Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas kartu

QUOTE(kamarele @ 2009 06 14, 16:34)
Kiekvienas gyvena vadovaudamasis savomis vertybemis. Kas vertybe ir negincijama tiesa vienam - kitam visiskas niekas. Jeigu kazkam atrodo, kad gyventi nesusituokus yra blogai - negyvena, tuokiasi.

Šiek tiek perfrazuosiu: jei kas yra tvirtai įsitikinęs, kad santuoka tėra visiškas niekas, tegu laikosi šio įsitikinimo ir po metų, ir po dešimties. Tokių žmonių aš gal ir nesuprantu, bet gerbiu už tvirtą nuomonę ir tam tikrą logišką gyvenimo filosofiją.
Papildyta:
Zodziu, man atrodo mirtinai pavojinga tuoktis su zmogum tik padraugavus - kiek gali islysti visokiu dalyku, kurie ne visada iveikiami meile ir kantrybe.

Kodėl padraugavus - TIK? Žinoma susimesti net nespėjus rimtai padraugauti, vien dėl susiklosčiusių aplinkybių, mirtinai pavojinga nėra...
Papildyta:
Neesu pries santuoka, tik manau, kad tai neturetu buti kazkokia santykiu legalizavimo forma, juk zymiai svarbiau kas dvieju zmoniu galvose, kaip jie suvokia ir vertina savo santykius, manau daug svarbiau, kad jie is tiesu myli vienas kita, ir savo buvimu kartu jau yra vienas kitam pasizadeje

Kažin ar įmanoma, kad dviejų žmonių galvose būtų identiškos mintys. Kai du įsimylėjėliai susikibę už rankučių tylėdami žiūri į žvaigždes, jiems taip viskas aišku, kad aiškiau jau nė būti negali. Neaiškumai prasideda, kai pradedama kalbėtis.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 06 14, 17:04)
Kodėl padraugavus - TIK? Žinoma susimesti net nespėjus rimtai padraugauti, vien dėl susiklosčiusių aplinkybių, mirtinai pavojinga nėra...

žinokit, nesuprantu Jūsų pozicijos. nesakau, kad ji klaidinga / teisinga, tiesiog ji ...
atrodo tendencingai ignoruojanti nūdienos realijas.
konstatuojate dramatišką santuokos reikšmės ir prasmės nuvertinimą? na taip,
šitai tiesa. bet skyrybų gausos fakto kontekste (balandžio mėn. Lietuvoje
susituokė 1 312, išsituokė 818 gyv.) toks kategoriškas nusistatymas prieš
CMB parašais nepatvirtintus santykius, nepykit, bet man atrodo trumparegiškas.
Atsakyti
Atsakau i pastebejimus, manau kad kai du zmones tik draugauja, jie vienas kita pazista pakankamai menkai - viena yra kalbetis apie buiti, kita - ja gyventi, o kad mestis gyventi reikia vos susipazinus as nesakiau, manau kad kai du zmones priima sprendima kartu gyventi, buna pakankamai apgalvoje ta zingsni, aisku buna visokiu situaciju mirksiukas.gif

"Kažin ar įmanoma, kad dviejų žmonių galvose būtų identiškos mintys. Kai du įsimylėjėliai susikibę už rankučių tylėdami žiūri į žvaigždes, jiems taip viskas aišku, kad aiškiau jau nė būti negali. Neaiškumai prasideda, kai pradedama kalbėtis"

Bet ar santuoka tas mintis suvienodina? g.gif Kodel apie gyvenima kartu mastoma kaip apie kazkoki rutinini sprendima? ai, sugalvojom, susimetem, nieko nemastom doh.gif Kaip jau sakiau mano nuomone zmones kartu gyvent apsisprendzia tada kai ju abieju galvose atsiranda suvokimas kad jie myli vienas kita ir nori nuo siol buti kartu, ne siaip sau, o kaip parneriai, kaip mylimieji.

Dar karta pasikartosiu, bet man kazkaip kliuva tokia nuomone, kad jeigu gyvena kartu nesituokia, tai jau morales nulis, valdo tik instinktai, miega su bet kuo, susipyks - trenks durim iseis pas kita, nes nesusituoke blink.gif Kazkaip man atrodo, kad jeigu zmones tikrai myli vienas kita, tai tarp ju egzistuoja tas samoningas suvokimas, kad jie kartu, tai jokio skirtumo yra santuoka ar ne - jie stengsis isaugoti savo santykius, saugos ir puoseles savo sajunga.

Uzsivedziau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 06 14, 17:27)
konstatuojate dramatišką santuokos reikšmės ir prasmės nuvertinimą? na taip,
šitai tiesa. bet skyrybų gausos fakto kontekste (balandžio mėn. Lietuvoje
susituokė 1 312,  išsituokė 818 gyv.) toks kategoriškas nusistatymas prieš
CMB parašais nepatvirtintus santykius, nepykit, bet man atrodo trumparegiškas.

Trumparegiška matyti tik didėjantį skyrybų procentą ir nekreipti dėmesio į faktą, kad vis daugiau tų susituokusiųjų sudaro pagyvenusieji kartu iki santuokos.
Papildyta:
QUOTE(kamarele @ 2009 06 14, 17:50)
Atsakau i pastebejimus, manau kad kai du zmones tik draugauja, jie vienas kita pazista pakankamai menkai - viena yra kalbetis apie buiti, kita - ja gyventi

Į tokią mintį šiame forume esu atsakiusi jau ne kartą. Įmanoma, tikrai įmanoma pažinti ne vien tą išorinę, parodomąją, gražiąją žmogaus pusę kartu ir negyvenant. Tai patvirtina ir mano asmeninė patirtis. Jei į draugą žiūri kaip į savo būsimą vyrą, o ne į vakiną, su kuriuo laukia smagus nuotykis - pagyvenimas kartu, tai ir stengiesi matyti viską, ne vien tai, kokios gražios jo akys.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 06 14, 17:53)
Trumparegiška matyti tik didėjantį skyrybų procentą ir nekreipti dėmesio į faktą,
kad vis daugiau tų susituokusiųjų sudaro pagyvenusieji kartu iki santuokos.

smile.gif čia subjektyvūs Jūsų pastebėjimai?
Atsakyti
QUOTE(kamarele @ 2009 06 14, 17:50)
Bet ar santuoka tas mintis suvienodina? g.gif Kodel apie gyvenima kartu mastoma kaip apie kazkoki rutinini sprendima? ai, sugalvojom, susimetem, nieko nemastom doh.gif Kaip jau sakiau mano nuomone zmones kartu gyvent apsisprendzia tada kai ju abieju galvose atsiranda suvokimas kad jie myli vienas kita ir nori nuo siol buti kartu, ne siaip sau, o kaip parneriai, kaip mylimieji.

Santuoka tas mintis gerokai apvienodina. Neskaitant aršiausių santuokos skeptikų, daugelis žmonių visgi sutinka, kad santuoka - tai pasižadėjimo vienas kitam kulminacija, žingsnis, po kurio nebebus gręžiojamasi atgal, tai ne "myliu" pašnibždejimas į ausytę, o nebijojimas pasakyti garsiai, kad taip, šis žmogus yra tas, kurį aš pasirinkau - su visais privalumais ir trūkumais jis yra mano žmogus.
Atsakyti
[quote=_Smalsutė_,2009 06 14, 19:01]
Trumparegiška matyti tik didėjantį skyrybų procentą ir nekreipti dėmesio į faktą, kad vis daugiau tų susituokusiųjų sudaro pagyvenusieji kartu iki santuokos.
Papildyta:

Į tokią mintį šiame forume esu atsakiusi jau ne kartą. Įmanoma, tikrai įmanoma pažinti ne vien tą išorinę, parodomąją, gražiąją žmogaus pusę kartu ir negyvenant. Tai patvirtina ir mano asmeninė patirtis. Jei į draugą žiūri kaip į savo būsimą vyrą, o ne į vakiną, su kuriuo laukia smagus nuotykis - pagyvenimas kartu, tai ir stengiesi matyti viską, ne vien tai, kokios gražios jo akys.
[/quo

Nu kaip i siena doh.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 06 14, 18:02)

Turi tai paneigiančių statistinių duomenų?
Papildyta:
QUOTE(kamarele @ 2009 06 14, 18:09)
Nu kaip i siena doh.gif

unsure.gif Tu visada taip sielojiesi nepavykus priversti pašnekovo manyti taip, kaip manai Tu?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 06 14, 18:13)
Turi tai paneigiančių statistinių duomenų?

smile.gif
chrestomatinė argumentacijos klaida - atsakymas klausimu į klausimą,
kai nežinomi ar visiškai neteisingai žinomi pagrindiniai pradinio teiginio duomenys mirksiukas.gif

ateityje, prieš tvirtindama tai, kuo nesate tikra, pasitikslinkite tai LSD ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 14 birželio 2009 - 17:24
QUOTE(something else @ 2009 06 14, 18:23)
smile.gif
chrestomatinė argumentacijos klaida - atsakymas klausimu į klausimą,
kai nežinomi ar visiškai neteisingai žinomi pagrindiniai pradinio teiginio duomenys  mirksiukas.gif

ateityje, prieš tvirtindama tai, kuo nesate tikra, pasitikslinkite tai LSD  ax.gif

Būkite tokia maloni ir parodykite man, kuo LSD būtų galima paneigti arba patvirtinti mano minėtąjį teiginį?

Jei kažkas yra atlikęs tokį tyrimą, būtų įdomu susipažinti su rezultatais, o kad gyvenimas kartu iki santuokos populiaresnis nei tarkime prieš 10 ar 20 metų, manau ginčytis neverta. Skyrybų statistika šiame kontekste kalba pati už save.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 14 birželio 2009 - 17:47
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 06 14, 18:43)
Būkite tokia maloni ir parodykite man, kuo LSD būtų galima paneigti arba patvirtinti mano minėtąjį teiginį.

būsiu smile.gif tik gal laikykimės klausimų - atsakymų nuoseklumo, ok? smile.gif

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 06 14, 18:01)

QUOTE(something else @ 2009 06 14, 18:02)

taigi?
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 06 14, 18:47)

Kad dangus mėlynas, o žolė žalia - turbūt irgi labai subjektyvu.
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2009 06 14, 18:47)

Aš neskubu - palauksiu. smile.gif
Atsakyti