Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas kartu

QUOTE(U.JELENA @ 2009 10 09, 09:57)
Mes juk snekam apie "seima". O seimos seimos kodekse ir apibrieziama, kaip santykiai teisiskai yra iteisinti.

"“Šeimos” sąvoka tiesiogiai Civiliniame kodekse (toliau – CK) nėra įtvirtinta. Teisės literatūroje “šeima” teisiniu požiūriu apibrėžiama, kaip grupė fizinių asmenų (dviejų ar daugiau), kuriuos sieja turtiniai ir asmeniniai neturtiniai teisiniai santykiai, atsirandantys santuokos, bendro gyvenimo neįregistravus santuokos, kraujo giminystės, įvaikinimo ar kitokios vaikų priežiūros ir auklėjimo teisinės formos pagrindų" šaltinis

Dar norėčiau duoti patarimą dėl saugumo, kurį kažkuri paminėjo (atleiskit, jei įkyri pasirodysiu): geriausia jį užsitikrinti pačiai. Nieko gero, jeigu tavo saugumas priklauso nuo kito žmogaus.
Atsakyti
QUOTE(U.JELENA @ 2009 10 09, 10:57)
Ir visdelto, vadinkime viska savo vardais. Jei pora gyvena nesusituokus, tai nera "seima", bent jau teisiskai. Tai yra tesiog "sugyventiniai" Seimai, be emocinio pagrindo reikia visgi ir teisinio.

Visiskai sutinku!!! Kaip Jus isivaizduojate gyvenima kartu be emocinio pagrindo?? Mes juk snekam apie "seima". O seimos seimos kodekse ir apibrieziama, kaip santykiai teisiskai yra iteisinti. As nesu pries tos zmones, kurie gyvena nesusituoke. Tik vadinkim viska savo vardais. Dazniausiai siaip tik gyvenant kartu, vyrui buna patogu taip sakyti, kad santuoka, atseit, atgyvenes dalykas, o juo labiai apsispresti vesti. Todel pradedant siaip gyventi, moteris turi gerai pagalvoti!

Tai as apie tai ir kalbu, kad pora gali sukurti seima del kokiu tai kitu priezasciu, o ne del emociniu. tai jums ji jau bus seima, nes ji teisiska? Man tai nebus seima. Ir as neturiu nieko pries gyvenima nesusituokus. Nereikia galvoti, jog visiems reikia faktines seimos. Kai kuriems ji svarbiau emocine. Ir nesakykite, kad poros negyvena kartu be emocinio pagrindo. Gyvena, ir ne viena.
Papildyta:
QUOTE(saulala @ 2009 10 09, 13:05)
Dar norėčiau duoti patarimą dėl saugumo, kurį kažkuri paminėjo (atleiskit, jei įkyri pasirodysiu): geriausia jį užsitikrinti pačiai. Nieko gero, jeigu tavo saugumas priklauso nuo kito žmogaus.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif jau tikrai savo saugumo negalima uzkrauti kitam zmogui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2009 10 09, 14:05)
"“Šeimos” sąvoka tiesiogiai Civiliniame kodekse (toliau – CK) nėra įtvirtinta. Teisės literatūroje “šeima” teisiniu požiūriu apibrėžiama, kaip grupė fizinių asmenų (dviejų ar daugiau), kuriuos sieja turtiniai ir asmeniniai neturtiniai teisiniai santykiai, atsirandantys santuokos, bendro gyvenimo neįregistravus santuokos, kraujo giminystės, įvaikinimo ar kitokios vaikų priežiūros ir auklėjimo teisinės formos pagrindų" šaltinis

Siuo atveju saugumas buvo minimas santykiuose. O tam, kad santykius sukurti reikia dveju zmoniu.Pavizdys - gyvena pora ir moteris galvoja, ves jis mane ar neves? O kas bus, jei netycia pastosiu? Koks tada isvis yra tikslas gyventi kartu? koks pagrindas?
Papildyta:
QUOTE(RedLady @ 2009 10 09, 14:22)
Tai as apie tai ir kalbu, kad pora gali sukurti seima del kokiu tai kitu priezasciu, o ne del emociniu. tai jums ji jau bus seima, nes ji teisiska? Man tai nebus seima. Ir as neturiu nieko pries gyvenima nesusituokus. Nereikia galvoti, jog visiems reikia faktines seimos. Kai kuriems ji svarbiau emocine. Ir nesakykite, kad poros negyvena kartu be emocinio pagrindo. Gyvena, ir ne viena.
Papildyta:
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  jau tikrai savo saugumo negalima uzkrauti kitam zmogui  ax.gif

Teisingai, be emocinuio pagrindo gyvena ir ne viena. o po to sedi ir laukia pirslybu. Neikas nesake, kad seimai reikia vien tik teidsinio pagrindo. Tai teigti butu kvaila. As turejau omeny, kad seimai reikia be visokio kitokoo ir teisinio pagrindo.
Atsakyti
QUOTE(U.JELENA @ 2009 10 09, 13:32)
Teisingai, be emocinuio pagrindo gyvena ir ne viena. o po to sedi ir laukia pirslybu. Neikas nesake, kad seimai reikia vien tik teidsinio pagrindo. Tai teigti butu kvaila. As turejau omeny, kad seimai reikia be visokio kitokoo ir teisinio pagrindo.

Ne visiems be viso kito reikia ir teisinio pagrindo. Stampas saugumo neduoda.
Siaip jau tos, kurios gyvena kartu be teisinio pagrindo, nesedi ir nelaukai, kada pasipirs. Jos pacios ima viska i savo rankas ir nusiveda vyra i zaksa, del teisinio ir piniginio suagumo. O kartu gyventi nesusituokus yra milijonas priezasciu - visu pirma galima pasitikrinti ar meile perkelus i buities lygi ji nedingsta ( nesikabinekit prie issireiskimo - minti supratot). juk gyvenant kartu islenda viskas, ir pasimato tikroji antroji puse ax.gif Netgi poros kurios yra uz santuoka, vis tiek neskuba tuoktis. O kad vyrui patogu tai nereikia taip sakyti, isimyli vienodai ri moterys ir vyrai, ir vieni ir kiti reikalui esant ir seimas palieka. Visko gyvenime buna, visko.
Atsakyti
Taip, gyvenime visko buna. Taciau siaip gyvenant kartu, jus teisingai paminejot, yra butent "patikrinimas meiles". Is cia kil klausimas: ar tai meile. ar tik isimylejimas? Juk meiles tikrinti nereikia. Ji arba egzistuoja, arba ne. Jus velgi paminejot: "Jos pacios ima viska i savo rankas ir nusiveda vyra i zaksa, del teisinio ir piniginio suagumo." Seimos sukurimas, nera vien tik moters reikalas. O jei tik moteris ta vyra "nusiveda", atitinkamai ir rezultatas. Vyro nereikia nusivesti, reikia, kad pora apgalvotai i zagsa nueitu. Ir jus velgi paminejote "sauguma". Vadinasi ir jums jis nesvetimas?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(U.JELENA @ 2009 10 09, 14:04)
Taip, gyvenime visko buna. Taciau siaip gyvenant kartu, jus teisingai paminejot, yra butent "patikrinimas meiles". Is cia kil klausimas: ar tai meile. ar tik isimylejimas? Juk meiles tikrinti nereikia. Ji arba egzistuoja, arba ne. Jus velgi paminejot: "Jos pacios ima viska i savo rankas ir nusiveda vyra i zaksa, del teisinio ir piniginio suagumo." Seimos sukurimas, nera vien tik moters reikalas. O jei tik moteris ta vyra "nusiveda", atitinkamai ir rezultatas. Vyro nereikia nusivesti, reikia, kad pora apgalvotai i zagsa nueitu. Ir jus velgi paminejote "sauguma". Vadinasi ir jums jis nesvetimas?smile.gif

Na, saugumo nori visi, cia faktas. Tik uz mano sauguma salia esantis zmogus nera atsakingas. As galiu jaustis saugi gyvendama su juo nesusituokusi, o jau susituokusi galiu jaustis nesaugi. MB su tuo susijes, bet uz tai neatsakingas. man pats seimos faktas saugumo neduoda. Saugi as turiu jaustis jau pries sukuriant seima, o ne po to.
O kas dle meilse patikrinimo, tai tik nereikia cia apie meiles is pirmo zvilgsnio. Tarkim as padraugavusi su SB metus dar nezinojau ar noriu su juo kurti seima. Taip kad iki meiles galima eiti ilga kelia - pradadant susizavejimu, aistra, simpatija, ir baigiant isimylejimu ir panasiai.
o kalbedama apie moteris, kurios apcios nusiveda vyrukus i zaksa kalbejau apie tuos emocinius ir neemocinius aspektus. Cia kalbejau ne apie save.
Atsakyti
QUOTE(U.JELENA @ 2009 10 09, 10:57)
Visiskai sutinku!!! Kaip Jus isivaizduojate gyvenima kartu be emocinio pagrindo?? Mes juk snekam apie "seima". O seimos seimos kodekse ir apibrieziama, kaip santykiai teisiskai yra iteisinti. As nesu pries tos zmones, kurie gyvena nesusituoke. Tik vadinkim viska savo vardais. Dazniausiai siaip tik gyvenant kartu, vyrui buna patogu taip sakyti, kad santuoka, atseit, atgyvenes dalykas, o juo labiai apsispresti vesti. Todel pradedant siaip gyventi, moteris turi gerai pagalvoti!

Šiaip jau labiausiai atgyvenęs dalykas yra kištis į svetimus reikalus ir aiškinti, kad va jūs tai šeima, o va jūs, be antspaudo, ne šeima. O tik du svetimi žmonės, auginantys bendrus vaikus. Aš taip pat už santuoką, tačiau jei mano draugė su vyru gyvena kartu, augina mokyklinukę dukrelę ir tuoktis nesiruošia, tai ne mano reikalas aiškinti, kad va jūs NE ŠEIMA.

QUOTE(U.JELENA @ 2009 10 09, 11:13)
Galima galu gale pasiimti paskola vestuvems,

Šiaip jei jau mes apie tradicijas ir papročius... Seni žmonės sako, kad kaip vestuves atšvęsi, taip ir gyvenimą santuokinį nugyvensi. Pradėti šeimyninį gyvenimą įklimpus skolon dėl vienadienio šou... hm... g.gif
Atsakyti
QUOTE(maye @ 2009 10 09, 10:05)
Tiesiog dabartine finansinė situacija, ne visiems leidžia kelti vestuves, o seimos iteisinimas be balius, baltos nuotakos sukneles ir fotosesijos- man tai net neisisvaizduojamas dalykas. tai mano objektyvi nuomonemirksiukas.gif

Jums gal ir neįsivaizduojamas, o kitiem gal juokinga atrodo kelti balių kažkam, eiti su tortine suknele ir pan. Aš asmeniškai net nenorėčiau tokios "šventės" Man daug mieliau būtų atšvęsti su keliais man brangiais šeimos nariais, o vėliau pasidaryti šventę tik sau, dviese pabėgt nuo viso pasaulio ir likt tik su tuo žmogum, su kuriuo ir turi tą šventę švesti. Aišku, tai kiekvieno pasirinkimas, bet negalima kategoriškai teigti, kad tas nuostabu, o tas kvaila. Tai kiekvieno žmogaus pasirinkimas. Kaip tik kvaila yra teigti ir piršti savo nuomonę, tai parodo siaurą žmogaus akiratį, pasaulėžiūrą.

Susakėt kaip jums atrodo ir teigiat, kad čia objektyi nuomonė? biggrin.gif negalėjau nepakomentuoti, bet prieš vartodami tam tikras sąvokas, pirmiausia pasitikrinkite ką jos reiškia, nes kvailai atrodo.

QUOTE(U.JELENA @ 2009 10 09, 12:32)
Pavizdys - gyvena pora ir moteris galvoja, ves jis mane ar neves? O kas bus, jei netycia pastosiu?  Koks tada isvis yra tikslas gyventi kartu? koks pagrindas?

Palaukit, o kas bus kai jūs būsit susituokę, jūs netyčia pastosit ir jis sumastys jus palikti, nes sumąstys, kad jis suklydo ir yra nepasiruošęs šeimai? Manau, kad pažįstat žmogų su kuriuo gyvenat, "nesusimetat" su kiekvienu praeiviu į krūvą, žinote žmogaus charakterį, savybes, pasitikite juo, bent jau taip turėtų būti. O jei ne, tai ar tu susituokęs ar ne - niekuo nepagelbės.

Žmogaus asmeninis reikalas ar tuoktis jam ar ne, ir jei tu susituokei, tai dar nereiškia, kad gyvensi su tuo žmogum amžinai. Maža skyrybų? Jūs galvot, kad visos tos kurios išsiskyrę tokios kvailos, bukos tekėjo už bepročių kažkokių? Ne, laikui bėgant tiesiog išsiskyrė keliai. Taip, santuoka svarbus dalykas žmogaus gyvenime, bet kiekvienas turi teisę rinktis - nori jis to ar ne. Kvaila vadovautis stereotipais ir paklusti bandos jausmui. baigti mokslus - tuoktis - gimdyti vaikus. Juk gyvenimes per trumpas, kad gyventume ji pagal kažkieno sukurtas taisykles..

Atsiprasau uz offtopica, ne i tema varom jau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabrieele: 09 spalio 2009 - 20:34
QUOTE(U.JELENA @ 2009 10 09, 09:31)

Atleiskit, bet man jūsų pasisakymai primena ant šakos karksinčią varną.
Atsakyti
QUOTE(Gabrieele @ 2009 10 09, 21:33)
Jums gal ir neįsivaizduojamas, o kitiem gal juokinga atrodo kelti balių kažkam, eiti su tortine suknele ir pan. Aš asmeniškai net nenorėčiau tokios "šventės" Man daug mieliau būtų atšvęsti su keliais man brangiais šeimos nariais, o vėliau pasidaryti šventę tik sau, dviese pabėgt nuo viso pasaulio ir likt tik su tuo žmogum, su kuriuo ir turi tą šventę švesti. Aišku, tai kiekvieno pasirinkimas, bet negalima kategoriškai teigti, kad tas nuostabu, o tas kvaila. Tai kiekvieno žmogaus pasirinkimas. Kaip tik kvaila yra teigti ir piršti savo nuomonę, tai parodo siaurą žmogaus akiratį, pasaulėžiūrą.

Susakėt kaip jums atrodo ir teigiat, kad čia objektyi nuomonė? biggrin.gif negalėjau nepakomentuoti, bet prieš vartodami tam tikras sąvokas, pirmiausia pasitikrinkite ką jos reiškia, nes kvailai atrodo.

kokios pasauleziuros niekas nesusiaurina, kiekvienam vestuves, ypatinga svente, bet visgi rasote, kad noretumete atsvesti ar draugu buryje, kartu pabegti, pasidaryti svente, gal ir as taip galvoju, bet svente svesti ar tai ne balius, tik liko neisprestas klausimas vieni, ar su sveciais biggrin.gif
del tortiniu sukneliu, as apie jas neneuzsiminiau, juk ne '90-tieji, kai tai buvo ant bangos.
Atsiprasau Gabrieele, kad musu nuomones nesutapo, bet taip tai objektyvi mano nuomone, nes ja susiradiau isanalizavus mane supancia aplinka. o jei butu subjektyvi, tai remciausi savo isgyvenimais, jausmai ir norais.
Grazaus savaitgalio bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(maye @ 2009 10 10, 09:40)
kokios pasauleziuros niekas nesusiaurina, kiekvienam vestuves, ypatinga svente, bet visgi rasote, kad noretumete atsvesti ar draugu buryje, kartu pabegti, pasidaryti svente, gal ir as taip galvoju, bet svente svesti ar tai ne balius, tik liko neisprestas klausimas vieni, ar su sveciais  biggrin.gif
del tortiniu sukneliu, as apie jas neneuzsiminiau, juk ne '90-tieji, kai tai buvo ant bangos.
Atsiprasau Gabrieele, kad musu nuomones nesutapo, bet taip tai objektyvi mano nuomone, nes ja susiradiau isanalizavus mane supancia aplinka. o jei butu subjektyvi, tai remciausi savo isgyvenimais, jausmai ir norais.
Grazaus savaitgalio  bigsmile.gif  biggrin.gif

tai siaura jusu aplinka tada, kodel neimate visos lietuvos mastu ir nesusidarote savo nuomones? Juk nesusituokusios poros tikrai nera mazuma smile.gif

Nera gi ko atsiprasyt, diskutuojam mes smile.gif
Atsakyti
Kazakip kai tik iskyla klausimas tuoktis ar gyventi "susimetus", kazkodel tie kurie uz santuoka labai jau visada arsiai nusiteike pries kitaip mastancius. Na kodel mes (tie kurie nenorim to stampo) esam tolerantiski tuo klausimu, o tie kurie uz santuoka tik ir skuba prikisti - tai jus neseima, tai kokia jus cia seima... Mes gi i jus pirstais nebadom, kad o tai kokia jus seima vistiek statistika teigia kad didele dalis is jusu issiskirs ir nebus jokios seimos.
Atsakyti