Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas kartu

QUOTE(L&M @ 2009 06 06, 00:32)
man visa tai kvepia tik tavo isnaudojimu... gelbekis kol gali... Buvo laikas kai ir maniskis nedirbo, sedejo namie, as viena "ariau", bet jis tada rupinosi namais, valgiais ir pan...

pritariu siai nuomonei, tikrai negalima varyti i vienus vartus, kai vienas dirba tai kitas nedirbdamas tikrai gali pasirupinti namais. ax.gif
Atsakyti
Musu tarpusavio santykiai vienas su kitu ir su tevais, tikrai pagerejo, vos apsigyvenom kartu smile.gif tikrai maziau pykstames ir esam daugiau laimingi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 06 02, 22:39)
Nu tai aišku galima pasidalint lentynėlėmis šaldytuve. Čia mano jogurtas, jo imti negalima. Čia tavo morkos, čia mano morkos. Nes aš salotoms susipjaustau dvi, o tu sriubai tris.
Atleiskit, bet gal kažkaip yra kitų būdų pasidalinti išlaidomis maistui... Ne?  unsure.gif

O dėl skalbimo analogiškai...

jeigu kazka nusiperku sau, tai visada ji ispeju, kad to imt negalima. Pvz, nusiperku is vakaro jogurta kitai dienai i darba nusinesti, tai ir ispeju, kad nesuvalgytu. O viskas kitas maistas eina bendrai.
Maistui pinigu nedalinam per puse - kuris pamato, kad baigiasi duona ar kiausiniai, visada nuperka. Pati dazniau perku abiems vaisius, arba koki desertuka. Nemanau, kad tai man didele skriauda. Juolab kad jis moka didesne komunaliniu mokesciu dali
Papildyta:
QUOTE(Meskutia @ 2009 06 10, 20:16)
Musu tarpusavio santykiai  vienas su kitu ir su tevais, tikrai pagerejo, vos apsigyvenom kartu smile.gif tikrai maziau pykstames ir esam daugiau laimingi smile.gif

Net bijau pagalvoti apie tai, kad reiktu apsigyventi pas kurio nors tevus. Daugiau pyktumemes ir butume visi maziau laimingi
Atsakyti
del finansu neina kazkaip ir mum sutarti, su abiem ex klausimu sitoj srity kazkaip nekildavo, o dabar tai baisu sad.gif jis apsiima moket nuoma, mokescius, man sako tu perki maista, po 200 pasidedam maistui ir bus visam menesiui. pas ji dar paskola yra kas menesi po 400 moket ir abu mokomes, uz moksla moket. bet kas liecia maista, tai jis man sako, kad as moku mokescius, o tu pirk maista. bet taip iseina, kad man paciai nebereik nieko, nei pedkelniu nei kojiniu nei tuso, nieko. dar jis turi soda, pasistate ten nama, uz kuri dabar reik sumoket 5000, vel sako taupyt reikia, susispausti. aisku jo alga didesne zymiai nei mano.. kaip cia atrast aukso viduri? nes ir siandien labai del tu visu dalyku baremes, yra minciu ir skirtis... verysad.gif
P.S cia jam pirmas kartas kai gyvena su manim, be tevu ta prasme.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2009 06 11, 19:55)
P.S cia jam pirmas kartas kai gyvena su manim, be tevu ta prasme.

Jei tik pirmas kartas, tai nieko baisaus irnesakyk.gif - kokiai trečiai sugyventinei jau gal ir visai pusėtinas bus tas Tavo dabartinis. console.gif
Atsakyti
QUOTE(qwee @ 2009 01 23, 10:36)
Tuo pat metu, kai mes pradejom kartu gyventi, pazistama - susituoke (nepagyvenus). Na, as skirtumo nematau, bet pagal ja :"kai turesi vyra, suprasi..." Tai vat idomu, kas pasikeis susituokus  biggrin.gif

Dažniausiai būtent susituokusiems nepagyvenus kartu kyla šokas: o siaube, mes susituokėm, bet tai ne taip lengva, kaip galvojau...
Dažnai žmonės pervertina vestuvių svarbą. Santykius reikia puoselėti, nesvarbu, ar žmonės susituokę, ar ne. Bet dažnai tai pamirštama, manoma, kad "mes jau vedę, taigi galiu atsipūsti".

QUOTE(Delicia @ 2009 01 29, 13:13)
Is tiesu tavo vaikinas yra teisus,kad jei nera gera finansine padetis geriau neiti kartu gyventi,nes tikrai sunkiai prasisuktumete.

Kad ir kokia finansinė padėtis, svarbiausia yra gebėjimas sugyventi, sutarti, nusileisti ir spręsti problemas kartu. Finansiniai sunkumai netgi padėtų greičiau pamatyti, ar mokat sutarti (ir ar stengiatės išmokti). man su MB teko pereiti per finansiškai sunkų laikotarpį ir priimu tai kaip vieną geriausių gyvenimo pamokų.

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 29, 16:04)
Aišku ne "popierėlis" žmones jungia, bet susimetus dažniausiai pradedama gyventi tada, kai iki to "popierėlio" santykių brandumui toli šviečia.

O kiek žmonių susituokia, kai santykių brandumo visai nėra. Vien dėl gana dažnai pasitaikančio požiūrio, kad tik vedę yra tikra pora, kad tik susituokus gyvenimas prasideda ir t.t. Santuoka tėra santykių paskelbimas viešai, jų socializacija. Anksčiau santuoka buvo sekso legalizavimas (sovietiniais laikais), dar anksčiau - turtų paskirstymas šeimose. Taigi, santuokos paskirtis kinta ir reikia tai priimti kaip natūralų dalyką. Priešintis tam ir rėkauti " kas per laikai, kas per papročiai" parodo tik vidinės ramybės trūkumą.

QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 01, 18:22)
iš kur tokia pagieža lytiniams santykiams iki vestuvių? bigsmile.gif

Dažniausiai pagiežą sukelia pavydo ir baimės mišinys.

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 02 01, 20:42)
Galiu sutikti, kad logiška manyti, jog kartu gyventi nesusituokus - nieko blogo, manant, kad santuoka nereikalinga apskritai. Bet jei žmonės nusprendžia kartu pagyventi iki santuokos, vadinasi ji kažką visgi reiškia. Tai leidžia daryti prielaidą, kad iki sprendimo nebesiskirti pora dar nesijaučia priaugusi.  Argi tai nėra paprasčiausiai skubėjimas?

Kaip jau rašiau, santuoka šiais laikais tėra santykių paviešinimas. Kas irgi svarbus "laiptas" santykiuose, nes jei nenorima jų paviešinti, tai kažkas matyt nelabai gerai. Iš kitos pusės, nematau nieko blogo, kad tas paviešinimas yra kone paskutinis dalykas, o visa kita (gyvenimas kartu, buitis, seksas, vaikai) yra prieš tai.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 06 12, 20:41)
Jei tik pirmas kartas, tai nieko baisaus  irnesakyk.gif - kokiai trečiai sugyventinei jau gal ir visai pusėtinas bus tas Tavo dabartinis. console.gif

ne pirma karta pastebiu, kad labai truksta is jusu puses pagarbos nesusituokusiosm poroms. patarciau tokiose temose nesilankyti, nes jums tai visiskai neaktualu. o pasaipios replikos nemanau, kad kazkam idomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragany: 13 birželio 2009 - 13:03
QUOTE(Ragany @ 2009 06 13, 14:02)
ne pirma karta pastebiu, kad labai truksta is jusu puses pagarbos nesusituokusiosm poroms. patarciau tokiose temose nesilankyti, nes jums tai visiskai neaktualu. o pasaipios replikos nemanau, kad kazkam idomu.

Tegul, gal vieną dieną pati susipras, kad šuo loja, o karavanas eina tongue.gif Dažniausiai eina geresnės vietovės link, o šuo vis toj pačioj vietoj apie savo uodegą sukas... O kad lankosi ir taip aršiai diskutuoja, reiškia jai YRA aktualu vienu ar kitu būdu.
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 06 13, 12:34)
Dažnai žmonės pervertina vestuvių svarbą. Santykius reikia puoselėti, nesvarbu, ar žmonės susituokę, ar ne. Bet dažnai tai pamirštama, manoma, kad "mes jau vedę, taigi galiu atsipūsti".

Taip, vestuvių svarba tikrai neretai pervertinama, tik dažniausiai visgi tų, kurie neva santuokinį gyvenimą jau išbando iki spektaklio bažnyčioje, fotosesijos ir baliaus - jie nuo kažko atsipučia arba ne. O jei santuoka sutampa su gyvenimo kartu pradžia, jei jai suteikiama tikroji jos prasmė, motyvacijos puoselėti santykius po vestuvių kur kas daugiau. Man tai atrodo kraupu, kai jauna moteris yra spėjusi prikaupti tiek patirties, kad dabartinį draugą, su kuriuo gyvena, gali objektyviai palyginti jau su keletu ankstesnių sugyventinių. Kada ji spėjo puoselėti tuos santykius? Ne santuoka yra tas siaubas baubas, leidžiantis žmogui nesistengti dėl santykių, o būtent toks požiūris, kad neatitiksi mano reikalavimų, maža bėda - nesi paskutinis vyras šiame "sviete". Sakykite ką norite, bet jei su tokiu požiūriu pavyksta nugyventi ne vienerius metus, jis jau augte įaugęs ir vestuvės stebuklo nepadarys.
Papildyta:
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 06 13, 12:34)
O kiek žmonių susituokia, kai santykių brandumo visai nėra. Vien dėl gana dažnai pasitaikančio požiūrio, kad tik vedę yra tikra pora, kad tik susituokus gyvenimas prasideda ir t.t.

Na pasvarstykime, kas gi dažniausiai neša pareiškimus po savaitės romano - ar ne tie, kurie tik to ir nėra išbandę?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 06 13, 20:00)
O jei santuoka sutampa su gyvenimo kartu pradžia, jei jai suteikiama tikroji jos prasmė, motyvacijos puoselėti santykius po vestuvių kur kas daugiau.

žinot, man regis, tie, kurie kartu praėjo ir ugnį, ir vandenį, bet vis tiek nusprendė tuoktis - daugeliu atvejų suteikia santuokai didesnę prasmę, nei tie, kurie va susitiko ir nusprendė pažaisti šeimą. tačiau jokiu būdu nesakau, kad kažkurie vieni geresni už kitus. visi patiria nesėkmių, t.y. suteikia peno kažkam 'pakraupti' smile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 06 13, 21:50)
žinot, man regis, tie, kurie kartu praėjo ir ugnį, ir vandenį, bet vis tiek nusprendė tuoktis - daugeliu atvejų  suteikia santuokai didesnę prasmę, nei tie, kurie va susitiko ir nusprendė pažaisti šeimą.

Tie, kurie susitinka tik pažaisti, dažniausiai savo žaislus į bendrą smėlio dėžę persineša be didesnių ceremonijų. O per ugnį ir vandenį kartu eiti galima ir kaip draugams, ir kaip draugaujančiai porai, ir kaip sužadėtiniams - žaisti santuokinio gyvenimo tam tikrai nebūtina.
Atsakyti
Kiekvienas gyvena vadovaudamasis savomis vertybemis. Kas vertybe ir negincijama tiesa vienam - kitam visiskas niekas. Jeigu kazkam atrodo, kad gyventi nesusituokus yra blogai - negyvena, tuokiasi. Tik nesuprantu, kam reikia nuolat mokyti kitus, aiskinti savo tiesas ir nesileisti i jokius kompromisus doh.gif Pastebejau, kad religingi zmones ( nieko asmenisko niekam, asmenine patirtis) mato tik juoda ir balta, nera jokiu kompromisu - santuoka auksciausias geris, gyvena kartu tik neatsakingi, miega su bilekuo, pirma diena lekia i lova doh.gif Zodziu, man atrodo mirtinai pavojinga tuoktis su zmogum tik padraugavus - kiek gali islysti visokiu dalyku, kurie ne visada iveikiami meile ir kantrybe. Neesu pries santuoka, tik manau, kad tai neturetu buti kazkokia santykiu legalizavimo forma, juk zymiai svarbiau kas dvieju zmoniu galvose, kaip jie suvokia ir vertina savo santykius, manau daug svarbiau, kad jie is tiesu myli vienas kita, ir savo buvimu kartu jau yra vienas kitam pasizadeje, o ne tai ar jie jau prieme santuoka kaip sakramenta, nes velgi is asmenines patirties matau, kad dauguma pazistamu zmoniu ta santuoka suvokia visai ne taip kaip baznycia moko, nevertina santuokos kaip sakramento, o ir gyvenadami joje nesielgia taip, kaip santuokoje turetu gyventi. Taip kad daugiau pakantumo drinks_cheers.gif
Atsakyti