Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas kartu

QUOTE(qwee @ 2009 06 01, 13:53)
Nu bet realiai, gyveni kartu, dar net nezinia kokia ta ateitis bus, tai kiekvienas nori siek tiek save apsaugoti.

Ne veltui sakoma, kad nelabai vienu metu ant dviejų kėdžių pasėdėsi. Arba suvoki, kad žmogus, su kuriuo gyveni, yra tas, su kuriuo nebesiskirsi, ir jo kąsnių skaičiavimas nebetenka prasmės, arba daliniesi bendru būstu, lova, šaldytuvu, bet vis dėlto saugai save nuo to, kuris kaip ir turėtų būti pats artimiausias, svarbesnis už daugelį kitų dalykų.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 06 02, 20:39)
Ne veltui sakoma, kad nelabai vienu metu ant dviejų kėdžių pasėdėsi. Arba suvoki, kad žmogus, su kuriuo gyveni, yra tas, su kuriuo nebesiskirsi, ir jo kąsnių skaičiavimas nebetenka prasmės, arba daliniesi bendru būstu, lova, šaldytuvu, bet vis dėlto saugai save nuo to, kuris kaip ir turėtų būti pats artimiausias, svarbesnis už daugelį kitų dalykų.

jau norėjau iš inercijos tau prieštarauti. bet labai gerai pasakei dėl mylimo žmogaus kąsnių skaičiavimo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaunuolis @ 2009 02 11, 19:08)
Gal ir nepatinka,bet taip yra. Nepilna.

Nepilna seima laikoma issiskyrusi moteris su vaikais, niekada nesusituokusi moteris ir jos vaikai seima (jokia) nelaikomi. Tai jau patikslinta ir isaiskinta. Jus ka, laikrasciu neskaitot.

Atsakyti
QUOTE(qwee @ 2009 06 01, 13:53)
Bet kai pamatai, kad uzsimanau pvz jogurto kuri pirkau pries 3 dienas, o jo nera jau seniai, tai pagalvoji, kodel taip yra, kodel mes perkam per puse, bet valgai tik tu vienas? aisku, slykstu is vienos puses

Nepykit, bet iš visų pusių šlykštoka.... Skalbimo miltelius kaip paskirstot? O vandens kuris daugiau išnaudoja? Jei jis vakare po darbo nesipraus, tai galės jūsų jogurtą suvalgyt? blink.gif Atleiskit, bet nuskambėjo klaikokai...
Atsakyti
O čia, kaip kas šitą klausimą susitvarko. Aš, pvz., nematau čia jokio šlykštumo. Kodėl aš, pvz. turiu kelis šimtus litų aukoti tam bendram fondui, jei aš jų neišnaudoju, gal aš už juos į masažus pavaikščiosiu, ar rūbą,nusipirksiu, ar vaikui ką...(mano vaikas, ne bendras) Plius alimentai- aš juos gaunu, o jis - moka, tai taip gaunasi, kad mano pajamos dvigubai didesnės..
Taip, skalbimai, visokie mokesčiai- per pusę, niekas miltelių nedozuoja, bet jei aš valgau darbe visą savaitę, vaikas taip pat, o jis visada namie ir dar darban nešasi, ir suvalgo už mane 3 kartus daugiau, nu tai atsiprašau...
Aišku, jei gyventume labai jau pasiturinčiai, tokie keli šimtai litų nieko nereikštų,nieks dėmesio nekreiptų, bet jei žmonės skaičiuoti turi -man tai ne kapeikos..

Mercedes, qvee,jei domina, parašykit į AŽ, pasidalinsiu patirtimi, kaip mes tai sprendžiame.
O visiems nereikia, kad labai neapsišlykštintų... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -- Meeresfrau --: 02 birželio 2009 - 21:39
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 06 02, 22:35)
O čia, kaip kas šitą klausimą susitvarko. Aš, pvz., nematau čia jokio šlykštumo.

Nu tai aišku galima pasidalint lentynėlėmis šaldytuve. Čia mano jogurtas, jo imti negalima. Čia tavo morkos, čia mano morkos. Nes aš salotoms susipjaustau dvi, o tu sriubai tris.
Atleiskit, bet gal kažkaip yra kitų būdų pasidalinti išlaidomis maistui... Ne? unsure.gif

O dėl skalbimo analogiškai...
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 06 02, 22:39)
Nu tai aišku galima pasidalint lentynėlėmis šaldytuve. Čia mano jogurtas, jo imti negalima. Čia tavo morkos, čia mano morkos. Nes aš salotoms susipjaustau dvi, o tu sriubai tris.
Atleiskit, bet gal kažkaip yra kitų būdų pasidalinti išlaidomis maistui... Ne?  unsure.gif

Yra. Ir atidirbus sistemą, labai puikiai gaunasi. Bent mums.

Lentynų nedalinam.Kas šaldytuve- valgom visi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -- Meeresfrau --: 02 birželio 2009 - 21:40
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 06 02, 22:40)
Yra. Ir atidirbus sistemą, labai puikiai gaunasi. Bent mums.

Lentynų nedalinam.Kas šaldytuve- valgom visi.

Apie ką aš ir kalbu...
Atsakyti
sveikos, nu truputi skaiciau jusu tema. Na pas mus tokia situacija, mes kasniu tikrai neskaiciuojame, mes kartu dazniausiai perkam tai uz viska moka vyras, buna kad ir as perku, bet siaip jau buitimi jis rupinasi ir del to nekyla klausimu mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas,

kartu gyvename 5 metus. Nesame susituoke. Pagal ji, pirmiau reikia isigyti busta, po to visa kita. Man tai nelabai patinka, juk galiausiai praejo 5 metai.

Kalbant apie buiti- darbus dalinames- tiksliau - viska darom kartu. Jei as darau valgyti, jis plauna indus, it atvirksciai. Skalbiam kartu, tvarkomes kartu.

Piniginiai reikalai - kadangi jis uzdirba dvigubai daugiau, tai jis moka uz buta, pagrinde perka maista ir kitas buities priemones, nors ir as, ypac paskutiniu metu, prisidedu prie maisto pirkimo.

Kadangi megstame keliauti, tai is anksto susitariam kaip mokesim. Dazniausiai tai iseina viena trecioji mano dalies ir dvi treciosios jo.
Atsakyti
Mes su draugu kartu gyvename 1,5 metų, bet turime tikrai nemažai buitinių problemų, kurios santykių tikrai nepuošia verysad.gif
Pirmiausia dėl to, kad jau greitai kaip pusę metų kaip aš esu viena dirbanti, draugas stovi darbo biržoj, gauna šiokią tokią pašalpą, kurios pusę nuskaičiuoja jo paskolom. Kitą pusę išleidžia mašinai, rūkalams, pasisedėjimams su draugais ir pan. Tad visos kitos išlaidos gula ant mano pečių.
Dirbu pamaininį darbą, dažnai nebūnu namuose, nes dirbu iki 24-01val nakties, tad būtų smagu, kad draugas nors buitiniais darbais pasirūpintu, bet nei prie maisto gaminimo, nei prie kitų buitinių darbų jis neprisideda, nes pasak jo tai moterų darbas, o ir ant manęs pyksta, kad iš po darbo nepuolu ruošti jam pietų ar daryti generalinės tvarkos namuose...
Žodžiu kuo toliau tuo labiau ši situacija aštrėja, tuo dažniau dėl to pykstamės, net nežinau kaip viską išspręsti, nes visi bandymai pasikalbėti baigiasi ginču verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nicolle_ @ 2009 06 05, 22:54)
Mes su draugu kartu gyvename 1,5 metų, bet turime tikrai nemažai buitinių problemų, kurios santykių tikrai nepuošia verysad.gif
Pirmiausia dėl to, kad jau greitai kaip pusę metų kaip aš esu viena dirbanti, draugas stovi darbo biržoj, gauna šiokią tokią pašalpą, kurios pusę nuskaičiuoja jo paskolom. Kitą pusę išleidžia mašinai, rūkalams, pasisedėjimams su draugais ir pan. Tad visos kitos išlaidos gula ant mano pečių.
Dirbu pamaininį darbą, dažnai nebūnu namuose, nes dirbu iki 24-01val nakties, tad būtų smagu, kad draugas nors buitiniais darbais pasirūpintu, bet nei prie maisto gaminimo, nei prie kitų buitinių darbų jis neprisideda, nes pasak jo tai moterų darbas, o ir ant manęs pyksta, kad iš po darbo nepuolu ruošti jam pietų ar daryti generalinės tvarkos namuose...
Žodžiu kuo toliau tuo labiau ši situacija aštrėja, tuo dažniau dėl to pykstamės, net nežinau kaip viską išspręsti, nes visi bandymai pasikalbėti baigiasi ginču verysad.gif

man visa tai kvepia tik tavo isnaudojimu... gelbekis kol gali... Buvo laikas kai ir maniskis nedirbo, sedejo namie, as viena "ariau", bet jis tada rupinosi namais, valgiais ir pan...
Atsakyti