Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas kartu

QUOTE(Apuokas @ 2009 02 08, 22:15)
Tai ar gyvendama su vyru iki ,,brandos vedyboms,, negalėjau mylėtis? Na sakykim man prireikė 10m subręsti  biggrin.gif

Dešimtmetį kartu pragyvenusi pora nesituokia tikrai ne todėl, kad būgštauja, jog dar tokiam žingsniui nesubrendusi.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 02 08, 21:20)
Dešimtmetį kartu pragyvenusi pora nesituokia tikrai ne todėl, kad būgštauja, jog dar tokiam žingsniui nesubrendusi.

gi susituokėm, nepabijojom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2009 02 08, 22:15)
Nelabai suprantu kas baisaus tame, kad bandanti pora nutaria išsiskirti? Juk statistika skaičiuoja ko neapsaugojo pažadai. O kam skaičiuoti tuos kas bando ir nuolat prikišti, kad jų daug daugiau?  g.gif

Lygiai taip pat galiu paklausti - o kas gi blogo, kai skiriasi sutuoktiniai? g.gif

O statistika šiaip įdomus dalykas: tarp besituokiančiųjų vis daugiau tokių, kurie iki santuokos jau kartu gyvena, o skyrybų kaip nemažėja, taip nemažėja. mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2009 02 08, 22:23)
gi susituokėm, nepabijojom  biggrin.gif

Oi kaip negražu meluoti nono.gif - iki dešimtmečio ir jūs neištempėt. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 02 08, 21:27)
Lygiai taip pat galiu paklausti - o kas gi blogo, kai skiriasi sutuoktiniai? g.gif

Oi kaip negražu meluoti nono.gif - iki dešimtmečio ir jūs neištempėt. biggrin.gif

Nieko blogo kai skiriasi žmonės, kuriems skyrybos į gerą smile.gif

Aha, neištempėm blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 02 08, 21:02)
Nemanau, kad kalbos apie šeimos koncepciją būtų daug labiau į temą, nei keitimasis fotografų telefonų numeriais. Perdaug nesiplečiant - taip, šiai koncepcijai aš pritariu. Įdomu ar pati esi ją perskaičiusi? Aš esu. Joje yra ir tokia sąvoka, kaip nepilna šeima.

Man atrodo, šeimos koncepcija ar apskritai šeimos sąvoka tiesiogiai susijusi su šia diskusija.
Bet kokiu atveju, taip, koncepciją skaičiau. Ar jūs manote, kad pvz vienišai motinai/tėvui su vaiku patinka jiems taikytina sąvoka "nepilna"?
Atsakyti
Gal ir nepatinka,bet taip yra. Nepilna.
Atsakyti
as irgi manau kad ne tiek kad nepatinka kiek nemalonu yra kai tu priklausai ne pilnai seimai,bet toks gyvenimas yra ir taip susiklosto ne is gero unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(little 15 @ 2009 02 09, 14:51)
Ar jūs manote, kad pvz vienišai motinai/tėvui su vaiku patinka jiems taikytina sąvoka "nepilna"?

Tikrai nematau privalumų žmogui būti vienišam arba vaikui augti be tėvo arba be motinos, bet sąvoka "nepilna šeima" yra nei žeminanti, nei aukštinanti - ji tiesiog įvardija šią nelinksmą situaciją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 15 vasario 2009 - 17:37
Noreciau Jusu patarimo. Ruosiames gyventi kartu ir apkalbejome finansinius dalykus. Jis sako, kad dedame abu po vienoda suma maistui ir namams ir komunalines dalinames per puse, bet racionaliai pagalvojus, as valgau labai mazai dazniausia tik darbe, vakare kokiu lengvu salotyciu ar grudeta varske suvalgau, todel labai daug sutaupau ir tik todel galiu sau leisti nueiti i sporto kluba, kirpykla nusipirkti kosmetikos, kartais nauja drabuzi. Jei leisciau tiek pinigu maistui kiek jis ir tiek valgyciau tai daugiau sau nieko negaleciau leisti, tai isvada tokia, kad as gyvendama kartu nukentesiu finansiskai, nes maistui skirsime vienoda pinigu suma kaip viskam kitam, o maistas kaip zinia, kainuoja daugiausia. Na negrazu taip skaiciuoti, bet faktas, kad moterys daugiau isleidzia savo isvazdai ir dar dazniau maziau uzdirba.. blush2.gif Ar jums nekilo panasiu problemu?
Atsakyti
QUOTE(Mersedes @ 2009 05 30, 21:05)
Noreciau Jusu patarimo. Ruosiames gyventi kartu ir apkalbejome finansinius dalykus. Jis sako, kad dedame abu po vienoda suma maistui ir namams ir komunalines dalinames per puse, bet racionaliai pagalvojus, as valgau labai mazai dazniausia tik darbe, vakare kokiu lengvu salotyciu ar grudeta varske suvalgau, todel labai daug sutaupau ir tik todel galiu sau leisti nueiti i sporto kluba, kirpykla nusipirkti kosmetikos, kartais nauja drabuzi. Jei leisciau tiek pinigu maistui kiek jis ir tiek valgyciau tai daugiau sau nieko negaleciau leisti, tai isvada tokia, kad as gyvendama kartu nukentesiu finansiskai, nes maistui skirsime vienoda pinigu suma kaip viskam kitam, o maistas kaip zinia, kainuoja daugiausia.  Na negrazu taip skaiciuoti, bet faktas, kad moterys daugiau isleidzia savo isvazdai ir dar dazniau maziau uzdirba.. blush2.gif Ar jums nekilo panasiu problemu?

Na nzn, pas mus viena diena vienas perka maista, kita diena kitas. Kaip kada iseina. Tikrai specialiai neskaiciuojame kiek kas kam isleidziam. O jei jau man reikia eiti i kirpykla, ar nusipirkti nauja drabuzi tai taip ir darau. O maista galima galu gale ir pigesni kokia savaite valgyti - sriuba, troskinys ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Tigris @ 2009 06 01, 11:00)
Na nzn, pas mus viena diena vienas perka maista, kita diena kitas. Kaip kada iseina. Tikrai specialiai neskaiciuojame kiek kas kam isleidziam. O jei jau man reikia eiti i kirpykla, ar nusipirkti nauja drabuzi tai taip ir darau. O maista galima galu gale ir pigesni kokia savaite valgyti - sriuba, troskinys ir t.t.

Jo! tegul ji jam valgyt gamina ir normuoja porcijas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mersedes @ 2009 05 30, 21:05)
Noreciau Jusu patarimo. Ruosiames gyventi kartu ir apkalbejome finansinius dalykus. Jis sako, kad dedame abu po vienoda suma maistui ir namams ir komunalines dalinames per puse, bet racionaliai pagalvojus, as valgau labai mazai dazniausia tik darbe, vakare kokiu lengvu salotyciu ar grudeta varske suvalgau, todel labai daug sutaupau ir tik todel galiu sau leisti nueiti i sporto kluba, kirpykla nusipirkti kosmetikos, kartais nauja drabuzi. Jei leisciau tiek pinigu maistui kiek jis ir tiek valgyciau tai daugiau sau nieko negaleciau leisti, tai isvada tokia, kad as gyvendama kartu nukentesiu finansiskai, nes maistui skirsime vienoda pinigu suma kaip viskam kitam, o maistas kaip zinia, kainuoja daugiausia.  Na negrazu taip skaiciuoti, bet faktas, kad moterys daugiau isleidzia savo isvazdai ir dar dazniau maziau uzdirba.. blush2.gif Ar jums nekilo panasiu problemu?

pas mus lygiai ta pati situacija. pasakydavau kad nenoriu per puse skaiciuoti maisto ir t.t. aisku, pykciai dideli... Nu bet realiai, gyveni kartu, dar net nezinia kokia ta ateitis bus, tai kiekvienas nori siek tiek save apsaugoti. Siuo atveju tavo draugas gautu dideles naudos: maistas per puse, kuri greiciausiai dazniausiai tau ir gaminti teks, o tu brendi i nuostoli. Zodziu, cia yra tikra nesamone as tikrai pries toki dalyka, nors buvo metas, kada nusileidau ir mokejomes per puse... Bet kai pamatai, kad uzsimanau pvz jogurto kuri pirkau pries 3 dienas, o jo nera jau seniai, tai pagalvoji, kodel taip yra, kodel mes perkam per puse, bet valgai tik tu vienas? aisku, slykstu is vienos puses taip skaiciuoti, nu bet taip yra, toks gyvenimas ir nereikia bijoti pripazinti, kad taip, as skaiciuoju tuos kasnius. Juk is tu kasniu ir susitaupo pinigai!!! Pvz as samoningai atsisakau savo megstamu dalyku, tam, kad sutaupyciau rimtesniam reikalui. Nu, bet kalba eina, apie tai, kad mokejimas uz maista per puse yra nelogiskas dalykas ir siulyciau nepriimti tokio sprendimo. Pas mus po ilgu derybu, gavosi, kad jis uz maista moka daugiau keliais simtais litu, tam kad savo poreikius patenkintu (kai tuo tarpu - as savuju neturiu, nes visai esu neisranki maistui, be to koses ir salotos (dieta biggrin.gif) pigiau nei mesa ir karbonadai). Dbr gavos taip, kad maista perka jis. Vienaip ar kitaip, mano nuomone, vyras bent turi stengtis islaikyti seima, o kad jo moteris kelis kasnius is jo pavalgys, cia normalus dalykas (juolab kai pati gamina smile.gif )

Nenusileisk, isiaiskinkit pries gyvendami kartu finanus, nes cia pati didziausia
problema! Zinoma, cia mano asmenine nuomone ir patirtis 4u.gif

p.s paskaityk tema nesusituokusios poros pinigine, ten jau seniai si tema gvildenama smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qwee: 01 birželio 2009 - 12:55