va jūs tai šeima, o va jūs, be antspaudo, ne šeima. O tik du svetimi žmonės, auginantys bendrus vaikus. Aš taip pat už santuoką, tačiau jei mano draugė su vyru gyvena kartu, augina mokyklinukę dukrelę ir tuoktis nesiruošia, tai ne mano reikalas aiškinti, kad va jūs NE ŠEIMA.
Šiaip jei jau mes apie tradicijas ir papročius... Seni žmonės sako, kad kaip vestuves atšvęsi, taip ir gyvenimą santuokinį nugyvensi. Pradėti šeimyninį gyvenimą įklimpus skolon dėl vienadienio šou... hm...  g.gif

Isigylinkit i diskusija. Visu pirma, as tikrai nelibkusi aiskinti, kas kaip turi gyventi! o beto, del manes to vestuviu baliaus nereikia. Tai buvo tik diskusijos dalis, tad nereikia istraukti fraze is konteksto, kad dramatiskiau atrodytu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Debesuota @ 2009 10 10, 15:20)
Kazakip kai tik iskyla klausimas tuoktis ar gyventi "susimetus", kazkodel tie kurie uz santuoka labai jau visada arsiai nusiteike pries kitaip mastancius. Na kodel mes (tie kurie nenorim to stampo) esam tolerantiski tuo klausimu, o tie kurie uz santuoka tik ir skuba prikisti - tai jus neseima, tai kokia jus cia seima... Mes gi i jus pirstais nebadom, kad o tai kokia jus seima vistiek statistika teigia kad didele dalis is jusu issiskirs ir nebus jokios seimos.

Niekas niekam neaiskina kaip gyventi. Tik va ir jusu dar didesne dalis issiskirs, ir kas?.... Pagyvenat su vienu, su kitu, su treciu, ir kas?...
Papildyta:
[
cha, daznai gyvent susimetus dabar patogu ir moteriai, o susituokus labiau vyrui. net MB sako kad istekejusi moteris prisiima virejos, tarnaites, aukles pareigas be burbejimu, nes tai ipareigoja naujas statusas("zmona")! as irgi nesu prie vedusius zmones.

atleiskit, bet tokiu atveju Jusu vyro pasenes poziuris i zmonos statusa. Tvarkyti buiti galima ir kartu.
Atsakyti
mes nesusituokia ir tame problemos nematau...
bet va nesuvokiu,kaip tos kurios susituokia arsiai priesinasi gyvenimui susimetus?
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2009 10 13, 17:41)
mes nesusituokia ir tame problemos nematau...
bet va nesuvokiu,kaip tos kurios susituokia arsiai priesinasi gyvenimui susimetus?

as tai matau pliusu ir minusus, susituoku ir gyvennat atskirai. cia kiekvienam skirtingai. lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=Chanelle,2009 01 22, 19:48]
Is savo patirties ir aplinkos matau, kad daug dazniau skiriasi susituoke, nei gyvendami nesusituoke. Galbut jie labiau vertina santykius, nera jiems tai savaime suprantamas dalykas, tad jie labiau juos puoseleja ir pan.

O is kur tokia statistika, kad susituoke dazniau skiriasi, nei nesusituoke?smile.gif Tu "pagyvenimu kartu" irgi gali buti ne vienas ir ne du...
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2009 10 13, 18:41)

Aš tai paprastai tokį dalyką aiškinčiau: yra tipas moterų, kurios gyvendamos "susimetusios" jaučiasi nepilnavertėmis (joms tai atrodo žema, nepagarbu moters (kodėl būtent moters?) atžvilgiu, nesaugu ir t.t.), ir kurios mano, kad visos moterys, kurios gyvena "susimetusios" turi jaustis taip, kaip jaučiasi jos (t.y. nepilnavertėmis). Kai tokio tipo moterys išteka, jos jaučiasi tarytum "įgavusios" vertę, ir pasijunta įgavusios teisę moralizuoti toms, kurios neišteka (t.y. taip ir lieka "neįgavusios vertės").

Asmeniškai man tai panašu į kažkokius asmeninius kompleksus ir tiek.
Atsakyti
oi tikrai kompleksu manau nera.. smile.gif tongue.gif tiesiog zmoniu skirtingi poziuriai i skirtingus dalykus... biggrin.gif vieni mano kad gyventi kartu iki santuokos - vulgaru, kitiems jokia nuodeme..
man taip atrodo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maye: 14 spalio 2009 - 14:35
QUOTE(maye @ 2009 10 14, 16:34)
oi tikrai kompleksu manau nera.. smile.gif  tongue.gif  tiesiog zmoniu skirtingi poziuriai i skirtingus dalykus... biggrin.gif vieni mano kad gyventi kartu iki santuokos - vulgaru, kitiems jokia nuodeme..
man taip atrodo  doh.gif

Patikslinsiu savo mintį smile.gif Manau, kad kompleksų turi tos ištekėjusios/norinčios ištekėti moterys, kurios visaip kaip bando įtikinti netekėjusias/nenorinčias tekėti, kad neva tai jos kažko gyvenime nesupranta/netenka. O kad vienos moterys renkasi gyventi kartu iki santuokos, kitos po santuokos, kitos iš viso nesirenka santuokos (neprimesdamos viena kitai savo gyvenimo būdo ar supratimo) - dėl požiūrių įvairovės tik įdomiau gyventi smile.gif
Atsakyti
perskaiciau tema, ir susidaro vaizdas kad visos vienodos nuomones, kad tik tos norincios isteketi nuvertina tas netekejusias,kurios susimetusios gyvena.
o gal toms kur susimetusios irgi nori vestuviu, bet neikas nesipersa lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti