Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas kartu

Jis dirba o as priziuriu namie vaikucius,ir kuo puikiausiai sutariam,nekyla jokiu barniu del smulkmenu. jei skubesi,ir versi,is to nekas ir tesigaus,argi ne taip? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Delicia @ 2009 02 01, 21:01)
santuoka yra reikalinga,as negyvenciau su vaikinu visa gyvenima tik kaip drauge ir tureti bendru vaiku kai seimos pavardes skirtingos,ir vaikams psichologiskai ne i gera kai seima nei siokia nei tokia smile.gif

O kam į gera, kai šeima nei šiokia, nei tokia? g.gif "Gera" ji vieninteliu aspektu - kad viena koja visgi esi ne šeimoje.
Papildyta:
QUOTE(Balta balta @ 2009 02 01, 21:01)
santuoka tėra pasižadėjimo vienas kitam viršūnė

Ne tėra, o yra. Kaip galima kurti bendrą ateitį, sieti su žmogumi ne gabaliuką, o visą savo gyvenimą be tos viršūnės - truputį pasižadėjus, o truputį ne? Yra arba - arba. Arba tiki, kad sugebėsi su tuo žmogumi pereiti sunkumus, arba tuo netiki (apie tokią stadiją, kai tikima, jog sunkumų nė būti negali, turbūt ir kalbėti neverta). Ir niekas niekada garantijos neduoda - kad ir po dešimties gyvenimo susimetus metų. Gal tada geriau susituokti, kai jau laikas anapilin - tada jau užtikrintai "kol mirtis mus išskirs".
Papildyta:
QUOTE(Balta balta @ 2009 02 01, 21:01)
Tačiau jei p[orai atrodo, kad ir be santuokos užtenka pasitikėjimo vienas kitu, kad jie tą pasižadėjimą parodo kitaip, tos santuokos visai ir nereikia.

Pasikartosiu - suprantu tokį variantą, kai porai tos santuokos nereikia ir bent jau tuo momentu jie nė negalvoja, kad kada nors gyvenime gali prireikti (na daugmaž tuoktųsi tik jei visiškai protas pasimaišytų ar stebuklingu būdu kardinaliai pasikeistų požiūris). Na jie tiesiog neigia pačią santuoką. Bet kaip galima vienu metu ir aiškinti, kad pakanka pasitikėjimo vienas kitu ir pan., ir liaupsinti santuoką, kaip kažką tokio "nei šį, nei tą" paverčiančio šeima? g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 02 06, 21:00)
Arba tiki, kad sugebėsi su tuo žmogumi pereiti sunkumus, arba tuo netiki
Gal tada geriau susituokti, kai jau laikas anapilin - tada jau užtikrintai "kol mirtis mus išskirs".

Tarp tikėjimo ir realių veiksmų gali būti ir praraja. Jaunos poros neįsivaizduoja kokie jausmų kitimai jų laukia. Kad ir kaip tikėjo vedybų dieną, gali atsitikti taip, kad tikėti tiesiog nebebus kuo. Tokiu atveju, norint išlikti sąžiningu sau pačiam, ir belieka pasižadėti prieš iškeliaujant anapilin. Mirtis- vienintelis dalykas, po kurio nebesikeis niekas.
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2009 02 06, 23:59)
Tarp tikėjimo ir realių veiksmų gali būti ir praraja. Jaunos poros neįsivaizduoja kokie jausmų kitimai jų laukia. Kad ir kaip tikėjo vedybų dieną, gali atsitikti taip, kad tikėti tiesiog nebebus kuo.

Viskas priklauso nuo to, kuo tikima tą vestuvių dieną. Jei tiki, kad tuokiesi su tobulybe, anksčiau ar vėliau teks nusivilti. Tam, kad nebūtų prarajos tarp vilčių ir realybės, reikalingas pasiruošimas santuokai (bet ne pažaidimas susituokusiųjų su galimybe atsitraukti, jei sugyventi nepavyks taip lengvai, kaip tikėtasi).
Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2009 02 06, 23:59)
Tokiu atveju, norint išlikti sąžiningu sau pačiam, ir belieka pasižadėti prieš iškeliaujant anapilin. Mirtis- vienintelis dalykas, po kurio nebesikeis niekas.

Man tai skamba absurdiškai. Santuoka tikrai nereikalauja kažkokio antžmogiško užtikrintumo.
Atsakyti
Mes kartu gyvename jau dvejus metus. ax.gif Visko buna...jis patinginiauja....as patinginiauju, bet tvarkomes abu...as tik gaminu, nes jam ne kaip sekasi blush2.gif aisku pradziugina kokiais sumustinukais, ar pusfabrikaciais, bet manau ir tai jau + 4u.gif Kai as dirbu, jis namais rupinasi, isplauna indus, issisiurbliuoja....apsitvarko... wub.gif Kai jis dirba as sveiciuosi....na aisku nesutvarko jis taip idealiai, neplauna grindu, nenuvalo visu dulkiu, bet diduma visada buna sutvarkuta....tada ji pagiriu, jis jauciasi laimingas 4u.gif "vyrai-amzini vaikai juk". Karta per menesi darom namie generaline tvarka....jis sveicia duso kabina ir t.t. as valausi dulkes, plaunu grindis ir.t.t. Nezinau, bedu tikrai nera su tuo...
Del gaminimo kartais tikrai siutas ima, bet ka padarysi... ax.gif Pinigai pas mus ir bendri ir nebendri...Kartais parduotuveje prie kasos gincijames, kas mokes lotuliukas.gif Kiekvienas turim savo pinigine ir siaip perkam ka norim. Aisku tik yra keli reikaliukai del kuriu susitare esam....Uz buto patarnavimus is mano algos, uz paskola is joa algos 4u.gif Kosmetika, smutkes perkam planuotai....tarkim per menesi tiek ir tiek galim skirti smutkem, tada pagalvojam ko reikia ir perkam....arba is jo algos arba is mano ax.gif Kol pabiruciu nera, tai tinka toks varijantas.... ax.gif
Negaliu pasakyti, kad gyvenam be rutinos....rutina yra...atsikeli, i darba, po darbo i parduotuve ir namo...gamini vakariene ir i lova...bet ta rutina kasdien paivairini ir tai normalu....o be dumu namu nera....butu keista gyvenant nepasibarus. ax.gif aisku kaimynu negasdinu rekimais ir indu dauzimais, bet....
O santuoka seimai reikalinga, ne tam, kad pabaliavot, ne tam, kad zieda uzsimaut...Manau santuoka reikalinga uztvirtinimui. Vien ZMONOS arba VYRO statusas daug ka rieskia. 4u.gif
Mano tokia nuomone
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 02 07, 10:51)
    Viskas priklauso nuo to, kuo tikima tą vestuvių dieną. Jei tiki, kad tuokiesi su tobulybe, anksčiau ar vėliau teks nusivilti.
    Tam, kad nebūtų prarajos tarp vilčių ir realybės, reikalingas pasiruošimas santuokai (bet ne pažaidimas susituokusiųjų su galimybe atsitraukti, jei sugyventi nepavyks taip lengvai, kaip tikėtasi).
    Man tai skamba absurdiškai. Santuoka tikrai nereikalauja kažkokio antžmogiško užtikrintumo.

Man rodos tikima, kad- ,,aš taip myliu, jog niekas man nebaisu,,. Deja ir tarp tuo tikinčių atsiranda skyrybų.
Kadangi aš pasilieku galimybę išsiskirti, tai man ir santuoka, tavo supratimu-savotiškas pažaidimas.
Vadinasi ji palieka bent vieną procentą netesėti pažado?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 01 30, 16:48)
1. Kas apskritai per gyvenimai kartu "iškart pradėjus draugauti"? O kada, taip sakant, už rankučių susikibus vaikščioti, į žvaigždes žiūrėti ir t.t.?
2. Tikrai anaiptol ne visos poros pažindinimąsi pradeda lovoje.

1. Iš kur toks kategoriškumas? Ar jūs savo aplinkoje ar žvelgiant plačiau nematote, kad pavyzdžių būna įvairių? Ir gyventi žmonės kartu pradeda iškart, ypač vyresni, ir visokių kitokių situacijų būna.
Ir už rankučių susikibus vaikštoma, ir į žvaigždes žiūrima, ir gyvenama kartu, ir viens kitam netrukdo, o dažnai tik padeda. Dogmų/tradicijų laikymasis ne visada daro žmones laimingesnius.
2. Tikrai ne. Bet kuo tai susiję su gyvenimu kartu/santuoka?

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 02 01, 19:42)
Galiu sutikti, kad logiška manyti, jog kartu gyventi nesusituokus - nieko blogo, manant, kad santuoka nereikalinga apskritai. Bet jei žmonės nusprendžia kartu pagyventi iki santuokos, vadinasi ji kažką visgi reiškia. Tai leidžia daryti prielaidą, kad iki sprendimo nebesiskirti pora dar nesijaučia priaugusi.  Argi tai nėra paprasčiausiai skubėjimas?

Ne, tai nebūtinai yra "paprasčiausias skubėjimas". Jei pora draugauja ir nuolat būna kartu, vienas pas kitą namuose, trukdo kitiems kartu gyvenantiems žmonėms, ar ne racionaliau tiesiog apsigyventi kartu?
Ir kas per "sprendimas nebesiskirti"? Kas tokius gali priimti, dievas?

Man keista, kad tiek daug kalbama apie santuoką kaip sakralinį reiškinį. Juk ne visi yra tikintys. O santuoka - nebūtinai bažnytinė. Sutinku, kad jei žmonės labai tiki, jiems santuokos sakramentas ir visa kita yra šventa ir ypatinga, tuomet jie kažkokiu antžmogišku būdu turi įtikėti, kad "nusprendė nesiskirti", kitaip tariant, labiau tikėti savo dievu nei savimi. Tuomet taip - santuoka yra sakralu.

Bet. Yra ir netikinčių žmonių. Kuriems santuoka - dar vienas civilinio kodekso reglamentuojamas sandoris, kuris iš esmės palengvina bendro turto reguliavimą, paveldėjimo klausimus ir t.t. Žinoma, simbolinė reikšmė taip pat neišvengiama, bet ji, palyginus, menka.

Papildyta:
o dėl bažnytinių santuokų ir santuokos sakramento taip pat esu susidūrusi su įvairiomis situacijomis. niekada nepamiršiu, kaip viena moteris pasakojo, kaip ji per visas bažnytines instancijas ėjo siekdama kad panaikintų sakramentą, bet taip ir nesulaukė malonės. o esmė buvo tokia, kad kaip tikintis žmogus ji jaunystėje ištekėjo, bažnyčioje. visą laiką kol gyveno su vyru (nes iki santuokos jie tik už rankučių susikibę vaikščiojo), vyras ją mušė. mušdavo žiauriai. ir ją ir vaikus. praėjus maždaug 15 m. vyras mirė (dar ir gėrė jis stipriai).
Ir štai ji, po kelių metų sutiko vyrą, kuris rūpinasi ją ir jos vaikais, su kuriuo ji nori praleisti visą likusį gyvenimą. ir ji (nes yra nuoširdžiai tikintis žmogus) svajoja, kaip būtent su juo priimtų sakramentą, pasižadėtų prieš dievą. Deja, niekas jai tokio džiaugsmo nesuteikia, nors ji verkdama ėjo tiek per kunigus tiek į bažnytinį tribunolą.
Nes sakramento pripažinimo negaliojimo pagrindai yra tik keli ir dauguma jų, na, absurdiški.
nu ir kaip su tuo pasižadėjimu visam gyvenimui.
Atsakyti
daznai taip ir buna pries vestuves pasaka graziausia o jau po santuokos visos pasakos pasibaigia,ir dauguma tokiu situaciju buna kai pries tai poros nepagyvena kartu ir nepamato savo antrosios puses visu ydu su kuriomis arba susitaiko arba ne.
Atsakyti
QUOTE(little 15 @ 2009 02 08, 15:13)
o dėl bažnytinių santuokų ir santuokos sakramento taip pat esu susidūrusi su įvairiomis situacijomis. niekada nepamiršiu, kaip viena moteris pasakojo, kaip ji per visas bažnytines instancijas ėjo siekdama kad panaikintų sakramentą, bet taip ir nesulaukė malonės. o esmė buvo tokia, kad kaip tikintis žmogus ji jaunystėje ištekėjo, bažnyčioje. visą laiką kol gyveno su vyru (nes iki santuokos jie tik už rankučių susikibę vaikščiojo), vyras ją mušė. mušdavo žiauriai. ir ją ir vaikus. praėjus maždaug 15 m. vyras mirė (dar ir gėrė jis stipriai).
Ir štai ji, po kelių metų sutiko vyrą, kuris rūpinasi ją ir jos vaikais, su kuriuo ji nori praleisti visą likusį gyvenimą. ir ji (nes yra nuoširdžiai tikintis žmogus) svajoja, kaip būtent su juo priimtų sakramentą, pasižadėtų prieš dievą. Deja, niekas jai tokio džiaugsmo nesuteikia, nors ji verkdama ėjo tiek per kunigus tiek į bažnytinį tribunolą.
Nes sakramento pripažinimo negaliojimo pagrindai yra tik keli ir dauguma jų, na, absurdiški.
nu ir kaip su tuo pasižadėjimu visam gyvenimui.

Santuokos sakramentas galioja iki bent vieno iš sutuoktinių mirties ("kol mirtis mus išskirs"), o našlys/-ė gali vėl tuoktis bažnyčioje, tad arba nelabai žinai, kokia tai buvo situacija, arba mėginai ją tiesiog sukurti. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Delicia @ 2009 02 08, 15:43)
daznai taip ir buna pries vestuves pasaka graziausia o jau po santuokos visos pasakos pasibaigia,ir dauguma tokiu situaciju buna kai pries tai poros nepagyvena kartu ir nepamato savo antrosios puses visu ydu su kuriomis arba susitaiko arba ne.

Tik niekas neskaičiuoja, kiek gražiausių pasakų nutrūksta susimetus. Drįsčiau manyti, kad neretai iš tokių porų gal apskritai skirtis nebūtų tekę, jei būtų išlaukusi iki tokios santykių brandos, su kokia jau nebebijoma ir tuoktis.
Papildyta:
Ar jūs savo aplinkoje ar žvelgiant plačiau nematote, kad pavyzdžių būna įvairių? Ir gyventi žmonės kartu pradeda iškart, ypač vyresni, ir visokių kitokių situacijų būna.

Dažniausiai kuo didesnis vaikino/merginos "numeris", tuo greičiau pereinama prie lytinių santykių. Kaip jau rašiau, jei bendra lova - patogiau, kai ir šaldytuvas bendras.
Papildyta:
Man keista, kad tiek daug kalbama apie santuoką kaip sakralinį reiškinį. Juk ne visi yra tikintys.

Šiais laikais juk madoje tuoktis bažnyčioje (nuotraukos gražesnės) - kuo čia dėtas tas tikėjimas?
Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2009 02 07, 19:43)
Man rodos tikima, kad- ,,aš taip myliu, jog niekas man nebaisu,,. Deja ir tarp tuo tikinčių atsiranda skyrybų.

g.gif Aš niekada savo meilės nelaikiau tokia visagale. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 02 08, 18:36)
1. Santuokos sakramentas galioja iki bent vieno iš sutuoktinių mirties ("kol mirtis mus išskirs"), o našlys/-ė gali vėl tuoktis bažnyčioje, tad arba nelabai žinai, kokia tai buvo situacija, arba mėginai ją tiesiog sukurti. mirksiukas.gif

2. Dažniausiai kuo didesnis vaikino/merginos "numeris", tuo greičiau pereinama prie lytinių santykių. Kaip jau rašiau, jei bendra lova - patogiau, kai ir šaldytuvas bendras.

3. Šiais laikais juk madoje tuoktis bažnyčioje (nuotraukos gražesnės) - kuo čia dėtas tas tikėjimas?

1. Gali būti, kad aš netiksliai pamenu šią istoriją. Gal vyras ten nemirė, o jie tiesiog išsiskyrė civ. metrikacijos skyriuj. Bet bažnytinė liko. Bet kokiu atveju tai ką aš norėjau pasakyti, mažai susiję su šiuo konkrečiu faktu.
Kurti nebandau, man atrodo aplinkui pakankamai įvairių gyvenimų ir pavyzdžių, kad kurti nereiktų.
2. Ką jūs vadinate numeriu? Bet kokiu atveju tai skamba labai pagiežingai ir kategoriškai iš jūsų pusės. Kada kas pradeda lytinius santykius yra asmeninis reikalas (nekalbant apie vaikus) ir tai niekaip nesusiję su tolesniu gyvenimu ir "pasiruošimu" ar "nepasiruošimu" tuoktis/ gyventi kartu.
3. Šiuo atveju klausimas kitas - prie ko čia nuotraukos? Jei mes kalbam apie santuoką tik dėl nuotraukų, tai kam išvis ši diskusija? Reiktų tada keistis patyrusių fotografų telefonais ir tiek.
Papildyta:
Dar norėčiau paklausti _Smalsutė_ - jūs pritariate praeitais metais seimo paskelbtai šeimos koncepcijai? Kur sakoma, kad šeima - susituokę vyras ir moteris? O pvz moteris su vaiku - ne šeima?

Nes jei taip, tai kaip taisyklė šiai koncepcijai pritaria nelankstaus proto dogmatikai, su kuriais diskusijos nelabai įmanomos.
Atsakyti
QUOTE(little 15 @ 2009 02 08, 21:02)
Dar norėčiau paklausti _Smalsutė_ - jūs pritariate praeitais metais seimo paskelbtai šeimos koncepcijai? Kur sakoma, kad šeima - susituokę vyras ir moteris? O pvz moteris su vaiku - ne šeima?

Nes jei taip, tai kaip taisyklė šiai koncepcijai pritaria nelankstaus proto dogmatikai, su kuriais diskusijos nelabai įmanomos.

Nemanau, kad kalbos apie šeimos koncepciją būtų daug labiau į temą, nei keitimasis fotografų telefonų numeriais. Perdaug nesiplečiant - taip, šiai koncepcijai aš pritariu. Įdomu ar pati esi ją perskaičiusi? Aš esu. Joje yra ir tokia sąvoka, kaip nepilna šeima.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 02 08, 18:36)
Drįsčiau manyti, kad neretai iš tokių porų gal apskritai skirtis nebūtų tekę, jei būtų išlaukusi iki tokios santykių brandos, su kokia jau nebebijoma ir tuoktis.

g.gif Aš niekada savo meilės nelaikiau tokia visagale. unsure.gif

Tai ar gyvendama su vyru iki ,,brandos vedyboms,, negalėjau mylėtis? Na sakykim man prireikė 10m subręsti biggrin.gif Nelabai suprantu kas baisaus tame, kad bandanti pora nutaria išsiskirti? Juk statistika skaičiuoja ko neapsaugojo pažadai. O kam skaičiuoti tuos kas bando ir nuolat prikišti, kad jų daug daugiau? g.gif

Ir aš nelaikiau tokia visagale kai tuokiausi, bet tai tik dėl to, kad tas kvailas jausmas buvo praėjęs maždaug prieš 10 m biggrin.gif
Atsakyti